Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

ΙΤΕΑ - Π.Υ. "Καθορισμός χρονικών ορίων για τη χρήση πυρός σε δάση, δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικέςεκτάσεις"

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
Γ. Γ. ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
ΠΕΡ/ΚΗ Δ/ΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ
ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΥΡ/ΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΙΤΕΑΣ
--------------------------------------------- 
Ιτέα28 Μαρτίου 2014
ΠΡΟΣ: Όπως Πίνακας Αποδεκτών
                                                
Tαχ.Δ/νση: Ηλία Τρίγκα 63
33 200 Ι Τ Ε Α
Αριθμ.Τηλεφώνου: 2265035122
Aριθμ.FAX: 2265035121
Email: itea@psnet.gr  
Αριθμ.πρωτ: 593 Φ.701.2.
                                                                                                                       
 
ΘΕΜΑ: «Η υπ΄αρίθμ. 1/2014 Πυροσβεστική Διάταξη Π.Δ.Π.Υ Στερεάς Ελλάδας»
Σας διαβιβάζουμε συνημμένα την υπ’ αριθ. 1/2014 Πυροσβεστική Διάταξη της Π.Δ.Π.Υ. Στερεάς Ελλάδας με θέμα «Καθορισμός χρονικών ορίων για τη χρήση πυρός σε δάση, δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις» και παρακαλούμε για την ενημέρωση των πολιτών σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα αυτής χωρίς χρέωση της Υπηρεσίας μας .
Η Υπηρεσία μας είναι στη διάθεση σας για κάθε πληροφορία που εμπίπτει στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της.
Ο Διοικητής
                                                                   Κολομπούρος Σπ. Ιωάννης
                                                                      Πυραγός
Πίνακας Αποδεκτών
1. Ραδιοφωνικός Σταθμός Ιτέας «ΡΑΔΙΟ ΙΤΕΑΣ».                                                                                                                                                                                                                                                       
2. ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ‘Ο ΑΓΩΝ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ’                                             
Email:agonitea@otenet.gr
3. ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ‘www.karteria1.blogspot.gr
Email:karteria1827@gmail.com
4. ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ‘www.iteanet.blogspot.gr
Email:iteanet.blog@gmail.com
5. ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ‘www.galaxidi.net‘ΖΩ ΦΩΚΙΔΑ’
6. ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ‘www.vimaiteas.blogspot.gr
7. ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ‘www.fokidatv.blogspot.gr
8. ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ‘www.penteoria.com
Email:mpapapolitis@yahoo.gr
9. ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ‘www.tritaiafokidas.gr
Email:agvlasios@hotmail.com
10. ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ‘www.panormosfokidos.gr
11. ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ‘www.epikourositeas.blogspot.gr
12. ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ‘www.politistikosdesfinas.blogspot.gr
13. ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑpolydrososparnassou.blogspot.gr
14. ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑilaliatisroumelis.blogspot.com
 

Καμμένος σε Τσίπρα: Να παραιτηθούν οι βουλευτές μας να πάμε σε πρόωρες εκλογές

Μια δήλωση – πρόσκληση «βόμβα» προς τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα έκανε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

Οταν ερωτήθηκε από δημοσιογράφου της εφημερίδας Αγγελιοφόρος όπου παραχώρησε συνέντευξη, για το τι προτίθεται να κάνει ενόψει της ψηφοφορίας των μέτρων στη Βουλή ο κ. Καμμένος εξήγησε πώς μπορεί να μπλοκάρει τα μέτρα προκαλώντας εκλογές μέσω ομαδικής παραίτησης βουλευτών.
«Εμείς καταρχήν δίνουμε και θα δώσουμε τη μάχη μέσα κι έξω από τη Βουλή, αλλά μπορούμε να μπλοκάρουμε τα μέτρα και την παράδοση της χώρας και του ελληνικού λαού, προκαλώντας εκλογές. Σύμφωνα με το Σύνταγμα, απαιτείται η παραίτηση 60 βουλευτών και των αναπληρωματικών τους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.
«Με τους 20 βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων και τους αναπληρωματικούς τους, καλώ τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, να προχωρήσει και αυτός στις παραιτήσεις των βουλευτών και των αναπληρωματικών τους στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, για να προκληθούν έτσι πρόωρες εκλογές», συνέχισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Επανέρχεται το σενάριο των τριπλών εκλογών τον Μάιο

ÁÈÇÍÁ-ÁÕÔÏÄÉÏÉÊÇÔÉÊÅÓ ÅÊËÏÃÅÓ-ÓÔÉÃÌÉÏÔÕÐÁ ØÇØÏÖÏÑÉÁÓ Â´ ÃÕÑÏÓ (ICON PRESS / ËÉÁÊÏÓ ÃÉÁÍÍÇÓ)
- Συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά επαναφέρουν το σενάριο των τριπλών εκλογών τον Μάιο
 
- Η ρήξη στις σχέσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Γιώργο Παπανδρέου αλλά και η διαγραφή Κακλαμάνη έχουν σημάνει συναγερμό στο Μαξίμου
- Ο ίδιος ο πρωθυπουργός κρατάει κλειστά τα χαρτιά του
- Δυο συναντήσεις σε μια ημέρα με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ
Τα γεγονότα της χθεσινής ημέρας επαναφέρουν στο προσκήνιο το σενάριο των τριπλών εκλογών τον Μάιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού εισηγούνται στον κ. Σαμαρά να τολμήσει και να προκηρύξει εκλογές τον Μάιο μαζί με τις αυτοδιοικητικές και τις ευρωεκλογές.
Οι συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά βλέποντας πλεον την πλειοψηφία της κυβέρνησης να είναι οριακή, αλλά την κυβέρνηση δημοσκοπικά να μην είναι στα χειρότερά της του προτείνουν να προκηρύξει εκλογές αιφνιδιάζοντας τους αντιπάλους του.
Ο ίδιος προς το παρόν απορρίπτει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ωστόσο τα όσα έγιναν την Κυριακή στην Βουλή με το ΠΑΣΟΚ να αλληλοσπαράσσεται και τον κυβερνητικό συνασπισμό να είναι στην κόψη του ξυραφιού, στενοί συνεργάτες του κ. Σαμαρά αναρωτιόντουσαν αν χρειαστεί να ληφθεί άλλη μια σπουδαία απόφαση από την Βουλή τι θα γίνει.
 
Πλέον ο κυβερνητικός συνασπισμός μετράει 152 βουλευτές μετά την διαγραφή του Νικήτα Κακλαμάνη από την Κ.Ο. της ΝΔ και δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η στήριξη των κυβερνητικών αποφάσεων από ανεξάρτητους βουλευτές της κεντροαριστεράς ή της κεντροδεξιάς. Μάλιστα, όπως έλεγαν χαρακτηριστικά, μια κυβέρνηση δεν μπορεί να μακροημερεύσει εάν βασίζεται σε περιστασιακούς υποστηρικτές των αποφάσεών της.
Με πληροφορίες από το newsit.gr

ΑΜΦΙΣΣΑ... Ο Μάγκας γλύτωσε τον θάνατο

Το αδέσποτο της φωτογραφίας τριγυρνούσε στο κέντρο της Άμφισσας (πλατεία Ησαΐα, παιδική χαρά) εδώ και πολύ καιρό με πληγές στην πλάτη και στα πόδια. Κάποιοι τον έβριζαν και τον κυνηγούσαν, κάποιοι άλλοι τον λυπόνταν, αλλά κανείς δεν τον πλησίαζε. Μετά από κυνηγητό ημερών η ΦΟΦ «συνέλαβε» τον Μάγκα (έτσι τον βαφτίσαμε) και τον οδήγησε στο κτηνιατρείο για εξετάσεις και θεραπεία.
 
Έγιναν test για καλααζάρ και για ερλιχίωση τα οποία βγήκαν αρνητικά. Έγιναν εξετάσεις αίματος, απο-παρασίτωση, περιποίηση πληγών και οι απαραίτητοι εμβολιασμοί. Τίποτα κακό δεν προέκυψε. Έγινε θεραπεία για ψώρα η οποία και θα συνεχιστεί. Έτσι ο Μάγκας εκτός από λίγη ψώρα που σύντομα θα είναι παρελθόν δεν είχε τις … εκατοντάδες επικίνδυνες και μολυσματικές ασθένειες όπως ισχυρίζονταν κάποιοι που ζητούσαν επειγόντως την θανάτωσή του.
 
Παρά τις ύβρεις, τις απειλές και τα πικρόχολα σχόλια που δεχόμαστε κατά καιρούς, τα πέντε μέλη της ΦΟΦ που ασχολούμαστε ενεργά με τα αδέσποτα της Άμφισσας, (υπάρχουν και άλλα μέλη που είναι μόνο στα χαρτιά και εμφανίζονται μόνο για να ψηφίσουν όταν ο σύλλογος έχει εκλογές) δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι είμαστε εθελοντές και δεν πληρωνόμαστε. Επίσης ότι δεν έχουμε μόνιμους χορηγούς και χρηματοδότες και τα βιβλία μας είναι διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή στον οποιονδήποτε επιθυμεί να τα δει.
 
Όσο για τον Μάγκα αναζητούμε κάποιο χώρο προσωρινής φύλαξης (πχ κάποιο αγρόκτημα) μια και το καταφύγιο αδέσποτων είναι υπερπλήρες. Αν βρεθεί και κάποιος που τον θέλει δίδεται με συμβόλαιο υιοθεσίας τσιπαρισμένος και στειρωμένος και απόλυτα υγιής.
Ιστοσελίδα: http://amfissapets.blogspot.com
ΦΟΦ/Εθνική Τράπεζα: 312/404303-01

ΑΣΠΑΣΙΑ ΜΑΝΔΡΕΚΑ, ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ: ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΙΑΙΟ ΦΟΡΟ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΚΙΔΑ.


 Προς πλήρη ενημέρωση των συμπολιτών μου αναφέρω ότι στο Άρθρο 3 του Πολυνομοσχεδίου και στην παράγραφο Γ. αυτού που αφορά σε θέματα Φορολογίας Κεφαλαίου και ειδικότερα στην περίπτωση 5. της παραγράφου Γ περιλαμβάνεται η εξής διάταξη:
Στο άρθρο 3 του Ν. 4223/2013 (Α’ 287) - δηλαδή στο άρθρο που αφορά στις απαλλαγές από τον ΕΝΦΙΑ – προστέθηκε με το Πολυνομοσχέδιο νέα παράγραφος 3 ως εξής:
«3. Κτίσματα τα οποία βρίσκονται εντός της νήσου Κεφαλληνίας και των Νομών Φθιώτιδας και Φωκίδας και έχουν αποδεδειγμένα υποστεί ζημίες από τους σεισμούς του Ιανουαρίου 2014 και Αυγούστου 2013 αντίστοιχα, απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ για τα έτη 2014 και 2015. Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Εσόδων καθορίζονται τα δικαιολογητικά και η διαδικασία χορήγησης της απαλλαγής».
Στο σημείο αυτό η παροχή πλήρους ενημέρωσης του πολίτη επιβάλλει να τού διευκρινίσουμε ποιές είναι οι περιοχές της Φωκίδας που επλήγησαν από το σεισμό του Αυγούστου 2013. Επίσης θα πρέπει να τονίσουμε ότι αν αυτές οι περιοχές δεν είχαν προηγουμένως χαρακτηρισθεί ως σεισμοπαθείς δεν θα μπορούσαν να απαλλαγούν με το Πολυνομοσχέδιο από το Φόρο Ακινήτων. Αυτονόητο είναι ότι αυτές οι περιοχές δεν κηρύχθηκαν από μόνες τους σεισμοπαθείς αλλά μετά από προσπάθειες της βουλευτή και των τοπικών αρχόντων.
Οι περιοχές, λοιπόν, της Φωκίδας που επλήγησαν από το σεισμό τη 7ης Αυγούστου 2013 και στη συνέχεια κηρύχθηκαν σεισμοπαθείς με σκοπό να ενταχθούν στο πρόγραμμα αρωγής και αποκατάστασης και κατά συνέπεια απαλλάσσονται από το Φόρο Ακίνητης περιουσίας για τα έτη 2014 και 2015 είναι οι εξής τοπικές κοινότητες του Δήμου Δελφών: 1) Πολυδρόσου, 2) Γραβιάς, 3) Καστελλίων, 4) Λιλαίας, και 5) Μαριολάτας.
Παραθέτω, δε, το σχετικό από 30-8-2013 Δελτίο Τύπου μου:

Ασπασία Π. Μανδρέκα Άμφισσα,30 Αυγούστου 2013
Βουλευτής Νομού Φωκίδας
Γραφείο Τύπου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ ΘΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΡΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΩΝ

Μετά την πρόσφατη έντονη σεισμική δραστηριότητα που εκδηλώθηκε την 7η Αυγούστου 2013 με επίκεντρο την περιοχή της Αμφίκλειας του Νομού Φθιώτιδας και συνεχίστηκε έως και την 20η Αυγούστου, από την οποία επλήγησαν και Τοπικές Κοινότητες του Νομού Φωκίδας, η Βουλευτής του Νομού, κ. Ασπασία Μανδρέκα, συνεργάστηκε στενά με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, την Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμόπληκτων, (ΥΑΣ), και το συναρμόδιο φορέα, Οργανισμό Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων Περιοχών, (ΟΑΣΠ), κλιμάκια των οποίων επισκέφτηκαν τις πληγείσες περιοχές.
Η επίσκεψη των κλιμακίων είχε στόχο τον έλεγχο των ζημιών που προκλήθηκαν από την έντονη σεισμική δραστηριότητα αλλά και την ενημέρωση των τοπικών αρχών, φορέων και κατοίκων της περιοχής, για τα μέτρα που δύναται να λάβει το αρμόδιο Υπουργείο για την ανακούφιση των σεισμοπλήκτων.
Η Βουλευτής, λοιπόν, έχοντας συνεχή επικοινωνία με τα συναρμόδια Υπουργεία είναι σε θέση να ενημερώσει τους συμπολίτες μας ότι στο Πρόγραμμα για την Αρωγή και Αποκατάσταση των σεισμοπλήκτων του Νομού Φθιώτιδας εντάσσονται και οι εξής πληγείσες από το σεισμό Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Δελφών:

1. Πολυδρόσσου,
2. Γραβιάς,
3. Καστελλίων,
4. Λιλαίας, και
5. Μαριολάτας.

Η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, δε, των Υπουργείων Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Οικονομικών και Ανάπτυξης, με την οποία οριοθετούνται οι πληγείσες περιοχές, καθορίζονται τα μέτρα πιστωτικής διευκόλυνσης, καθώς και άλλες λεπτομέρειες, έχει ήδη υπογραφεί και αναμένεται τις επόμενες μέρες η δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, (ΦΕΚ), και η ανάρτησή της στο πρόγραμμα «Διαύγεια» του Υπουργείου.

Ειδικότερα, στην Απόφαση ορίζεται ότι:
Η Χορήγηση Στεγαστικής Συνδρομής (Σ.Σ.) για την ανακατασκευή ή επισκευή πληγέντων κτισμάτων ανάλογα με το χαρακτηρισμό τους.
Ο τρόπος υποβολής των σχετικών αιτήσεων, (εντός προθεσμίας 1 έτους).
Η Στεγαστική Συνδρομή αποτελείται κατά 40% από Δωρεάν Κρατική Αρωγή, (Δ.Κ.Α.), και κατά 60% από Άτοκο Δάνειο, (Α.Δ.).
Η Στεγαστική Συνδρομή για ανακατασκευή υπολογίζεται βάσει του εμβαδού του κατεδαφιστέου κτίσματος και της χρήσης του και οι τιμές ανά τ.μ. είναι οι παρακάτω:
Κατοικίες: 600 €/τ.μ. μέχρι 120 τ.μ.
Επαγγελματικοί χώροι & Δημόσια κτίρια 300 €/τ.μ. μέχρι 120 τ.μ. (σε περίπτωση κατεδαφιστέου άνω των 150 τ.μ. χορηγείται για κάθε 150 τ.μ. του κτίσματος μέχρι 120 τ.μ.)
Ιεροί Ναοί: 500 €/τ.μ. χωρίς περιορισμό στο εμβαδόν
Διατηρητέα 600 €/τ.μ. χωρίς περιορισμό στο εμβαδόν
Αγροικίες- Αποθήκες 150 €/τ.μ. μέχρι 120 τ.μ.
Η Στεγαστική Συνδρομή για επισκευή υπολογίζεται βάσει των βλαβών που παρουσιάζει το κτίριο και σύμφωνα με το εγκεκριμένο τιμολόγιο της Υπηρεσίας με ανώτερα όρια Σ.Σ.:
350 €/τ.μ. και μέχρι 120 τ.μ. για ζημιές σε φέροντα και μη φέροντα στοιχεία των κτιρίων.
150 €/τ.μ. και μέχρι 120 τ.μ. για ζημιές σε μη φέροντα στοιχεία των κτιρίων.
Επιπλέον, θα χορηγηθεί επιδότηση ενοικίου στους σεισμόπληκτους των οποίων η μόνιμη και κύρια κατοικία τους έχει πληγεί, με ποσό από € 200 έως € 300, ανάλογα με τον αριθμό μελών της οικογένειας και για χρονικό διάστημα μέχρι 2 έτη για τους ιδιοκτήτες και 6 μήνες για τους ενοικιαστές..
Επιπρόσθετα, ενημερωτικά αναφέρουμε ότι, πριν την ένταξη στο πρόγραμμα αρωγής των ανωτέρω Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Δελφών που επλήγησαν από το σεισμό της 7ης-8-2013 από το σεισμό με επίκεντρο την Αμφίκλεια, είχε ήδη ανακοινωθεί από τον Υπουργό Υποδομών και Δικτύων ότι τα μέτρα για την αποκατάσταση των σεισμοπλήκτων του Νομού Φθιώτιδας θα εφαρμοσθούν σε όλες τις περιοχές που επλήγησαν από σεισμούς στο παρελθόν και τα μέτρα αποκατάστασης εκκρεμούσαν ως σήμερα. Ανάμεσα στις περιοχές αυτές είναι και οι περιοχές του Νομού Φωκίδας και Αιτωλοακαρνανίας που επλήγησαν από τους σεισμούς της 18ης και 22ας Ιανουαρίου 2010.
Συγκεκριμένα θα ενταχθούν στο πρόγραμμα οι εξής περιοχές του Δήμου Δωρίδας:

1. από τη Δ.Ε Τολοφώνας εντάσσεται η Τ.Κ Πανόρμου, και
2. από τη Δ.Ε Βαρδουσίων εντάσσεται η Τ.Κ Κροκυλείου.

Αθήνα, 31 Μαρτίου 2013,
Ασπασία Μανδρέκα
Βουλευτής Φωκίδας.

ΔΩΡΙΔΑ... Συνεχίζεται ο εμφύλιος στη Νέα Δημοκρατία

ΔΗΜ.Τ.Ο.ΔΩΡΙΔΟΣ
Από την μία ο Καπεντζώνης φαντάζει ως το απόλυτο φαβορί για επανεκλογή, από την άλλη ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ προχωρούν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων τους. Και η μέχρι πρότινος κυριαρχία της ΝΔ στην Δωρίδα κλονίζεται από τις προσωπικές φιλοδοξίες των στελεχών της.
 
Το πρώτο επεισόδιο ήταν η επιλογή επικεφαλής για το ψηφοδέλτιο των δημοτικών εκλογών. Τότε, οι κύριοι Παγώνης και Κουλούλας παρουσιάστηκαν περισσότερο ως αντίπαλοι και λιγότερο ως συναγωνιστές. Ο μεν πρώτος θέλοντας να "χτυπηθεί" πάλι με τον Καπεντζώνη πιστεύοντας ότι αυτή την φορά μπορεί να κερδίσει, ο δεύτερος παρουσιάζοντας τον πρώτο σαν αποτυχημένο και τον εαυτό του σαν σωτήρα. Επιστρατεύτηκε ακόμα και ο κ. Κόκκινος μήπως τους συμφιλιώσει αλλά κυρίως ο Παγώνηε δεν έκανε πίσω.
 
Τα πράγματα έγιναν χειρότερα όταν αποφασίστηκε ότι υποψήφιος δήμαρχος θα είναι ο κ. Κουλούλας. Τόσο ο κ. Παγώνης όσο και αυτοί που τον στηρίζουν μάλλον πολεμούσαν τον συνδυασμό παρά τον υποστήριξαν ή ήταν έστω ουδέτεροι.
 
Υπό το πρίσμα αυτών των εξελίξεων αρκετά στελέχη αποφάσισαν να αποστασιοποιηθούν και να μην συμμετέχουν στις επερχόμενες εκλογές με κανένα συνδυασμό. Κάποιοι άλλοι μεταπίδησαν στην παράταξη του κ. Καπεντζώνη, που είχε έτσι κι αλλιώς και άλλα στελέχη της ΝΔ, μεταξύ των οποίων και ο νυν δημοτικός σύμβουλος κ. Παλασκώνης εκλεγμένος με τον συνδυασμό Παγώνη στις προηγούμενες εκλογές. Την ίδια διαδρομή ακολούθησαν και αρκετά στελέχη από την ΔΕ Βαρδουσίων, κίνηση ιδιαίτερα σημαντική όσο κι αν προσπάθησε να την υποβαθμίσει ο πρώην δήμαρχος Βαρδουσίων κ. Νικολέτος. Στην συνέχεια είχαμε την ανεξαρτητοποίηση και παραίτηση της κας. Πλούμη από την θέση της ως δημοτικήσ συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του κ. Παγώνη.
 
Και μετά από όλα αυτά φτάσαμε στα γεγονότα του Δημοτικού Συμβουλίου της περασμένης Πέμπτης που αγγίζουν τα όρια της γελιότητας. Εκτός των άλλων θεμάτων που μπορούν να χαρακτηριστούν ρουτίνας υπήρχε και η ορκομωσία του κ. Καραΐνδρου, αντικαταστάτη της κας. Πλούμη. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του κ. Παγώνη, όμως, θεωρώντας ότι έτσι εκφράζουν την διαμαρτυρία τους στον ίδιο και αγνοώντας την ψήφο των συμπολιτών τους με την οποία βρέθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο για να συμμετέχουν και να προτείνουν σε ότι έχει να κάνει με την λειτουργία και τα προβλήματα του Δήμου, δεν πήγαν στην συνεδρίαση. Και αν ο κ. Παλασκώνης δεν πήγε για να βρεθεί μεταξύ του πρώην (Παγώνης) και του νυν (Καπεντζώνης), οι υπόλοιποι, δηλαδή οι κ.κ. Γιαννόπουλος, Τσιακούμης, Καραχάλιος, Κουτσούμπας και Υφαντής έκριναν ότι το Δημοτικό Συμβούλιο είναι ένας καλός τρόπος να λύσουν τις ενδοπαραταξιακές διαφορές τους.
 
Οι μόνοι που παραβρέθηκαν ήταν ο κ. Παγώνης, ο κ. Ζωητός και φυσικά ο κ. Καραΐνδρος που πήγε για να ορκιστεί. Σε διαφορετική περίπτωση όπως λένε οι κακές γλώσσες δεν θα ήταν ούτε αυτός.
 
Με όλα αυτά να γίνονται στην Δωρίδα λογικό ήταν να μην μπορέσουν να προωθήσουν κάποιον συντοπίτη τους στον αγώνα για την θέση του αντιπεριφερειάρχη στο ψηφοδέλτιο Μπακογιάννη και να υπάρχει και γκρίνια, όχι μόνο διότι ο υποψήφιος είναι από την Παρνασσίδα, αλλά και γιατί ενώ η δική τους πρόταση κάλυπτε και το κριτήριο της ανανέωσης δεν έτυχε της ανάλογης στήριξη.
 
Αναμένουμε με αγωνία την συνέχεια μέχρι τις εκλογές, ίσως και μετά...
 

Την ώρα που πανηγυρίζουν για το πολυνομοσχέδιο: Ολοένα και φτωχότεροι οι Έλληνες

Έκθεση-σοκ της Κομισιόν για τη φτώχεια στην Ελλάδα
Επιδεινώθηκε το 2013 η φτώχεια στην Ελλάδα, σύμφωνα με έκθεση της Κομισιόν για την κοινωνική κατάσταση και την απασχόληση στην ΕΕ. Διαβάστε αναλυτικά τα στοιχεία.
H κατάσταση της φτώχειας έχει επιδεινωθεί στην Ελλάδα το 2013, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τριμηνιαίας έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κοινωνική κατάσταση και την απασχόληση στην ΕΕ, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.
Παράλληλα, στην Ελλάδα και την Πορτογαλία οι μεταρρυθμίσεις των συστημάτων φορολογίας και κοινωνικών παροχών κατά την περίοδο 2012-2013 οδήγησαν σε μείωση των εισοδημάτων για την πλειοψηφία των νοικοκυριών. Ειδικότερα, σύμφωνα με την έκθεση, η Ελλάδα εμφανίζει τη μεγαλύτερη αύξηση, την περίοδο 2011-2013, του ποσοστού του πληθυσμού που κινδυνεύει με φτώχεια. Το 2013 η φτώχεια αφορά το 23,7% του πληθυσμού και αυξήθηκε κατά 1,8% σε σχέση με το 2011.
ντροπηΑκολουθούν η Ρουμανία με αύξηση +1,1% και φτώχεια 21,2% το 2013, η Λετονία με +0,9% και φτώχεια 21,4% και η Ισπανία με +0,7% και φτώχεια 20,9%.
Εξάλλου, την περίοδο 2008-2013 το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών μειώθηκε κατά 14,8% στην Ελλάδα, καταγράφοντας το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό στην ΕΕ μετά την Ιρλανδία (-16%), ενώ μεγάλες μειώσεις παρατηρήθηκαν επίσης στην Πορτογαλία με -7,5% και την Ισπανία με -5,2%. Κύριος λόγος αυτών των μειώσεων, όπως εξηγεί η Επιτροπή, ήταν οι μεγάλες αυξήσεις σε φόρους, οι μειώσεις σε συντάξεις και ο περιορισμένος αντίκτυπος των δαπανών για την κοινωνική προστασία.
Φθηνοί εργαζόμενοι, εκτόξευση της ανεργίας
Από την έκθεση της Επιτροπής προκύπτει ακόμη ότι το 2013 το μοναδιαίο κόστος εργασίας σημείωσε τις μεγαλύτερες μειώσεις στην Κύπρο (-5,4%) και την Ελλάδα (-4,7%), ενώ οι Έλληνες εμφανίζονται ως οι Ευρωπαίοι που εργάζονται τις περισσότερες ώρες εβδομαδιαίως με 43,7 ώρες. Ακολουθούν οι Πολωνοί με 42,5 ώρες, οι Κύπριοι με 42,4 ώρες, οι Πορτογάλοι με 42,2 ώρες και οι Αυστριακοί με 42,15. Λιγότερο εργάζονται οι Φιλανδοί με 39,7 ώρες την εβδομάδα, οι Ούγγροι με 39,8 ώρες και οι Γάλλοι με 40 ώρες.
Τον Ιανουάριο του 2014 η ανεργία πλήττει 3,1 εκατ. νέους, ηλικίας 15-24 ετών, στην ΕΕ, με μεγάλες διαφορές όμως να παρατηρούνται μεταξύ των κρατών μελών.
 

Και μετά φταίει ο κόσμος να βγάζει… Σπυράκ(η)ια με τους δημοσιογράφους;

Σπυράκη
Η Μαρία Σπυράκη υποτίθεται πως μέχρι και πριν λίγες ημέρες μας ενημέρωνε αντικειμενικώς από το "ανεξάρτητο" MEGA για το τί συνέβαινε στα άδυτα του Μεγάρου Μαξίμου και της Συγγρού. Και «ξαφνικά» πληροφορούμαστε πως θα είναι υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Ν.Δ. Ποιός φταίει μετά για την πλήρη απαξίωση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος, που έφτασε να θεωρείται λιγότερο αξιόπιστο κι από αυτό του πολιτικού;
 
Η υποψηφιότητα της κας Σπυράκη θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα και η ίδια θα ξεκινήσει αμέσως περιοδείες σε όλη τη χώρα. Η δημοσιογράφος του πολιτικού ρεπορτάζ δέχθηκε τηλεφώνημα από τον πρωθυπουργό, ο οποίος της πρότεινε να κατεβεί με την Ν.Δ. στις ευρωεκλογές του Μαΐου. Λίγες ημέρες αργότερα, όπως αναφέρουν τα parapolitika.gr, συναντήθηκε με τον υπουργό Επικρατείας, Δημήτρη Σταμάτη στο Μέγαρο Μαξίμου στον οποίο είπε ότι αποδέχεται την πρόταση του Αντώνη Σαμαρά.
 
 
 

ΟΤΑ… Ραντεβού τον Σεπτέμβρη για τη διαθεσιμότητα

Η λίστα των 25.000 διαθεσιμοτήτων του 2013 έκλεισε, τυπικά, χωρίς να υλοποιηθεί πρόγραμμα κινητικότητας στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης που αφορά 4.000 εργαζόμενους. Μπορεί τα αρμόδια υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών να κρατούν το θέμα χαμηλά και να αποφεύγουν οποιαδήποτε σχετική αναφορά, όμως η αλήθεια είναι ότι η Τρόικα υποχώρησε στο συγκεκριμένο ζήτημα αποδεχόμενη το βαρύ πολιτικό κόστος που θα είχε για την κυβέρνηση τυχόν επιμονή της λόγω των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΥΠΔΜ Κ. Μητσοτάκης μέτεφερε στους εκπροσώπους των πιστωτών ότι ούτε γαλάζιοι δήμαρχοι δεν θα συνεργάζονταν για την εφαρμογή του προγράμματος κινητικότητας στους ΟΤΑ πριν από τις εκλογές του Μαΐου και έτσι ο σχεδιασμός πάγωσε. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φάκελος αυτός προγραμματίζεται να ανοίξει το φθινόπωρο, όταν πια θα έχει ανανεωθεί η εντολή των σημερινών δημάρχων και περιφερειαρχών ή θα έχουν αντικατασταθεί από νέους.

