Ψηφίστε τώρα για την σωτηρία του Δελφικού Τοπίου

Τετάρτη, 9 Μαΐου 2018

Δηλώσεις - Σοκ από Μητσοτάκη: Το οχτάωρο και η σταθερή εργασία είναι ξεπερασμένα (video)Τα νεοφιλελεύθερα διαπιστευτήρια του έδωσε, πιο απροκάλυπτα από ποτέ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο "digital economy forum 2018" του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ).

 
«Η δια βίου απασχόληση στον ίδιο τομέα είναι κάτι που μάλλον πια ανήκει στο παρελθόν. Σήμερα, οι εργαζόμενοι μπορεί να αλλάξουν όχι μόνο δουλειά, αλλά και κλάδους πολλές φορές στον εργασιακό τους βίο. Το κλασικό "δυτικό" ωράριο "9 με 5", στην ίδια δουλειά, να παίρνει κανείς σύνταξη από την ίδια δουλειά, από αυτήν στην οποία ξεκίνησε, αυτό είναι μάλλον ξεπερασμένο», ήταν, επί λέξει, η απίστευτη δήλωση του προέδρου της ΝΔ.
Συνεχίζοντας το νεοφιλελεύθερο παραλήρημά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Σε περιβάλλον τέτοιας τεχνολογικής επανάστασης οι ίδιοι οι πολίτες, αλλά και οι επιχειρήσεις θα θέλουν συχνά να οργανώνουν ευέλικτα το χρόνο εργασίας τους, σύμφωνα με τις δικές τους επιθυμίες. Για αυτό, η ευελιξία στην αγορά εργασίας και η προώθηση νέων τύπων συμβάσεων απασχόλησης μπορεί να ιδωθεί και ως ευκαιρία αύξησης της απασχόλησης, σε ένα περιβάλλον γήρανσης του πληθυσμού, ιδίως στην Ευρώπη και στις αναπτυγμένες οικονομίες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας».
Είναι κοινό μυστικό πλέον πως η Ελλάδα που οραματίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι μια τεράστια εργασιακή "γαλέρα". Και δεν το κρύβουν.
Δείτε το βίντεο:

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΒΓΑΛΜΕΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ . ΒΑΛΑΝΕ ΟΣΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΞΕΧΑΣΑΝΕ !!! ΠΟΛΥ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ΜΟΥ ΜΥΡΙΖΕΙ ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΣΑΣ !!! ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΛΙΓΟ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΚΡΥΦΤΗΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ !!!!! πιστευω να το αμναρτησετε γιατι κατι τετοια δεν τα βαζετε .