Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Τσίπρας από Θεσσαλονίκη:

Ζητώ αυτοδυναμία με έξι(6) δεσμεύσεις.

Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη: Ζήτησε αυτοδυναμία με έξι δεσμεύσεις
Την αναγκαιότητα να βγει όσο το δυνατόν πιο ισχυρός ο ΣΥΡΙΖΑ από τις εκλογές της Κυριακής, τόνισε στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος προέβη σε διαβεβαιώσεις έξη σημείων εάν το κόμμα του γίνει κυβέρνηση.

Πρώτη δέσμευση: ο αγώνας να αλλάξει πορεία η Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη.Αγώνας κοινός με τους λαούς του Νότου αλλά και με τους λαούς και τους εργαζόμενους ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Για να υπάρξει οριστική λύση στο πρόβλημα του χρέους που πνίγει τους λαούς.

Δεύτερη δέσμευση: εγγύηση της αξιοπρέπειας για όλους. Εγγύηση για τις καταθέσεις. Για αξιοπρεπείς συντάξεις. Για τις αγροτικές επιδοτήσεις. Εγγύηση για σταθερότητα και σιγουριά σε αυτόν το τόπο.

Τρίτη δέσμευση: Τέλος στους πλειστηριασμούς στην πρώτη κατοικία. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.Οριστικό φρένο στο σχέδιο που θέλει να πετάξει φτωχές οικογένειες στον δρόμο. Σπέρνοντας ακόμα περισσότερη απελπισία σε έναν ήδη βασανισμένο τόπο.

Τέταρτη δέσμευση: Δίκαιη φορολογία. Με αφορολόγητο στα 12000 ευρώ. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και αντικατάστασή του με Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας. Έτσι ώστε να πληρώνουν ο καθένας ανάλογα με το πραγματικό εισόδημα και την περιουσία του.
Κανείς δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα. Οι μόνοι που έχουν να φοβούνται είναι οι λαθρέμποροι και οι φοροφυγάδες.

Πέμπτη δέσμευση: Τέλος στην διαπλοκή. Τέλος στο μαύρο πολιτικό χρήμα. Τέλος στις εξυπηρετήσεις που ένα παρηκμασμένο πολιτικό σύστημα παρείχε απροκάλυπτα στον εαυτό του και στους φίλους του. Διαφάνεια και δικαιοσύνη παντού.

Έκτη δέσμευση: Αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και άμεσα μέτρα για την επανεκκίνηση της οικονομίας, με την εφαρμογή του προγράμματος της Θεσσαλονίκης.

Για το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης είπε ότι  «είναι κοστολογημένο με δικούς μας πόρους» και ότι η  υλοποίησή του δεν εξαρτάται από οποιουδήποτε είδους εξωτερική χρηματοδότηση. «Για αυτό και θα υλοποιηθεί ανεξάρτητα από τη διαπραγμάτευση. Μπορούμε να το ξεκινήσαμε μόνοι μας, χωρίς την άδεια κανενός» επεσήμανε.

Επίσης ο κ. Τσίπρας έκανε άνοιγμα προς όλους τους πολίτες ανεξάρτητα τι ψήφιζαν μέχρι σήμερα. Ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε απλώνει το χέρι σε όλους τους πολίτες. Ακόμα και σε αυτούς που ποτέ μέχρι σήμερα δεν συναντήθηκαν με την Αριστερά, ακόμα και σε αυτούς που τοποθετούν τον εαυτό τους στο συντηρητικό στρατόπεδο.

«Από τη Δευτέρα δεν υπάρχουν για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεξιοί, αριστεροί και κεντρώοι. Υπάρχουν πολίτες με ίσα δικαιώματα και ίδιες υποχρεώσεις» είπε.
 
Τέλος ο κ. Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον ελληνικό λαό να του δώσει αυτοδυναμία υποστηρίζοντας πως όσο πιο ισχυρός βγει από τις κάλπες της ερχόμενης Κυριακής, τόσο πιο σταθερή θα είναι η πορεία της χώρας το επόμενο διάστημα..

Διαβεβαίωσε δε ότι δεν θα υπάρξει  καμία συνεργασία που θα ακυρώνει το πρόγραμμα και την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο δεσμεύθηκε πως στο πλαίσιο του προγράμματος για διέξοδο από την πολιτική της λιτότητας, θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για ευρύτερη συναίνεση και συνεννόηση.

«Θα είμαστε πρόθυμοι και ανοιχτοί σε κάθε μορφής συνεργασία» είπε και υπογράμμισε: «Τα ψέματα τελείωσαν. Την Κυριακή η Ελλάδα θα πάρει μια βαθειά ανάσα».


Πηγή:www.reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: