Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Δελτίο τύπου των "πολιτών στο προσκήνιο" για την συγκέντρωση στην Καλοσκοπή.





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Καλοσκοπή      2/5/2015

Το Σάββατο 2 Μαΐου 2015, οι φίλοι/ες , οι συντοπίτες και συναγωνιστές/ίστριες  του Στέφανου Κόλλια, βρεθήκαμε  στην Καλοσκοπή Φωκίδας, για να δηλώσουμε τη συμπαράστασή μας στον ίδιο και να  διαμαρτυρηθούμε για τον ολοκληρωτικό εμπρησμό του σπιτιού του, που συμβαίνει για δεύτερη φορά μέσα σε 6 χρόνια. 

 Ο πρώτος εμπρησμός του σπιτιού του Στέφανου Κόλλια  ήταν το Δεκέμβρη του 2008, όταν ξεκινούσαν οι διαμαρτυρίες ευαισθητοποιημένων πολιτών απέναντι στην επέκταση των εξορύξεων που έχουν προκαλέσει τεράστιες και μη αναστρέψιμες καταστροφές στη Γκιώνα. Τότε είχαν οργανωθεί αντισυγκεντρώσεις και είχαν σημειωθεί εντάσεις με κατάληξη τον πρώτο  εμπρησμό του σπιτιού του, τα Χριστούγεννα του 2008. Η δεύτερη φορά ήταν 29 Μάρτη του 2009, όπου το σπίτι καταστράφηκε  ολοσχερώς. Τα επόμενα χρόνια, οι κινητοποιήσεις ενάντια στην ασυδοσία των μεγάλων εξορυκτικών εταιρειών που λυμαίνονται την περιοχή εδώ και δεκαετίες, συνεχίστηκαν. Έξι χρόνια μετά ,το Μάρτη του 2015 ξανά έγινε εμπρησμός και της 29 Μάρτη του 2015 , επετειακά, ξανά  καταστράφηκε ολοσχερώς  το σπίτι του Στέφανου. 
Το  σπίτι που για δεύτερη φορά κάηκε ολοσχερώς, χτίστηκε με  πολύ κόπο από το Στέφανο , αλλά και με την  αλληλεγγύη του κόσμου πανελλαδικά.
Με τον εμπρησμό, δέχθηκε άμεσο πλήγμα ο Στέφανος Κόλλιας και η οικογένειά του, αλλά και έμμεσο το σώμα των  αλληλέγγυων που συνεισέφεραν τόσο  ηθικά, όσο  υλικά και πρακτικά στην ανοικοδόμησή του

Οι εμπρηστές έχουν την αυταπάτη , ότι τιμωρώντας τον Στέφανο , θα σταματήσουν τόσο τον ίδιο , όσο και όλους εμάς να παλεύουμε για ένα βιώσιμο και ανθρώπινο περιβάλλον. Νομίζουν ότι θα κρυφτούμε και θα σταματήσουμε να παλεύουμε για να μην γίνει ολόκληρη  η ΦΩΚΊΔΑ  σεληνιακό τοπίο από τις επιφανειακές εξορύξεις και  τα αιολικά πάρκα.

Το μήνυμα προς τους εμπρηστές είναι, ότι θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για το δικαίωμά μας να ζούμε και να ονειρευόμαστε σε αυτόν εδώ τον τόπο.
 Ο Στέφανος θα ξαναγυρίσει εδώ. Η φασιστική πρακτική  των εμπρηστών του, δεν κάμπτει την επιθυμία του να επιστρέψει στην Καλοσκοπή.
Το σπίτι του με την ίδια διαδικασία θα ‘’αναστηθεί’’.
Η Αλληλεγγύη μας, ηθικά, υλικά και πρακτικά, είναι δεδομένη.
.

Ζητάμε να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι ένοχοι και οι ηθικοί αυτουργοί τους.
Στην Καλοσκοπή οι προηγούμενοι εμπρησμοί του σπιτιού του Στέφανου, έμειναν ανεξιχνίαστοι……… οι τωρινοί????

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.
Ο Αγώνας ενάντια στην λεηλασία της φύσης συνεχίζεται.


   ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ Αξίζει και να Ζεις και να Αγωνίζεσαι για Αυτόν.

   Δημοτική Κίνηση Πολιτών Δήμου ΔΕΛΦΩΝ
ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: