Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

Η ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ "ΟΡΦΕΑΣ" ΙΤΕΑΣ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ (ΝΙΣ - ΝΟΒΙ ΣΑΝΤ) ΓΙΑ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

    ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ «Ορφέας» Ιτέας 


Description: 52264_1596408112279_1392172_o.jpgΑρχή φόρμας
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  Από 25 έως 28 Ιανουαρίου 2018
Η ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ «ΟΡΦΕΑΣ» ΙΤΕΑΣ
ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ
ΣΤΟ NIS ΚΑΙ ΤΟ NOVISAD ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ


Η Μικτή Χορωδία του Συλλόγου «ΟΡΦΕΑΣ» Ιτέας προσκλήθηκε για σειρά εμφανίσεων την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018 στο Nis, στην σημαντική Πανεπιστημιακή πόλη της Σερβίας και Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018 στο Novisad, στην πανέμορφη πόλη της βόρειας Σερβίας, εκπροσωπώντας  το  Χορωδιακό ΗΘΟΣ και ΥΦΟΣ  της  τεράστιας  χορωδιακής  παράδοσης του «ΟΡΦΕΑ» της Ιτέας.
Η 40μελής Συλλόγου «ΟΡΦΕΑΣ» Ιτέας υπό την διεύθυνση του Νίκου Ευθυμιάδη (master of arts   στη διεύθυνση, επισκέπτη καθηγητή στο  ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΝΙΣ ) θα ερμηνεύσει ένα  δύσκολο και ποικίλο πρόγραμμα αναγεννησιακής, κλασσικής και σύγχρονης μουσικής, σε έργα σημαντικών συνθετών, Ελλήνων και Ξένων (καθώς και του εθνικού συνθέτη της Σερβίας Stevan Mokranjiac).
 
 Η Μικτή Χορωδία του Συλλόγου «ΟΡΦΕΑΣ» Ιτέας έχει προσκληθεί για σειρά  σημαντικών συναυλιών στην  ΣΕΡΒΙΑ από σημαντικούς φορείς  της γειτονικής χώρας από 25-28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018, στοχεύοντας  στην ενδυνάμωση  της κοινής   ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ  ΚΑΙ  ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ   ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ.
Ιδιαίτερα οι συναυλίες  θα γίνουν σε περιοχές  με έντονο  το Ελληνικό  και Βυζαντινό στοιχείο με ιδιαίτερη ευαισθησία στην αρχαιοελληνική  παιδεία  και την  βυζαντινή  παράδοση.
 Είναι  ιδιαίτερα  σημαντική  η συμβολή   του Νίκου Ευθυμιάδη στην ανάπτυξη   των ελληνοσερβικών σχέσεων σε πολλούς  τομείς  από δεκαετίες. Στον τομέα του ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, της  ΤΕΧΝΗΣ  και της  ΜΟΥΣΙΚΗΣ  είναι ιδιαίτερα  καθοριστική και σημαντική,αφου έχει  και ιδιαίτερες  παράπλευρες πλευρές, αναπτυξιακού και τουριστικού χαρακτήρα.
Ως γνωστόν, ο ΝΙΚΟΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ έχει τιμηθεί από τον ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ  ΜΠΟΡΙΣΛΑΒ  ΓΙΟΒΙΤΣ, με τα ανώτατα χρυσά παράσημα  της ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

μετά χορωδων και οργανων ή μονο χορωδων? κατι πηρε το αυτι μου για μπουζουκι κιθαρα λαουτο κα. αληθευει?