Ψηφίστε τώρα για την σωτηρία του Δελφικού Τοπίου

Παρασκευή, 11 Μαΐου 2018

"ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΤΟ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ" - (του Νικ.Δρόλαπα)
Αποξηλώνεται το παραβατικό κυκλοφοριακό του Δημάρχου
                                                       Του Νίκου Δρόλαπα
       Ύστερα από χειρουργική νομική κίνηση συμπολίτη μας, το Ειρηνοδικείο Άμφισσας με την απόφασή του 122/2018  έκανε δεκτή την αίτηση του αιτούντος για προσβολή της προσωπικότητάς του από τη παράνομη τοποθέτηση των πλαστικών οριοθετών επί του οδοστρώματος της λεωφόρου Σαλώνων και των σιδηρών εμποδίων στην είσοδο – έξοδο των πεζοδρόμων.
       Η απόφαση,  υποχρεώνει τον Δήμο Δελφών να απομακρύνει τα πλαστικά κολωνάκια παρεμπόδισης στάθμευσης και να μην προέλθει  στο κλείσιμο της ανοιγοκλειόμενης σιδερένιας  μπάρας, ως και σε οποιαδήποτε μελλοντική προσβολή και διατάραξη του αιτούντος στο δικαίωμά του για ελεύθερη και ακώλυτη χρήση των οδών, το οποίο απορρέει από την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητάς του, απειλουμένης σε βάρος του Δήμου  για τη περίπτωση που παραβεί τα παραπάνω,  με χρηματική ποινή 1.000  ευρώ σε κάθε περίπτωση.  
         Όπως είναι ευνόητο, η άρση της προσβολής της προσωπικότητος, αφορά όλους τους πολίτες οι οποίοι υφίστανται τις παράνομες και καταχρηστικές αυτές ενέργειες  του Δήμου Δελφών και προσωπικά του Δημάρχου κ. Αθ. Παναγιωτόπουλου.
         Ήδη, τα κολωνάκια αφαιρέθηκαν νύχτα, ώρα τέσσερις  το πρωϊ,  για να αποφύγει ο Δήμος τη γενική κατακραυγή και τις χρηματικές ποινές.
          Η ανωτέρω απόφαση έπεται της συνολικής άρνησης της τοπικής κοινωνίας να αποδεχθεί το αποτυχημένο εγχείρημα του κυκλοφοριακού. Άρνηση η οποία διατυπώνεται και δημόσια σε κάθε ευκαιρία,  ενώ καταλυτικές για τη κατάρρευση του κυκλοφοριακού είναι οι αντιδράσεις των εκατόν είκοσι επαγγελματιών του εμπορικού κέντρου της Άμφισσας, ήτοι, του συνόλου σχεδόν των επαγγελματιών της Άμφισσας, οι οποίοι βλέπουν τις επιχειρήσεις τους να μαραζώνουν, για να εξυπηρετήσει ο Δήμαρχος δύο τρείς φίλους του.   
        Εγείρονται πολλά ερωτηματικά,  γιατί ανακύπτουν ζητήματα παράνομων αποφάσεων,  σκόπιμων ή μη παραλείψεων της διοίκησης και των αρμόδιων υπηρεσιών, οι οποίες πρέπει να δικαιολογήσουν τη στάση τους, τόσο ειδικά για το επιδικασθέν ζήτημα , όσο και εφ΄ολοκλήρου της έγκρισης και εφαρμογής της παραβατικής κυκλοφοριακής μελέτης Άμφισσας.
         Πώς η αναρμόδια Τεχνική Υπηρεσία της Αντιπεριφέρειας Φωκίδας ενέκρινε στο σύνολό της τη κυκλοφοριακή μελέτη, ενώ έχει αρμοδιότητα μόνο για τη συντήρηση των εντός πόλεως εθνικών οδών ;
         Πώς η διεύθυνση περιβάλλοντος και χωρικού σχεδιασμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας  γνωμοδότησε υπέρ ολόκληρης της κυκλοφοριακής μελέτης και όχι μόνο για τα τμήματα των εθνικών οδών εντός πόλεως και μάλιστα χωρίς να έχει προηγηθεί η απόφαση της Τροχαίας Άμφισσας που ήταν προαπαιτούμενο για την έγκριση της τοποθέτησης των παράνομων πλαστικών οριοθετών;
         Πώς όλα αυτά τα ενέκρινε με απόφασή του το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας, παρά τις έντονες παρεμβάσεις μας ;
         Πώς ο Γενικός Γραμματέας, νυν Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας  που υποτίθεται ήλεγξε,  κατά τον τύπο και την ουσία, την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών  και τις αποφάσεις των άλλων συλλογικών οργάνων, δεν έλαβε υπόψη του αυτή τη παράλειψη  και  πώς  παρέβλεψε σειράν άλλων παραβιάσεων των νόμων και ιδιαίτερα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας ; 
         Γιατί δεν απέρριψε αμέσως  τη κυκλοφοριακή μελέτη αφού είχε τόσες παρατυπίες  και την ενέκρινε και  δημοσίευσε την απόφασή του  σε ΦΕΚ ; 
          Γιατί οι υπ΄αυτόν υπηρεσίες  παραπλάνησαν τους πολίτες που υπέβαλαν προσφυγές κατά της απόφασης του Δ.Σ. Δελφών, αφού τους παρότρυναν να περιμένουν το επόμενο  διορθωτικό ΦΕΚ  το οποίο εξεδόθη πολύ αργότερα ώστε να χαθούν οι τιθέμενες προθεσμίες νομικής προσβολής της μελέτης στο σύνολό της ; 
        Τι συμπαιγνία ήταν αυτή ;  μόνος του ο Συντονιστής πήρε αυτές τις πρωτοβουλίες ή υποβοηθήθηκε από κυβερνητικό παράγοντα ;
         Γιατί η Τροχαία Αμφίσσης, αφού σιωπηρώς απέρριψε και  δεν αποφάσισε να τοποθετηθούν τα κολωνάκια  δεν στράφηκε, ως όφειλε στη συνέχεια κατά των παρανομούντων,  δηλαδή  εναντίον αυτών που τα τοποθέτησαν στο  οδόστρωμα  της εθνικής οδού ( Λ. Σαλώνων )  για παρακώλυση συγκοινωνιών και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, υποχρεώνοντας τα οχήματα να κινούνται στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και όταν ενδεχομένως διαπράχθηκε ακόμη και  παράβαση καθήκοντος ;   
         Μήπως ο Δήμαρχος είναι υπεράνω των νόμων ; 
         Δόθηκαν κλήσεις από την Τροχαία Άμφισσας σε συμπολίτες μας εξ αιτίας των πλαστικών αυτών εμποδίων ;  Τι θα γίνει με τα πρόστιμα αυτά ;
         Αναλυτικά για τις παραβάσεις της Δημοτικής Αρχής θα αναφερθούμε ξεχωριστά για κάθε περίπτωση.
         Μπορούν κάποιοι  να παίζουν με τον βιοπορισμό των πολιτών και την ίδια τους τη ζωή, αυτών και των οικογενειών τους ;
         Οι πολίτες απογοητευμένοι με όλα αυτά που συμβαίνουν, περιμένουν  απαντήσεις.-


7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η τεχνικη υπηρεσια της Π.Ε δεν γνωμοδοτησε για την συγκεκριμενη μελετη ,ενημερωθειτε κα.λυτερα

Ανώνυμος είπε...

ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ : ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΟΣΤΙΣΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ , ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ κ. ΔΗΜΑΡΧΕ ? ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΣΑΛΩΝΩΝ ? Η ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΤΗΣ ΚΙΡΡΑΣ ΤΟΥ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ ΤΗΣ ΤΡΙΤΑΙΑΣ κ.λ.π. ΠΟΥ ΑΠΑΡΤΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΣΕ ΤΙΠΟΤΕ ??? ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΥΡΩ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΣΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΩΚΙΔΑ ΟΛΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΑΛΩΝΑ !!! ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΞΟΔΕΥΟΥΝ.... ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΦΡΑΓΜΟ !!! ΚΑΠΟΥ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΕΣΠΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΝ ΚΑΙΡΟ ΚΡΙΣΗΣ !!!

Ανώνυμος είπε...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ ΟΙ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΙΑΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ.
ΚΑΛΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΡΙΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ.
ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΑΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ, ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΑΥΤΗ.
ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΠΟΡΟΥΝ Ο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΩΣΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΝΑ ΑΣΚΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ

Ανώνυμος είπε...

Αμ Δε που καταρρεει....θαθελες? μονο χολη εχεις

Ανώνυμος είπε...

Ο Δήμαρχος ( και ως σχολιαστής ) έχει χάσει την αυτοκυριαρχία του, άν είχε ποτέ.
Τα έβαλε με τη ίδια πόλη και την εκδικείται, τώρα του φταίνε οι επαγγελατίες που μετράνε τις ζημιές που τους προκάσλεσε.
Ψάχνει για συνενόχους, αντί να κυττάξει μέσα του και γύρω του.
Αφού οι πάντες είναι εναντίον, του κυκλοφοριακού και του ιδίου, είτε το θέλει είτε δεν το θέλει το κυκλοφοριακό θα πέσει, απ΄ότι φαίνεται μαζί του.

Ανώνυμος είπε...

Ο Δήμαρχος αντί να προστατεύει τους επαγγελματίες τους σοκάρει με την επιμονή του. Δεν θέλει να καταλάβει το λάθος του. Δεν τον αφήνει ο αλαζονικός εγωϊσμός του. Οι επιχειρήσεις μετράνε ζημιές μετά το κυκλοφοριακό. Ξέχασε τις δικές του δυσκολίες να τα καταφέρει, χωρίς τη κρίση, τότε που μεταπήδησε στο δεύτερο επάγγελμα. Τώρα μιλάει από θέση ισχύος, αφού εισπράττει κοντά στο πεντοχίλιαρο το μήνα. Δεν τον νοιάζει άν τιμωρεί τους επαγγελματίες που ματώνουν. Όταν σε λίγους μήνες ξεκαβαλικέψει το καλάμι της εξουσίας, τότε θα καταλάβει πόσο μικρός και ακατάλληλος ήταν για το αξίωμα που δεν τίμησε.

Ανώνυμος είπε...

αναφέρομε για το σχολιαστή Νο3 :
καλά εσύ άρχοντας και τα έχεις βάλει με τους επαγγελματίες; άσε τους επαγγελματίες ήσυχους να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα από την οικονομική κρίση. μην τους δημιουργείς κι΄ άλλα !
Ξέχασες το παρελθόν σου όταν και συ επαγγελματίας σε έκλαιγε ο ρέγκος ! Τώρα έπεσες στο μέλι ;
Δεν σε λυπάμαι που σε λίγους μήνες θα πας σπίτι σου γιατί πιστεύω έχεις κάνει το κουμάντο σου ! δεν πειράζει, αυτά όμως πρέπει να τα βλέπει κόσμος.