Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

ΜΑΡΑΘΩΝΟΜΑΧΟΙ ΚΑΙ ΣΑΛΑΜΙΝΟΜΑΧΟΙ ή Βασίλη κάτσε φρόνιμα να γίνεις νοικοκύρης; (που ΔΕΝ θα γίνεις)

Κατάκοποι από τη μάχη γύρισαν τρέχοντας στο Φάληρο με 32 κιλά οπλισμό και εξάρτιση!
…και οι Ακρίτες παίγνια των παλιάτσων
    και ψωριάρικα, απορριχτά
    τ’ αργυροκάμωτα κοντάρια
    τα χρυσοσέλωτα φαριά.
                                      Κ. ΠΑΛΑΜΑΣ
Ο «έντιμος συμβιβασμός» είναι ατίμωση. Η συνεχής υποχωρητικότητα απέναντι στους δανειστές, τους «θεσμούς» και, γενικά, απέναντι στους διεθνείς τοκογλύφους (για να μην ξεχνάμε τόσο εύκολα), η υποχωρητική στάση απέναντι στη διεφθαρμένη δημόσια διοίκηση, απέναντι στα ξεπουλημένα τηλεοπτικά κανάλια και η τακτική του «να κερδίσουμε χρόνο» δεν έφεραν τα αποτελέσματα που προσδοκούσε η σημερινή κυβέρνηση. Η ανθρωπιστική κρίση εντείνεται, οι θάνατοι βρεφών και οι αυτοκτονίες συνεχίζονται, οι ανασφάλιστοι είναι 800000, δεν έχει παρθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο για την τόνωση της παραγωγής, η ελληνική οικονομία δεν παρουσιάζει σημεία ανάκαμψης, το εμπορικό έλλειμμα αυξάνεται, η αιμορραγία χρημάτων με τη συνεχή πληρωμή «χρεών» συνεχίζεται, όλες οι προσβάσεις των τοκογλύφων στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα μένουν άθικτες, τα αποθεματικά των δημοσίων οργανισμών στερεύουν αφού οι τοκογλύφοι «πρέπει» να πληρωθούν ενώ, προφανώς, ο ελληνικός λαός «πρέπει» να πεθάνει. Αν συνεχιστεί αυτή η πορεία ακόμα και, οποιαδήποτε «φιλολαϊκά μέτρα» θα ληφθούν, νομοτελειακά θα παρθούν πίσω και θα αντικατασταθούν από μέτρα σκληρότερα κι από αυτά της προηγούμενης κυβέρνησης.
Είτε «πετύχει» είτε «δεν πετύχει» η συνάντηση της 24ης Απριλίου, θα έχουμε ακριβώς ότι είχαμε στις 20 Φεβρουαρίου: κούφια χειροκροτήματα για ανύπαρκτες νίκες. Η Ελλάδα δεν πάσχει μόνο από οικονομική ασφυξία, αλλά και από έλλειψη πολιτικής βούλησης και τόλμης.
Το χειρότερο είναι ότι οι άνθρωποι που πίστεψαν και στήριξαν – υποστήριξαν την σημερινή κυβέρνηση έχουν χαθεί μέσα στη χαύνωση της «πρωτιάς» και της (ανύπαρκτης) εθνικής υπερηφάνιας και έχουν περιπέσει σε κατάσταση απραξίας, ενώ οι αντίπαλοι επιτίθενται συνεχώς.
Αυτή η αδράνεια είναι αποτέλεσμα της συνεχούς, επί χρόνια προπαγάνδισης της ιδεολογίας του πασιφισμού, της ασυγκρουσίας, της «ειρήνης πάση θυσία» που έχει καταστήσει την Αριστερά ανίκανη να πάρει οποιαδήποτε πρωτοβουλία και τους αριστερούς να καταναλώνουν την ενέργειά τους στα παράπονα για το «κακό πολιτικό σύστημα» και τους… αγενείς αντιπάλους. Ίσως παραπονούνται και για την «κακούργα κενωνία»;
Όλα αυτά πρέπει να λήξουν άμεσα. Χρόνος δεν υπάρχει. Πολύτιμος χρόνος χάθηκε μέσα σε θολές περιπλανήσεις, παλινωδίες και ιδεολογήματα κάθε τύπου. Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να γίνουν κατανοητά από τον κάθε ένα:
1) Το ευρώ είναι ένα τσίγκινο και χάρτινο νόμισμα όπως είναι το δολλάριο, το ρούβλι, το γιουάν και η τουρκική λίρα.
2)     Η διαφορά είναι ότι λόγω της «σκληρότητάς» του αφαιρεί από τις χώρες που το χρησιμοποιούν τη δυνατότητα άσκησης νομισματικής πολιτικής. Αυτή τη δυνατότητα την έχουν χώρες με εθνικό νόμισμα, όπως οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Κίνα κ.λ.π.
3)     Στα πλαίσια της ευρωζώνης το «σκληρό» ευρώ ευνοεί τις ισχυρότερες χώρες, όπως η Γερμανία και διαλύει τις λιγότερο ισχυρές όπως η Ελλάδα, η Ισπανία κ.λ.π.
4)     Μας έλεγαν ότι το ευρώ θα εγγυόταν σταθερότητα, πρόοδο, ευημερία κ.λ.π., ότι θα ήταν κάτι σαν τη θαυματουργή εικόνα τ’ Άι Γιώργη. Αντίθετα έφερε μόνο καταστροφή, αστάθεια και δυστυχία.
Η Ελλάδα πρέπει να πραγματοποιήσει στάση πληρωμών, όπως της δίνει το δικαίωμα το Διεθνές Δίκαιο και όπως το έχουν κάνει επανειλημμένα οι χώρες στις οποίες «χρωστάει». Ενδεικτικά, μόνο η Γερμανία έχει κηρύξει τρεις φορές στάση πληρωμών, φεσόνοντας ολόκληρο τον κόσμο. Αυτό είναι το Γερμανικό «θαύμα». Μάγκες με λεφτά άλλων.
Παύση πληρωμών του εξωτερικού δημόσιου χρέους στους τοκογλύφους δανειστές: η προτεραιότητα στην κυριαρχία, την επιβίωση και τα δικαιώματα της κοινωνίας έναντι των αξιώσεων των δανειστών, είναι αρχή συμβατή με το Διεθνές Δίκαιο (περί «κατάστασης έκτακτης ανάγκης» άρθρο 25 παρ. 1 κλπ), πολλές χώρες την έχουν επικαλεσθεί και έχει ενσωματωθεί σε εθνικές νομοθεσίες όπως των ΗΠΑ. Τα μνημόνια «δεν αποτελούν διεθνή συμφωνία» (απόφαση Συμβούλιο της Επικρατείας Ολ. 668/2012), επομένως απλώς καταργούνται με άλλο νόμο. Οι δανειακές συμβάσεις, σαν δεσμεύσεις Δημόσιου Διεθνούς Οικονομικού Δικαίου, υπάγονται κατευθείαν στις ρυθμίσεις και τις πρόνοιες της Σύμβασης της Βιέννης για το Δίκαιο των Συνθηκών (άρθρα 26, 31, 61, 62 κλπ.) και υφίστανται απόλυτη ακυρότητα. Εξάλλου, η απόφαση υπέρ της Ελλάδας το 1936, του Δικαστηρίου Διεθνούς Δικαίου της Κοινωνίας των Εθνών, αποτελεί αναμφισβήτητο δεδικασμένο.
          Η Ελλάδα έχει πληρώσει ήδη περισσότερα από όσα έχει πάρει κι όμως συνεχίζει να πληρώνει!
          Η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και η κατάργηση των μνημονίων ήσαν οι δυο κυριότερες προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να πραγματοποιηθούν έστω τώρα!
          Λύση δεν υπήρξε, δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει μέσα στην ευρωζώνη, αφού όλα τα θεσμοθετημένα όργανά της ελέγχονται από τη Γερμανία.
          Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό ότι θα φύγει από την ευρωζώνη, όμως είχε διακηρύξει πολλές φορές ότι «δεν θα μέναμε στο ευρώ πάση θυσία». «Όχι άλλες θυσίες για το ευρώ» είχε τονίσει επανειλημμένα.
          Η κυβέρνηση πρέπει να δράσει σαν κυβέρνηση και να πάρει γενναίες αποφάσεις.
Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να προετοιμάσει τον κόσμο και να βοηθήσει στην οργάνωση των Κινημάτων σε λαϊκή βάση. Αφυπνίζοντας την Ταξική Συνείδηση των εργαζομένων, των ανέργων και όλων των Κοινωνικών ομάδων ώστε να στηριχτεί το εγχείρημα πρώτα και κύρια από την μεγάλη μερίδα του Ελληνικού Λαού.
Θα πουν ότι «δεν θα μας αφήσουν οι ξένοι», ότι «θα αντιδράσουν οι εταίροι» κ.λ.π. Αρκετά όμως στην προπαγάνδα της ψωροκώσταινας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κόσμος του πρέπει να σταματήσουν να γίνονται «παίγνια των παλιάτσων». ΑΝ θέλουν και μπορούν.
          Κείνος πράττει, όστις ενδιαφέρεται.
ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΜΠΙΧΤΑΣ

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: