Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

Πήραν Πακιστανούς να μαζέψουν τις ελιές από ξένα κτήματα

Πήραν Πακιστανούς να μαζέψουν τις ελιές από ξένα κτήματα
Συνελήφθησαν 7 άτομα και αναζητούνται άλλα τρία που έβαζαν τους αλλοδαπούς να κλέβουν από ξένα ελαιοπερίβολα...

Συνελήφθησαν το μεσημέρι της Κυριακής (04-02-2018) σε περιοχή έξω από τη Χαλκίδα, συνολικά επτά (7) άτομα και ειδικότερα έξι υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας από 21 έως 45 ετών, καθώς και ένας 35χρονος ημεδαπός, οι οποίοι κατηγορούνται για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής.
Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν από αστυνομικούς των Τμημάτων Άμεσης Δράσης, Ασφαλείας και του Αστυνομικού Τμήματος Χαλκίδας.
Στη δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνονται τρεις ακόμη ημεδαποί, ηλικίας 60, 47 & 30 ετών, που φαίνεται ότι εκμεταλλευόντουσαν τους αλλοδαπούς και οι οποίοι αναζητούνται για να συλληφθούν. Τέσσερις μάλιστα από τους έξι Πακιστανούς στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα μας.
Ειδικότερα, οι συλλήψεις έγιναν την ώρα που είχαν εισέλθει σε δύο ελαιώνες και είχαν προβεί στην περισυλλογή ελαιόκαρπου, με τη χρήση ραβδιστικών μηχανημάτων.
Από τους αστυνομικούς βρέθηκαν στην περιοχή και κατασχέθηκαν:
  • (6) τσουβάλια με ελαιόκαρπο, συνολικού μεικτού βάρους (300) κιλών,
  • (5) ραβδιστικά μηχανήματα για την συλλογή του,
  • ηλεκτρογεννήτρια και αεροσυμπιεστής,
  • Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 30χρονου, καθώς και
  • (10) κενά τσουβάλια και ειδικό λάστιχο, μήκους (40) μέτρων.
Την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: