Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Κ. Σημίτης: «Η Ε.Ε. δεν είναι μια λέσχη μόνο για τους εκλεκτούς»

«Η κυβέρνηση και τα κόμματα πρέπει μετά τις εκλογές να διαμορφώσουν τη δική μας πολιτική ευρωπαϊκής συνεργασίας» σημειώνει ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, σε σχόλιο του με αφορμή την εκλογική αναμέτρηση.
Τονίζει ότι πρέπει να αρχίσουν ένα σοβαρό διάλογο με τους εταίρους μας, προτείνοντας τρόπους βαθμιαίας μείωσης των διαφορών των οικονομικών επιπέδων των μελών της ευρωζώνης, ενίσχυσης της ανάπτυξης, επίτευξης μιας πιο δημοκρατικής λειτουργίας της Ένωσης. Υπογραμμίζει ότι είναι «καιρός πια ο λόγος μας να μην αφορά μόνο την οικονομική συμπαράσταση και ο λόγος των εταίρων μας μόνο την ελληνική εξαίρεση», κάτι που χαρακτηρίζει ως όρο για να ξεπεράσουμε την υστέρηση μας.
Ο κ. Σημίτης υποστηρίζει ότι η Ελλάδα απέχει από την ευρύτερη ευρωπαϊκή συζήτηση όχι μόνο λόγω της εκλογικής διαδικασίας, αλλά και γιατί τα κύρια πολιτικά κόμματα παρόλο που συμφωνούν στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας δεν έχουν συγκεκριμένες απόψεις για τις αναγκαίες επιδιώξεις μας. Επιπλέον, υποστηρίζει ότι έως τώρα δεν έχουμε πραγματοποιήσει συνεννοήσεις με τις άλλες χώρες της Ένωσης ώστε να διαμορφωθεί μια πολιτική για τον βαθμιαίο περιορισμό του χάσματος μεταξύ του αναπτυγμένου κέντρου και της περιφέρειας που υστερεί, αλλά ότι μας απασχολούν μόνο η τρόικα και η χρηματοδότηση της χώρας. «Είμαστε απομονωμένοι» σημειώνει, για να τονίσει ότι «χρειάζεται αντιστροφή». Υπογραμμίζει ακόμα ότι η ΕΕ δεν είναι μια λέσχη που έχουν λόγο μόνο οι εκλεκτοί, ότι η πολιτική λιτότητας δεν είναι μόνιμος κανόνας και ακόμα, ότι όταν ζητάμε την αλληλεγγύη για την ανόρθωση της οικονομίας μας πρέπει να συμμετέχουμε επίσης δημιουργικά με ρεαλιστική άποψη στην κοινή προσπάθεια.
Το πλήρες σχόλιο του Κ. Σημίτη έχει ως εξής:
«Στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι τώρα σε εξέλιξη μια εκτεταμένη συζήτηση για τους τρόπους ανάκαμψης της οικονομίας της και την αναμόρφωση της οικονομικής διακυβέρνησής της. Ενδεικτική του προβληματισμού είναι η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αυτήν την εβδομάδα. Θέμα της, η αγορά ομολόγων των κρατών- μελών από την Τράπεζα, ώστε να χρηματοδοτηθούν με αυτόν τον τρόπο τα κράτη. Μέχρι σήμερα, η μορφή αυτή χρηματοδότησης θεωρείτο αντίθετη προς τις Συνθήκες. Θα συμπεριληφθεί η Ελλάδα στη νέα ρύθμιση ή θα αποκλεισθεί γιατί το ειδικό πρόγραμμά της ολοκληρώνεται τέλος Φεβρουαρίου και ανανέωση δεν έχει συμφωνηθεί;
Η Ελλάδα απέχει από την ευρύτερη ευρωπαϊκή συζήτηση όχι μόνο λόγω της εκλογικής διαδικασίας, αλλά και γιατί τα κύρια πολιτικά κόμματα, παρόλο που συμφωνούν στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας δεν έχουν συγκεκριμένες απόψεις για τις αναγκαίες επιδιώξεις μας. Είτε υποστηρίζουν την απόλυτη αυτονομία της χώρας απέναντι στην Ένωση είτε επιδιώκουν τη διατήρηση ιδιαιτεροτήτων μας που καθηλώνουν τη χώρα στην υστέρηση. Απόλυτη αυτονομία στην Ένωση δεν είναι δυνατή. Οι δε υφιστάμενες στην Ελλάδα συντεχνιακές και πελατειακές πρακτικές αντίκεινται στους κανόνες λειτουργίας μιας σύγχρονης οικονομίας. Μέχρι τώρα δεν έχουμε πραγματοποιήσει επίσης συνεννοήσεις με τις άλλες χώρες της Ένωσης ώστε να διαμορφωθεί μια πολιτική για τον βαθμιαίο περιορισμό του χάσματος μεταξύ του αναπτυγμένου κέντρου και της περιφέρειας που υστερεί. Μας απασχολούν μόνο η τρόικα και η χρηματοδότηση της χώρας. Είμαστε απομονωμένοι.
Χρειάζεται αντιστροφή. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι μια λέσχη που έχουν λόγο μόνο οι εκλεκτοί. Είναι ένα κοινό εγχείρημα ελευθερίας, ανάπτυξης και προσαρμογής στις νέες παγκόσμιες συνθήκες. Η πολιτική λιτότητας δεν είναι μόνιμος κανόνας. Ως κοινό εγχείρημα προϋποθέτει την αμοιβαία αλληλεγγύη και την αμοιβαία συμβολή. Όταν ζητάμε την αλληλεγγύη για την ανόρθωση της οικονομίας μας πρέπει να συμμετέχουμε επίσης δημιουργικά με ρεαλιστική άποψη στην κοινή προσπάθεια. Επειδή αυτό δεν συμβαίνει, μας θεωρούν περιθωριακούς.
Η κυβέρνηση και τα κόμματα πρέπει, μετά τις εκλογές, να διαμορφώσουν τη δική μας πολιτική ευρωπαϊκής συνεργασίας. Να αρχίσουν ένα σοβαρό διάλογο με τους εταίρους μας, προτείνοντας τρόπους βαθμιαίας μείωσης των διαφορών των οικονομικών επιπέδων των μελών της ευρωζώνης, ενίσχυσης της ανάπτυξης, επίτευξης μιας πιο δημοκρατικής λειτουργίας της Ένωσης. Καιρός πια ο λόγος μας να μην αφορά μόνο την οικονομική συμπαράσταση και ο λόγος των εταίρων μας μόνο την ελληνική εξαίρεση. Είναι προϋπόθεση για να μη διολισθήσουμε στη μοιραία οικονομική κατάρρευση, ρητορεύοντας για το μεγαλείο της χώρας. Είναι όρος για να ξεπεράσουμε την υστέρησή μας».

"Κ"

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μιλανε ολοι μιλανε και οι κ...ι . Αυτος και ο Τζεφρι τι κανανε ? Ποσα μας χρεωσανε ? Επιστρεψανε κατι στο κρατος αυτοι και οι δικοι τους ? Τ Ι Π Ο Τ Ε !!! Αληθεια ο Τζεφρι δυο και χρονια βουλευτης ολο απων ηταν στο εξωτερικο {τα κονομαγε σε διαλεξεις που εξηγουσε πως μπορεις να τα περνεις κατω απο το τραπεζι να καταστρεφεις τη χωρα σου και να βγαινεις και απο πανω} τους μισθους του λοιπον ως απων τους επεστρεψε ? Αλλα απο ποιον περιμενεις απο το ΑΡΧΙΛΑΜΟΓΙΟ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΔΟΤΗ !!!!!!

Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΑΤΑΚΤΩΝ είπε...

To θεσμό που προΐστανται ο Ρακινζης, Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, τους εισαγγελείς διαφθοράς, (περίπτωση Ραμμου) και τον οικονομικό εισαγγελέα τα έφτιαξε ο Γ. Παπανδρέου μέσα σε δυο χρόνια πριν τον φάνε οι μεγαλοκαρχαρίες .(Δ.Ο.Λ.- Ψυχαρηδες, Πρετεντέρηδες,- Αλαφούζοι, Μπόμπολας,κλπ)
Δυο χρονια ρε.
Δυο χρονια κυβέρνησε μονο και πρόλαβε και σας την έκατσε.
Χωρις πιστολιές στον αέρα και δηλώσεις.
Χωρίς υφακι και και βαρύγδουπα "κατηγορώ" να πωρώνεται το πόπολο και να παίρνει η μπάλα τους πάντες.
Απλά, ήρεμα, μεθοδικά και συγκεκριμένα.
Με νόμους.
Με νόμους που βάζουν μέσα τους κλέφτες και οχι με δηλώσεις-ευκολακια που κατηγορούν συλλήβδην τους πάντες, πράγμα που τελικά οδηγεί στο να την γλιτώσουν όλοι. Άνοιγμα τα καπάκια και όλο το σκατο εξω.
Δυο χρονια μετά το φυσατε και δεν οχι μονο δεν κρυώνει, οχι μονο δεν την γλιτωσατε αλλα σας εχει όλους με τα βρακιά κατεβασμένα να ψάχνετε καλο κρεβάτι στον Κορυδαλο.
Για αυτο λυσσαξατε.
Βλέπετε τι παθαινετε, ξέρετε ποιος σας την έκανε και τρεμετε στην σκέψη πως θα μπορούσε να συνέχιζε.
Μόνο μέσα σε δυο χρόνια ρε.
- Καλλικράτης
- Διαύγεια
- Οικονομικός Εισαγγελέας
- Ενιαία Αρχή Πληρωμών
- Opengov
- Ανοιχτή Διαβούλευση Νομοσχεδίων με τη συμμετοχή των πολιτών πριν την κατάθεση
- Διπλή ανάγνωση Νομοσχεδίων στα Υπουργικά Συμβούλια
- Ανεξαρτητοποίηση της Στατιστικής Αρχής
- Απλοποίηση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης
- Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
- Μεταρρυθμιση στη τριτοβάθμια εκπαίδευση
- Εθνικό Επιχειρηματικό Πρόγραμμα καταπολέμησης της φοροδιαφυγής
- Υπηρεσία «Εσωτερικών Υποθέσεων» στο Υπ. Οικονομικών
- Δημοσίευση μηνιαίων στοιχείων για το έλλειμμα και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σε επίπεδο Γενικής Κυβέρνησης
- Άρση καμποτάζ
- Νομοθετικό Πλαίσιο για τη Δημοσιονομική Διαχείριση και Ευθύνη για την κατάρτιση, εκτέλεση και παρακολούθηση του προϋπολογισμου
- Αναμόρφωση του συστήματος προσλήψεων και καθολική υπαγωγή σε πλήρη έλεγχο απο τον ΑΣΕΠ
- Νόμος για την ιθαγένεια και τη συμμετοχή των νόμιμων μεταναστών στις αυτοδιοικητικές εκλογές

OΛΑ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