Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Φωκίδας καλεί τους αγρότες, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους σε αγωνιστική διαμαρτυρία την Πέμπτη, 8 Φλεβάρη, 10.30 το πρωί, στην πλατεία Ησαΐα, στην Άμφισσα.


Την ίδια ώρα που ο υπουργός μοιράζει απλόχερα υποσχέσεις, εμείς πρέπει να έχουμε υπόψιν ότι λίγα από αυτά σκοπεύει όντως να μας δώσει. Είναι άλλωστε πάγια πρακτική τους. Εμείς, όμως, συνάδελφοι, και οι πολύπαθες αγροτικές οικογένειές μας νοιώθουμε τα προβλήματα στο πετσί μας κάθε μέρα και ξέρουμε ότι πολύ καλά ότι αγώνας δε σταματάει με τις υποσχέσεις του υπουργού! Ο αγώνας μας συνεχίζεται και είναι καθημερινός και αδιάκοπος, όπως ακριβώς είναι ο αγώνας μας στα χωράφια μας και στα ζώα μας. Γι' αυτό το λόγο, συνάδελφοι, σας καλούμε να ενώσουμε τις φωνές μας σε μια πιο δυνατή, οργανωμένα, και να μαζικοποιήσουμε το σύλλογο, που είναι το αποκούμπι όλων μας.

Τα αιτήματά μας είναι τα εξής:

·      Κανένας ανασφάλιστος, να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας του ΟΓΑ.
·      Πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους ασφαλισμένους.
·      Κατώτερες εγγυημένες τιμές για όλα τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα και άμεση πληρωμή όλων των παραγωγών, ώστε ν' αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα των πολύ χαμηλών τιμών παραγωγού, του αίσχους των ανοιχτών τιμών και της εκτεταμένης απληρωσιάς των αγροτών από τους εμποροβιομήχανους.
·      Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές, φτηνό αγροτικό ρεύμα και νερό, όπως στους βιομήχανους, κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, του ΕΝΦΙΑ σε σπίτια και χωράφια και των άλλων χαρατσιών, κατασκευή των αναγκαίων έργων υποδομής κ.ά.
·      Αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο με 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων.
·      Κατάργηση των μεγάλων αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές. Συντάξεις αξιοπρέπειας στα 60 χρόνια ζωής για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες.
·      Ετήσιο ακατάσχετο χρηματικό όριο στα βιβλιάρια των μικρομεσαίων αγροτών στο ύψος των 12.000 ευρώ, προσαυξημένου κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
·      Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ, διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων.
·      Να αναγνωριστούν οι ζημιές στην παραγωγή και το αγροτοκτηνοτροφικό κεφάλαιο που ο ΕΛΓΑ δεν αναγνωρίζει και να αποζημιωθούν, εξόφληση των αποζημιώσεων που είναι σε εκκρεμότητα. ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς απ' όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο, χωρίς καθυστερήσεις.
·      Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η ΚΑΠ 2014 - 2020 και των περικοπών στις επιδοτήσεις/ενισχύσεις, σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή και ζωικό κεφάλαιο.
·      Σύγχρονες ελαιοκαλλιέργειες με κρατική στήριξη.
·      Για την άρδευση, που πολύ μελάνι έχει χυθεί, ζητάμε δωρεάν ή χαμηλή εγγυημένη τιμή για το νερό και επιδοτούμενη εγκατάσταση ποτιστικού συστήματος για όλους τους ελαιοκαλλιεργητές. Να συντηρηθούν τα δέματα ως εναλλακτική λύση για το πότισμα.
·      Να ληφθούν άμεσα μέτρα για τη συντονισμένη αντιμετώπιση του προβλήματος των λύκων, που καταστρέφουν ζωικό κεφάλαιο.

Δε συμβιβαζόμαστε με τη σφαγή μας ούτε με τα ψίχουλα της κυβέρνησης!

Όχι στο ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς!


Δεν υπάρχουν σχόλια: