Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ : ΑΠΕΡΓΙΑ 12 /1/2018 ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ(ΓΣΕΕ)
ΑΡΙΘ.ΚΑΤΑΧ. ΕΙΣ ΒΙΒΛ.ΠΡΩΤΟΔ.ΠΑΡ/ΔΟΣ 228/50, ΕΔΡΑ: ΑΜΦΙΣΣΑ – 33100 – ΚΟΤΤΟΡΟΥ 23 , ΤΗΛ & FAX:22650 23048





Άμφισσα 09/01/2018
Απόφαση για κήρυξη ΑΠΕΡΓΙΑΣ την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου
Συγκέντρωση στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Λαού στην Άμφισσα
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Τις μέρες αυτές κατατέθηκε από την κυβέρνηση στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει τα αντεργατικά μέτρα για το κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης. Ανάμεσα στα αντεργατικά-αντιλαϊκά μέτρα περιλαμβάνεται και το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία. Με το χτύπημα αυτό η κυβέρνηση θέλει να δώσει για λογαριασμό των βιομηχάνων και των μεγαλοεπιχειρηματιών ένα σημαντικό πλήγμα στην οργάνωση των εργατικών αγώνων και των εργατικών διεκδικήσεων.
Είναι τουλάχιστον υποκριτικό το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τον τρόπο που αποφασίζουν τα συνδικάτα μας τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους. Κάνουν λόγο για την ενίσχυση της «δημοκρατίας» στα σωματεία και την «ουσιαστική συμμετοχή» των εργαζομένων στις διαδικασίες τους. Το ενδιαφέρον τους για τη «δημοκρατία» στα συνδικάτα είναι το ίδιο με αυτό που δείχνει ο ΣΕΒ, όπου από την πρώτη στιγμή επιδοκίμασε την κυβέρνηση για την συγκεκριμένη ρύθμιση. Ξεχνούν ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια οι βιομήχανοι με τη συνδρομή  του αντεργατικού οπλοστασίου που διατηρεί και επεκτείνει η σημερινή κυβέρνηση αλλά και με τη συνδρομή των δικαστηρίων, έκριναν τις απεργίες που προκηρύσσονταν από τα συνδικάτα σε ποσοστό 90% παράνομες ή καταχρηστικές.
Επιβεβαιώνεται ότι ο πραγματικός τους στόχος τους είναι οι εργαζόμενοι που αντιστέκονται για τους μισθούς πείνας και τις άθλιες συνθήκες δουλειάς. Θέλουν να τους αφαιρέσουν το δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν και να απαιτήσουν καλύτερες συνθήκες εργασίας. Με τους εκβιασμούς και την εργοδοτική τρομοκρατία η κυβέρνηση και οι βιομήχανοι επιδιώκουν να τσακίζουν τη ζωή των εργαζομένων και να απαιτούν με τον «βούρδουλα» να μην μπαίνει κανένας εμπόδιο στην κερδοφορία τους.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ.
ΘΑ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ.
·         Απεργούμε για αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές, για την κάλυψη των απωλειών, των στοιχειωδών, βασικών αναγκών.
·         Απεργούμε για να βάλουμε τέλος στο σύνολο των αντιλαϊκών νόμων και μέτρων, των μνημονίων.
·         Απεργούμε για να μην πέσει κανένα σπίτι εργατικών - λαϊκών οικογενειών στα χέρια τραπεζίτη.
·         Απεργούμε για να σταματήσει η διαρκής φοροληστεία, για να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ και κάθε είδους χαράτσια.
·         Απεργούμε γιατί πρέπει να υπερασπιστούμε το μοναδικό όπλο μας, το δικαίωμα μας στην απεργία, την οργάνωση, την συλλογική πάλη και δράση.
·         Απεργούμε γιατί δεν ανεχόμαστε την εργοδοτική τρομοκρατία και την καταστολή στους χώρους δουλειάς!
·         Απεργούμε δυναμώνοντας τους αγώνες ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, στην παράδοση του δημόσιου πλούτου στους επιχειρηματικούς ομίλους.
Το Διοικητικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια: