Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: "Επιζητείς το σοκ και δέος Σαμαρά, Βενιζέλου"


Διαβεβαίωσε ότι αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς επιπλέον μέτρα για μετά το 2019. Ανακοίνωσε ότι εξετάζονται φορολογικές ελαφρύνσεις για τους αγρότες. Τι είπε για Κυπριακό


Σκληρή προσωπική επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη με την κατηγορία ότι ταυτίζεται με τους δανειστές και ότι θέλει να συνεχίσει τη σκληρή πολιτική των Σαμαρά - Βενιζέλου εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την προ ημερησίας συζήτηση για τα αγροτικά και ταυτόχρονα διαβεβαίωσε για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης χωρίς επιπλέον μέτρα για μετά το 2019.

AdTech Ad

Ο κ. Τσίπρας καταλόγισε στον κ. Μητσοτάκη ότι το σχέδιό του βασίζεται στην αποτυχία της αξιολόγησης για να έρθει μετά στην κυβέρνηση και να υλοποιήσει πολιτική σκληρής λιτότητας, απολύσεων και μετατροπής της Ελλάδας σε Ειδική Οικονομική Ζώνη. «Τι θέλετε; Να υπογράψουμε ότι μας δώσουν; Συμφωνείτε με τις παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ να εφαρμόσουμε μέτρα 4,5 δις ευρώ μετά το 2019. Συνεχίζετε να θεωρείτε την πιθανή αποχώρηση του ΔΝΤ ως καταστροφική εξέλιξη;» διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη. «Το σχέδιό σας είναι να ολοκληρώσετε την καταστροφή το ΣΟΚ Και το ΔΕΟΣ που άφησαν στη μέση ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος» είπε χαρακτηριστικά αλλά σημείωσε ότι αυτό δεν θα συμβεί διότι η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς νομοθέτηση νέων μέτρων μετά το τέλος του προγράμματος.

Τσίπρας για "μονομερή ενέργεια" Μητσοτάκη: "Σιγά τα αίματα…"

Ο πρωθυπουργός άσκησε σκληρή προσωπική επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την διατύπωση της πρόθεσής του να προχωρήσει μονομερώς σε μείωση της φορολογίας. «Σιγά τα αίματα κύριε Μητσοτάκη. Μην είστε τόσο σκληρός με τους θεσμούς» είπε δηκτικά ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ειρωνικά: «την είδε ο ελληνικός λαός κ. Μητσοτάκης την παλικαριά σας για τη 13η σύνταξη». «Φτερνίστηκαν στο γερμανικό ΥΠΟΙΚ και κρυολογήσατε εσείς στην Αθήνα» είπε αναφερόμενος στη στάση της ΝΔ που δεν ψήφισε την εφάπαξ 13η σύνταξη. «Καμία μονομερή ενέργεια δεν έχετε σχέδιο να κάνετε» είπε στον κ. Μητσοτάκη και τον κατηγόρησε ότι επιθυμεί να μειώσει τη φορολογία για τα μεγάλα εισοδήματα και τα μεγάλα κέρδη. Επίσης του καταλόγισε ότι ετοιμάζει «απολύσεις στο Δημόσιο τομέα και σκληρή επίθεση στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα».

Εξαγγελίες για τους αγρότες

Αναφερόμενος στο αγροτικό ο πρωθυπουργός προχώρησε σε εξαγγελίες για τους αγρότες συνδέοντάς τες όμως με τη συνέχιση της καλής πορείας των εσόδων. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι επαναξετάζεται στο επόμενο διάστημα και μέσα στο 2017: α) η μείωση του ειδικού φόρουκατανάλωσης σε κρασί, β) η κατάργηση ΕΝΦΙΑ κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, γ) η μείωση του ΦΠΑ στο 13 για ορισμένες εισροές και δ) η χρήση εργόσημου για την οικογενειακή εργασία. Επίσης εξήγγειλε ειδική παρέμβαση για την υποχρεωτική αναγραφή της χώρας προέλευσης στα γαλακτομικά.
Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε ταυτόχρονα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ για την αγροτική πολιτική τους επί δεκαετίες. «Η πολιτική που ακολουθήθηκε επί δεκαετίες, υπονόμευσε συστηματικά την παραγωγικότητα και την βιωσιμότητα του αγροτικού τομέα» ανέφερε ο κ. Τσίπρας και τους καταλόγισε ότι εκμεταλλεύτηκαν με κυνισμό τα Ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία και τις ενισχύσεις για την συγκρότηση τεράστιων πελατειακών δικτύων. Επίσης, ανέφερε ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ παρέδωσαν στην σημερινή κυβέρνηση πρόστιμα και καταλογισμούς που έφταναν τα 3 δις ευρώ και ήταν αποτέλεσμα συστηματικής κακοδιαχείρισης.

Υποδαυλίζετε τη δυσαρέσκεια των αγροτών

Καταλόγισε μάλιστα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ότι δεν ενδιαφέρονται ειλικρινώς ούτε σήμερα για τους αγρότες αλλά  θέλουν να εκβιάσουν σύγκρουση της κυβέρνησης με τον αγροτικό κόσμο. «Προσπαθείτε να υποδαυλίσετε τη δυσαρέσκεια ελπίζοντας ότι όλο και κάποιο όφελος θα καρπωθείτε από αυτό» ανέφερε χαρακτηριστικά. 
Αντίθετα ανέφερε ότι εφέτος «για πρώτη φορά στην ιστορία καταβλήθηκαν έγκαιρα χωρίς πρόστιμα και χωρίς καταλογισμούς οι προβλεπόμενες ενισχύσεις. Υπογράμμισε, επίσης ότι πιστώθηκε στους δικαιούχους αγρότες συνολικό ποσό των 3,7 δις ευρώ μέσα στο 2016. «Πρόκειται για ποσό ρεκόρ» είπε χειροκροτούμενος ο πρωθυπουργός και ανέφερε ότι το ποσό αυτό ζέστανε όχι μόνο τους τραπεζικούς λογαριασμούς των παραγωγών αλλά κίνησε και την οικονομία.
Ο πρωθυπουργός απάντησε και στις κατηγορίες του ΠΑΣΟΚ περί βαρύτατης φορολογικής και ασφαλιστικής επιβάρυνσης των αγροτών. Ειδικότερα ανέφερε ότι η κυβέρνηση παρέλαβε φορολόγηση με ενιαίο συντελεστή 13%. «Είτε είχε ο αγρότης 10.000 είτε 200.000 ο συντελεστής ήταν ίδιος» είπε και τόνισε ότι η κυβέρνηση προχώρησε ένα δικαιότερο σύστημα και φορολογική ελάφρυνση για την πλειονότητα. «Υλοποιήσαμε για πρώτη φορά αφορολόγητο περίπου 9.500 ευρώ» είπε και συμπλήρωσε: «για την πλειονότητα των αγροτών, τα οφέλη από το αφορολόγητο υπερβαίνουν την ασφαλιστική επιβάρυνση». Σημείωσε επίσης ότι η κατώτερη σύνταξη ήταν 145 ευρώ ενώ σήμερα έχει θεσμοθετηθεί εθνική σύνταξη στα 384 ευρώ που μαζί με την ανταποδοτική θα είναι τουλάχιστον 450 ευρώ. «Στην πορεία η ελάχιστη σύνταξη θα είναι στα 504 ευρώ» σημείωσε.

Σημαντικές οι εξελίξεις στο Κυπριακό

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό που συνεχίζονται σήμερα σε τεχνικό διπλωματικό επίπεδο λέγοντας ότι η μέχρι στιγμής εξελίξεις είναι σημαντικές. «Για πρώτη φορά μετά το 1974 ανταλλάχθηκαν χάρτες μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «για πρώτη φορά μπήκαν στην ατζέντα των διαπραγματεύσεων τα θέματα των εγγυήσεων και της ασφάλειας κάτι που χαρακτήρισε μεγάλη διπλωματική επιτυχία». Υπογράμμισε επίσης ότι πλέον η ΕΕ παίζει ενεργό ρόλο στο Κυπριακό κάτι που είναι πολύ σημαντικό. «Χωρίς να είμαστε υπεραισιόδοξοι αλλά με σύνεση συνεχίζουμε με χαμηλούς τόνους, χωρίς φοβικότητα και χωρίς ιδεοληψίες. Προχωράμε βήμα-βήμα» είπε και εξέφρασε την ελπίδα του για θετικές εξελίξεις. Τάχθηκε μάλιστα υπέρ μιας λύσης χωρίς εγγυήσεις και με την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από τη λύση και ξεκαθάρισε ότι η ελληνική κυβέρνηση «συνεχίζει σε συνεργασία και συντονισμό με την κυβέρνηση της Κύπρου και τον Πρόεδρο Ν. Αναστασιάδη μια σκληρή προσπάθεια για λύση».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο Αγ.Αθανασιος να βαλει το χερι του !!!!! Αλλα που να το πρωτοβαλει μετα τοσα ψεμματα που μας λεει η Εταιρεια Καταστροφων ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ των Τσιπρα Καμμενου !!!!!