Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΙΤΕΑΣ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κέντρο Υγείας Ιτέας:Σκάνδαλο η προμήθεια 10.000 μέτρων γάζες
ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΙΤΕΑΣ
 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗ
ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥ


1.  Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2015-2016 πραγματοποιήθηκαν από το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Ιτέας επισκέψεις σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία της περιοχής ευθύνης του, για έλεγχο Στοματικής Υγιεινής και ομιλίες με θέματα: « Στοματική Υγεία, Υγιεινή Διατροφή, Υγιεινή σώματος».

2. Τον Ιανουάριο 2016 κλιμάκιο του Κέντρου Υγείας Ιτέας πραγματοποίησε ομιλία στους μαθητές της Γ΄Λυκείου Ιτέας με θέμα: «Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα –Πρόληψη- Θεραπεία».

3. Τον Μάιο 2016 πραγματοποιήθηκε ομιλία στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Υγείας Ιτέας με θέμα: «Εμμηνόπαυση – κλιμακτήριος: πρώτα συμπτώματα και αντιμετώπιση».

4. Επίσης κλιμάκιο του Κέντρου Υγείας πραγματοποίησε λήψη test Παπανικολάου σε γυναίκες του Δήμου Δωρίδας (Ερατεινή, Τολοφώνα, Πάνορμο, Αγ. Σπυρίδωνα).

5. Τον Ιούνιο 2016 διεξήχθη σεμινάριο από ιατρούς του Κέντρου Υγείας στους εκπαιδευτικούς της Α΄θμιας Εκπαίδευσης με θέμα: «Πρώτες Βοήθειες στους μαθητές».

6. Τον Οκτώβριο 2016 κλιμάκιο του Κέντρου Υγείας Ιτέας πραγματοποίησε λήψη test Παπανικολάου σε γυναίκες της  Δημοτικής Ενότητας Δεσφίνας.

7. Τον Νοέμβριο 2016 πραγματοποιήθηκε ομιλία στο Κυριακοπούλειο Πολιστιστικό Κέντρο  Ιτέας σε συνεργασία με την Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής&Ψυχικής Υγείας (ΕΚΨΨΥ) με θέμα: «Σώμα& ψυχική υγεία κατά τη διάρκεια της κύησης & λοχείας».

8. α)Τον Δεκέμβριο 2016 πραγματοποιήθηκε ομιλία στους μαθητές του ΕΠΑΛ Άμφισσας με θέμα: «Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα»

β) Πραγματοποίηση ομιλίας στους μαθητές της Γ΄Γυμνασίου και Γ΄Λυκείου Γαλαξειδίου με θέμα: «Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα».

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπραβό σε όσους τα οργανωσαν όλα αυτά.
Ακομη και σε αυτούς που δεν φαινονται πολύ.
Και πάλι μπραβό.

Ανώνυμος είπε...

Μαλλον η Δ/ΝΣΗ του κ.υ. εχει το προβλημα που καταπιεζει και τους βαζει να δουλευουν τοσο σκληρα τους 15 υπαλληλους που πληρωνει ο ελληνικος λαος.Σαν δεν ντρεπομαστε λιγο που βγαζετε τετοια δελτια τυπου.

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει να γράφουν περισσότερες συνταγές καθημερινά.
Συγκριτικά με ισοδύναμα κ.υ της Μακεδονίας , γράφουν πολύ λιγότερες συνταγές (κάτω από τις μισές μιλάμε).
Επίσης τα ραντεβού για συνταγογράφηση πρέπει να γίνουν πιο βραχυπρόθεσμα να μη πληρώνουμε την αδυναμία προγραμματισμού του προσωπικού γραμματειακής υποστήριξης. .