Το χωριό - φάντασμα του Μόρνου



Το Κάλλιο είναι χωριό του νομού Φωκίδας του δήμου Λιδωρικίου. Το χωριό βρισκόταν αρχικά στον χώρο, στον οποίο δημιουργήθηκε το 1980 η τεχνητή λίμνη που προέκυψε από τη κατασκευή του φράγματος του Μόρνου. Για τον λόγο αυτό το χωριό μεταφέρθηκε σε άλλη θέση πάνω από τις όχθες της λίμνης ενώ ο παλιός οικισμός καλύφθηκε από τα νερά της λίμνης. Κάθε φορά που η στάθμη της λίμνης κατεβαίνει λόγω ξηρασίας αποκαλύπτεται μέρος του χωριού.
Το Κάλλιο στο παρελθόν είχε Σλαβική ονομασία. Ονομαζόταν Βελούχοβο, ονομασία που διατήρησε μέχρι το 1916 οπότε και μετονομάστηκε σε Κάλλιο[2]. Το νέο όνομα το πήρε από παρακείμενη αρχαία πόλη. Το χωριό έχει πληθυσμό 90 κατοίκους σύμφωνα με την απογραφή του 2001.
Ιστορικά στοιχεία.
Βορειοδυτικά του Λιδορικίου, στη θέση του κάστρου του Βελούχοβου, βρισκόταν η αρχαία Καλλίπολις ή Κάλλιον, η ανατολικότερη αιτωλική πόλη, κέντρο της κοινότητας των Καλλιέων και πιθανότατα ολόκληρου του αιτωλικού έθνους των Οφιονέων. Το Κάλλιον κατοικήθηκε από τα γεωμετρικά χρόνια αλλά μόλις τον 4ο αι. π.Χ. ιδρύθηκε ως αστικό κέντρο, όπως συνέβη και με τις άλλες αιτωλικές πόλεις, που άρχισαν να οργανώνονται στην πολιτική ομοσπονδία της Αιτωλικής Συμπολιτείας. Η νέα πόλη προστατεύθηκε με τείχος και σε αυτή συγκεντρώθηκαν οι θρησκευτικές, οικονομικές και πολιτικές δραστηριότητες των αγροτικών οικισμών. Η κάτοικοί της, οι Καλλιείς, αναφέρονται από το Θουκιδίδη (3.96.3) ως το ανατολικότερο μέρος της αιτωλικής φυλής των Οφιονέων, ενώ ο Παυσανίας (10.22.6) και ο Στέφανος Βυζάντιος (που ονομάζει την πόλη Σόλλιον και Φάκιον) αναφέρουν το Κάλλιον ως την πρωτεύουσά τους. Στην ελληνιστική περίοδο, σύμφωνα με επιγραφικές μαρτυρίες, η πόλη ονομαζόταν Καλλίπολις.
Το Κάλλιον βρισκόταν σε στρατηγική θέση κοντά στη δίοδο της κοιλάδας του άνω Δάφνου και στο πέρασμα του «Στενού›, που αποτελούσαν το μοναδικό δρόμο από τη Θεσσαλία και την κοιλάδα του Σπερχειού προς το εσωτερικό της Αιτωλίας και τη Ναύπακτο. Το δρόμο αυτό ακολούθησαν και οι Γαλάτες το 279 π.Χ. κατά την εισβολή τους στην Αιτωλία, που κατέληξε στην άλωση και καταστροφή του Καλλίου και στις θηριωδίες σε βάρος των κατοίκων του, αλλά και στη φοβερή εκδίκηση των Αιτωλών (Παυσ. 10.22.3-7). Μετά τη γαλατική επιδρομή οι Καλλιείς ανοικοδόμησαν την πόλη τους και κατάφεραν να έχουν ενεργή συμμετοχή στα ιστορικά γεγονότα. Μετά τα μέσα του 2ου αι. π.Χ. το Κάλλιο εξαφανίζεται από τις πηγές και μόνο τον 9ο αι. μ.Χ. αναφέρεται ως έδρα του επισκόπου το Λιδορίκι, που διαδέχθηκε το Κάλλιο ως διοικητικό κέντρο της ορεινής Δωρίδας. Το 14ο και 15ο αιώνα αναφέρεται μόνο το κάστρο του Λιδορικίου, που μάλλον ταυτίζεται με τα μεσαιωνικά ερείπια των κτηρίων και της οχύρωσης, που σώζονται στη θέση της αρχαίας ακρόπολης.
Σήμερα, μετά τις ανασκαφές που πραγματοποιήθηκαν τα έτη 1977-1979 από τον καθηγητή Π. Θέμελη, τα δημόσια κτίσματα της πόλης και τα νεκροταφεία έχουν κατακλυσθεί από τα νερά της τεχνητής λίμνης του Μόρνου.
Συντάκτης: Α. Τσαρούχα, αρχαιολόγος
Υπηρεσιακή Μονάδα: Ι΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων
-----------------------------------------
Κείμενα:  http://el.wikipedia.org και www.green-e.gr

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΜΦΙΣΣΑΣ


Η συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑ.ΣΟ.Κ., με τις ευλογίες των ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ και μες στον κουρνιαχτό των γαλαζοπράσινων δήθεν «ανταρτών του γάλακτος», επιχειρούν νέο χτύπημα στη Δημόσια Υγεία. Ρίχνοντας στη χύτρα του «πολυνομοσχεδίου» ...και τη «διαθεσιμότητα» όλων των οδηγών και πληρωμάτων ασθενοφόρων των Δημόσιων Νοσοκομείων. Αμέσως τα κυβερνητικά μεγάφωνα «εξέπεμψαν» πως δήθεν η κίνηση γίνεται για «μια ενιαία δομή οδηγών ασθενοφόρων για την καλύτερη εξυπηρέτηση περισσότερου κόσμου και την κάλυψη περισσότερων κενών», μέσα από το ΕΚΑΒ.
Είναι άθλιοι ψεύτες. Ας θυμίσουμε μόνο ότι μόλις πριν δύο μήνες (31/01/2014) με απόφαση του υπουργού Υγείας μειώθηκε κι άλλο ο ΚΑΕ 2324 του Υπουργείου (προς ΕΚΑΒ για δαπάνες διαμετακομιδής βαρέων ασθενών), από 3.000.000€ στα 2.500.000€.
Η «διαθεσιμότητα» των οδηγών και πληρωμάτων του ΕΣΥ είναι ένας σταθμός στη ρότα που έχουν χαράξει όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις για τη διάλυση του Νοσοκομείου Άμφισσας και των Κέντρων Υγείας της Φωκίδας. Στον τόπο μας ειδικά, με το δύσκολο γεωγραφικό ανάγλυφο, όχι μόνο δεν περισσεύουν οδηγοί και πληρώματα, αλλά χρειάζονται προσλήψεις προσωπικού, για να καλύπτονται υποτυπωδώς οι ανάγκες.
Στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων του Νοσοκομείου Άμφισσας και των κατοίκων της Φωκίδας, μαζί με τους οδηγούς και τα πληρώματα των ασθενοφόρων χτυπιέται συνολικά η Υγεία μας. Διεκδικούμε:
- Καμιά «διαθεσιμότητα».
- Καμιά ιδιωτικοποίηση οποιασδήποτε υπηρεσίας του Νοσοκομείου και γενικότερα της Υγείας στη Φωκίδα.
- Αποκλειστικά δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών Υγείας στη Φωκίδα, με πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότησή τους.
- Αναβάθμιση του ρόλου του ΕΚΑΒ.
- Αντικατάσταση και ενίσχυση του στόλου των ασθενοφόρων με άμεση παροχή σύγχρονων εργαλείων για την επιτέλεση του Έργου του (Τηλεματική, κ.α.)
- Πρόσληψη νέου προσωπικού, από τη δεξαμενή των περισσότερων από 2.500 αποφοίτων του ΙΕΚ ΕΚΑΒ καθώς και άλλες απαιτούμενες ειδικότητες όπως Τεχνικοί, Διοικητικοί κ.λπ.
Καλούμε όλους τους εργαζομένους σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα, ενωμένοι να δώσουμε κοινό αγώνα για τη Δημόσια Υγεία στη Φωκίδα.
ΟΧΙ ΣΤΗ «ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ» ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΜΦΙΣΣΑΣ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ
ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΑ «ΑΔΙΑΘΕΤΑ» ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΤΡΟΪΚΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

Η χαρά του τζαμπατζή



Μπορεί η υπόθεση του φόρου υπεραξίας που νέκρωσε το real estate να εκτονώνεται σιγά σιγά, ωστόσο ένα άλλο... κακό φαίνεται να βρήκε τους ιδιοκτήτες ακινήτων. Ο λόγος για τις νέες ρυθμίσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης σχετικά με τους κακοπληρωτές ενοικιαστές.

Όπως αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων, οι ιδιοκτήτες επιδεικνύουν και υπομονή και κατανόηση στους νοικάρηδες που λόγω της κρίσης δεν μπορούν να πληρώσουν το ενοίκιο έγκαιρα. Ωστόσο, όπως σημειώνει η ΠΟΜΙΔΑ, οι νέες ρυθμίσεις του Υπ. Δικαιοσύνης θα γιγαντώσουν το φαινόμενο των… δήθεν ενοικιαστών.

«Πρόκειται για επαγγελματίες "φεσατζήδες", που, προερχόμενοι σχεδόν πάντοτε από προηγούμενη έξωση, εγκαθίστανται στα μισθωμένα ακίνητα (κατοικίες, γραφεία, καταστήματα κ.λπ.) με την εξαρχής πρόθεση να μην πληρώσουν κανένα απολύτως ενοίκιο, λογαριασμό, κοινόχρηστα. Η συστηματική δράση τους σπέρνει την καταστροφή στα θύματά τους, ενώ ταυτόχρονα δυσφημεί τους υπόλοιπους ενοικιαστές, που αγωνίζονται να "τα βγάλουν πέρα" μέσα στις σημερινές δυσκολίες και για τους οποίους υπάρχει πάντοτε, και ιδιαίτερα σήμερα, πανθομολογούμενη κατανόηση και υπομονή από όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων» επισημαίνει η ομοσπονδία.

Τι προβλέπουν οι νέες ρυθμίσεις
Οι σχεδιαζόμενες διατάξεις, για τις οποίες η διαβούλευση έληξε την περασμένη Παρασκευή, προβλέπουν:
  • δίμηνη -από 15νθήμερη σήμερα- προθεσμία πληρωμής από την ημέρα που κοινοποιείται το εξώδικο στον κακοπληρωτή
  • κοινοποίηση εξωδίκου και σε κάθε επόμενη δυστροπία. Δηλαδή, εάν ο ενοικιαστής πληρώσει το φέσι και ύστερα από δύο μήνες δημιουργήσει νέο χρέος, ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να του κοινοποιήσει εξώδικο. Αυτό επιτρέπει στον κακοπληρωτή να κερδίσει χρόνο, ενώ ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να πληρώσει ξανά για να προχωρήσει σε νέα κοινοποίηση του εξωδίκου.
  • κατάργηση άμεσης εκτελεστότητας της διαταγής απόδοσης. Σήμερα, η διαταγή απόδοσης του σπιτιού εκτελείται, δηλαδή γίνεται η έξωση, έπειτα από 20 ημέρες από την έκδοσή της. Με άλλα λόγια, η διαταγή εκτελείται χωρίς να απαιτείται δεύτερη επίδοση αντιγράφου της και με αυτόν τον τρόπο εξοικονομείται και χρόνος, ενώ ο εκμισθωτής δεν επιβαρύνεται με νέα έξοδα για την εκτέλεση της απόφασης.
  • δυνατότητα εκτέλεσης της διαταγής απόδοσης ύστερα από 30 ημέρες, από 20 σήμερα.
  • μεταφορά (επαναφορά) της αρμοδιότητας για τις μισθώσεις με μηνιαίο μίσθωμα άνω των 400 ευρώ στα μονομελή πρωτοδικεία. Σήμερα, εκδίδεται άμεσα απόφαση χωρίς τη διεξαγωγή δίκης.
Γιατί εξαγριώθηκαν οι ιδιοκτήτες
Λόγω των ρυθμίσεων αυτών, οι ιδιοκτήτες εκτιμούν ότι θα αυξηθεί ο χρόνος απαλλαγής από τους κατʼ επάγγελμα κακοπληρωτές ενοικιαστές από 2 σε έως και 5 - 6 μήνες στη διαδικασία διαταγής απόδοσης και σε 1 χρόνο στην κανονική διαδικασία ακροατηρίου.

Όπως αναφέρει η ΠΟΜΙΔΑ, θα διπλασιαστούν τα έξοδα των εφεσίβλητων ιδιοκτητών, λόγω διπλών κοινοποιήσεων και μεταβίβασης της αρμοδιότητας σε δικαστήριο με πολύ μεγαλύτερο κόστος δίκης.

«Οι καταστροφικές αυτές αλλαγές με τις οποίες διευκολύνονται και ουσιαστικά επιβραβεύονται οι κάθε είδους κακοπληρωτές θα γονατίσουν κυριολεκτικά τους ιδιοκτήτες που βρίσκονται αντιμέτωποι με εκ προμελέτης και κατ’ επάγγελμα κακοπληρωτές και μοιραία θα ανοίξουν τον δρόμο σε αυτοδικίες. Είναι απορίας άξιο πως από έμπειρους επιστήμονες διατυπώθηκαν τέτοιες απαράδεκτες προτάσεις, που μας γυρίζουν 20 περίπου χρόνια πίσω (!), ενώ οι ρυθμίσεις που εισήχθησαν με τον νόμο 4055/2012 για τη "Δίκαιη δίκη και την εύλογη διάρκειά της" είχαν αποδειχθεί απόλυτα επιτυχείς στην πράξη» καταλήγουν οι ιδιοκτήτες.

Η δηλητηρίαση από βαρέα μέταλλα μπορεί να προκαλεί απώλεια μνήμης, αλλεργικές αντιδράσεις, πίεση, κατάθλιψη, αλλαγή συμπεριφοράς, κούραση, αϋπνία και αύξηση χοληστερίνης. Αποτοξίνωση και πρόληψη


του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D., medlabnews.gr
Βαρέα ονομάζονται τα μέταλλα με ατομικό βάρος μεγαλύτερο αυτού του σιδήρου (Fe).
Ο όρος "βαρέα μέταλλα", παρότι περιλαμβάνει πολλά άλλα, αναφέρεται κυρίως στον μόλυβδο (Pb), τον υδράργυρο (Hg), τον χαλκό (Cu), το κάδμιο (Cd), και το χρώμιο (Cr). Τα βαρέα μέταλλα είναι φυσικά συστατικά του φλοιού της γης. Δεν μπορούν να διασπαστούν σε απλούστερες μορφές ή να καταστραφούν.
Πολλά από αυτά τα μέταλλα σε μικρές ποσότητες είναι απαραίτητα για τη δράση των βιταμινών και τις ζωτικές λειτουργίες. Σε μεγάλες ποσότητες προκαλούν σειρά δυσμενών επιδράσεων.
Διαβάστε ΕΔΩ όλο το άρθρο

 

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΕΛΦΩΝ - ΔΩΡΙΔΑΣ - ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Να αξιοποιήσει την πείρα του και να δει μπροστά. Να μην πέσει στις νέες παγίδες που στήνει η κυβέρνηση, καλλιεργώντας φρούδες ελπίδες για βελτίωση της ζωής του με την εφαρμογή της δοκιμασμένης, επικίνδυνης πολιτικής που διαχειρίζεται τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, καταδικάζοντας το λαό μας σε πολλά δεινά.
Απόδειξη αποτελεί ο νέος γύρος αντιλαϊκής επέλασης με την πολυδιαφημισμένη συμφωνία κυβέρνησης - τρόικας και το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή.
Τα ψίχουλα του ματωμένου πλεονάσματος που προέκυψε από την αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος,είναι στάχτη στα μάτια των εργατικών, λαϊκών οικογενειών.
Ο εμπαιγμός, πάνω στο κορμί των 1.500.000 ανέργων και των οικογενειών τους, αποκαλύπτεται με το μπούκωμα των μονοπωλίων με ζεστό χρήμα για την εφαρμογή των προγραμμάτων ανακύκλωσης της ανεργίας, μισής δουλειάς - μισής ζωής χωρίς δικαιώματα αλλά και τις διαθεσιμότητες, τις απολύσεις στο δημόσιο, με τη σχεδιαζόμενη απελευθέρωση των απολύσεων.
Η προκλητική μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, βάζει φωτιά στα ασφαλιστικά ταμεία, και οδηγεί σε μετατροπή των συντάξεων σε προνοιακά επιδόματα, σε ακόμα πιο υποβαθμισμένες και ακριβοπληρωμένες υπηρεσίες υγείας.
Τα αντιλαϊκά μέτρα ήρθαν για να μείνουν για όσο διαρκεί το μνημόνιο των μνημονίων,οι συνθήκες της ΕΕ που έχουν συνυπογράψει οι ελληνικές κυβερνήσεις για την ενίσχυση της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Τη σκληρή αυτή πραγματικότητα αποκαλύπτει και η υπογραφή της νέας Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας από τις εργοδοτικές ενώσεις και την υποταγμένη ηγεσία της ΓΣΣΕ, που καθηλώνει τον κατώτατο μισθό στα 586 ευρώ μικτά και στα 511 για τους νέους. Συμφωνία που χαιρέτισε η κυβέρνηση καταργώντας, επί πλέον, τις τριετίες και τα επιδόματα από το 2017, μειώνοντας κατά 50% τις τριετίες στους μακροχρόνια ανέργους.
Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά τις θέσεις του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης»,ότι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων θα γίνει πάνω στην καμένη γη των δικαιωμάτων του λαού μας, που θα ακριβοπληρώσει τις συνέπειες από την απελευθέρωση της αγοράς στο γάλα, ψωμί,φάρμακα, βιβλία.
Όσοι μιλάνε για βελτίωση της ζωής του λαού μέσα στα δεσμά της ΕΕ των μονοπωλίων, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως από μια κυβέρνησή μπορούν να βγουν κερδισμένοι και οι επιχειρηματίες και οι λαϊκές οικογένειες, κοροϊδεύουν το λαό.Ανταγωνιστικότητα, επιχειρηματικότητα, κερδοφορία του κεφαλαίου και συμμετοχή στις ενώσεις του είναι πράγματα ασυμβίβαστα με τα λαϊκά δικαιώματα.
Ο λαός της περιοχής επιβάλλεται να κρίνει αυστηρά και να καταψηφίσει τους υποψηφίους των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, για τη στήριξη της πολιτικής της Ε.Ε, της αντιλαϊκής πολιτικής που υπηρετεί τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, για την απαράδεκτη στάση τους απέναντι στα μεγάλα λαϊκά προβλήματα.
Οι υποψήφιοι που στηρίζει το ΚΚΕ με τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» είναι μαζί με τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τη νεολαία της Στερεάς, στην πάλη για κάθε λαϊκό πρόβλημα,στην πάλη για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.
Να μην χαθεί άλλος χρόνος, ο λαός να πάρει την υπόθεση της ζωής του στα χέρια του,παραμερίζοντας τους διάφορους επίδοξους σωτήρες.
Όλοι, μαζικά στην πανεργατική απεργία στις 9 Απρίλη. Να δοθεί μαχητική, μαζική απάντηση για:
•Το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα.
•Την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με επαναφορά του κατώτατου μισθού στα751 ευρώ ως βάση για διαπραγμάτευση και κατάργηση του απαράδεκτου διαχωρισμού στους μισθούς των εργαζομένων με βάση την ηλικία.
•Την άμεση λήψη μέτρων προστασίας των όλων ανέργων.
•Την ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών με κατάργηση των χαρατσιών της ΔΕΗ και της εφορίας, απαγόρευση κάθε κατάσχεσης και πλειστηριασμού στα σπίτια του εργαζόμενου λαού.
Η θέση μας είναι μαζί με το λαό, στον αγώνα για τα εργατικά, λαϊκά δικαιώματα,για να δυναμώσει η λαϊκή συμμαχία που θα ανοίξει το δρόμο για να πάρει ο λαός τα κλειδιά της οικονομίας και της εξουσίας στα χέρια του, για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.
Γιώργος Μαρίνος, υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς
Γιώργος Γκικόπουλος, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας
Σοφία Ντούρου, υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας
Νίκος Σερετάκης, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας
Κώστας Μπασδέκης, υποψήφιος ανιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας
Δρόσος Τσελές, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας
Βαγγέλης Σταματούκος, υποψήφιος δήμαρχος Χαλκίδας
Γεωργία Πύθουλα, υποψήφια δήμαρχος Διρφύων - Μεσσαπίων
Ασημίνα Καραμπέτσου, υποψήφια δήμαρχος Ερέτριας
Στάθης Λιαγκάκης, υποψήφιος δήμαρχος Μαντουδίου - Λίμνης - Αγ. Άννας
Θανάσης Καμαράτος, υποψήφιος δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού
Κώστας Μιχαήλ, υποψήφιος δήμαρχος Κύμης - Αλιβερίου
Κούλα Βρανά, υποψήφια δήμαρχος Καρύστου
Τάσος Χρονάς, υποψήφιος δήμαρχος Λαμίας
Χρήστος Οικονόμου, υποψήφιος δήμαρχος Στυλίδας
Δημήτρης Αδρίμης, υποψήφιος δήμαρχος Αμφίκλειας - Ελάτειας
Χρήστος Πάσουλας, υποψήφιος δήμαρχος Μακρακώμης
Γιώργος Τσαπάρας, υποψήφιος δήμαρχος Μώλου - Αγίου Κωνσταντίνου
Γιώργος Ρούσσης, υποψήφιος δήμαρχος Λοκρών
Χρήστος Νιάνιος, υποψήφιος δήμαρχος Δομοκού
Νώντας Κοτσικώνας, υποψήφιος δήμαρχος Λιβαδειάς
Αντώνης Τουλουμάκος, υποψήφιος δήμαρχος Θήβας
Δήμος Θεοδώρου, υποψήφιος δήμαρχος Τανάγρας
Λουκάς Ζάκκας, υποψήφιος δήμαρχος Διστόμου - Αράχωβας - Αντίκυρας
Γιώργος Σκοπάς, υποψήφιος δήμαρχος Ορχομενού
Γεώργιος Ιωσηφίδης, υποψήφιος δήμαρχος Δελφών
Χρήστος Τριανταφύλλου, υποψήφιος δήμαρχος Δωρίδας
Βασίλης Παπαροϊδάμης, υποψήφιος δήμαρχος Καρπενησίου

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΗ ΦΩΚΙΔΑ



ΨΗΦΙΣΜΑ

Για τα προβλήματα υγείας στο νομό μας
 
 28-3-2014

Με πρωτοβουλία της δημοτικής κίνησης «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ» συγκεντρωθήκαμε την Παρασκευή 21-3-2014 στον προαύλιο χώρο του Κ. Υ. Ιτέας, αντιδρώντας στην πλήρη υποβάθμιση των δομών δημόσιας υγείας του νομού μας. Ακολούθως την Τετάρτη 26-3-2014 στη συγκέντρωση της Άμφισσας, αναφερθήκαμε στα προβλήματα των Κ.Υ και του νοσοκομείου .Οι μνημονιακές πολιτικές δημιούργησαν σεληνιακό τοπίο για την υγεία των Ελλήνων πολιτών.
 
Φτωχοποίηση, κοινωνικό αποκλεισμό, διαθεσιμότητες, απλήρωτες εφημερίες γιατρών, περικοπές φαρμάκων, απολύσεις, πρόσθετες δαπάνες στους πολίτες, ταλαιπωρία, ανασφάλεια.
Τα δύο κέντρα υγείας και το νοσοκομείο δοκιμάζονται σκληρά. Η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο.  Είναι γνωστές οι ελλείψεις του ΓΝΑ σε υλικοτεχνική υποδομή, σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Η τεράστια χρηματοδοτική μείωση η έως τώρα διοίκησή του, η αδιαφορία των  αρχόντων του τόπου, τείνουν να το μετατρέψουν σε ενισχυμένο Κέντρο Υγείας αστικού τύπου, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους πολίτες.
Τα ίδια και χειρότερα συμβαίνουν και στα δύο Κέντρα Υγείας . Σε αυτά δεν υπάρχει καν το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό για κάλυψη των εφημεριών. Επιπλέον ενέκυψε και το θέμα με την παραίτηση του Διευθυντού του Κ. Υ. Ιτέας. Είναι επιτακτική η ανάγκη για άμεσες ενέργειες, για πλήρωση των κενών θέσεων στο Νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας. Να αρθούν οι εντολές που ωθούν ιατρικό προσωπικό ( πχ από ΚΥ Ιτέας) σε παραίτησή. Δεν νοείτε να υποβάλλουμε από την μια αιτήματα για προσλήψεις ιατρικού δυναμικού και από την άλλη να «χάνουμε» το υπάρχον προσωπικό.
Να σταματήσει η περαιτέρω υποβάθμιση των μονάδων υγείας. Οι συμπολίτες μας δεν θα παραιτηθούν του κοινωνικού αγαθού της υγείας, επειδή κάποιοι εμμένουν στην  εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών.
 ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ και ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ
 
Για καθολικό δημόσιο σύστημα υγείας. Όχι στις διαθεσιμότητες.
Άμεση προκήρυξη των κενών θέσεων, με προσωπικό με σταθερές σχέσεις εργασίας ώστε να συμπληρωθούν πραγματικά.
Θα επιμείνουμε στην με κάθε πρόσφορο τρόπο ανάδειξη των προβλημάτων και διεκδίκησης λύσεων. Περιμένουμε από τους εργαζόμενους του νοσοκομείου να κινητοποιηθούν μαζί με όλους τους πολίτες.  Ελπίζουμε ότι όλοι αυτοί που στο πριν διάστημα μας χλεύαζαν σαν λαϊκιστές και καταστροφολόγους να καταλαβαίνουν την ζημιά που η ολιγωρία τους έχει επιφέρει. Ποτέ δεν είναι αργά . Εμείς συνεχίζουμε
 
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ Αξίζει και να Ζεις και να Αγωνίζεσαι για Αυτόν.


ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ….

 

Απασφάλισε ο Νικήτας Κακλαμάνης - Αποκαλύπτει τρελό παρασκήνιο με Μπαλτάκο και Βενιζέλο πριν την ψηφοφορία στη Βουλή και καρφώνει τον Στουρνάρα

Απασφάλισε ο Νικήτας Κακλαμάνης - Αποκαλύπτει τρελό παρασκήνιο με Μπαλτάκο και Βενιζέλο πριν την ψηφοφορία στη Βουλή και καρφώνει τον Στουρνάρα
Το...τρελό παρασκήνιο στα γραφεία του Τάκη Μπαλτάκου και του Ευάγγελου Βενιζέλου και το κάρφωμα στον Στουρνάρα

Ο Νικήτας Κακλαμάνης αποκάλυψε οτι υπήρξε και απίστευτο παρασκήνιο πριν την χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή. Οπως χαρακτηριστικά είπε "το χειρότερο απ΄όλα είναι οτι αυτά που είδατε εσείς μέσα στη Βουλή, με την πολιτική ανοησία του κυρίου Τσίπρα καταρχήν, το λάθος του κυρίου Σταμάτη που απεδέχθην την πρόταση μομφής εν συνεχεία, δεν είναι τίποτα μπρος σε αυτά που διαδραματίστηκαν στους διαδρόμος της Βουλής, στο περιστύλιο και σε γραφεία.

Ποια γραφεία; Το γραφείο του κυρίου Μπαλτάκου και το γραφείο του κυρίου Βενιζέλου, όπου βουλευτές πηγαίναμε μαζί με εκπροσώπους κοινωνικών φορέων προκειμένου να βελτιώσουμε διατάξεις. Και ενώ συμφωνούσαμε με τον γραμματέα της κυβέρνησης και πρέπει να πω και σε κάποια και με τον κύριο Βενιζέλο, έρχονταν οι αρμόδιοι Υπουργοί, κυρίως ο κύριος Στουρνάρας και μας έλεγε "ενημερώσαμε την τρόϊκα και ειπαν αν αλλάξετε και ένα και δε το δεχόμαστε, δε σας δίνουμε τη δόση. Μιλήσαμε με την τρόϊκα και δεν δέχονται αλλαγή ούτε μιας φράσης.

Ε, με συγχωρείτε, εντάξει, με όση προσωπική, πολιτική αξιοπρέπεια μου έχει απομείνει, -αναφέρομαι μόνο στον εαυτό μου και δεν κριτικάρω κανέναν συνάδελφό μου- ε, δεν μπορούσα πλέον να συνεχίσω να νομοθετώ με βάση μόνο τις εντολες της τρόϊκας".

Διαβάστε όλο το άρθρο ΕΔΩ

ΔΕΛΦΟΙ… Γιατί θα επισκεφτεί ο υπουργός Πολιτισμού το Μουσείο την Τρίτη;

Το Μουσείο Δελφών επέλεξε ο υπουργός Πολιτισμού κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος για να ανακοινώσει επίσημα το διευρυμένο πρόγραμμα λειτουργίας των Μουσείων και την αναβάθμιση των αρχαιολογικών χώρων. Ο κ. Παναγιωτόπουλος θα βρίσκεται στο χώρο του Μουσείου στις 18:00 το απόγευμα της Τρίτης.

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
σ.σ. Υπάρχει και η άλλη εκδοχή. Έρχεται να δει τη πρόταση για νέο ντεκόρ από εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα που βρίσκονται γύρω από το μουσείο των Δελφών! Ίσως η αναβάθμιση των αρχαιολογικών χώρων να περιλαμβάνει μία πιο “προχωρημένη” πρόταση.
Βλέπεται ο Δήμος δεν ευκαιρεί να μαζέψει τα αυτοκίνητα. Ασχολούνται με τη σύνταξη του ψηφοδελτίου, αλλά και με τους υποψηφίους που στελεχώνουν τ’ αντίπαλα ψηφοδέλτια!
Ευχαριστούμε τον φίλο αναγνώστη για τη φωτογραφία.

Καταργούν τα περίπτερα!


Σε ανεργία υποχρεώνει η κυβέρνηση δώδεκα χιλιάδες περιπτεριούχους μαζί με τις οικογένειές τους, αφού με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, τα περίπτερα καταργούνται!!!
Σύμφωνα με την πρόταση που κατέθεσε το υπουργείο ανάπτυξης για τις διατάξεις των περιπτέρων που αφορούν τις μισθώσεις, η οποία είναι πλέον νόμος (μέσω της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου), η άδεια δεν θα μπορεί να μεταβιβαστεί μετά τον θάνατό του κατόχου, με αποτέλεσμα η επιχείρηση να κλείνει οριστικά!
Όπως γίνεται κατανοητό, τα πάντα γίνονται προς όφελος των μεγάλων συμφερόντων και των Super Markets, με αντάλλαγμα το αίμα, την ανέχεια και τη δυστυχία των Ελλήνων.

Τι αλλάζει στο Δημόσιο με το πολυνομοσχέδιο – Όλες οι νέες ρυθμίσεις [λίστα]

Το θέμα των αποζημιώσεων των υπαλλήλων που απολύονται από το Δημόσιο, την παράταση της διαθεσιμότητας των εγκύων (παράγραφος Θ σελ. 78) αλλά της διαθεσιμότητας που υπαλλήλων του ΕΣΥ που μετακινούνται στο ΕΚΑΒ (παρ. Ι σελ. 82) περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο που υπερψηφίσθηκε με οριακή πλειοψηφία τα ξημερώματα της Δευτέρας από τη Βουλή.
 
 
Συγκεκριμένα, στο πολυνομοσχέδιο οι αποζημιώσεις δημοσίων υπαλλήλων που απολύονται, η ένταξή τους στις παροχές του ΟΑΕΔ καθώς και η παράταση του χρόνου διαθεσιμότητας των εγκύων.
Σε σχέση με την αποζημίωση που θα λαμβάνουν, προβλέπεται πως «το Ελληνικό Δημόσιο, καταβάλλει αποζημίωση απόλυσης ειδικά και μόνο λόγω κατάργησης θέσης».
 
Δείτε ΕΔΩ τη συνέχεια