Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Όταν έκλειναν πέντε τράπεζες στην Άμφισσα...




Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

 Το ξαφνικό κλείσιμο των πέντε τραπεζών σχεδόν μέσα σε ένα χρόνο (κάποιες έκλεισαν σε λιγότερο από 3 χρόνια λειτουργίας κάποιες συνενώθηκαν ….) προκάλεσε ένα μικρό οικονομικό σοκ στην τοπική κοινωνία της Άμφισσας, τόσο με τις απώλειες σε θέσεις εργασίας όσο και από την απώλεια των ενοικίων καθώς αρκετά παραμένουν κλειστά ακόμα και σήμερα….


 Συνεταιριστική Τράπεζα Λαμίας

 Alpha - Emporiki

 Αυτή η τράπεζα δεν πρόλαβε να ανοίξει..... Αγροτική Τράπεζα

Τράπεζα  Κύπρου
 Τράπεζα Πειραιώς

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

2 τράπεζες στην Άμφισσα , 2 στην Ιτέα και 1 στο Λιδορίκι σε συνδυασμό με ΑΤΜ τελευταίας τεχνολογίας σε Ερατεινή , Γαλαξίδι , Δελφούς , Δεσφίνα , Γραβιά και εξυπηρέτηση συνταξιούχων σε δύσβατες περιοχές από τα ΕΛ.ΤΑ καλύπτουν 100% τις ανάγκες του Νομού Φωκίδας σε τραπεζικές εργασίες.-

Ανώνυμος είπε...

Τις ανάγκες αυτών που έχασαν τη δουλειά τους ποιος τους καλύπτει???

Ανώνυμος είπε...


Αυτος που γραφει οτι τα ΑΤΜ καλυπτουν τις αναγκες η ασχετος ειναι η Δ.υπαλληλος.Τα ξενοδοχεια και οι επι/σεις π.χ των Δελφων διακινουν εκατομμυρια σε επιταγες τουριστικων γραφειων κ.λ.π. και θα αναγκαζονται να ανεβαινουν πανω κατω Αμφισσα η Ιτεα.Μετα οι τουριστικοι Δελφοι να μην εχουν εστω 1 τραπεζα? Αν εχει καποιος traveler checks που θα τα εξαργυρωσει?

Ανώνυμος είπε...

Τώρα που βγαίνουν οι Νόμοι που λένε ποιες περιοχές θα αναπτυχθούν τουριστικά τα επόμενα χρόνια στην Ελλάδα, ας καθίσουν οι άρχοντές μας μία ακόμα φορά με σταυρωμένα χέρια και εμείς να τους κοιτάμε. Ποιόν να βολεύει άραγε να μείνουμε απ’ έξω από την ανάπτυξη για μία ακόμα φορά; Ποιος θέλει φτωχή και απομονωμένη την περιοχής μας, εξαρτημένη από το κοκαλάκι που περιμένουμε να μας πετάξει και μουγκοί στα εγκλήματά του μη τυχών και θυμώσει και πετάξει το κοκαλάκι στα σκυλιά του; Άστε, μην σκάτε το πάνσοφο μυαλό σας, ρητορικό το ερώτημα. Κλάψτε λίγο τώρα και ελάτε πάλι σε δύο τρία χρόνια στις εκλογές όλοι μαζί να κλαίμε και πάλι σαν μωρές παρθένες που σε όλη την Ελλάδα λίγο ή πολύ κάτι θα κάνουν ενώ εμείς θα ξεφτιλιζόμαστε στην πείνα. Και εμείς να ξαναπροσκυνήσουμε όλοι μαζί το αφεντικό για το κοκαλάκι για τον ένα. Τί βολικό έ!!! Τι παράγουμε κύριοι για να έχουμε αξιώσεις; Τίποτα. Διακόσιες θέσεις εργασίας στους βωξίτες, θέλετε τριακόσιες; Τετρακόσιες από εμένα, και άλλες εκατό στα ψάρια. Δηλαδή πεντακόσιες οικογένειες, θέλετε εξακόσιες, επτακόσιες από εμένα. 4 κάθε οικογένεια Χ 700 = 2.800.Και άλλοι τόσοι να υπηρετούν σε παροχή υπηρεσιών και δημόσιο (πάει συνήθως πενήντα πενήντα). 5.600. Αξίζουμε όλοι μαζί όσο ένα καλοχώρι ή ένα κωλοχώρι 5.600 κατοίκων. Άμφισσες , Ιτιές, Δελφοί , Γαλαξίδια, Δεσφίνες, Παρνασσοί, όλοι μαζί όσο ένα χωριό σκόρπιο στους πέντε ανέμους. Ούτε καν όλοι μαζί να έχει νόημα να ανοίξει κάποιος ένα αξιοπρεπές μαγαζί. Και τα μαγαζιά που υπάρχουν όπως είναι φυσικό όλα χρωστάνε και στον άγγελό τους νερό ή έχουν λεφτά οι ιδιοκτήτες και τα χαλάνε κάνοντας το χόμπι τους. Ελάχιστες οι εξαιρέσεις μόνο και μόνο για να επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Κάποια κορόιδα ανοίγουν κάπου και που νέα μαγαζιά για να τα κλείσουν μετά από λίγο. Ποιο καλάμι καβαλήσαμε και έχουμε και αξιώσεις; Γιατί να έχουμε εδώ υποκαταστήματα τραπεζών που δεν διακινούν χρήμα όπως είναι ο λογικός σκοπός ύπαρξής τους; Ας παραμείνουμε δουλοπρεπή ανθρωποειδή, με αυτοπεποίθηση άχρηστου και ανίκανου και ας παρακαλάμε να ζήσουμε από την ελεημοσύνη των τραπεζών και του αφεντικού της Φωκίδας. Ποιού αφεντικού; Αυτού που τον κάνουμε μάγκα με το να τον προσκυνάμε χιλιάδες όλοι μαζί για το κοκαλάκι που πετάει αραιά και που. Και τι κοκαλάκι, ίσα που να γεμίσει μία φορά ένα στομάχι σφιγμένο όσο δεν πάει από την πείνα. Ρε άτιμα, τώρα που το ξανασκέφτομαι, μπας και σας αρέσει τελικά;

Ανώνυμος είπε...

Πάντως έτσι για την Ιστορία..

α)Και τώρα που μιλάμε οι περισσότεροι "επιχειρηματίες" των Δελφών κατεβαίνουν Ιτέα ή Άμφισσα για τις δουλειές τους
β)τα travellers cheques είναι σπανιότατα , καθότι αυτή η συναλλαγή έχει πλήρως υποκατασταθεί από το πλαστικό χρήμα.
γ)Οι περισσότερες κρατήσεις γίνονται μέσω τραπεζικών εμβασμάτων και όχι επιταγών σε φυσική μορφή
δ)Την δουλειά του δεν την έχασε κανένας τραπεζοϋπαλληλος , επειδή ή βγήκε σε σύνταξη ή μπήκε σε πρόγραμμα εθελούσιας αποχώρησης.