Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Η Μαρία Παπαγεωργίου , σήμερα στο '"Ρακομελιό" , ώρα 22:30



Η ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, το κορίτσι με την μικρή κόκκινη κιθάρα που μετρά πάνω από 50 παραστάσεις στο Club του Σταυρού του Νότου, επιστρέφει στην Ιτέα, στο "Ρακομελιό". Μετα την μαγευτικη της εμφανιση το καλοκαιρι στα πλαισια του φεστιβάλ "Wispers of the sea" επιστρέφει για να μας οδηγήσει ξανά σε μαγικά μουσικά μονοπάτια...


Η Μαρία Παπαγεωργίου γεννήθηκε το 1984 στα Γρεβενά όπου και μεγάλωσε. Από τότε που θυμάται τον εαυτό της παίζει μουσική! Αυτοδίδακτη κυρίως, ξεκίνησε με αρμόνιο και συνέχισε με κιθάρα και πολλά άλλα μουσικά όργανα που ανακάλυψε στην πορεία. Από τα εφηβικά της χρόνια άρχισε να τραγουδά σε μαγαζιά της πόλης της. Το 2002 πέρασε στο Τμήμα Τραπεζικής και Χρηματοοικονομικής Διοίκησης στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, από το οποίο και αποφοίτησε το 2007. Με το πρόσχημα των σπουδών της λοιπόν, βρέθηκε στην Αθήνα, για να κάνει αυτό που ονειρευόταν: να "ψαχτεί" μουσικά και να ασχοληθεί με το τραγούδι.
Τραγουδά σε σκηνές της Αθήνας, ενώ παράλληλα κάνει μαθήματα φωνητικής με την εξαιρετική τραγουδίστρια Ελισάβετ Καρατζόλη και μαθήματα πιάνου και θεωρητικών στο Εθνικό Ωδείο.
Το 2005 συμμετέχει σε συναυλίες-αφιερώματα στο Μάνο Χατζιδάκι στην Αττική και στα Επτάνησα με το κουαρτέτο "Ma Non Troppo", ενώ την ίδια χρονιά παίρνει μέρος ως perfomer στο μεικτό θέαμα - performance για την έναρξη των εκδηλώσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νέων ¨Εγχειρίδιο για ν’ αλλάξουμε τον κόσμο¨ του Χοροθεάτρου ¨Quasi Stellar¨ που τελεί υπό τη διεύθυνση της χορογράφου Αποστολίας Παπαδαμάκη (Στάδιο Μπάντμιντον).
Το 2007 θα ξεχωρίσει στην Τρίτη Ακρόαση της Μικρής Άρκτου και την ίδια χρονιά θα τραγουδήσει στο αφιέρωμα που θα γίνει στον Ιανό για τον στιχουργό Παρασκευά Καρασούλο, δίπλα στον Παντελή Θεοχαρίδη, τη Νατάσσα Μποφίλιου κ.α. 
Τον Απρίλιο του 2008 ερμηνεύει, μαζί με τη Νατάσσα Μποφίλιου, ποιήματα της Τζένης Μαστοράκη, μελοποιημένα από τον Θέμη Καραμουρατίδη σε συναυλία-αφιέρωμα που διοργανώνει ο Δήμος Υμηττού για την ποιήτρια.
Το καλοκαίρι του 2008 θα συμμετάσχει σε συναυλίες-αφιερώματα στο Νίκο Γκάτσο με τον Γρηγόρη Βαλτινό και τη Νατάσσα Μποφίλιου, ενώ τον τελευταίο χρόνο συμμετέχει και σε πολλές μουσικές παραστάσεις της Νατάσσας Μποφίλιου (Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων, Θέατρο Αττικού Άλσους, Σταυρός του Νότου).
Στις αρχές του 2009 θα κάνει και την πρώτη ουσιαστικά δισκογραφική της εμφάνιση με το περίφημο ¨Μπλούζ¨ που ερμήνευσε στον δεύτερο προσωπικό δίσκο της Δανάης Παναγιωτοπούλου «Homo logotypus», στον οποίο θα κάνει και φωνητικά σε άλλα τρία τραγούδια, ενώ το τελευταίο "κρυφό" τραγούδι του δίσκου θα το ερμηνεύσουν μαζί.
Νωρίτερα, συμμετείχε με τα φωνητικά της στο τραγούδι "O δρόμος" από τον δίσκο «Μέχρι το τέλος» (2008) των Θ.Καραμουρατίδη - Γ.Ευαγγελάτου - Ν.Μποφίλιου και πρόσφατα συμμετείχε με το τραγούδι "Tέλος" στον δεύτερο προσωπικό δίσκο του Νίκου Χαλβατζή «Γκόλεμ #».
Η Μαρία διδάσκει σύγχρονο τραγούδι και συνεργάζεται με μουσικοπαιδαγωγούς από το βιωματικό εργαστήρι της Μαρίζας Κωχ, διδάσκοντας σε παιδικούς σταθμούς, ενώ τα τελευταία τρία χρόνια συνεργάζεται με τον ταλαντούχο τραγουδοποιό Αλέξανδρο Εμμανουηλίδη, κάνοντας επιτυχημένες εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές της Αθήνας: Ιανός, Κύτταρο, After Dark, Πυρήνας. Παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με τραγούδια από την πρώτη δισκογραφική δουλειά του Αλέξανδρου «Φυσάει αλλιώς εδώ ο αέρας», διασκευές από όλο το φάσμα της ελληνικής και ξένης μουσικής αλλά και τραγούδια με funky, swing, ska αναφορές. Τέλος, παρουσιάζουν το καινούργιο τους υλικό από την επικείμενη δισκογραφική τους συνεργασία που αναμένεται να κυκλοφορήσει τις επόμενες εβδομάδες και θα έχει τίτλο «Όμορφοι και Ηττημένοι». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: