Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Ευάγγελος Μυταράς για το ΕΒΕ ΦΩΚΙΔΑΣ: Ο ΜΥΘΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΠΕΣΕ


o ΜΥΘΟΣ που ΚΑΤΕΠΕΣΕ
για μια ακόμη φορά στην Ελληνική δικαιοσύνη

Τόσο ο επιχειρηματικός κόσμος του νομού μας, όσo και οι διαμένοντες απλοί πολίτες του τόπου μας στο πρόσφατο παρελθόν από τον Δεκέμβριο του 2008 έως τον Δεκέμβριο του 2011, έζησαν ένα πρωτοφανές σήριαλ για τα επιμελητηριακά ήθη, κακόγουστο και ανήθικο σε βάρος του προσώπου μου και του προσώπου ολίγων μελών του τότε Διοικητικού Συμβουλείου του οποίου ήμουν νόμιμα και με ισχυρή πλειοψηφία εκλεγμένος Πρόεδρος.

Μετά από μία πολυετή οδύσσεια σοβαρών δικαστικών υποθέσεων που ομάδα ευτυχώς ολίγων, με κατηγορούσαν για σοβαρά αδικήματα, όπως παράβαση καθήκοντος, απιστία παρά την υπηρεσία, βλάβη στην περιουσία του επιμελητηρίου, ποινικές ευθύνες για απόπειρα κοινωτικής απάτης,  έχοντας σκοπό μόνο και μόνο την δημόσια διαπόμπευση του προσώπου μου και την δημόσια απαξίωσήμου, με ανεξήγητα και αδικαιολόγητα ιδιαίτερο μένος, στρεφόταν εναντίον μου για ανύπαρκτα πράγματα και φανταστικά γεγονότα, εξαντλώντας με τόσο ηθικά όσο και οικονομικά, προσβάλλοντας την τιμή και την υπόληψή μου, μειώνοντας και εξευτελίζοντας την προσωπικότητά μου, πράγμα το οποίο προστάτευσα κατά τον πλέον νόμιμο τρόπο.

Διέδιδαν μέσω επιστολών σε φορείς, σε δημόσιες υπηρεσίες, σε μέσα ενημέρωσης τοπικά και εθνικά ότι «έχω δεχθεί την καθαίρεσή μου», γεγονός ψευδές – ψευδέστατο όπως υποστήριξα και μπροστά στους δικαστές που με την απόφασή τους με δικαίωσαν.Οι δικαστές αναγνώρισαν ότι η συγκεκριμμένη ομάδα αγνοούσε εσκεμμένα και συστηματικά, επείγοντα έγγραφα, σταλμένα στο επιμελητήριό μας από το Υπουργείο Ανάπτυξης, που είναι και η εποπτεύουσα αρχή των επιμελητηρίων της χώρας μας.Παρ’ ότι είχαν θυροκολληθεί στην είσοδο του Δ.Σ. από τον Γενικό Γραμματέα κ. Λαμπρόπουλο και την κα Μαργώνη μέλος του Δ.Σ., δεν έδωσαν καμία σημασία. Καμία σημασία εσκεμμένως δεν έδωσαν και σε έγγραφα της Περιφέρειάς μας για εφαρμογή του νόμου σύμφωνα με το Υπουργείο.Η συγκεκριμμένη ομάδα υποτιμούσε επιστολές της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, που τους δήλωνε ότι δεν αναγνώριζε την απόφαση του ΔΣ περί της καθαίρεσης του νόμιμα εκλεγμένου Προέδρου Ευάγγελου Μυταρά, ούτε την απόφαση της εκλογής νέου προέδρου. Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος δήλωσε στην συγκεκριμμένη ανατρεπτική ομάδα του Επιμελητηρίου μας ότι νόμιμο Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Φωκίδας αναγνωρίζει μόνο τον Ευάγγελο Μυταρά και ο οποίος είναι και ο νόμιμος εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Φωκίδας στις Γενικές Συνελεύσεις της ΚΕΕΕ.Η επιστολή αυτή εξέφραζε και την ομόφωνη γνώμη των μελών της Διοικητικής Επιτροπής της ΚΕΕΕ και κοινοποιήθηκε σε όλα τα Επιμελητήρια της Χώρας για να λάβουν γνώση περί των παράνομων μεθοδεύσεων που είναι αντίθετοι με τον επιμελητηριακό θεσμό και τα επιμελητηριακά ήθη των θεσμοθετημένων οργάνων.

Δικαιώνομαι για μία ακόμα φορά και μετά από τις διατάξεις με αριθ.23/2014 του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άμφισσας, και με την υπ’ αριθ. 7/2014 του Εισαγγελέα Εφετών Λαμίας, που έθεσαν όλες τις μηνύσεις που είχαν κάνει μέλη του προηγούμενου ΔΣ εις βάρος μου, στο αρχείο, δικαιώνομαι τώρα και με την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Άμφισσας που μετά από μία δίκη τριών ημερών που ξεκίνησε την Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώθηκε την Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014 εξετάζοντας ενδελεχώς και εμπεριστατωμένα τόσο την εξέλιξη του έργου όσο και την θεωρητική καθαίρεσή μου που ποτέ δεν επιτεύχθηκε από την γνωστή ομάδα, κρίνοντας ενόχους με την κατηγορία της συκοφαντίας στο πρόσωπό μου τους κ.Στυλιανό Σχοινά Α’ Αντιπρόεδρο, Παναγιώτη Δημητρίου Β’ Αντιπρόεδρο, και Νικόλαο Κούκο Οικονομικό Επόπτη.

Μύθος ήταν τελικά η αναμασημένη καραμέλα ότι: «δεν εφάρμοζα τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου πού ήταν το ανώτατο όργανο του Επιμελητηρίου μας».

Όλες οι αποφάσεις του Δ.Σ.είχαν εφαρμοστεί από εμένα στο ακέραιο.Προφανώς και δεν εφάρμοζα αποφάσεις που είχαν παρθεί παρανόμως, όπως η απόφαση για την καθαίρεσή μου, όχι γιατί αφορούσε το πρόσωπό μου αλλά διότι ήταν παράνομη, ανυπόστατη, και δεν παρείχε καμία νομιμότητα.

Μύθος ήταν τελικά ότι συνέστησα επιτροπή παραλαβής με πρόσωπα της επιλογής μου.Η επιτροπή παραλαβής ήταν ψηφισμένη από το 2007 όπως και όλες οι επιτροπές του έργου με την ίδια απόφαση.

Μύθος ήταν τελικά το γεγονός ότι δεν έφερα προς ψήφιση και έγκριση από το ΔΣ το πρωτόκολλο της οριστικής παραλαβής.Δεν προέκυπτε από πουθενά ότι ήμουνα υποχρεωμένος να ακολουθήσω αυτή την διαδικασία.

Μύθος ήταν τελικά ότι παρέλαβα το έργο παρά την αντίθετη απόφαση του ΔΣ να κηρυχθεί έκπτωτος ο ανάδοχος.Την παραλαβή του έργου την έκανε η ψηφισμένη από το ΔΣ επιτροπή παραλαβής, δεν την έκανα εγώ, και ο ανάδοχος κηρύχθηκε έκπτωτος με άλλη απόφαση του Δ.Σ.ένα μήνα μετά την απόφαση που επικαλούνταν και αυτή την απόφαση κοινοποίησε το επιμελητήριό μας στον ανάδοχο ότι τον κηρύττουν έκπτωτο.Αυτήν την απόφαση ακύρωσε η ανάδοχος ένωση εταιρειών προσφεύγοντας στα Διοικητικά δικαστήρια και όχι την απόφαση που προφασίζονταν ότι δεν εφάρμοσα.

 
ΣΥΝΕΠΩΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΠΕΦΑΝΘΗ

ΟΤΙ ΕΠΡΑΞΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΟΣΑ ΟΡΙΖΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ


Η σημερινή δικαίωση δεν είναι μόνο δικαίωση δική μου, αλλά είναι δικαίωση και των μελών του Επιμελητηρίου μας που με την επιλογή τους με τίμησαν και με ανέδειξαν Πρόεδρο στο Επιμελητήριο Φωκίδας και όλων εκείνων των μελών του προηγούμενου ΔΣ που εμπιστεύτηκαν και στήριξαν τις πολιτικές μου.

Αφιέρωσα από το υστέρημα του χρόνου μου όλες τις παραγωγικές δυνάμεις μου και τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου για την άριστη διοίκηση του Επιμελητηρίου Φωκίδας.

Ήμουν πανταχού παρών, παρακολουθούσα όλες τις εξελίξεις και δεν άφηνα καμία χαμένη ευκαιρία για το καλό των μελών μας και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στην Φωκίδα.

Πορεύτηκα όλα αυτά τα χρόνια με ανιδιοτέλεια, αξιοπρέπεια, με σεβασμό στον επιχειρηματία και γνώμονα πάντα το συμφέρον του τόπου μας και του Επιμελητηρίου μας.  Ηθικά και τίμια !!!

Μετά από αυτά και την ακύρωση απόφασης τόσο από το Διοικητικό Εφετείο του Πειραιά όσο και από το Συμβούλιο της Επικρατείας, που ακύρωσε απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου μας που ελήφθη τον Ιούλιο του 2009 και εκήρυττε έκπτωτη την ανάδοχο ένωση εταιρειών, το επιμελητήριό μας θα πρέπει να προετοιμάζεται να αντιμετωπίσει την βαρύτατη αγωγή της αναδόχου ένωσης εταιρειών που έχει κατατεθεί από το 2009 και σύντομα θα εκδικαστεί σύμφωνα με την οποία ζητάει ποσό 270.000 ευρώ για το υλοποιηθέν κατά την γνώμη της έργο και ποσό 100.000 ευρώ για ηθική βλάβη. Στο παραπάνω ποσό αν προσθέσει κανείς τόκους που θα εκδικαστούν, το συνολικό ποσό μπορεί να αγγίζει ή να ξεπερνά τα 500.000 ευρώ.

Αν αναλογιστούμε ότι μέχρι πριν λίγους μήνες με επίσημο έγγραφό του το επιμελητήριο μου απάντησε μετά από ερώτημά μου ότι έχει ξοδέψει περί τα 45.000 ευρώ σε αμοιβές δικηγόρων για το έργο, έχει ξοδέψει περί τα 15.000 ευρώ για ένα απλό site και έχει απασχολήσει δύο διοικητικά συμβούλια επί επτά ολόκληρα χρόνια, χωρίς να έχει ο επαγγελματίας ωφεληθεί κάτι από όλη αυτή την τραγωδία, το μόνο που κάνει είναι να πληρώνει τον λογαριασμό, αντιλαμβάνεστε το μέγεθος της ζημιάς που εχει γίνει στο Επιμελητήριό μας, καθώς επίσης αντιλαμβάνεστεγιατί η κυβέρνηση θέλει να καταργήσει την υποχρεωτικότητα των επιμελητηρίων.


Παρακολουθώντας αυτά τα πρωτοφανή για το Επιμελητήριό μας γεγονότα των τελευταίων ετών, που έχουν κλονίσει σε ανεπανόρθωτο βαθμό την αξιοπιστία των μελών μας, βλάπτοντας επίσης και τον επιμελητηριακό θεσμό της χώρας μας και προκειμένου να σταματήσει ο κατήφορος που έχει πάρει το Επιμελητήριό μας, έχω αποφασίσει να βοηθήσω στην εξεύρεση της πιο συμφέρουσας λύσης για τα συμφέροντα του επιμελητηρίου μας συμβάλλοντας έτσι ουσιαστικά στην αντιμετώπιση της σημερινής κατάστασης, αφού βεβαίως πρώτα απομακρυνθούν ή δεν έχουν καμία ανάμειξη στην όλη υπόθεση όλοι όσοι έφεραν σε αυτή την δεινή θέση το Επιμελητήριό μας, προσβάλλοντας και απαξιώνοντας τον θεσμό των παραγωγικών ταξεων του νομού μας.

 
Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

σε όλα τα μέλη του Επιμελητηρίου Φωκίδας

 

Ευάγγελος Νικ. Μυταράς

π. Πρόεδρος Επιμελητηρίου Φωκίδας

 

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ ΒΩΞΙΤΗ ΣΤΗΝ ΦΩΚΙΔΑ



 

Εδώ και αρκετό καιρό  πληθαίνουν οι συζητήσεις για τον τρόπο που ασκείται η βωξιτική δραστηριότητα στον Δήμο Δελφών. Αυξάνονται δε και οι φήμες για πλήθος παραβάσεων  που συντελούνται κατά την διαδικασία της εξόρυξης βωξίτη.

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Πάρτι με τα οχήματα του Δήμου Δελφών - Το ατύχημα που τους πρόδωσε



Ρεπορτάζ: Xρήστος Μαζάνης Μια ακόμη υπόθεση κακοδιαχείρισης δημοσίου χρήματος από τον Δήμο Δελφών έρχεται στο φως της δημοσιότητας από το zougla.gr. Aυτή τη φορά στο επίκεντρο του ρεπορτάζ τίθενται τα καύσιμα που χρησιμοποιούνταν για τα κρατικά αυτοκίνητα του καλλικρατικού Δήμου.

Η αρχή της έρευνας έγινε μετά από δημοσίευμα του zougla.gr Η όλη ιστορία της αποκάλυψης ξεκινάει μετά από ρεπορτάζ της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας και κινητοποίηση του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης. Αν και η έρευνα από τους επιθεωρητές έχει αρχίσει εδώ και αρκετό καιρό, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του zougla.gr, είναι θέμα ημερών η έκδοση του πορίσματος.

Το ατύχημα που τους πρόδωσε

Στις 30 Μαρτίου του 2012 ένα όχημα του Δήμου Δελφών, μάρκας Μazda 4x4 και με πινακίδα ΚΗΥ 7904 συγκρούστηκε με όχημα της ΔΕΗ και καταστράφηκε. Στο τροχαίο τραυματίστηκε σοβαρά ο υπάλληλος της ΔΕΗ και για έξι μήνες απείχε από τη δουλειά του.

ΕΔΩ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Σε έξαρση η ψωρίαση, λόγω του άγχους και της κατάθλιψης που έφερε η οικονομική κρίση


του Aλέξανδρου Γιατζίδη, M.D., medlabnews.gr

Η 29η Οκτωβρίου καθιερώθηκε ως «Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης» το 2004, με πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ψωρίασης, που συσπειρώνει στους κόλπους της γιατρούς και ασθενείς. Στόχος της Παγκόσμιας Ημέρας Ψωρίασης είναι να ενημερώσει ασθενείς, ιατρούς και κοινό και να αυξήσει την επίγνωση για την ασθένεια, ώστε να δώσει στους ασθενείς που πάσχουν από Ψωρίαση την προσοχή και την κατανόηση που τους αξίζει.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡ

29-10-14

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Ιδιοκτήτρια καφετέριας στη Φωκίδα συνελήφθη για διευκόλυνση ακολασίας!


Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίσθηκε σε βάρος ιδιοκτήτριας καταστήματος καφετερίας-μπαρ, για διευκόλυνση ακολασίας άλλων, σε περιοχή της Φωκίδας.
Κατασχέθηκαν χρηματικό ποσό, καθώς και πλήθος πλαστικοποιημένων μαρκών, διαφόρων χρωμάτων.
Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, συνελήφθη χθες (27-10-2014) πρώτες πρωινές ώρες, σε περιοχή της Φωκίδας, 48χρονη υπήκοος Αλβανίας, ιδιοκτήτρια καταστήματος καφετερίας-μπαρ, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για «διευκόλυνση ακολασίας άλλων».
Όπως διαπιστώθηκε, εντός του καταστήματος υπήρχε ειδικά διαμορφωμένος χώρος για τον σκοπό αυτό, ενώ σε βάρος 51χρονης υπηκόου Βουλγαρίας, εργαζόμενης στο ανωτέρω κατάστημα, βεβαιώθηκε παράβαση πταισματικού χαρακτήρα, με βάση τον Νόμο 2734/99 «περί εκδιδομένων με αμοιβή προσώπων».
Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, κατασχέθηκαν χρηματικό ποσό, καθώς και πλήθος πλαστικοποιημένων μαρκών, διαφόρων χρωμάτων.
Την έρευνα και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ η συλληφθείσα οδηγήθηκε στο κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άμφισσας.

Αμφίπολη: Το μυστήριο του τρίτου θαλάμου - Το δάπεδο είναι οριζόντιος τοίχος σφράγισης; - Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο μέσα από τον τάφο!

Στη δημοσιότητα δόθηκαν και φωτογραφίες από τμήματα των φτερών των Σφιγγών
Στη δημοσιότητα δόθηκαν και φωτογραφίες από τμήματα των φτερών των Σφιγγών

- "Ο τάφος έχει δεχθεί σαφέστατα ανθρώπινη παρέμβαση", τόνισε η Γ.Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη
 - Το ευτελές δάπεδο στον τρίτο θάλαμο, συγκριτικά με την πολυτέλεια του τάφου, προβληματίζει τους αρχαιολόγους
 - Κλιμάκιο της ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ, με μηχανικούς ειδικευμένους σε θέματα σηράγγων, επισκέφτηκε τον τύμβο της Αμφίπολης
 - Δείτε το βίντεο μέσα από τον τάφο που δίνεται στην δημοσιότητα για πρώτη φορά και κάνει ήδη τον γύρο του κόσμου
Υπάρχουν ισχυρότατες ενδείξεις δράσης τυμβωρύχων, τόνισε η Γ.Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, κυρία Λίνα Μενδώνη, απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων αμέσως μετά την παρουσίαση του συγκλονιστικού βίντεο μέσα από τον τάφο, που δόθηκε για πρώτη φορά στη δημοσιότητα.



"Ο τάφος έχει δεχθεί σαφέστατα ανθρώπινη παρέμβαση, μέχρι εδώ που βρισκόμαστε. Από την αρχή της ενημέρωσης είχαμε πει-κι έχουμε πολλές φορές επαναλάβει- ότι έχουμε ισχυρότατες ενδείξεις δράσης τυμβωρύχων", ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Μενδώνη, απαντώντας στην ερώτηση αν ο τάφος έχει συληθεί.

Πώς είναι δυνατόν μετά από τόση πολυτέλεια να έχουμε ένα ευτελές δάπεδο,στον τρίτο θάλαμο; Μήπως πρόκειται για οριζόντιο τοίχο σφράγισης;"Αποτελεί και για μας υπόθεση εργασίας. Αρα δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε, αλλά ούτε και να το επιβεβαιώσουμε με τα σημερινά δεδομένα".

Το μνημείο έχει δημιουργήσει μεγάλες προσδοκίες. Μήπως είναι θαμένος κάποιος βασιλιάς;
"Το ποιός είναι θαμένος, δεν μπορούμε να το πούμε πριν ολοκληρωθεί η ανασκαφή και πολύ πιθανόν πριν να ολοκληρωθεί και η μελέτη του μνημείου, η οποία μπορεί να κρατήσει κάποια χρόνια. Όμως τις προσδοκίες όλων μας το μνημείο τις έχει ήδη ικανοποιήσει, εξαιτίας της μοναδικότητας του. Ειναι εξαιρετικά σημαντικό ως αναπτυξιακός πόρος για τον τόπο. Είναι ένα μοναδικό εύρημα για την επιστήμη της Ιστορίας και της Αρχαιολογίας, το οποίο θα απασχολήσει, για πολλά χρόνια, τους ειδικούς επιστήμονες".
Κλιμάκιο της ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ επισκέφτηκε το μνημείο;
"Ναι, σε συνεννόηση με τον γγ του Υπουργείου Υποδομών κ. Στράτο Σιμόπουλο, μηχανικοί της ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ, ειδικευμένοι σε θέματα σηράγγων, με τους οποίους έχουμε συνεργαστεί και σε άλλα αρχαιολογικά έργα, επισκέφτηκαν το μνημείο προκειμένου να μας ενισχύσουν στην εγκατάσταση μηχανημάτων καταγραφής της στατικής συμπεριφοράς του. Η ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ προσφέρθηκε να μας διαθέσει τον απαραίτητο εξοπλισμό για όσο δάστημα χρειαστεί".

Πώς σχολιάζετε την ανάρτηση της κ.Ντ.Κίγκ σχετικά με την ανεύρεση επιγραφών στον περίβολο;
"Το 2013 , όταν αποκαλύφθηκε το μαρμάρινο μέρος του περιβόλου, φωτογραφίες του οποίου έδωσε στη δημοσιότητα η ανασκαφέας, εντοπίστηκαν τεκτονικά σύμβολα,δηλαδή σημάδια των μαστόρων της εποχής. Πρόκειται για μεμονωμενα γράμματα του ελληνικού αλφαβήτου, τα οποία συνηγορούν στη χρονολόγηση του μνημείου".

newsit.gr

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων! Ποιές περιοχές θα χτυπηθούν από την κακοκαιρία!

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων! Ποιές περιοχές θα χτυπηθούν από την κακοκαιρία!

- Το έκτακτο δελτίο καιρού εκδόθηκε από την ΕΜΥ και θα έχει ισχύ έως αύριο το βράδυ
- Προβλέπει ισχυρές
βροχές και κατογίδες κυρίως στα δυτικά και στα νότια της χώρας
- Διαβάστε αναλυτικά την
πρόγνωση του καιρού για να γνωρίζετε με τι καιρό θα επιστρέψετε!

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επικρατήσουν στα δυτικά και νότια της χώρας από σήμερα το απόγευμα, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ.
Οι περιοχές που θα επηρεαστούν θα είναι το Ιόνιο, κυρίως γύρω από την Κέρκυρα, η δυτική και νότια Πελοπόννησος, η περιοχή των Κυθήρων και η Κρήτη. «Δεν θα είναι οι χειρότερες βροχές που έχουμε δει ωστόσο είναι πιθανό κάποιες περιοχές να αντιμετωπίσουν προβλήματα», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, Αντώνης Λάλος.
Αύριο τα φαινόμενα θα συνεχιστούν στις ίδιες περιοχές, ενώ βροχερός αναμένεται ο καιρός και στη Στερεά Ελλάδα, τη Θεσσαλία και την Κεντρική Μακεδονία. Βροχές αναμένονται και στην Αττική «αλλά χωρίς την ένταση των φαινομένων που είχαμε τις προηγούμενες ημέρες», όπως επισημαίνει ο κ. Λάλος.
Την Πέμπτη ο καιρός αναμένεται να είναι βροχερός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ βελτίωση θα σημειωθεί από την Παρασκευή σταδιακά από τα βορειοδυτικά της χώρας και κυρίως το Σάββατο, οπότε οι βροχές θα εξασθενήσουν και θα δώσουν τη θέση τους σε βοριάδες και πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά:

- Σήμερα θα έχει ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο (νοτιότερα της Κέρκυρας), στην Πελοπόννησο (κυρίως τη δυτική και νότια) και την ευρύτερη περιοχή των Κυθήρων και στην Κρήτη (κυρίως τη δυτική).

- Αύριο Τέταρτη τα φαινόμενα θα συνεχιστούν στις ίδιες περιοχές αλλά το βράδυ βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ NEWSIT WEATHER CENTER

Τι θυμήθηκα τώρα! Δέκα αξέχαστα προϊόντα που σημάδεψαν τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του ’80

tv siemens

«Όταν αγοράσαμε την πρώτη μας έγχρωμη πρέπει να κατουρήθηκα από την χαρά μου», γράφει με αφοπλιστική ειλικρίνεια ο Χρόνης Χ. στη νοσταλγική ομάδα Ρετρομάνιαξ, που παρακολουθώ συχνά. Ο ιδρυτής της ομάδας, που μπόρεσα να τον γνωρίσω μέσα από τις εκπομπές μας, είναι δραστήριος άνθρωπος και φροντίζει να μας δίνει «τροφή» για συζητήσεις με θέματα από το παρελθόν.
Ανάλογες είναι οι αντιδράσεις και άλλων
διαδικτυακών φίλων που μοιράζονται μαζί μας παλιές φωτογραφίες και αναμνήσεις από την ιδιαίτερη δεκαετία του ΄80. Τότε που εισέβαλε στη ζωή μας η νέα τεχνολογία και οι πρωτοπόρες συσκευές.
Θυμηθήκαμε μέσα από τις παλιές διαφημίσεις ότι οι έγχρωμες τηλεοράσεις εμφανίστηκαν ως «εξωτικό φρούτο» στα καταστήματα ηλεκτρικών ειδών και η εταιρείες προωθούσαν τις συσκευές τους με ατάκες τύπου «η τεχνική Siemens εγγυάται» .

Η δεκάδα συμπληρώνεται ως εξής:
walkman
«Το walkman του Μάνου». Το counter του κασετοφώνου ξεκινούσε με την ένδειξη 000 και έφτανε μέχρι το 999. Έτσι το κάθε τραγούδι είχε το δικό του νούμερο και οι σημειώσεις με το περιεχόμενο της κασέτας ήταν απαραίτητες για να βρίσκεις τις αγαπημένες μελωδίες.
 
papi
Το δημοφιλέστερο μηχανάκι όλων των εποχών. Έγινε ακόμα και προεκλογικό σύνθημα όταν οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ φώναζαν στους Νεοδημοκράτες «καλύτερα παπάκι παρά τον Μητσοτάκη» που υποσχόταν λιγότερους φόρους για την ανεμπόδιστη αγορά ακριβών αυτοκινήτων.
mum
Διάσημο αποσμητικό που κυκλοφορούσε και ως δείγμα μέσα στα περιοδικά. Έβρισκες το αυτοκόλητο mum, το ξεκόλαγες και όταν το έξυνες την επιφάνεια άρχισε να μυρίζει!
 
clairol herbal
Το σαμπουάν κλερόλ χέρμπαλ με το έντονο και ιδιαίτερο άρωμα, που «ευωδίαζε σαν την πρώτη μέρα της άνοιξης» έκανε 15 δραχμές.
 
tranzistor
Τρομερά δώρα για την εποχή. Τηλεοράσεις, ραδιόφωνα, τρατζίστορς, πικάπ. Προσφορά του αγαπημένου παιδικού περιοδικού Μίκυ.
 
papous fanelaki
Οι θερμοσυσσωρευτές ήταν η εναλλακτική πηγή θέρμανσης που σήμερα μας βάζει σε σκέψεις, λόγω της ακρίβειας του πετρελαίου. Ο παππούς τότε φορούσε μόνο φανελάκι, αλλά τώρα δεν μπορεί να κάνει βήμα χωρίς το μπουφανάκι …

facadoro
«Η καδένα που εκπέμπει στο πέρασμά σας». Οι γυναίκες της διαφήμισης συνωμοτούν και χαμογελούν με νόημα, αλλά ο άντρας ξέρει ότι «όσοι το προφέρουν, ξέρουν και να το φορούν»… Αυτό έλεγε η διαφημιστική ατάκα για όσους θυμούνται…
 
80 sakoula Minion
Τότε κυριαρχούσε η σακούλα του ΜΙΝΙΟΝ. Σήμερα αυτό θέλει να κάνει το jumbo. Η κινέζικη ποιότητα όμως, δεν αφήνει να γράψει ιστορία…
 
80 s kanata
Η κανάτα με την «μαγικό¨κουμπί που σφράγιζε αεροστεγώς και δεν χυνόταν το νερό μέσα στο ψυγείο. Κορυφαία ποιότητα.

Κάπως έτσι μου άνοιξε η όρεξη και θα σας ετοιμάσω και άλλες αναμνήσεις απ” αυτήν την μπερδεμένη, έντονη και έγχρωμη δεκαετία, που σύμφωνα με κάποιους τα λάθη και οι υπερβολές της έφεραν την σημερινή καταιγίδα. Δεν ξέρω αν είναι είναι έτσι, αλλά σίγουρα ήταν έντονα χρόνια και με πολλές όμορφες στιγμές. Θα τα θυμηθούμε εδώ σιγά σιγά. Έχω και βίντεο.

Χρίστος Βασιλόπουλος

mixanitouxronou.gr/

ΙΤΕΑ... φώτο-κουϊζ


Που βρίσκονται οι τοποθεσίες που φαίνονται στις παρακάτω φωτογραφίες ;

1.κεντρικό πεζοδρόμιο στην αγορά της Ιτέας

2.παραλιακή ζώνη Ιτέας
2α.λεπτομέρεια "συνδεσμολογίας.."   





για την "Καρτερία"
φίλος αναγνώστης

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

ΙΤΕΑ... Η αρχή του τέλους για ν’ ανοίξει η πλατεία Ηρώων


Παρελήφθη η μελέτη και αναζητείται πρόγραμμα για τη χρηματοδότηση του έργου

Επί Δημαρχίας Παπαλάιου είχε χυθεί πολύ μελάνι για το κυκλοφοριακό της Ιτέας και το ρόλο που θα μπορούσε να παίξει η πλατεία Ηρώων στην επίλυση του προβλήματος.
Ολοκληρώθηκε η μελέτη και παρελήφθη από την Οικονομική Επιτροπή για τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν προκειμένου ν’ ανοίξει η πλατεία για διευκολύνεται η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων. Η μελέτη στοίχισε 5.203 ευρώ και συντάχθηκε από τον κ. Εμμανουήλ Ζουριδάκη. Πλέον θα αναζητηθεί πρόγραμμα για τη χρηματοδότησή της, αν η νέα Δημοτική Αρχή αποδεχτεί τους σχεδιασμούς των προηγούμενων και θελήσει να προχωρήσει.
Αναλυτικά στην απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής σημειώνονται:
Με την μελέτη προβλέπεται περιορισμένης κλίμακας παρέμβαση, στο τμήμα της πλατείας που σήμερα είναι πλακοστρωμένο και βρίσκεται στην συνέχεια της οδού Ηρώων.
Η βασική της ιδέα είναι αφενός η διαπλάτυνση της πλακοστρωμένης επιφάνειας γύρω από το Ηρώο με συνολική αναβάθμιση του χώρου και αφετέρου η διαμόρφωση κατάλληλων συνθηκών για την παροχέτευση, όταν υπάρχει ανάγκη, του κυκλοφοριακού φόρτου των τουριστικών λεωφορείων.
Τα σκαλοπάτια που βρίσκονται στην νότια πλευρά της πλακοστρωμένης επιφάνειας καταργούνται. Διαμορφώνονται νέες πλακοστρωμένες ή επιστρωμένες με κυβόλιθους επιφάνειες με ενιαία κλίση 1,2% μεταξύ Άστιγγος και Τρίγκα.
Τμήμα των επιφανειών αυτών σχηματίζουν δύο διαδρόμους που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κυκλοφορία αυτοκινήτων με μειωμένη ταχύτητα.
Συνολικά διατηρούνται τα χαρακτηριστικά και οι λειτουργίες πλατείας.
Η κυκλοφορία ή όχι οχημάτων μπορεί να καθορίζεται ανάλογα με τον προβλεπόμενο φόρτο ανά εποχή και ώρα. Τον υπόλοιπο χρόνο η πλατεία είναι πλήρως απαλλαγμένη από κυκλοφορία οχημάτων και χρησιμοποιείται μόνο από πεζούς.
Η περιγραφόμενη πρόταση αναφέρεται –ως οφείλει- στην περίπτωση έγκρισης της τροποποίησης του σχεδίου πόλεως και προβλέπει και υψομετρικό διαχωρισμό των διαδρόμων κυκλοφορίας αυτοκινήτων. Η παράδοση της μελέτης σε ένα στάδιο συμπαρασύρει και τις προβλεπόμενες λεπτομέρειες.
H παρέμβαση έχει έκταση 1.335,00μ2

Περιγραφή προτεινόμενης λύσης
 
Με δεδομένο το αμετάθετο της θέσης του Ηρώου διαμορφώνονται εκατέρωθέν του δύο επιστρωμένοι με κυβόλιθους διάδρομοι με δυνατότητα κυκλοφορίας οχημάτων –μονής κατεύθυνσης- πλάτους 3.50μ. Η προβλεπόμενη ταχύτητα κυκλοφορίας είναι 30km/h. Η διάστρωση του διαδρόμου με κυβόλιθους κάθετα στην κίνηση, το πλάτος του και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του συμβάλλουν στην διατήρηση χαμηλών ταχυτήτων ανεξάρτητα από την ύπαρξη ή όχι αστυνόμευσης.
Τις περιόδους που δεν προβλέπεται η κυκλοφορία οχημάτων, η απαγόρευση υλοποιείται με αποσπώμενα ή καταβυθιζόμενα κολωνάκια που τοποθετούνται στις εισόδους.
Η σύνδεση των διαμορφώσεων της παρούσας πρότασης με τις οδούς Τρίγκα και
Άστιγγος παίρνει υπ όψιν της πιθανές μελλοντικές διαμορφώσεις (διαμόρφωση πεζοδρομίων με διαβάσεις ΑμΕΑ, οριοθέτηση επιτρεπόμενης στάθμευσης, υπαγωγή τμήματος της οδού Τρίγκα σε ήπιας κυκλοφορίας κλπ).
 
Στην περιοχή του Ηρώου δημιουργείται ορθογωνική διαπλάτυνση για την αύξηση της χωρητικότητας ατόμων σε περιπτώσεις κατάθεσης στεφάνων. Η τοποθέτησή της υπό γωνία σε σχέση με τον άξονα της οδού Ηρώων διατηρεί την ελεύθερη διαμόρφωση που έχει συνολικά σήμερα η πλατεία. Το υφιστάμενο Ηρώο διατηρείται ως έχει συμπεριλαμβανομένων των αναβαθμών του. Η στάθμη των νέων πλακοστρώσεων παραμένει όπου και η σημερινή.
 
Ο υπόλοιπος χώρος της πλατείας διαστρώνεται με μαρμαρόπλακες ή πέτρα σε βυζαντινό μοτίβο. Περιλαμβάνει καθιστικούς πάγκους παρόμοιους με τους υφιστάμενους, φύτευση με υψηλό πράσινο, νέο συμπληρωματικό του υφιστάμενου κάναβο φωτιστικών σωμάτων, καλάθια απορριμμάτων κλπ. Ο διαχωρισμός μεταξύ της διαστρωμένης με πέτρα περιοχής και των διαστρωμένων με κυβόλιθους διαδρόμων, πέραν της υψομετρικής διαφοράς και τον χρωματικό διαχωρισμό από κράσπεδο και ρείθρο, εντείνεται από την διάταξη δέντρων, φωτιστικών και καθιστικών.
Επιπρόσθετα τοποθετούνται μεταλλικά κολωνάκια. Ο οπτικός διαχωρισμός χρήσεων που προκύπτει είναι ιδιαίτερα έντονος καθιστώντας σαφέστατη την ζώνη κυκλοφορίας οχημάτων.
Το τελικό αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα που προκύπτει είναι η δημιουργία ενός έντονου άξονα που συνδέει τα δύο άκρα της οδού Ηρώων, οδηγεί τον πεζό να διατρέξει την πλατεία και αναδεικνύει το Ηρώο.
 
Εάν η τροποποίηση του σχεδίου πόλεως δεν εγκριθεί αλλά και εάν εγκριθεί μεν αλλά, η παροχέτευση των τουριστικών λεοφωρείων είναι περιστασιακή, είναι προτιμότερο να μην υπάρχει υψομετρικός διαχωρισμός των διαδρόμων κυβολίθων. Στην περίπτωση αυτή η πλακόστρωση παραμένει στο +0,15 και οι διάδρομοι κυβολίθων υψώνονται στο +0,13. Η είσοδος και έξοδος των οχημάτων από τις οδούς Τρίγκα και Αστιγγος θα γίνεται με ράμπα κλίσης 6-8%. Ο απαιτούμενος για την ράμπα χώρος (≈1.80μ) προκύπτει λόγω της οπισθοχώρησης των διαβάσεων πεζών.
Υψομετρικός διαχωρισμός θα παραμείνει στα άκρα της διαμόρφωσης με την φυτεύσιμη γη δημιουργώντας ζώνη προστασίας 70εκ.
 
Το μοτίβο εγκιβωτισμού της βυζαντινής πλακόστρωσης του κεντρικού πυρήνα συνεχίζεται και στους διαστρωμένους με κυβόλιθο διαδρόμους. Εδώ χρησιμοποιούνται κυβόλιθοι άλλης διάστασης και με έντονη χρωματική διαφοροποίηση. Επιπρόσθετα στα σημεία προσέγγισης στο Ηρώο διαμορφώνεται λοξή λωρίδα με κυβόλιθους. Οι διατάξειςαυτές αποσκοπούν πέραν της αισθητικής ομογενοποίησης και στην ένταση της προσοχής των οδηγών και την μείωση της ταχύτητας κυκλοφορίας.
Για την προστασία των πεζών στα σημεία διάβασης της ζώνης κυκλοφορίας οχημάτων, η διάβαση μετατίθεται προς το εσωτερικό της πλατείας κατά 3,00μ. Για να παρεκκλίνουν οι πεζοί της ευθύγραμμης πορείας και να οδηγηθούν προς τις διαβάσεις διαμορφώνονται «εμπόδια» μη βατής επιφάνειας πεζοδρομίου. Αυτή δημιουργείται με την αντικατάσταση της λείας επικάλυψης του πεζοδρομίου από ογκώδη βότσαλα, λωρίδες πέτρας ή όγκους πέτρας.
Η ανυπαρξία δικτύου αποχέτευσης ομβρίων στην περιοχή μελέτης καθιστά υποχρεωτική (με βάση και προηγούμενες εμπειρίες) την διατήρηση των πεζοδρομίων στο σημερινό επίπεδο (+0,15). Ο υποβιβασμός των προβλεπόμενων διαδρόμων κυκλοφορίας αυτοκινήτων, στο επίπεδο του οδοστρώματος της οδού Ηρώων, προφανώς θα διευκολύνει την παροχέτευση των ομβρίων που σήμερα εμποδίζονται λόγω της συνολικής υπερύψωσης της πλατείας.
Στην περίπτωση μόνο οριζόντιου διαχωρισμού μεταξύ διαδρόμων κυκλοφορίας οχημάτων και ζώνης πεζών, η παροχέτευση των ομβρίων από το βόρειο στο νότιο τμήμα της οδού Ηρώων θα γίνεται όπως σήμερα.
 

Συνελήφθη 47χρονος Αλβανός υπήκοος, για κλοπή μεταλλικών αντικειμένων και οικοδομικών υλικών από κτήμα σε περιοχή της Άμφισσας

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στην Άμφισσα, ένας 47χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.
Ειδικότερα, το χρονικό διάστημα μεταξύ 24/25-10-2014, ο 47χρονος αφαίρεσε από κτήμα ιδιοκτησίας 51χρονης ημεδαπής, σε περιοχή της Άμφισσας, μεταλλικά αντικείμενα και οικοδομικά υλικά, αξίας περίπου (700) ευρώ.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άμφισσας.
 

Καταδυτικός τουρισμός: Ας στρέψουμε το βλέμμα μας στη θάλασσα

δύτες 001.jpgOLYMPUS DIGITAL CAMERA
 
Σε παγκόσμιο επίπεδο ο καταδυτικός τουρισμός αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς. Δεν είναι μάλιστα λίγες οι χώρες που είτε προβάλλουν τους ενδιαφέροντες βυθούς που ήδη έχουν στη διάθεσή τους είτε δημιουργούν τεχνητούς υφάλους, αλλά και ναυάγια, βυθίζοντας διαφόρων ειδών καράβια-πλοία, τα οποία αντί να γίνουν παλιοσίδερα μπορούν να ποντισθούν σε βάθη που είναι προσιτά για τους δύτες αναψυχής.
Όπως έχει πολλάκις επισημανθεί από ανθρώπους που ασχολούνται ενεργά με τις καταδύσεις, μπορεί οι έννοιες και οι πρακτικές της βύθισης και της δημιουργίας τεχνητών υφάλων να είναι πρωτόγνωρες για τα ελληνικά δεδομένα, ωστόσο υπάρχει η δυνατότητα να σχεδιαστούν και να υλοποιηθούν στο πλαίσιο δημιουργίας ενός καταδυτικού πάρκου. Αξίζει να σημειωθεί πως τα θαλάσσια καταδυτικά πάρκα είναι περιοχές αναπαραγωγής θαλάσσιας πανίδας, τα οποία μάλιστα μελετώνονται και επιβλέπονται από πανεπιστημιακά ιδρύματα
«Το κράτος δε χρειάζεται να ξοδέψει κάτι, χρειάζεται απλά βούληση ώστε να δημιουργηθούν θαλάσσια πάρκα. Να έρθει και να πει ότι αυτός εδώ ο βυθός οριοθετείται σα θαλάσσιο πάρκο. Μόνο αυτό. Στη συνέχεια να οριστούν δύτες-φύλακες που θα φυλάνε το πάρκο και να υπάρχουν επαγγελματίες δύτες που θα ασχολούνται με τους τουρίστες που ενδιαφέρονται να βουτήξουν».
 
«Αυτό που φταίει είναι η νοοτροπία. Θα μπορούσαν πολύ εύκολα να ασχοληθούν. Δεν τους ενδιαφέρει προφανώς ή έχουν άγνοια».
Αυτή τη στιγμή «τα καταδυτικά κέντρα που υπάρχουν κάνουν από μόνα τους ό,τι μπορούν. Δεν υπάρχει τίποτε οργανωμένο από το κράτος, καθώς για το μόνο που έχει φροντίσει είναι να εισπράττει χρήματα από τα καταδυτικά αυτά κέντρα. Για να καταλάβετε, ένα καταδυτικό κέντρο πληρώνει πολλά χρήματα το χρόνο είτε για πιστοποιήσεις στο Λιμεναρχείο είτε για πιστοποιήσεις του εξοπλισμού του, για να μπορεί να δίνει πτυχία από τον κάθε Οργανισμό»
Σε κάθε περίπτωση, εάν υπήρχε η βούληση για τη δημιουργία ενός καταδυτικού πάρκου θα ενισχυόταν περαιτέρω η ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού και τα οφέλη για την τοπική κοινωνία της Ιτεας θα ήταν τεράστια. Η περιοχή στρέφοντας τη ματιά της προς τη θάλασσα μπορεί να αναπτυχθεί σε πολλά επίπεδα και να αποτελέσει σημείο αναφοράς διαφόρων ειδών τουρισμού και αθλητισμού.
  
Τί ακριβώς όμως είναι τα καταδυτικά πάρκα;
Πρόκεται για διάσπαρτες μικρές περιοχές 1επί 2 χλμ περίπου, στις οποίες επιτρέπονται οι καταδύσεις και οι παρατηρήσεις του βυθού από πλοία με διαφανή πυθμένα. Με τα εισιτήρια των επισκεπτών χρηματοδοτείται η φύλαξη χωρίς επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού και σε ελάχιστο χρονικό διάστημα αναπτύσσεται φυσική υδρόβια χλωρίδα και πανίδα με απίστευτο πολλαπλασιαμό των ειδών, του πλήθους και του μεγέθους των ψαριών. Το αποτέλεσμα είναι η δημιουργία μιας πανέμορφης όασης ζωής, ελκυστική για δύτες και τουρίστες, αλλά και η ταυτόχρονη δημιουργία ενός διαρκούς φυσικού εκτροφείου.
 
Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα μικρού καταδυτικού πάρκου είναι αυτό στις βραχονησίδες Medesτης Βαρκελώνης. Εκεί, το μικρό χωριό Estartitεδώ και 18 χρόνια έχει μετατραπεί σε καταδυτικό προορισμό παγκόσμιας ακτινοβολίας, με την τουριστική περίοδο να έχει αυξηθεί από 3 σε 10 μήνες ετησίως.

http://krissaiosdive.blogspot.gr/

ΕΠΑ.Λ. ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΕΚΛΙΠΟΝΤΟΣ ΜΑΘΗΤΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

ΕΠΑ.Λ. ΑΜΦΙΣΣΑΣ                                                                            Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014


ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΕΚΛΙΠΟΝΤΟΣ ΜΑΘΗΤΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ



Ο Σύλλογος Καθηγητών και οι μαθητές του ΕΠΑΛ Άμφισσας εκφράζουν τη βαθιά τους οδύνη και θλίψη για την απώλεια του μαθητή της Β΄ τάξης Λυκείου Ι. Ζ. και συλλυπούνται θερμά την οικογένειά του και τους οικείους του.

Ο Σύλλογος Καθηγητών του σχολείου αφού συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα Δευτέρα 20 Οκτωβρίου αποφάσισε τα παρακάτω:

1) Το σχολείο να παραμείνει κλειστό την Τρίτη 21 Οκτωβρίου (ημέρα ταφής) από τις 11 πμ. έως το τέλος των μαθημάτων.

2) Η σημαία του σχολείου να κυματίζει μεσίστια για τρεις ημέρες και να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην πρωινή προσευχή

3) Αντιπροσωπεία του συλλόγου εκπαιδευτικών να παραστεί στην ταφή και να επιδώσει το σχετικό ψήφισμα στην οικογένεια του εκλιπόντος μαθητή.

4) Να αφιερωθεί η σχολική γιορτή της 28
ης Οκτωβρίου στη μνήμη του μαθητή Ι. Ζ.
5) Να συγκεντρωθεί ένα χρηματικό ποσό που θα διατεθεί στη μνήμη του.

6) Να κοινοποιηθεί το παρόν ψήφισμα σε όλα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο αναπληρωτής διευθυντής

Μπράτσος Βασίλειος

ΠΕ17.Ο7

Πως η "ανυπακοή" ενός στρατηγού οδήγησε στο Έπος του 40! Η διαταγή Κατσιμήτρου


Το καλοκαίρι του 1940, την ίδια στιγμή που η Ελλάδα βρέθηκε αντιμέτωπη με την κλιμά κωση των ιταλικών προκλήσεων, η αληθινή δύναμη του Αξονα, η Γερμανία του Χίτλερ, προχωρούσε ακάθεκτη έχοντας καταλάβει χωρίς ουσιαστική αντίσταση σχεδόν ολόκληρη την Ευρώπη.

Ομως η Ιταλία του άλλου παρανοϊκού δι κτάτορα, του Μουσολίνι, δεν είχε να επιδείξει επιτυχίες, παρά το πολύ σημαντικό μέγεθος της

πολεμικής μηχανής της. Ο πραγματικός φόβος του Μουσολίνι ήταν ότι ο Χίτλερ θα κυριαρχούσε παντού και ότι για τη Ρώμη δεν θα έμενε τίποτα στη μοιρασιά της νέας τάξης πραγμάτων, όταν αυτή, όπως ήταν βέβαιοι οι δύο δικτάτορες, θα νικούσε.

ΕΔΩ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Χάρτες Google για 150 μέρη της Φωκίδας

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Ποια είναι η σημασία των αγαλμάτων με τις Σφίγγες; Γιατί τα έφτιαχναν οι Αρχαίοι Έλληνες.


Οι σφίγγες τα μυθικά αυτά πλάσματα βρίσκονται στο προσκήνιο τον τελευταίο καιρό, λόγω του ότι βρίσκονται ως φύλακες στην είσοδο του τάφου της Αμφίπολης, στον οποίο εικάζεται πως βρίσκεται ή βρισκόταν θαμμένο κάποιο εξαιρετικά σημαντικό πρόσωπο, κάτι που θα επιβεβαιωθεί σε λίγο καιρό. Τι ήταν λοιπόν οι Σφίγγες στην Μυθολογία ;
Η μυστηριώδης σφίγγα είναι ένας σιωπηλός φύλακας στην είσοδο του αγνώστου. Έχει ανθρώπινο πρόσωπο και σώμα λιονταριού και παραμένει αιώνιο σύμβολο του ανεξιχνίαστου.
Η σφίγγα των Ναξίων ήταν στημένη κοντά στον ναό του Απόλλωνα, επάνω σε έναν ψηλό κίονα με ιωνικό κιονόκρανο και βάση όμοια με εκείνες των κιόνων του «οίκου των Ναξίων» στη Δήλο. Παρόμοιες σφίγγες, επάνω σε ψηλούς κίονες, υπήρχαν και σε άλλα ιερά, σώζονται όμως αποσπασματικά. Σφίγγες συναντούμε επίσης στην κορυφή επιτύμβιων στηλών από την Αττική.
Οι στήλες αυτές είναι ψηλές, όρθιες μαρμάρινες πλάκες, που στήνονταν επάνω σε τάφους και που είχαν στην μπροστινή πλευρά, ανάγλυφη ή ζωγραφιστή, την απεικόνιση του νεκρού. Στην περίπτωση αυτή η σφίγγα στήνεται επίσης ψηλά και η λειτουργία της είναι να προστατεύει το μνημείο, αλλά και να θυμίζει στους περαστικούς τον σκοτεινό και φοβερό κάτω κόσμο από όπου προέρχεται. Σύμφωνα με τον Ησίοδο ήταν κόρη της Χίμαιρας και του Όρθρου ή κατά άλλους του Τυφώνος και της Έχιδνας. Αναπαριστάται ως φτερωτό λιοντάρι με κεφάλι γυναίκας ή ως γυναίκα με πέλματα και στήθη λιονταριού, ουρά ερπετού και φτερά πτηνού. Το όνομά της προέρχεται από τη λέξη σφίγγω .
Η Ήρα και ο Άρης την έστειλαν από την πατρίδα της, την Αιθιοπία, στη Θήβα. Εκεί στεκόταν και ρωτούσε τους περαστικούς «Ποιο ον το πρωί στέκεται στα τέσσερα, το μεσημέρι στα δύο και το βράδυ στα τρία;». Όποιον δεν μπορούσε να λύσει το γρίφο, η Σφίγγα τον έπνιγε. Ο Οιδίπους έλυσε τον γρίφο απαντώντας ότι το ον αυτό είναι ο άνθρωπος, αφού όταν είναι βρέφος περπατάει στα τέσσερα, μετά σηκώνεται στα δύο του πόδια και στα γηρατειά περπατάει όρθιος αλλά χρησιμοποιεί σαν τρίτο πόδι ένα μπαστούνι. Μόλις λύθηκε το αίνιγμά της η Σφίγγα γκρεμίστηκε από τον βράχο που στεκόταν και σκοτώθηκε. Ωστόσο, ο ακριβής γρίφος που έδινε η Σφίγγα δεν είναι γνωστός από αρχαίες πηγές, αλλά από μεταγενέστερα κείμενα.
Υπάρχει και μια άλλη εκδοχή για την Σφίγγα την οποία παρουσιάζει ο Παυσανίας. Σύμφωνα λοιπόν με τον Παυσανία η Σφίγγα ήταν νόθη κόρη του Λάιου. Ο Λάιος εμπιστεύθηκε μόνο σε αυτή τον χρησμό που πήρε από την Πυθία και της ανέφερε πως αφορούσε μόνο την Ιοκάστη και τους καρπούς της. Αυτό γιατί ο Λάιος είχε παιδιά και από παλλακίδες, αφού απέφευγε την συνεύρεση του με την Ιοκάστη.
Όμως σε ένα από τα μεθύσια του κοιμήθηκε με τη γυναίκα του και γεννήθηκε ο Οιδίποδας. Έτσι, παρότι εγκατέλειψε τον Οιδίποδα στον Κιθαιρώνα, διατηρώντας τις επιφυλάξεις του, όταν κάποιος από τους γιους διεκδικούσε τον θρόνο τον έστελνε στην Σφίγγα. Αυτή με τον γρίφο της εξέταζε αν αυτοί ήταν γνήσια παιδιά του Λάιου. Επειδή τη γνώση του χρησμού την είχαν μόνο αυτοί που κατάγονταν από τη βασιλική γενιά, όσοι δεν μπορούσαν να απαντήσουν στον γρίφο της θανατώνονταν. Ο Οιδίποδας πριν συναντήσει τη Σφίγγα είχε μάθει για τον γρίφο στον ύπνο του. Έτσι μπόρεσε να τον λύσει.

 

Αντωνάκη 2,5 χρόνια περάσανε..τι θα γίνει με εκείνη τη "ρημάδα" την ΑΟΖ ;; (βίντεο)

17 Σεπ. 2011, απόσπασμα ομιλίας Αντ. Σαμαρά στην ΔΕΘ.
Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης Παπανδρέου και σε αυτό:
– Πρώτον, γι’ αυτά που έκανε: Προσπάθησε να ακυρώσει την πολιτική των αγωγών που ξεκίνησε η προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
– Δεύτερον, γι’ αυτά που δεν έκανε:

Δεν ανακήρυξε την ΑΟΖ, την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Ελλάδας.
Ώστε να προχωρήσει μετά σε οριοθέτησή της με άλλες χώρες, να κατοχυρώσει τα θαλάσσια συμφέροντά της και να αρχίζει να τα εκμεταλλεύεται.
Η Κύπρος – η μικρή Κύπρος – τα έκανε όλα αυτά, φίλες και φίλοι. Εδώ και χρόνια! Κι απ’ αυτό κέρδισε συμμάχους και στήριξη. Η Ελλάδα δεν το έκανε ακόμα. Εγώ θα το κάνω! Όχι χωρίς την απαραίτητη προεργασία, γιατί όλα τα μετράμε κι όλα τα υπολογίζουμε. Αλλά θα το κάνω! Και γρήγορα. Έχουμε δικαιώματα που μπορούν να μετατραπούν σε πλούτο για το λαό μας. Και ρόλο, και κύρος και ισχύ για τη χώρα… Ε λοιπόν, είναι δικά μας κυριαρχικά δικαιώματα, Όπως είναι και δική μας υποχρέωση να τα αξιοποιήσουμε! Οι Έλληνες μπορούμε!
Υ.Γ
Είπες Αντώνη ότι θα το κάνεις …θα ανακηρύξεις την ΑΟΖ και μάλιστα γρήγορα..
πόσο πιο γρήγορα δύο χρόνια περάσανε Αντώνη…


Public Issue: Άνετη επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά +8,5% και φλερτ με την αυτοδυναμία

Προβάδισμα 8,5 μονάδων έναντι της ΝΔ δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ η Έρευνα Πολιτικής Συγκυρίας Οκτωβρίου της Public Issue που δημοσιεύεται σήμερα στην «Εφημερίδα των Συντακτών».
 
Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 35,5%, ενώ η Νέα Δημοκρατία στο 27%. Τρίτο κόμμα σύμφωνα με την έρευνα της Public Issue είναι το Ποτάμι με 10,5% (ένα ποσοστό, πάντως, ομολογουμένως εξωπραγματικό που έρχεται σε πλήρη αντιδιαστολή με τα ευρήματα των υπολοίπων εταιρειών και χρήζει περαιτέρω διερεύνησης) και ακολουθούν το ΚΚΕ με 6,5%, το ΠΑΣΟΚ με 6%, η Χρυσή Αυγή με 6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3% και η ΔΗΜΑΡ με 1%. Τα λοιπά κόμματα συγκεντρώνουν ποσοστό 4,5%.
 
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα αυτά, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται πολύ κοντά στην αυτοδυναμία, συγκεντρώνοντας περίπου 140 με 145 έδρες. Σε κάθε περίπτωση, η είσοδος των Ανεξάρτητων Ελλήνων στη Βουλή επιτρέπει τη συγκρότηση της αντιμνημονιακής, πατριωτικής και δημοκρατικής συγκυβέρνησης ειδικού σκοπού.
 
Στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ παγιώνει και διευρύνει τη διαφορά του από τη Νέα Δημοκρατία, με 66% έναντι 22% αντίστοιχα.
 
Ο Αλέξης Τσίπρας αναδεικνύεται ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός με 44% και ακολουθούν ο Σταύρος Θεοδωράκης με 42%, ο Αντώνης Σαμαράς με 40%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 31%, ο Φώτης Κουβέλης με 28%, ο Πάνος Καμμένος με 24%, ο Βαγγέλης Βενιζέλος με 24% και ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 9%.
 
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε πανελλαδικά, από τις 13 έως τις 20 Οκτωβρίου.
 

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡ

25-10-14

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

ΙΤΕΑ... Χαρίζεται κουταβάκι


Χαρίζουμε το σκυλάκι μας, ηλικίας 5 μηνών που ακούει στο όνομα Μίκυ. Διαθέτει βιβλιάριο εμβολίων και έχει κάνει όλα τα απαραίτητα μέχρι σήμερα εμβόλια, σύμφωνα με τη σύσταση της κτηνιάτρου.
 Είναι πανέξυπνος και εξαιρετικός φύλακας, αλλά δυστυχώς δεν έχουμε τη δυνατότητα πλέον να τον κρατήσουμε.

Τηλ. για επικοινωνία: 6932405581



Η εισβολή του Παπαφλέσσα στην Αρκαδία για να καταστείλει την ανταρσία των κατοίκων που δεν πλήρωναν φόρους στην κυβέρνηση Κουντουριώτη. Οι κάτοικοι τον εκδίωξαν και ο δεύτερος εμφύλιος άρχισε, πριν λήξει η επανάσταση

Η εισβολή του Παπαφλέσσα στην Αρκαδία για να καταστείλει την ανταρσία των κατοίκων που δεν πλήρωναν φόρους στην κυβέρνηση Κουντουριώτη. Οι κάτοικοι τον εκδίωξαν και ο δεύτερος εμφύλιος άρχισε, πριν λήξει η επανάσταση

Στις 23 Οκτωβρίου του 1824 ο Παπαφλέσσας που εκτελούσε χρέη Υπουργού Εσωτερικών της κυβέρνησης Κουντουριώτη, έχοντας λάβει άνωθεν εντολή, εισέβαλε στην Αρκαδία για να επιβάλλει την πειθαρχία.
Οι κάτοικοι της περιοχής αρνούνταν να καταβάλουν τους φόρους που τους αναλογούσαν και έδιωξαν με τη βία τον αξιωματούχο της κυβέρνησης, που
εκτελούσε χρέη εισπράκτορα.
Μάλιστα, οι περισσότεροι κάτοικοι δεν του αναγνώρισαν καν το δικαίωμα να εισπράττει φόρους για λογαριασμό της κυβέρνησης.
Η στάση τους χαρακτηρίστηκε ανταρσία και ο Παπαφλέσσας διατάχτηκε να την καταστείλει.
Έχοντας υπό την ηγεσία του 500 άντρες, συγκρούστηκε με τους «αντικυβερνητικούς» που είχαν αρχηγούς τον Γενναίο Κολοκοτρώνη, γιο του Γέρου του Μοριά και τον Κανέλλο Δεληγιάννη.
Ο Παπαφλέσσας ηττήθηκε και αναγκάστηκε να οπισθοχωρήσει στο Ναύπλιο.
Η σύγκρουση όμως ήταν αρκετή για να φουντώσει ξανά η εμφύλια διαμάχη και να ξεκινήσει έτσι η ονομαζόμενη β΄ φάση του εμφυλίου. Οι Έλληνες πριν να διώξουν τους Τούρκους και να κερδίσουν την ελευθερία τους σκοτώνονταν μεταξύ τους.
Η σύγκρουση στην Αρκαδία ήταν η αφπρμή για το ξέσπασμα της β φάσης του εμφυλίου
Η σύγκρουση στην Αρκαδία ήταν η αφορμή για το ξέσπασμα της β φάσης του εμφυλίου

Τα γεγονότα πριν από τον δεύτερο εμφύλιο
Αυτή τη φορά αντίπαλοι ήταν οι πρώην σύμμαχοι της πρώτης φάσης.
Οι νησιώτες, κυρίως Υδραίοι, με αρχηγό τον Κουντουριώτη είχαν πάρει με το μέρος τους, τους Στερεοελλαδίτες. Συνδετικός κρίκος ήταν ο Ιωάννης Κωλέττης. Από την άλλη πλευρά ήταν οι Πελοποννήσιοι οπλαρχηγοί και οι Προεστοί. Στόχος ήταν η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, καθώς και το ποιος θα έχει το «ταμείο» από τα δάνεια της επανάστασης.
Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και θα μπορούσε να καθορίσει την τύχη της Επανάστασης, που βρισκόταν σε εξέλιξη.
Πριν από την έναρξη των συγκρούσεων, τον Ιούλιο του 1824 η κυβέρνηση είχε λάβει δάνειο από τους Άγγλους, τα λεφτά από το οποίο χρησιμοποιούσε σε δωροδοκίες κυρίως καπεταναίων που φάνηκαν χρήσιμοι αργότερα.
Τον Οκτώβριο του ίδιου έτους έγιναν εκλογές.
Η ψηφοφορία ανέδειξε τους Νησιώτες, με τους αντιπάλους τους να κάνουν λόγο για εξαγορά ψήφων με τα χρήματα του δανείου, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
Οι πολιτικοί και στρατιωτικοί ηγέτες του Μοριά, Ζαίμης, Δεληγιάννηδες, Κολοκοτρωναίοι αμέσως μετά τις εκλογές ήταν έτοιμοι για ανοιχτή σύγκρουση.
Έμενε μόνο η αφορμή.

Ο Κολοκοτρώνης ήταν αρχηγός των κυβερνητικών υπό τον Κουντουριώτη
Ο Κολοκοτρώνης ήταν αρχηγός των κυβερνητικών υπό τον Κουντουριώτη

Ο θάνατος του γιου του Κολοκοτρώνη καθόρισε τον δεύτερο εμφύλιο
Οι συγκρούσεις στην Πελοπόννησο είχαν γενικευτεί μετά τη σύγκρουση στην Αρκαδία και οι δυο πλευρές έδειχναν ανυποχώρητες.
Στις 13 Νοεμβρίου όμως σε μια ενέδρα έξω από την Τριπολιτσά σκοτώθηκε ο γιος του Κολοκοτρώνη Πάνος.
Ο θάνατος του γιου συνέτριψε τον σκληρό αγωνιστή, ο οποίος έκτοτε αδιαφορούσε για την έκβαση της σύγκρουσης.
Η εξέλιξη αυτή έδωσε πλεονέκτημα στους νησιώτες, που σιγά σιγά άρχισαν να αποδυναμώνουν τους αντιπάλους τους. Οι περιοχές της Αχαΐας και της Κορινθίας χτυπήθηκαν περισσότερο από τα κυβερνητικά στρατεύματα.
Η β’ φάση του εμφυλίου της Επανάστασης έχει πολλά ακόμα σημαντικά περιστατικά που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο και χρειάζονται ξεχωριστή αναφορά.
Ολοκληρώθηκε με τον θάνατο του αντικυβερνητικού Οδυσσέα Ανδρούτσου, ο οποίος γκρεμίστηκε από το άλλοτε πρωτοπαλίκαρό του Ιωάννη Γκούρα.
Η κυβέρνηση Κουντουριώτη επικράτησε πανηγυρικά και η Επανάσταση συνεχίστηκε υπό τις οδηγίες της.
Ο Παπαφλέσσας που ηγήθηκε του αποσπάσματος στην Πελοπόννησο και εκδιώχθηκε, έπαιξε καταλυτικό ρόλο ως μετρ της ίντριγκας και του πολιτικού παρασκηνίου.

mixanitouxronou.gr

Εντοπίστηκε ηλιακή κηλίδα 14 φορές μεγαλύτερη από το Γη!

Εντοπίστηκε ηλιακή κηλίδα 14 φορές μεγαλύτερη από το Γη!

Ιδιαίτερα έντονη είναι τους τελευταίους μήνες η δραστηριότητα του Ηλιου με σειρά φαινομένων, τα περισσότερα εκ των οποίων καταλήγουν στην εκτόξευση γιγάντιων ποσοτήτων ύλης στο Διάστημα.

Το διαστημικό παρατηρητήριο SDO που μελετά το μητρικό μας άστρο εντόπισε και κατέγραψε ένα
από αυτά τα φαινόμενα: Στον Ηλιο έχει κάνει την εμφάνιση της μια κηλίδα που έλαβε την κωδική ονομασία AR12192 η οποία έχει μέγεθος 14 φορές μεγαλύτερο από αυτό της Γης!

Τα τελευταία 24ωρα στην κηλίδα αυτή ξεσπούν συνεχώς κολοσσιαίες καταιγίδες οι οποίες εκτοξεύουν τεράστιες ποσότητες φορτισμένων σωματιδίων στο Διάστημα. Είναι γνωστό ότι η έλευση στη Γη των φορτισμένων σωματιδίων από τον Ηλιο προκαλούν φυσικά φαινόμενα όπως το σέλας αλλά και προβλήματα λειτουργίας στους δορυφόρους και τα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα ένα animation του εντυπωσιακού φαινομένου με την γιγάντια κηλίδα.

ΔΗΛΩΣΗ του επικεφαλής της παράταξης Βαγγέλη Αποστόλου με αφορμή τη παραπομπή στις καλένδες του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.


ΔΗΛΩΣΗ του επικεφαλής της παράταξης Βαγγέλη Αποστόλου
με αφορμή τη παραπομπή στις καλένδες του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Στην προεκλογική περίοδο ο κ. Μπακογιάννης ισχυριζόταν ότι είχε όχι μόνο κοστολογημένο πρόγραμμα αλλά και διασφαλισμένη την απαραίτητη χρηματοδότηση για την υλοποίησή του.
Και πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι της ανάληψης των καθηκόντων του στέλνει το πρώτο μήνυμα της πορείας που θα ακολουθήσει στη θητεία του:Προσαρμογή στη πραγματικότητα , δηλαδή στις επιβαλλόμενες άνωθεν περικοπές, που σημαίνει απλά ότι η Περιφέρεια εγκαταλείπει τη διεκδικητική αντίληψη στη λειτουργία της.
Πρόκειται για μείζον πολιτικό ζήτημα. Δεν είχε κανένα δικαίωμα ο κ. Μπακογιάννης να προβεί σε εκπτώσεις και περικοπές στο ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας ,χωρίς προηγούμενα να συζητηθεί το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο με συγκεκριμένη τεκμηρίωση και προσέγγιση.
Με πρόσχημα τον οικονομικό εξορθολογισμό, εισήχθη χθες στην Οικονομική Επιτροπή για απόφαση η 7η τροποποίηση του προϋπολογισμού του 2014. Ανταποκρινόμενη πλήρως στις μνημονιακές επιταγές όπως αυτές ορίζονται από τις σχετικές εγκυκλίους η Επιτροπή κατά πλειοψηφία προχώρησε στο πετσόκομμα κατά 120.000.000€ του προϋπολογισμού από επενδύσεις (στην ουσία έργα) και τακτικά έσοδα.
Επιλέγοντας για ακόμα μία φορά το δρόμο της αοριστολογίας, της ψευδεπίγραφης τήρησης του«νόμου», του ψευτοδιλήμματος του νοικοκυρέματος, ο Περιφερειάρχης κος Μπακογιάννης αποφάσισε δραστικές περικοπές, οι οποίες θα οδηγήσουν αναπόφευκτα σε απεντάξεις σημαντικών έργων σε όλη την Περιφέρεια.
Σημειώνουμε ότι όλες οι συλλογικές συμβάσεις ΣΑΕ, ΣΑΕΠ κλπ για τις εντάξεις έργων και των προϋπολογισμό τους, είναι εγκεκριμένες από το Υπουργείο Ανάπτυξης.Παρ’ όλα αυτά φτάσαμε σε μειώσεις της τάξης του από 76,63% για τη Βοιωτία μέχρι46,42 για τη Φθιώτιδα.
Στην προσπάθεια της η Περιφερειακή Αρχή να αποκρύψει προς το παρόν σε ποιες δαπάνες και έργα επέρχονται οι περικοπές αυτές-φοβούμενη προφανώς το πολιτικό κόστος και τις επιπτώσεις μια τέτοιας κίνησης-δεν έδωσε αναλυτικά στοιχεία(τον συνολικό προϋπολογισμό όπως αυτός έχει διαμορφωθεί μετά την 6ητροποποίηση) ούτε καν στα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και έφερε προς ψήφιση μόνο γενικούς πίνακες:
Πίνακας Δημόσιες Επενδύσεις ΈΞΟΔΑ
Π.Ε.
ΠΡΟΥΠ/ΤΑ ΕΞΟΔΑ
ΕΝΤΑΛΘΕΝΤΑ ΕΩΣ 30/9/2014
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΠΟΣΟ ΜΕΙΩΣΗΣ
% μείωση
ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
33.293.066,10
3.558.751,18
15.453.150,31
46,42%
ΕΥΒΟΙΑΣ
55.201.719,54
4.857.776,81
30.667.841,66
55,56%
ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
14.551.207,62
1.765.255,14
6.914.454,92
47,52%
ΦΩΚΙΔΑΣ
10.800.733,68
1.036.621,11
6.240.146,46
57,78%
ΒΟΙΩΤΙΑΣ
53.149.396,96
1.059.398,71
40.731.039,78
76,63%
ΣΥΝΟΛΟ
166.996.123,90
12.277.802,95
100.006.633,13
59,89%
Η λογική «αφού δεν μας δίνει λεφτά το κράτος (ως όφειλε και έχει δεσμευθεί) μειώνουμε το προϋπολογισμό» οδηγεί στην απεμπόληση των δικαιωμάτων της περιφέρειας και την εξάλειψη κάθε έννοιας διεκδίκησης που θα έπρεπε αυτή να έχει.
Είναι προφανές ότι ο κ. Μπακογιάννης έχει συγκεκριμένη πολιτική ατζέντα κατά τη διάρκεια της θητείας του.
Η μία του στόχευση είναι να μην αντιπαρατεθεί ούτε στο ελάχιστο με την κεντρική εξουσία.
Η δεύτερη στόχευση του είναι να αποδειχθεί καλός λογιστής σε θέματα διαχείρισης, αδιαφορώντας για το συμφέρον και το κοινό καλό της Περιφέρειας και των πολιτών της Στερεάς Ελλάδας.
Η τρίτη του αγωνία είναι να κατεβάσει τον πήχη των επιδιώξεων της Περιφέρειας τόσο χαμηλά που στο τέλος να μπορεί να παρουσιάζεται ότι κατάφερε τη μέγιστη απορρόφηση σε έργα και κονδύλια.
Είναι σίγουρο ότι σε αυτή του τη λειτουργία θα μας βρει απέναντι.