Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

Έρευνα Κίνησης Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων για τον μήνα Μάιο 2018. Αύξηση για τους Δελφούς!





Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της Έρευνας Κίνησης Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων για τον μήνα Μάιο 2018.

Κατά τον μήνα Μάιο 2018 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2017, παρατηρήθηκε αύξηση των επισκεπτών των Μουσείων κατά 18,2%, αύξηση των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου κατά 20,2% και αύξηση των εισπράξεων κατά 18,7%
Στους Αρχαιολογικούς χώρους, κατά τον μήνα Μάιο 2018 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2017, παρατηρείται αύξηση των επισκεπτών κατά 21,5%, ο αριθμός των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου παρουσίασε αύξηση κατά 28,8%, ενώ οι αντίστοιχες εισπράξεις παρουσίασαν αύξηση κατά 18,5%
Το δικό μας Μουσείο και Αρχαιολογικός χώρος,το Μουσείο Δελφών “ανεβαίνει” ακόμα πιο ψηλά!
Το Μουσείο και ο Αρχαιολογικός χώρος Δελφών βρίσκονται στην 4η θέση της γενικής κατάστασης μετά το Μουσείο της Ακρόπολης,το Εθνικό και του Ηρακλείου.
Αξίζει να σημειωθεί το ελλειπές αριθμητικά προσωπικό και το γεγονός πως οι παραπάνω χὠροι και Μουσεία βρίσκονται σε μεγάλα αστικά κέντρα.
Θα ήθελα δημόσια να συγχαρώ τους υπαλλήλους της Αρχαιολογικής Εφορείας Φωκίδας και ειδικά την προϊσταμένη κυρία Νάνσυ Ψάλτη για την εντατική δουλειά αλλά κυρίως για την αγάπη τους για την Εφορεία και γενικότερα για τους Δελφούς.
Η συστηματική δουλειά,συναρτήση του οράματος και της αγάπης μπορούν να φέρουν μόνο θετικά αποτελέσματα.
Ο πολιτισμός μπορεί να γίνει η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ και Συγχαρητήρια σε όλους.

Κωνσταντίνος Χαλιορής

Δεν υπάρχουν σχόλια: