Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

ΙΤΕΑ... ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ROADHOUSE BUES CLUB ΣΑΒΒΑΤΟ 1/2 ΣΤΙΣ 10:00 μμ

Ασυλία τέλος για την τρόικα - Σημαντική νίκη Nότη Μαριά στο Στρασβούργο

Σημαντικό βήμα στη διαδικασία άρσης της ασυλίας της τρόικας για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες έγινε πλέον πριν λίγο στο Στρασβούργο καθώς η Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου τους Ευρώπης ψήφισε υπέρ και έκανε δεκτές δύο (2) από τις επτά (7) τροπολογίες που κατέθεσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και μέλος του Προεδρείου των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών – Δημοκρατών, Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς.

Οι εν λόγω τροπολογίες συμπεριλήφθηκαν σε σχετικό Ψήφισμα και Σύσταση αντίστοιχα της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης που αφορά στον έλεγχο των διεθνών οργανισμών για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Με την ψήφιση των παραπάνω τροπολογιών άνοιξε επιτέλους ο δρόμος για τον έλεγχο και την επιτήρηση της τρόικας από το Συμβούλιο της Ευρώπης.
Ταυτόχρονα δρομολογείται και η έναρξη διαδικασιών για την άρση της ασυλίας της τρόικας και των υπαλλήλων της προκειμένου να μπορούν να παραπεμφθούν για παραβιάσεις της κείμενης νομοθεσίας σε σχέση με την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ενώπιον των δικαστηρίων των χωρών – μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης στις οποίες  εφαρμόστηκε το μνημόνιο.
Με την ψήφιση των παραπάνω τροπολογιών ολοκληρώθηκε με επιτυχία η σχετική πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Νότης Μαριάς από τις 06/11/2013 κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Παρίσι όπου και έθεσε το ζήτημα της ανάληψης πρωτοβουλίας για την επιτήρηση της τρόικας από το Συμβούλιο της Ευρώπης.
Μετά την ψήφιση των τροπολογιών ο Νότης Μαριάς έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Ο Τόμσεν και η παρέα του θα πρέπει να γνωρίζουν ότι του λοιπού δεν θα μπορούν να κρύβονται πίσω από την υποτιθέμενη ασυλία τους για να αποφύγουν την παραπομπή τους στα ελληνικά δικαστήρια για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην πατρίδα μας. Ταυτόχρονα η τρόικα δηλαδή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα βρίσκονται υπό την συνεχή επιτήρηση του Συμβουλίου της Ευρώπης, δηλαδή της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας των 47 κρατών της γηραιάς ηπείρου. Γιατί και οι επιτηρητές πλέον θα επιτηρούνται. Τα ψέματα λοιπόν τελείωσαν».

 

Η κυβέρνηση υπέκυψε στις απειλές του ΠΑΣΟΚ! «Δεν αλλάζει ο Καλλικράτης – δεν σπάνε οι δήμοι»

Στις αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ απέδωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης την κυβερνητική απόφαση να μη γίνουν αλλαγές στον Καλλικράτη σε σχέση με τα όρια των δήμων. Σύμφωνα με όσα είπε σε συνέντευξή του στο Star, δεν πρόκειται να «σπάσουν» δήμοι, όχι τουλάχιστον πριν από τις εκλογές του Μαίου.
 
Και αυτό γιατί, όπως εξήγησε, μια τέτοια αλλαγή δεν θα περνούσε από τη Βουλή, λόγω της κατηγορηματικής αντίθεσης του ΠΑΣΟΚ που έχει διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να υπερψηφίσει μια τέτοια νομοθετική ρύθμιση. Ο κ. Μιχελάκης υπερασπίστηκε πάντως την ανάγκη να γίνουν αλλαγές στον Καλλικράτη, αναφερόμενος ειδικά στο παράδειγμα της Λέσβου όπου 13 δήμοι έγιναν ένας, το οποίο θεωρεί ως κατεξοχήν περίπτωση ανορθολογισμού.
 

Πολύ “καμάκι” στη Βουλή

Παπακώστα στο NEWS 247: Έχουμε πέσει θύματα σεξιστικής συμπεριφοράς. Έρχονται πρόστιμα και αποβολές βουλευτών

Καταγγελίες για λεκτική βία και σεξιστική συμπεριφορά εντός Κοινοβουλίου εις βάρος γυναικών βουλευτών. Τι αποφασίστηκε στην Επιτροπή Ισότητας. Η βουλευτής της ΝΔ, Κατερίνα Παπακώστα μιλά στο NEWS 247 και αναλύει
Μίκα Κοντορούση
"Έχουμε γίνει θύματα αλόγιστης λεκτικής βίας, τόσο κατά τη διάρκεια Κοινοβουλευτικών Συνεδριάσεων, όσο και μετά από τηλεοπτικές εκπομπές, όταν σβήσουν οι κάμερες και τα φώτα. Και αυτό πρέπει να σταματήσει. Πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας". Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν - ούτε λίγο, ούτε πολύ - οι 63 γυναίκες βουλευτές που εκπροσωπούν τον ελληνικό λαό στα κοινοβουλευτικά έδρανα, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Επιτροπής Ισότητας που συγκλήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης.
Τα κρούσματα πληθαίνουν. Γενεσιουργός αιτία θα μπορούσε να θεωρηθεί η ένταση ή η φύση των θεμάτων που πλέον συζητούνται στη Βουλή.
Το NEWS 247 επικοινώνησε με την βουλευτή της ΝΔ και πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου Κατερίνα Παπακώστα, η οποία επιβεβαίωσε το γεγονός, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι "το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται έντονα τα φαινόμενα λεκτικής προσβολής εντός Κοινοβουλίου, κυρίως λόγω φύλου. Δεν νοείται συνάδελφοι να συμπεριφέρονται σε βάρος μας με σεξιστικό ύφος. Οι νομοθέτες πρέπει να το καταλάβουν αυτό. Δεν γίνεται βουλευτές να περνούν νομοσχέδια κατά της ενδοικογενειακής βίας και ταυτόχρονα, να συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο στις γυναίκες του Κοινοβουλίου".
Και συνέχισε: "Αυτό το θέμα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα, όχι έξω από το κοινοβουλευτικό πεδίο. Αποφασίσαμε ενόψει της αναμόρφωσης του Κώδικα Δεοντολογίας να καταθέσουμε την πρότασή μας συγκροτημένα, ώστε αυτά τα απαράδεκτα φαινόμενα να αντιμετωπίζονται πειθαρχικά".
Στην πρόταση θα προβλέπεται η επιβολή προστίμου σε βουλευτές που επιδεικνύουν αντιδεολογική και αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά, η πειθαρχική κύρωση, η αποβολή από τις συνεδριάσεις και η πρόταση μομφής.
"Φαινόμενα ανάλογης σεξιστικής συμπεριφοράς παρατηρούνται κυρίως, σε Γαλλία. Δεν μπορεί να τίθεται όμως υπό αμφισβήτηση η ευπρέπεια στον κοινοβουλευτικό διάλογο και δεν είναι δυνατόν το γυναικείο δυναμικό της Βουλής να δέχεται επιθέσεις λόγω φύλου. Το μήνυμα αυτό είναι πολύ σημαντικό".
Αν και δεν θέλησε να απαριθμήσει περιστατικά απαξιωτικής συμπεριφοράς, η κ. Παπακώστα μίλησε για ενίσχυση του φαινομένου τον τελευταίο καιρό, τόσο εντός, όσο και εκτός Βουλής.
"Έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα λεκτικής βίας, ακόμα και σε τηλεοπτικά πάνελ. Πλέον με την πρότασή μας, θα μπορεί η κάθε βουλευτής να προσφεύγει στη Διακομματική Επιτροπή Δεοντολογίας, προκειμένου να καταγγείλει τις ανεπίτρεπτες και αντισυναδελφικές συμπεριφορές. Έπειτα ο θύτης θα περνά από ακρόαση και εκεί θα αποφασίζεται η κύρωση. Αν ανάλογα περιστατικά λαμβάνουν χώρα εντός Κοινοβούλιου, το Προεδρείο της Βουλής έχει τη δυνατότητα να αποφασίζει επί τόπου, βάσει του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου, τί κυρώσεις θα εφαρμοστούν για τον κάθε βουλευτή. Δεν θα αφήσουμε τίποτα ατιμώρητο".
Ποια η αιτία όμως που το ελληνικό Κοινοβούλιο μετατρέπεται ενίοτε σε ρίνγκ και άλλοτε σε πεδίο ενδοκοινοβουλευτικών διαφορών, λεκτικής βίας ή σεξιστικών συμπεριφορών;
Η κα Παπακώστα επισημαίνει ότι η φύση των θεμάτων που συζητούνται στη Βουλή, τα πολυνομοσχέδια, το βάρος που σηκώνει ο κάθε βουλευτής, αλλά και η κρισιμότητα της ελληνικής κατάστασης, δημιουργούν αναπόφευκτα εντάσεις.
Ωστόσο, δεν παραλείπει να αναφερθεί και στον παράγοντα της ίδιας της κοινοβουλευτικής σύνθεσης, αφήνοντας σαφείς αιχμές για την παρουσία της Χρυσής Αυγής που ενισχύει τις "νοοτροπίες μάτσο".
Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν μερικές ημέρες, βουλευτής της ΝΔ δήλωσε προσβεβλημένη, όταν άνδρας συνάδελφός της αποκάλεσε άλλη γυναίκα βουλευτή "καλτσοδέτα".
Και αυτό δεν είναι το μόνο περιστατικό. Απλά αποτέλεσε το "κερασάκι στην τούρτα" της γυναικείας οργής. Πλέον, η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση συντάσσει τις προτάσεις που αποφάσισε σύσσωμη η γυναικεία κοινοβουλευτική πτέρυγα. Μένει να ενσωματωθούν στο τελικό κείμενο πριν την ψήφιση του νέου Κώδικα Δεοντολογίας και τελικά, να εφαρμοστούν.

Tα ένοχα μυστικά της Κατοχής – ‘Ιδια επώνυμα τότε, ίδια επώνυμα και σήμερα στην εποχή του μνημονίου!

του Δημοσθένη Κούκουνα – ιστορικού συγγραφέα

Στον σύγχρονο νομικό πολιτισμό δεν αναγνωρίζεται η συλλογική ή η οικογενειακή ευθύνη. Και καλώς, θα έλεγα. Υπάρχει όμως ένα ζήτημα, τουλάχιστον στην ελληνική πραγματικότητα, με την κληρονομική διαδοχή των πολιτικών οικογενειών.
 
Δεν είναι τωρινό φαινόμενο, ούτε καν περιορίζεται στην Ελλάδα. Είναι σχεδόν καθιερωμένο οι πολιτικές οικογένειες να διαιωνίζονται και να ασκούν εξουσία. Υπό μία οπτική γωνία θα πρόσθετα μάλιστα ότι είναι και ένδειξη δημοκρατικής λειτουργίας. Δεν πρέπει να δίνονται σε όλους ίσες ευκαιρίες; Γιατί να μην παρέχεται και στους γόνους των πολιτικών οικογενειών η δυνατότητα να σταδιοδρομήσουν στην πολιτική;

ΕΔΩ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ

ΕΒΕ ΦΩΚΙΔΑΣ: ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ


ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 2014 ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ. Ο ΝΕΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ (Ν. 4172/2013)
ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ (Κ.Φ.Ε.) ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ (Ν. 4174/2013) ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ «ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ» (Ν. 4223/2013)
Ανάλυση των διατάξεων του Ν. 4172/2013/ ΦΕΚ 167/Α’ (Νέος Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος) που αντικαθιστά το Ν. 2238/1994 από την 1η Ιανουαρίου 2014 - Τι θα ισχύσει στη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων, νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων.

Νέα θλιβερή πρωτιά της Ελλάδας στην ανεργία

Νέα θλιβερή πρωτιά της Ελλάδας στην ανεργία
Πάνω από 19 εκατομμύρια άνθρωποι ήταν άνεργοι το Δεκέμβριο στην ευρωζώνη, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, Eurostat, με την ανεργία να παραμένει στο 12%, ενώ η Ελλάδα διατηρεί τη θλιβερή πρωτιά, με την ανεργία να διαμορφώνεται τον Οκτώβριο του 2013 στο 27,8%.

Πιο αναλυτικά, η ανεργία το Δεκέμβριο στην ευρωζώνη διαμορφώθηκε στο 12%, αμετάβλητη σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και ελαφρώς αυξημένη σε σχέση με το 11,9% το Δεκέμβριο του 2012. Η Ελλάδα συνεχίζει να διατηρεί την πρωτιά με ανεργία στο 27,8%, με στοιχεία Οκτωβρίου και ακολουθεί η Ισπανία με 25,8%.
Τη χαμηλότερη ανεργία έχουν οι χώρες του Βορρά, με πρώτη την Αυστρία όπου η ανεργία διαμορφώθηκε στο 4,9%, ακολουθεί η Γερμανία με ποσοστό 5,1% και το Λουξεμβούργο με 6,2%.
Η ανεργία των νέων άγγιξε το 23,8% που σημαίνει ότι 3,5 εκατομμύρια νέοι στην ευρωζώνη δεν εργάζονται, ενώ και εδώ η Ελλάδα έχει τη θλιβερή πρωτιά με 59,2% και ακολουθεί η Ισπανία με 54,3%.

30.000 δανειολήπτες έλαβαν κατασχετήρια...


 Στις 30.000 ανέρχονται οι δανειολήπτες που έχουν ήδη λάβει κατασχετήρια από τις τράπεζες και οι οποίοι θα πρέπει να προστρέξουν πρώτοι στα πιστωτικά ιδρύματα, προκειμένου να...
ενταχθούν στη ρύθμιση για την προστασία της ακίνητης περιουσίας.

Η παράταση της προστασίας για ένα χρόνο αφορά την πρώτη κατοικία και θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι, οι οποίοι έχουν σταματήσει να πληρώνουν το δάνειό τους και η τράπεζα έχει καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση, να υποβάλουν σχετικό αίτημα στις τράπεζες έως τα τέλη Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία από τις τράπεζες, οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί μέχρι στιγμής δεν ξεπερνούν τις 3.000 (μόνο από την Τράπεζα Πειραιώς αναφέρονται 1.000 αιτήσεις και από τη Eurobank 600). Από την πλευρά του υπουργείου Ανάπτυξης ευελπιστούν ότι η πλειοψηφία των δανειοληπτών θα προσέλθει τον Φεβρουάριο, εξαντλώντας το χρονικό περιθώριο που δίνει ο νόμος.

Η προστασία που ισχύει μέχρι σήμερα για την ακίνητη περιουσία έχει παγώσει τους πλειστηριασμούς ακινήτων, οι οποίοι έχουν μειωθεί σε σχέση με το 2012 κατά 27% περίπου. Στο τέλος του 2013 ο αριθμός τους περιορίστηκε περαιτέρω στις 19.000 από 26.000 το 2012, 44.100 το 2011, 48.000 το 2010 και 52.000 το 2009. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο νούμερο αυτό περιλαμβάνονται και οι επαναλαμβανόμενοι πλειστηριασμοί, με συνέπεια ο πραγματικός αριθμός να υπολείπεται των 19.000 που έχουν καταγραφεί. Από τα ερωτήματα, πάντως, των δανειοληπτών που έχουν επισκεφθεί τις τράπεζες, ζητώντας ενημέρωση για τις δυνατότητες που δίνει ο νόμος, προκύπτουν επιφυλάξεις για την τύχη που θα έχει η πρώτη τους κατοικία μετά την πάροδο της μεταβατικής περιόδου, δηλαδή από το 2015 και μετά, οπότε και λήγει η προστασία.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Ανάπτυξης, την τύχη αυτών των δανείων μετά το 2014 θα αξιολογήσει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, το οποίο δεν έχει συσταθεί ακόμη. Με αφορμή αυτό το θέμα, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, διέψευσε χθες δημοσίευμα, που προσδιόριζε ως δαπάνη διαβίωσης, βάσει της οποίας θα καθορίζεται και η δόση του δανείου, τα 1.000 ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι επιλογές που έχουν οι δανειολήπτες είναι περιορισμένες, καθώς εάν έως το τέλος Φεβρουαρίου δεν έχουν καταθέσει αίτηση υπαγωγής στον νόμο ή εάν δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, αίρεται η προστασία της κύριας κατοικίας και ξεκινάει η διαδικασία του πλειστηριασμού...

Καθημερινή

Ερχεται νέα «βόμβα» από το ΣτΕ για τις περικοπές μισθών

Το πρωτογενές πλεόνασμα θα καταναλωθεί -σε μεγάλο βαθμό- για την υλοποίηση αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας που έχουν μεγάλο δημοσιονομικό κόστος. Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, θέμα λίγων ημερών είναι η ανακοίνωση της απόφασης του ΣτΕ για τις περικοπές μισθών το 2012 στους πανεπιστημιακούς καθηγητές, οι οποίοι έχουν προσφύγει στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο.
 
Κανείς δεν ξέρει αν θα ακολουθηθεί το σκεπτικό που υιοθετήθηκε για την απόφαση σχετικά με την ακύρωση των περικοπών στους ενστόλους, δεδομένου ότι και οι πανεπιστημιακοί ανήκουν σε ειδικό μισθολόγιο. Στο μεταξύ, αρχές Μαρτίου αναμένεται η απόφαση του ΣτΕ για τις περικοπές στα εφάπαξ όταν πρόκειται ειδικά για ταμεία που δεν στηρίζονται σε κρατική χρηματοδότηση. Ως προς αυτό, κυβερνητικές πηγές εκτιμούν ότι η απόφαση θα είναι σαφώς υπέρ των δικαιούχων των εφάπαξ.
 
Το οικονομικό επιτελείο δεν είναι αυτή τη στιγμή σε θέση να υπολογίσει το δημοσιονομικό κόστος από όλες αυτές τις αποφάσεις. Ωστόσο, κατά συγκλίνουσες εκτιμήσεις, ένα σημαντικό ποσό του πρωτογενούς πλεονάσματος θα κατευθυνθεί για την κάλυψη της «τρύπας» που θα ανοίξει με τις δικαστικές αποφάσεις.
 

ΙΤΕΑ ΣΗΜΕΡΑ… Live με τους Small Blues Trap στο Molos café-wine bar

Φωτογραφία εξωφύλλου


Οι Small Blues Trap αναμιγνύουν το πάθος τους για τα blues - που είναι και το πρωτογενές υλικό των συνθέσεών τους - με στοιχεία από άλλα μουσικά ιδιώματα δημιουργώντας έτσι έναν εξαιρετικά προσωπικό ήχο που σύμφωνα με τους κριτικούς, είναι αναγνωρίσιμος και μοναδικός...
Η μουσική τους είναι φτιαγμένη για εκείνους που αισθάνονται το κάλεσμα της ανάγκης για έκφραση των ανθρώπινων συναισθημάτων...αγάπη, πόνος, εγκατάλειψη, χιούμορ, στέρηση, προδοσία, γέλιο, θυμός, πάθος, θλίψη...και γενικότερα τον απόλυτο ανθρώπινο ψυχισμό, την κοινή συνισταμένη όλων των συνανθρώπων μας. Όλα αυτά αντιπροσωπεύονται και εκφράζονται μέσα από τα διαχρονικά σταυροδρόμια του blues που όχι μόνο εξακολουθούν να υπάρχουν αλλά και να εμπνέουν ανθρώπους όπως οι S.B.T. που βρίσκονται εδώ για να αποδείξουν πως η blues μουσική είναι η απόλυτη έκφραση της ανθρώπινης ψυχής και συνείδησης.
MOLOS CAFÉ-WINE BAR 28ης Οκτωβρίου 55, Παραλία Ιτέας

 

Νέος σεισμός 4 Ρίχτερ τα ξημερώματα με επίκεντρο τη Ναύπακτο

Νέα σεισμική δόνηση πραγματοποιήθηκε στις 01.48 τα ξημερώματα ανατολικά της Ναυπάκτου και έγινε αισθητή σε μεγάλο κομμάτι της Δυτικής Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, η δόνηση ήταν της τάξης των 4 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ. Το επίκεντρό της ήταν 19 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Πάτρας, ενώ είχε εστιακό βάθος μόλις 1 χιλιόμετρο.

ΙΜΙΑ Ντοκουμέντο: Το σήμα του Α/ΓΕΝ προς τις μονάδες του Στόλου - Ώρα 2.04 31ης Ιανουαρίου



Το σήμα ντοκουμέντο που δημοσιεύουμε είναι από τον Αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Γιάννη Στάγκα. Ξημερώματα 31ης Ιανουαρίου 1996. Ώρα 2.04 το πρωί. Ο τότε Αρχηγός μη γνωρίζοντας προφανώς το “παιχνίδι” που εκείνη την ώρα παιζόταν σε πολιτικό επίπεδο έκρινε σκόπιμο να στείλει αυτό το σήμα προς όλες τις μονάδες του Στόλου που βρίσκονταν στο Αιγαίο και γύρω από τα Ίμια. Η στοχοποίηση του τουρκικού στόλου είχε ολοκληρωθεί! Όλα και όλοι ήταν έτοιμοι γι΄ αυτό που έμοιαζε αναπόφευκτο.

Έγραφε στο σήμα του ο Στάγκας:

“Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι αν χρειαστεί όλοι σας θα φανείτε αντάξιοι της ενδοξου ιστορίας του ΠΝ.
Καλή τύχη και ο Θεός Μαζί σας”.

www.onalert.gr

O εγωισμός και η ζήλια βλάπτει σοβαρά την υγεία μας και διαλύει τη ζωή μας.


της Κικής Τσεκούρα, medlabnews.gr
Όταν αναφερόμαστε στον εγωισμό εννοούμε συμπεριφορές με σκοπό την προσωπική ευημερία και το ατομικό συμφέρον, μια ιδιαίτερη αγάπη προς τον εαυτό μας και μία ίσως περιφρόνηση για τους άλλους. Λέξεις που θα μπορούσαν να θεωρηθούν συνώνυμες είναι η φιλαυτία, η αλαζονεία, η αυταρέσκεια και ο ναρκισσισμός. Εδώ, θα χρειαστεί να κάνουμε μια παρένθεση αφού ο ναρκισσισμός θεωρείται διαταραχή και αποτελεί το ανώτατο επίπεδο του εγωισμού. Τα άτομα με ναρκισσιστική διαταραχή παρουσιάζουν έντονο θαυμασμό και ενασχόληση με τον εαυτό τους, φτωχές διαπροσωπικές σχέσεις, εύθραυστη αυτοεκτίμηση που εξαρτάται κυρίως από την εικόνα που έχουν οι άλλοι για το ίδιο το άτομο ενώ κάθε αρνητική κριτική ή ματαίωση προκαλούν θυμό, απομόνωση, κατάθλιψη και αυτοκαταστροφική συμπεριφορά. Γενικότερα ο «νάρκισσος» παρουσιάζει ένα μοναχικό, ασθενές και φοβισμένο εγώ.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Η…εξουσία

Η εξουσία είναι εθιστική σαν ναρκωτικό Οι αλλαγές που επιφέρει η άσκηση εξουσίας στον εγκέφαλο εξηγούνται
Του Θανάση Νικολαΐδη

ΣΤΟ άλλο άκρο, λοιπόν, και το (ελληνικό) «μηδέν άγαν» παρατημένο στα λεξικά. Είχαμε φοροφυγάδες-δεν είχαμε ελεγκτικούς μηχανισμούς. Δεν το’ θελε η «εξουσία» και στήθηκε πάρτι. «Φορολογητές» και φορολογούμενοι το κράτησαν όσο πήγε, μέχρι που πλάκωσαν τρόικες και μνημόνια. Για να μας συνετίσουν; Για να πάρουν τα λεφτά τους. Ωστόσο, «ανάγκα και θεοί πείθονται». Ακόμα και της εξουσίας τα παλικάρια, όταν κοιταχτούν κατάματα με της…εξουσίας τις χειροπέδες.
ΓΕΡΜΑΝΟΙ μας πρόσφεραν την τεχνογνωσία τους για σύλληψη της φορολογητέας ύλης. Αρνηθήκαμε και τους «απωθήσαμε» βιαίως. Και μείναμε στα ελληνικά και πρωτόγονα. Ως τσαρουχάδες του παλιού καιρού. Ως σύγχρονοι της λαμογιάς που διαχέεται διατρέχοντας τα σκαλιά . Επιμερισμένη σε αδίσταχτους κλεφταράδες και φθίνουσα ως το τελευταίο κλεφτρόνι.
ΟΙ χειροπέδες σε μικροπαραβάτες της σήμερον, χωρίς διακρίσεις και εξαιρέσεις. Οι «άρχοντες»...τσιμπιούνται, μην ονειρεύεται. Την τσιμπάνε για το «φρέσκο» και φωνασκεί για την «ασέλγεια» πάνω στο αμαρτωλό της κορμί. Με τον κ. Γιακουμάτο να μας «τρώει» τηλεοπτικές ώρες. Ανάμεσα τη ζεστασιά φίλων του τύπου Παπαδάκη που καμαρώνει για τη φιλία τους κι εσύ περίμενε αντικειμενικότητα και ίση μεταχείριση. Και, βέβαια, η «αμαρτία» των Διακουμάτων είναι σταγόνα σε ωκεανό ανομημάτων και «η άκρα δικαιοσύνη είναι αδικία». Κι όσο θα φωτίζει τα μικρά ο προβολέας, τόσο θα πυκνώνει το σκοτάδι σε λίστες φροκλεφτών (και όχι μόνο) που οργανώνονται στα μουλωχτά σιάζοντας την πανοπλία (του ακαταδίωκτου). 
ΜΑΘΗΜΕΝΗ η «εξουσία» πάνω στο άρμα και τα ηνία σε χέρια κομματικών πουπουλόκωλων, δείχνει αλλεργική και απροσάρμοστη. Ωστόσο, τσάκωσαν τον Λιάπη (τους) και δεν τσίριξαν οι «μεν». Στο κελί του ο Άκης και σαν να το…’φχαριστήθηκαν οι «δε». Τον παρατάμε, σου λέει, και γλυτώνουμε(;) οι υπόλοιποι. Από Σημίτη με την πολιτική ευθύνη που σουλατσάρει φανερά μιας και οι μέρες μας δεν σηκώνουν δείπνα μυστικά, μέχρι τον Κ. Καραμανλή που σιωπά περιμένοντας τη…μπίλια για το ύπατο αξίωμα.
Η εξουσία περνάει δύσκολες στιγμές, αλλά δεν «συμμορφώνεται». Θα (ξανα)μείνουμε μόνοι και ξανά «προς τη δόξα». Με τους ίδιους νόμους και νοοτροπία που κρατάει αιώνες, που δεν την αλλάζεις με χειροπέδες για τα μικρά και λήθη για τα μεγάλα.

Ααντισταθμιστικά Μόρνου... Μια τρύπα στο νερό!

Πριν ένα μήνα περίπου (21 Δεκεμβρίου 2013), η βουλευτής Φωκίδας, κα. Μανδρέκα, υπέβαλλε ερώτηση σχετικά με τα εδώ και χρόνια αιτούμενα αντισταθμιστικά οφέλη από την ΕΥΔΑΠ για το νερό του Μόρνου.
 
Η απάντηση απευθυνόταν στα υπουργεία Εσωτερικών και Υποδομών. Αν και συνήθως σε παρόμοιες περιπτώσεις οι απαντήσεις καθυστερούν αρκετά, αυτή τη φορά απάντησαν και οι δύο ερωτώμενοι υπουργοί στον χρόνο ρεκόρ των 20 περίπου ημερών αφού την 17 Ιανουαρίου 2014 είχαμε και τις δύο απαντήσεις.
 
Από μια γρήγορη ανάγνωση κάποιος θα μπορούσε να βγάλει το συμπέρασμα ότι η πολιτική ηγεσία είναι διατεθειμένη να συζητήσει το θέμα των αντισταθμιστικών, τόσο σε χρηματικά ανταλλάγματα όσο σε παροχή υπηρεσιών και τεχνογνωσίας. Αν διαβάσουμε όμως λίγο πίσω από τις λέξεις προκύπτουν εύλογα ορισμένοι προβληματισμοί.
 
Το υπουργείο Εσωτερικών, που απάντησε και πρώτο (στις 13 Ιανουαρίου), διατείνεται ότι τελεί σε γνώση του ζητήματος το οποίο όμως χρήζει εξέτασης από το σύνολο των εμπλεκομένων φορέων, δηλαδή και τα υπουργεία Υποδομών και Περιβάλλοντος αλλά και την ΚΕΔΕ. Αναφέρει όμως και κάτι άλλο, εντός παρενθέσεως αυτή τη φορά. Κατ’ αρχήν ότι η ΕΥΔΑΠ παίρνει ακατέργαστο νερό, η αξία του οποίου φυσικά και είναι πολύ μικρότερη του έτοιμου προς πόση και αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί όταν και αν κάποτε φτάσουμε στο σημείο να συζητάμε για καταβολή χρηματικών αντισταθμίσεων. Επίσης αναφέρεται σε ενδεχόμενη επιβάρυνση του περιβάλλοντος η οποία όμως δεν μπορεί να στηριχθεί πολύ απλά διότι η νομοθεσία που διέπει τους ταμιευτήρες της ΕΥΔΑΠ έχει σαν σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος και γι αυτό δεν επιτρέπει μία σειρά δραστηριοτήτων.
 
Η δεύτερη απάντηση, από το υπουργείο Υποδομών, ήρθε μερικές μέρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 17 Ιανουαρίου. Στο πρώτο μέρος της αναλώνεται να περιγράψει την συναλλαγή μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και ΕΥΔΑΠ. Στην συνέχειά της που αναφέρει τις ενέργειες της ΕΥΔΑΠ, τελικά μας πληροφορεί ότι γίνεται προσπάθεια εκσυγχρονισμού του θεσμικού πλαισίου προστασίας των ταμιευτήρων, προηγουμένως όμως αναφέρει ότι τόσο η ΕΥΔΑΠ όσο και το ελληνικό Δημόσιο μπορούν να συνδράμουν σε περιβαλλοντικές δράσεις και να προσφέρουν τεχνική βοήθεια. Σαν να λέμε υπάρχει η διάθεση να προσφέρουμε αλλά ποτέ δεν το ζητήσατε! Αν ζητηθεί κάτι τώρα βέβαια, ενδεχομένως η απάντηση να είναι όχι αφού υπάρχει και η εύκολη δικαιολογία της κρίσης.
 
Με την ερώτησή της η κα. Μανδρέκα λοιπόν, έλαβε απαντήσεις που ουσιαστικά υποτιμούν την άμεση καταβολή χρηματικών αντισταθμιστικών, στο κομμάτι των δράσεων όμως “κρεμάει” όλους τους πρώην και νυν θεσμικούς -αυτοδιοικιτικούς και μη- μαζί και τον εαυτό της, που δεν ζήτησαν ποτέ κάτι συγκεκριμένο (όπως αναφέρεται και σε προηγούμενο άρθρο μας ΕΔΩ).
 
Τέλος, σε καμία από τις δύο απαντήσεις αλλά ούτε και στην ερώτηση δεν γίνεται αναφορά στην επικείμενη ,κατά την κυβερνητική βούληση, πώληση σε ιδιωτικές εταιρίες των δικαιωμάτων διαχείρισης των ταμιευτήρων. Κανείς δεν λέει ότι οι εν δυνάμει αγοραστές δεν θα δεχθούν βάλουν στα έξοδά τους ένα αντισταθμιστικό τέλος που δεν πλήρωσε ποτέ το δημόσιο. Και είναι το τελευταίο που θα διεκδικήσει το διάσημο πλέον ΤΑΙΠΕΔ όταν θέλει να βάλει στα ταμεία του όσο το δυνατόν περισσότερο ρευστό και όσο το δυνατόν συντομότερα.
 
Δείτε επίσης:
Την ΕΡΩΤΗΣΗ της κας. Μανδρέκα
Την ΑΠΑΝΤΗΣΗ του υπουργείου Εσωτερικών
Την ΑΠΑΝΤΗΣΗ του υπουργείου Υποδομών
 

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΙΑ! Η Νέα Δημοκρατία χρωστάει 35.000 ευρώ στο ΚΤΕΛ Ροδόπης για τη μεταφορά ψηφοφόρων το 2012!

Kαι η Νέα Δημοκρατία σε κρίση! Χρωστάει 35.000 ευρώ στο ΚΤΕΛ Ροδόπης για τη μεταφορά ψηφοφόρων το 2012
- Το ποσό ήταν άνω των 40.000 ευρώ και μέχρι τώρα έχουν δώσει μόνο τα 9.000 ευρώ

- Ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ροδόπης αναφέρει πως η συμφωνία ήταν να μεταφέρουν ψηφοφόρους στην Κομοτηνή
- Ξεκαθαρίζουν πως δεν πρόκειται να ξαναδεχθούν να μεταφέρουν ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας
- Όπως καταγγέλλει ο κ. Δεληγκιόζης αυτοί έκοψαν τιμολόγια, πλήρωσαν αλλά δεν πήραν τα λεφτά τους πίσω
Η είδηση δεν προκαλεί έκπληξη και ούτε το ποσό είναι δυσθεώρητο, αλλά είναι ενδεικτικό το πως συμπεριφέρεται το κυβερνών κόμμα σε όσους χρωστά. Η σύγκριση φυσικά γίνεται αυτόματα και προκαλεί οργή εάν σκεφτεί κανείς πως η κυβέρνηση συμπεριφέρεται απέναντι στους πολίτες που χρωστούν στο Δημόσιο.
Και η είδηση είναι πως η Νέα Δημοκρατία χρωστάει περίπου 35.000 ευρώ στα ΚΤΕΛ του νομού Ροδόπης από τις μετακινήσεις των ψηφοφόρων της στις διπλές εκλογές το 2012.
Από το 2012 η Νέα Δημοκρατία δεν έχει ξεπληρώσει το χρέος της με την αιτιολογία πως υπάρχει κρίση.
Την είδηση αυτή επιβεβαίωσε στο NewsIt και ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ Ροδόπης κ. Πέτρος Δεληγκιόζης, ο οποίος αναφέρει πως η συμφωνία ήταν να φέρουν τους ψηφοφόρους από Αθήνα και Θεσσαλονίκη στην Κομοτηνή για να ψηφίσουν και να επιστρέψουν και πάλι με το ΚΤΕΛ. Σύμφωνα με τον κ. Δεληγκιόζη τότε τα αρμόδια στελέχη της Νέας Δημοκρατίας τους είχαν υποσχεθεί πως θα πληρωθούν σε εύλογο χρονικό διάστημα το πολύ 15 ημερών.
Όπως αποκαλύπτει στο NewsIt το ΚΤΕΛ έκοψε τα τιμολόγια και το αρχικό ποσό ήταν άνω των 40.000 ευρώ. Όπως σημειώνει μετά από έξι μήνες τους έδωσαν 9.000 ευρώ και πλέον το υπόλοιπο ποσό ανέρχεται στα 35.000 ευρώ.
Ο κ. Δεληγκιόζης αναφέρει χαρακτηριστικά: "μετά όμως τα ξέχασαν όλα. Πήραμε μια κυρία στη Ρηγίλλης που είναι υπεύθυνη και είπαμε οτι αυτά δεν είναι σωστά πράγματα. Εμείς είμαστε επαγγελματίες, πληρώσαμε πετρέλαια, πληρώσαμε οδηγούς. Εμείς είπαμε οτι αυτά δεν είναι σωστά πράγματα, να μας λέτε "κάποια στιγμή, ίσως και να μας κοροϊδεύετε. Ας μας πουν ευθέως οτι δεν μπορούν να τα πληρώσουν".
Φυσικά ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ροδόπης ξεκαθάρισε στο NewsIt πως στις επόμενες εκλογές δεν πρόκειται να μεταφέρουν ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας λέγοντας χαρακτηριστικά πως "θα μεταφέρουμε ψηφοφόρους για να μας πληρώσουν τις παλιές οφειλές και να μας χρωστάνε τα καινούρια;".

Όλα ξεκίνησαν τη βραδιά της μεγάλης προδοσίας...

«Οι Ελληνες κατάπιαν την υπερηφάνειά τους». Ετσι έγραφαν οι εφημερίδες Ανατολής και Δύσης τις ημέρες που ακολούθησαν τη μαύρη νύχτα της μεγάλης προδοσίας των Ιμίων, όταν χάσαμε εθνικό έδαφος...
Ενώ τρία λαμπρά παλικάρια των Ενόπλων Δυνάμεων της πατρίδας έπεφταν την ώρα του καθήκοντος. Οι Χριστόδουλος Καραθανάσης, Παναγιώτης Βλαχάκος και Εκτορας Γιαλοψός περνούσαν στο πάνθεον των ηρώων του γένους μας την ίδια στιγμή που η άθλια κυβέρνηση Σημίτη διέσυρε την Ελλάδα και...
παρέδιδε τα όσια τοις κυσί. Αυτό το όνειδος δεν έχει ξεπλυθεί ακόμα. Το άγος της 31ης Ιανουαρίου 1996 δεν έχει καθαρθεί.

Συμπληρώνονται αύριο 18 έτη από το μοιραίο επεισόδιο όπου ο τότε υπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Πάγκαλος ανακάλυψε ως δικαιολογία για την υποστολή της σημαίας μας από τα Ιμια ότι «θα πούμε ότι την πήρε ο αέρας και τη χάσαμε». 18 χρόνια πέρασαν από τις στιγμές όπου το σύμβολο των διαχρονικών προσπαθειών, πόθων και θυσιών των Ελλήνων χαρακτηρίστηκε «πανί» και ο πρωθυπουργός της χώρας ευχαρίστησε, από το βήμα της Βουλής, τους Αμερικανούς για την παρέμβασή τους στην κρίση!

Η κοινή λογική και η στοιχειώδης γνώση των μηχανισμών που κινούν την Ιστορία μάς υποδεικνύουν ότι εκείνη ακριβώς τη βραδιά ξεκίνησε η διαδικασία της εθνικής και οικονομικής χρεοκοπίας μας. Οι μεγάλες δυνάμεις αλλά και οι «μεσαίου βεληνεκούς» χώρες κατάλαβαν το έλλειμμα ήθους, αξιοσύνης και αξιοπρέπειας που χαρακτηρίζει την ημεδαπή πολιτική ελίτ. Αφού ανέχθηκαν την απώλεια ζωών και εδάφους, ήταν πρόδηλο ότι δεν θα έφερναν ισχυρές αντιστάσεις στην οικονομική υποδούλωση της χώρας και στη μετατροπή των πολιτών σε υποζύγια των όποιων επικυρίαρχών μας. Με λίγα λόγια, δίχως την ντροπή της υποστολής της σημαίας δεν θα υπήρχε Μνημόνιο.

Οσο περίεργο κι αν φαντάζει σε όσους διέπονται από νοοτροπία «λογιστή», το ξεκαθάρισμα της υπόθεσης των Ιμίων αποτελεί επείγουσα ανάγκη και βασική προϋπόθεση για την έξοδο από τη βαθιά και πολύπλευρη κρίση της Ελλάδας.

Να μάθουμε τα πραγματικά περιστατικά, τις εντολές της πολιτικής ηγεσίας, τους αυτουργούς της δολοφονίας των τριών αξιωματικών μας και τα «παζάρια» που έκανε η αντεθνική κυβέρνηση Σημίτη για να παραμείνει στην εξουσία.

Αφού διαλευκανθούν όλες οι πτυχές της κρίσης των Ιμίων, τότε να αποδοθούν οι πολιτικές και οι ποινικές ευθύνες σε εκείνους που πρόδωσαν την πατρίδα.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Στη ΝΔ ακόμα δεν έχουν καταλάβει οτι θα καταστραφούν.

Του Γιάννη Λοβέρδου
 
Στη ΝΔ ακομα δεν έχουν καταλάβει οτι θα καταστραφούν εκλογικά απο τους φόρους, τους τόκους, τα πρόστιμα, τις απειλές, το ανηλεες κυνηγητό των οφειλετών.

Αλλα αυτό είναι το λιγότερο.

Το χειρότερο είναι ότι μέσα στο 2014 θα καταρρεύσουν η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα κι η μεσαία τάξη.

Θα έχουμε μονο πλούσιους και φτωχούς.

Κι από αυτή την τρομακτική οικονομική και κοινωνική αλλοίωση κι αποσάθρωση δε θα συνελθουμε για πάρα πολλά χρόνια. Κι όλα αυτά φοβάμαι οτι κανείς Σαμαράς ή Στουρνάρας δεν τα έχει αντιληφθεί.

Λυπάμαι πολύ...
 

Απίστευτο αλαλούμ με το χαράτσι μέσω ΔΕΗ – Στην εφορία για να ξαναπληρώσουν όσοι πλήρωσαν το λογαριασμό εκπρόθεσμα!

Απίστευτο αλαλούμ με το χαράτσι μέσω ΔΕΗ – Στην εφορία για να ξαναπληρώσουν όσοι πλήρωσαν το λογαριασμό εκπρόθεσμα!
- Χιλιάδες πολίτες έλαβαν ειδοποιητήριο για ληξιπρόθεσμο χρέος στο ακίνητό τους

 - Ληξιπρόθεσμο χρέος θεωρεί το υπουργείο Οικονομικών το χαράτσι που πληρώθηκε εκπρόθεσμα
 - Η ΔΕΗ επιστρέφει τα χρήματα μέσω του λογαριασμού και οι πολίτες πρέπει να πάνε στην εφορία
Τραγέλαφος επικρατεί και πάλι με το χαράτσι μέσω ΔΕΗ και οι πολίτες για ακόμη μια φορά αναγκάζονται να τρέξουν για να προλάβουν πρόστιμα και προσαυξήσεις. Χιλιάδες ήταν οι πολίτες που είδαν τις προηγούμενες ημέρες να καταφτάνει στο σπίτι τους ειδοποιητήριο από το υπουργείο Οικονομικών που τους καλούσε να πληρώσουν ανεξόφλητο μέρος του χαρατσιού μέσω ΔΕΗ για το ακίνητό τους.  Στην πλειοψηφία τους οι πολίτες είχαν εξοφλήσει το χαράτσι και είδαν με έκπληξη ότι έπρεπε να πάνε τώρα στην εφορία για να πληρώσουν.
Τι έχει συμβεί;
Προσοχή! Μια μέρα καθυστέρηση στην εξόφληση του λογαριασμού κάνει το χρέος ληξιπρόθεσμο  Απλά για έστω μια μέρα καθυστέρησης η ΔΕΗ δεν αποστέλλει στο υπουργείο τα χρήματα με αποτέλεσμα το χρέος να κηρύσσεται ληξιπρόθεσμο αυτόματα.
Η ΔΕΗ βέβαια δεν κρατάει τα επιπλέον χρήματα, τα αφαιρεί από τον επόμενο λογαριασμό ρεύματος, ωστόσο όπως αποδείχθηκε κανείς δεν το αντιλαμβάνεται με αποτέλεσμα μήνες μετά να έρχεται η ειδοποίηση και ο πολίτης να αναγκάζεται να τρέχει στην εφορία και να ξαναπληρώνει.
Το αλαλούμ αναμένεται να συνεχιστεί καθώς τίποτε δεν έχει αλλάξει στην διαδικασία. Ακόμη και για μια μέρα καθυστέρησης στην πληρωμή του λογαριασμού το χρέος κρίνεται ληξιπρόθεσμο και οι πολίτες θα πρέπει πλέον να πάνε στην εφορία να πληρώσουν.
 

Συμπληρώθηκαν 18 χρόνια από τα Ίμια

Συμπληρώθηκαν 18 χρόνια από τα Ίμια
Συμπληρώνονται σήμερα 18 χρόνια από την κρίση των Ιμίων στις 31 Ιανουαρίου του 1996, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους τρεις αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού όταν συνετρίβη το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν.

Πρόκειται για τον υποπλοίαρχο, Παναγιώτη Βλαχάκο, τον υποπλοίαρχο, Χριστόδουλο Καραθανάση, και τον αρχικελευστή, Έκτορα Γιαλοψό.

Στις 14:30 ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με εκπροσώπους των οικογενειών των πεσόντων αξιωματικών.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις, με υπερηφάνεια κρατούν στη μνήμη και την καρδιά τους, τους ήρωές μας και συμμετέχουν αποτίνοντας τον δικό τους φόρο τιμής, θυμίζοντας σε όλους ότι η θυσία τους είναι παράδειγμα και οδηγός για όλα τα στελέχη τους μπροστά στο υπέρτατο χρέος προς την πατρίδα», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, κατά την επιμνημόσυνη δέηση που πραγματοποιήθηκε χθες στη μνήμη των πεσόντων.

Στη μνήμη των θυμάτων τηρήθηκε επίσης χθες ενός λεπτού σιγή στη Βουλή.

www.zougla.gr



Φρίκη τεχνολογίας: Η πιο φονική σφαίρα που έχει κατασκευαστεί ποτέ! - VIDEO

Μία νέα εποχή ανατέλλει στην αναπτυσσόμενη -με καλπάζοντα ρυθμό- αγορά της οπλοχρησίας και των πυρομαχικών! Μία νέα σφαίρα η οποία λέγεται πως είναι τόσο θανατηφόρα, που δεν θα χρειαστεί δεύτερη για να επιφέρει το θάνατο.

H ονομασία της: Radically Invasive Projectile που, σε ελεύθερη μετάφραση, σημαίνει «Ριζικά Παρεισφρητικό Βλήμα» και κατασκευάστρια εταιρεία η G2 Research, με έδρα την Τζόρτζια των ΗΠΑ.

Ο λόγος; Το γεγονός ότι είναι έτσι κατασκευασμένη, ώστε να προκαλεί εννέα διαφορετικά κανάλια τραύματος, διαλύοντας -κυριολεκτικά και ολοκληρωτικά- όλα τα ζωτικά όργανα του θύματος. Με άλλα λόγια, εκεί όπου οι στάνταρντ σφαίρες διαπερνούν το στόχο, αυτή είναι σχεδιασμένη να προκαλεί πολλαπλά θανατηφόρα εσωτερικά τραύματα.

«Θαυμάστε» το νέο προϊόν

 


iefimerida.gr

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Ιτέα… ξεκινά η γιορτή της «ΝερατζΙτιάς».

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα περάσει στις 4 Οκτωβρίου και από το Δήμο Δελφών!                    




 Ι
Ιτέα,29-01-2014
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΤΕΑΣ                                        
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΙΤΕΑΣ

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε στο μάζεμα του Νερατζιού με μουσική και τραγούδι ξεκινάμε όλοι μαζί την αποκριάτικη εκδήλωση της «ΝερατζΙτιάς».

Ελάτε να σας κεράσουμε λιόψωμο και τσίπουρο.

Εσείς φέρτε λιόπανα και «ξάλες».

Σάββατο  1 Φεβρουαρίου από τις 10.00 π.μ. ώρα στην πλατεία Ηρώων.
 












Η Επιτροπή Καρναβαλικών Εκδηλώσεων

Βαθαίνει ο προβληματισμός για τα οφέλη των μεταλλείων στο Δήμο Δελφών!



Απορρίφθηκε, όπως αναμενόταν, η πρόταση που τέθηκε σε ψηφοφορία από πολίτες του Δήμου Δελφών κι από τη Δημοτική Παράταξη « Πολίτες στο Προσκήνιο» κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 28 Ιανουαρίου και με την οποία ζητούσαν να προσφύγει ο Δήμος ενάντια στην απόφαση του ΥΠΕΚΑ για τις παραχωρήσεις προς εξορυκτική-μεταλλευτική εκμετάλλευση περιοχών στη Γκιώνα από την εταιρεία S&B.
 
H είδηση, βέβαια, που προέκυψε από το Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης δεν ήταν αυτή, μιας κι αναμενόταν να απορριφθεί εκ των προτέρων από την πλειοψηφούσα δημοτική παράταξη, αλλά η διαπίστωση ότι συν τω χρόνω βαθαίνει κι επεκτείνεται ο σκεπτικισμός κι ο ανάλογος προβληματισμός στους κόλπους και στο υπόστρωμα της τοπικής κοινωνίας σχετικά με τη συνολική ανταποδοτικότητα της μονοπώλησης της οικονομικής δραστηριότητας από το μεταλλείο, τα όριά της κι οι εναλλακτικές πηγές ανάπτυξης κι αναστροφής του εν γένει τέλματος που χαρακτηρίζει την περιοχή χρόνια τώρα και που συνεχώς διευρύνεται. Πριν από χρόνια ποιός, άλλωστε, θα μπορούσε να φανταστεί μια συζήτηση, και μάλιστα με την ένταση που τη χαρακτήρισε, σε Δημοτικό Συμβούλιο με την παρουσία ειδικά πλήθους πολιτών;

Προβληματισμός που έγκειται ενδεικτικά στις θέσεις εργασίας που προσφέρονται από την εταιρεία και που, προϊόντος του χρόνου, βαίνουν διαρκώς μειούμενες κι η συσχέτισή τους με τις θέσεις εκείνες που χάνονται από άλλες οικονομικές δραστηριότητες, που θυσιάζονται στο βωμό της «μονοκαλλιέργειας» της μεταλλευτικής δραστηριότητας. Στις ανήκεστες, ενδεχομένως, βλάβες που προξενούνται στο οικοσύστημα της περιοχής και ειδικά σε σχέση με το εύρος των αποκαταστάσεων και τις θέσεις εργασίας που θα μπορούσαν να προκύψουν από αυτές, καθώς και την επόμενη μέρα και το αναπτυξιακό μέλλον της περιοχής από το δραστικό περιορισμό της μεταλλευτικής δραστηριότητας λόγω του πεπερασμένου των κοιτασμάτων στην περιοχή, που μοιραία κάποια στιγμή θα επισυμβεί, καθώς, τέλος, και για τα ανταποδοτικά που παραχωρεί η Εταιρεία τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και στο ελληνικό Δημόσιο.

Οι παρεμβάσεις των πολιτών. Τις θέσεις των πολιτών που κατέθεσαν την πρόταση που ήρθε προς διαβούλευση και ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο παρουσίασαν κι ανέπτυξαν οι κ.κ. Βανδώρος, Συνδικαλιστής και μέλος των «Πολιτών στο Προσκήνιο», Κόλλιας, από την Καλοσκοπή και Μπάκας από τα Καστέλλια.

Ο κ. Βανδώρος τόνισε ότι είναι λάθος να θεωρείται πως υπάρχει αντίθεση στην έρευνα κι αξιοποίηση των κοιτασμάτων και της μεταλλευτικής δραστηριότητας. Πρόκειται, όμως, όπως επεσήμανε, για κοινωνικό ζήτημα κι ως εκ τούτου δεν μπορεί αυθαίρετα η Εταιρεία να αποφασίζει γι αυτό δίχως κανένα έλεγχο. Δε δήλωσε αντίθετος στην έρευνα, αλλά θεώρησε ασύμβατο αυτή να γίνεται από τον ίδιο φορέα που εκμεταλλεύεται τη μεταλλευτική δραστηριότητα. Επιπλέον, έκανε λόγο για ανάγκη « άλλου τύπου ανάπτυξης», ενώ έκλεισε διατυπώνοντας την ελπίδα να μην πει ο Δήμαρχος στον κ. Σανούδο, ως άλλο Βαν Φλιτ «κ. Σανούδο, ιδού το Δημοτικό σας Συμβούλιο»!

Ο κ. Κόλλιας κατηγόρησε από την πλευρά του τον κ. Φουσέκη ότι σε προγενέστερη επί του θέματος συγκέντρωση στη Στρώμη είχε δηλώσει πως η περιοχή είναι μεταλλευτική, ζήτησε τον έλεγχο του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της S&B και, παράλληλα, στάθηκε στο θέμα των υδρολογικών μελετών που προβλέπει ο μεταλλευτικός κώδικας, αφήνοντας σαφείς αιχμές για ιδιαίτερα ανεπαρκή ανταπόκριση από την πλευρά της Εταιρείας σε αυτό το ζήτημα. «Η Γκιώνα θα γίνει σουρωτήρι» ήταν η χαρακτηριστική του αποστροφή.

Ο κ. Μπάκας, τέλος, ως εκπρόσωπος πολιτών από τα Καστέλλια και των υπογραφόντων την Πρόταση παρουσίασε εκτενή εναλλακτική πρόταση ορθολογικής κι ανταποδοτικής κοινωνικά, όπως τόνισε, αξιοποίησης των μεταλλευμάτων, την οποία το Amfissaface σας παραθέτει (ΕΔΩ) αυτούσια.

Η τοποθέτηση Σανούδου. Την εταιρεία S&B παρέστη κι εκπροσώπησε ο Διευθύνων Σύμβουλός της κ. Ιωάννης Σανούδος. Από την πλευρά του υπογράμμισε ότι η S&B επί 70 χρόνια τηρεί αδιάλειπτα και με ευλάβεια δύο αρχές. Αφ ενός την κοινωνική συναίνεση στις δραστηριότητές της κι αφ ετέρου την κατά γράμμα τήρηση των περιβαλλοντικών όρων. «Δεχόμαστε ότι η Κοινωνία έχει τη γνώμη της και μπορεί να παρεμβαίνει» ήταν η αποστροφή του σχετικά. Ταυτόχρονα τόνισε πως η Εταιρεία έχει υποστεί πολλές μελέτες κι ελέγχους, ενώ από το 1979, που άλλαξε ο Νόμος στο θέμα των αποκαταστάσεων αποφάνθηκε πως «η Εταιρεία έχει κάνει θαύματα» κι ότι είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο στις αποκαταστάσεις διεθνώς.
Τέλος, αμφισβήτησε ότι η άποψη των πολιτών που υπέγραψαν την Πρόταση εκφράζουν την όλη κοινωνία της περιοχής, αναφέροντας ότι η «Εταιρεία δυσκολεύεται να αντιληφθεί ποια πραγματικά είναι η «φωνή» της κοινωνίας».
 
Η τοποθέτηση του Δημάρχου Δελφών. Ο κ Φουσέκης θεώρησε ότι η όλη συζήτηση οφείλει να εστιαστεί σε δύο θέματα. 1ο) Δήλωσε κατηγορηματικά πως συζήτηση μπορεί να γίνει στο θέμα των επιφανειακών εκμεταλλεύσεων. Για την επίδική, όμως, έκταση τόνισε ότι «δεν έχουμε να συζητήσουμε τίποτα, μιας και πρόκειται για υπόγειες εκμεταλλεύσεις». Επίσης, κατηγόρησε για αντίφαση τον κ. Βανδώρο αποδίδοντάς του τη θέση ότι δεν μπορεί πραγματικά να είναι υπέρ των εκμεταλλεύσεων όταν αρνείται την έρευνα, αφήνοντας σαφείς αιχμές ότι είναι εν συνόλω εναντίον της μεταλλευτικής δραστηριότητας. ( Σημείωση Amfissaface: Ο κ. Βανδώρος είχε δηλώσει, όπως αναφέρεται πιο πριν στο ρεπορτάζ, ότι είναι αντίθετος όχι στην ίδια την έρευνα κοιτασμάτων, αλλά στο να τη διενεργεί η ίδια η S&B).
2) Αμφισβήτησε, κινούμενος στο ίδιο πνεύμα με τον κ. Σανούδο, ότι όσοι υποστηρίζουν την Πρόταση προσφυγής εκφράζουν την επί του θέματος κυρίαρχη άποψη της τοπικής κοινωνίας. Επειδή, τόνισε, δεν την εκφράζουν, για αυτό διατείνονται δήθεν ότι είναι υπέρ των εκμεταλλεύσεων, αποδίδοντάς τους ευθέως ψηφοθηρικές σκοπιμότητες εν όψει των επικείμενων εκλογών. «Δε θα διολισθήσουμε στην άποψη των δύο άλλων ομιλητών. Την πλειοψηφία την εκφράζουμε εμείς, γιατί έχουμε εκλεγεί» τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Δελφών σε μια, ομολογουμένως, καινοφανή, όσο πρόδηλα κι άστοχη, επισήμανσή του!
Αποστροφή που προκάλεσε την αντίδραση του κ. Βανδώρου, που ζήτησε «δημοψήφισμα εδώ και τώρα» σχετικά με το ζήτημα της Πρότασης προσφυγής.
Αναφορικά με τις έρευνες ο κ. Φουσέκης επεσήμανε «δεν υπάρχει εκμετάλλευση δίχως έρευνα», αποφεύγοντας, ωστόσο, να τοποθετηθεί επί του φορέα διενέργειας της έρευνας. «Εννοείται πως αν η S&B ζητήσει επιφανειακή εκμετάλλευση στη Μητρόπολη της Άμφισσας, εμείς θα αντιδράσουμε, αλλά δε θα προτείνω σε καμία περίπτωση προσφυγή εναντίον των εκμεταλλεύσεων σε Αλεφάντω, Κοκκινάρι».

Παράταξη Φουσέκη. Στις τοποθετήσεις στις οποίες προέβησαν ορισμένοι εκ των Συμβούλων της Συμπολίτευσης κοινή συνισταμένη ήταν η άσκηση κριτικής προς τους πολίτες που υπέγραψαν την Πρόταση προσφυγής με κυρίαρχο επιχείρημα την προάσπιση και την πολυτιμότητα των θέσεων εργασίας που προσφέρει η εταιρεία στην ευρύτερη περιοχή, συντασσόμενοι με την τοποθέτηση του κ. Φουσέκη. Εκείνο, ωστόσο, που προκάλεσε τη θυμηδία σχεδόν στο πολυπληθές ακροατήριο, για τα δεδομένα των Δημοτικών Συμβουλίων, ήταν η κίνηση του Προέδρου του Σώματος κ. Παναγιωτόπουλου, ο οποίος κοινοποίησε την ομόφωνη απόρριψη της Πρότασης από τους συμπολιτευόμενους Συμβούλους χωρίς τυπικά να ρωτήσει αν υπάρχει κάποιος διαφωνών με τη στάση του Συνδυασμού του κ. Φουσέκη…

Παράταξη Καραχάλιου. Αρκετοί ήταν οι Σύμβουλοι του Συνδυασμού του κ. Καραχάλιου που θέλησαν να τοποθετηθούν στο θέμα. Αν και ορισμένοι δεν έχουν πλήρη γνώση των τεχνικών παραμέτρων του ζητήματος, όπως ανέφεραν, στάθηκαν στη διαπίστωση πως παραμένει αδιευκρίνιστο πόσες θέσεις εργασίας «κλείνει» και την παρεπόμενη αναπτυξιακή δυναμική που αποτρέπει η μεταλλευτική δραστηριότητα στην περιοχή, όταν είναι γνωστός ο αντίστοιχος αριθμός θέσεων που παρέχει. Συνεπώς, κατά τις τοποθετήσεις τους, το λεπτό αυτό ζήτημα απαιτεί περισσότερη μελέτη κι εμβάθυνση.

Ο κ. Δρακάκης από τη μεριά του δήλωσε απλώς παρών μη θέλοντας να πάρει θέση λόγω της επαγγελματικής σχέσης του με την S&B , όπως δήλωσε.

Λαϊκή Συσπείρωση. Η παράταξη του Κ.Κ.Ε. τάχθηκε, όπως κι η αντίστοιχη του κ. Καραχάλιου, υπέρ της Πρότασης καταθέτοντας, παράλληλα, την πάγια θέση της υπέρ της κοινωνικοποίησης των μεταλλείων.

Η Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Όπως αναφέραμε και στο προλογικό κομμάτι του ρεπορτάζ, η Πρόταση απορρίφθηκε, όπως αναμενόταν, από το Δημοτικό Συμβούλιο . Εναντίον της Πρότασης ψήφισε , με τον τρόπο που επισημάναμε, το σύνολο της Παράταξης του Δημάρχου Δελφών κ. Φουσέκη. Υπέρ της Πρότασης τάχθηκε το σύνολο των τριών Παρατάξεων της αντιπολίτευσης, πλην του κ. Δρακάκη, που δήλωσε, όπως, προείπαμε παρών.

Εξέλιξη που απεικονίζει πως ο σκεπτικισμός για τη μεταλλευτική δραστηριότητα που αναπτύσσεται στην κοινή γνώμη της περιοχής αντανακλάται και στους κόλπους του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δήμο Δελφών…
 

ΑΜΦΙΣΣΑ... ΚΟΡΔΩΝΕΙΟΝ…..«ΘΕΑΤΡΟΝ» ΜΕΡΟΣ Β΄

Είναι   ελάχιστοι  αυτοί   που   κρατάνε  τα   μπόσικα  στη   κατιούσα……..

Η  ευνοιοκρατία , οι παρέες , οι συγγενικές ομοταξίες,  είναι παντού  μπροστά   με  κάθε  κατάσταση…….
Πιστοί   στο   δόγμα    « όλα   για   την…. όποια    εξουσία  και   η  εξουσία   γι΄  αυτούς »,   δεν  επιτρέπουν σε  κανένα  να  της  απευθύνει ,  έστω  και  καλόπιστη   κριτική.
Τους  ενοχλεί  το  τρίξιμο  της  καρέκλας  της….!  και   στρέφονται   με   εμπάθεια ,  απάθεια  και   αμάθεια  κατά  των ….« ενοχλητικών »….. να  τους  κατασπαράξουν.   Άλλοτε  με εντολή  της εξουσίας  και  άλλοτε  από  υπερβάλλοντα  ζήλο.  Για  να  τους  προσέξει  και  αυτή , γιατί…. ποτέ ….δεν ξέρεις ,  ή  μάλλον  αυτοί ξέρουν  πολύ  καλά , ότι  όλο  και  ξεπηδάνε  στον ορίζοντα  θέσεις  και  αξιώματα ,  για  τα παιδιά,  τη  παρέα….,   για   τους   ίδιους …. 
Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια
----------------------------------
Διαβάστε το Α΄ μέρος:

ΑΜΦΙΣΣΑ... ΚΟΡΔΩΝΕΙΟΝ…..”ΘΕΑΤΡΟΝ”

Οι Έλληνες πεινάμε και ο Βενιζέλος μοιράζει 43 εκ. ευρώ σε Σουδάν, Κονγκό, Λιβερία και Ακτή Ελεφαντοστού!

Την ώρα που οι Έλληνες καθημερινά γονατίζουν και καλούνται να σφίξουν κι άλλο το ζωνάρι, ο αλαζόνας Βενιζέλος μοιράζει εκατομμύρια από τα δανεικά για την ενίσχυση τρίτων χωρών όπως το Ττσάντ, το Σουδάν, το Κογκό και η Ακτή Ελεφαντοστού…
 
Μάλλον για τους κυβερνώντες η καταχρεωμένη Ελλάδα πάει… καλά οικονομικά και πρέπει… να πληρώνει τις “συμβατικές της υποχρεώσεις” έναντι τρίτων χωρών που έχουν ανάγκη…
Και η ερώτηση είναι απλή το Σουδάν και το Κογκό βρίσκονται σε χειρότερη κατάσταση από την βουλιαγμένη Ελλάδα; Δείτε τις επίσημες αποφάσεις που δημοσιεύονται στην επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης με φαρδιά πλατιά την υπογραφάρα του αναπληρωτή πρωθυπουργού και θα καταλάβετε γιατί το δημόσιο χρέος αντί να μειώνεται, αυξάνεται παρά τις αιματηρές θυσίες όλων μας…
Με έναν πρόχειρο υπολογισμό ο… χουβαρντάς με ξένα χρήματα Βενιζέλος μοιράζει περίπου 43 εκατομμύρια δολάρια… Φανταστείτε πόσοι Έλληνες θα έπαιρναν μια μικρή ανάσα με αυτά τα λεφτά.

 

 

Της... τσάντας έγινε στην Κ.Ο. της Νεας Δημοκρατίας! ΦΩΤΟ

Της... τσάντας έγινε στην Κ.Ο. της ΝΔ! ΦΩΤΟ
Ο φωτογράφος μάλλον εμπνεύστηκε από την γαλάζια βουλευτή με τα 12ποντα και την τσάντα PRADA. Και μας προμήθευσε με πολλές φωτογραφίες με τις τσάντες που κρατούσαν οι βουλευτίνες στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ.
 
Όλες ήταν μια και μια. Γιατί όπως και να το κάνουμε η τσάντα είναι απαραίτητο αξεσουάρ μιας γυναίκας. Και οι βουλευτίνες της ΝΔ το απέδειξαν περίτρανα. Διακρίναμε μια τσάντα Dolce & Gabbana, μια Miss Dior και άλλη μια Luis Vuitton.
Και τα αξεσουάρ όμως που φορούσαν οι βουλευτίνες ήταν εντυπωσιακά...
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟ





www.newsit.gr




 
 

Χάρρυ Κλυνν: Αρχίστε να μετράτε αντίστροφα…

Δε μπορεί να το αρνηθεί κανείς. Σαμαράς και Βενιζέλος έχουν ψυχή!... Έχουν πάθος… Είναι ψυχοπαθείς! 
 
Αλήτες, ρουφιάνοι, μεγαλοδημοσιογράφοι, αν νομίζετε ότι μία ζωή θα είστε στη σκιά και στο απυρόβλητο, πιστά σκυλιά των νταβατζήδων και των πολιτικών εγκληματιών, πλανάσθε πλάνην οικτράν…
Όπου να ‘ναι σκάνε τα «θαλασσοδάνεια» και τα σκανδαλώδη «pay roll» και τότε να δω τη «μαγκιά» και το μασκαριλίκι σας…
Αρχίστε να μετράτε αντίστροφα καθίκια…

Πρωτογενές πλεόνασμα: Επικοινωνιακό εργαλείο του κώλου! Σας πήραν χαμπάρι και σας κράζουνε ρεεεεεεε…

Μην πετάξετε ως άχρηστο το ψυγείο σας, αν δεν έχετε να βάλετε τίποτε μέσα. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε άνετα και ως παπουτσοθήκη!

Η πολυδιάστατη προσωπικότητα του Έλληνα είναι τόσο περίπλοκη ώστε και ο ίδιος ακόμα δυσκολεύεται να την αναγνωρίσει.
Γι αυτόν, ακριβώς, τον λόγο ρωτάει πολύ συχνά: «Ξέρεις ποιος είμαι εγώ, ρε;»

Καιρός να καταλάβουμε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι ούτε το Ελληνοτουρκικό, ούτε το Ελληνοσκοπιανό…
Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Ελλάδα είναι το… Ελληνοελληνικό!

Ποιος να το περίμενε…
Τα blogs να πάρουν φόρα και να στείλουν στα τάρταρα τις φυλλάδες των νταβατζήδων που για να πουλήσουν τα μισά φύλλα από αυτά που εμφανίζουν ότι πουλάνε, σε λίγο θα βγάλουν στη λοταρία και τις γυναίκες τους!

Βλέπω τον Πάγκαλο και δεν μπορώ να καταλάβω πως έχει παχύνει τόσο αυτός ο άνθρωπος.
Ξέρετε πόσο συγκρατημένος είναι στο φαγητό του;
Όλα τα τρώει με το… μέτρο!
Ένα μέτρο κοκορέτσι, δύο μέτρα σπληνάντερο, τρία μέτρα κοντοσούβλι…

Στουρνάρας – Θεοχάρης, το ντουέτο της συμφοράς!
Τι είναι αυτοί ρε;
Δεν πιάνονται με τίποτε τα γερμανοτσογλάνια.
Αυτοί είναι ικανοί να βάλουν παρκόμετρα στα σπίτια μας.
Θα ρίχνεις ένα ευρώ για κάθε μισή ώρα που θα μένεις μέσα!

Απαξιωμένοι στη συνείδηση του ελληνικού λαού οι πολιτικοί, απαξιωμένοι οι κληρικοί και οι πνευματικοί άνθρωποι που κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου, κόντρα απαξιωμένοι οι γιατροί, για τα μπάζα οι διεφθαρμένοι δημόσιοι λειτουργοί…
Έτσι όπως πάμε, σε λίγο μόνο τα ερπετά θα μείνουν όρθια σε αυτή την φουκαριάρα τη χώρα!

Λέγεται ότι στα πάρτι με τις μίζες ο Σημίτης έκανε τον Κινέζο!

Το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι οι αιώνιοι φοιτητές, αλλά οι αιώνιοι βουλευτές.
Το ερώτημα παραμένει έως ότου υπάρξει απάντηση…

Ο ελληνικός λαός περιμένει από τον κ. Σαμαρά να ξεκαθαρίσει άμεσα αν το κόμμα του αποτελεί συνιστώσα ενός ευρύτερου ναζιστικού τόξου που απώτερο σκοπό έχει την πλήρη χειραγώγηση της αστικής δημοκρατίας. Διαφορετικά θα σημαίνει ότι η ταύτιση μαζί του είναι προσωπική του επιλογή!

Γκάλοπ – έκπληξη: «Συγκυβέρνηση Αριστεράς – Δεξιάς ζητάει η πλειοψηφία»!
Ο χαρμάνης Καρέλια ονειρεύεται…


ΙΤΕΑ: ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ

Η Εξωτερική Ιεραποστολή Ιτέας έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη Πίττα το Σάββατο 26 Ιανουαρίου. Κατάμεστη ήταν η αίθουσα του Κυριακοπουύλειου Πολιτιστικού Κέντρου Ιτέας και η  ρόεδρος κ. Βασιλική Πολυζώη ανέπτυξε το σημαντικό έργο της ιεραποστολής.
 
Μια διαφορετική νότα πρόσφεραν οι μικροί Θοδωρής, Χρυσούλα κ Αστερούλα.

Ψήφισμα Περιφερειακού Συμβουλίου για την Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ           Άμφισσα, 30 Ιανουαρίου 2014
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                          
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΩΚΙΔΑΣ                                      
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: «Ψήφισμα Περιφερειακού Συμβουλίου για την Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας»

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας κατά πλειοψηφία ενέκρινε το ψήφισμα της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας με το οποίο ζητείτο η στήριξη για την απρόσκοπτη συνέχιση του έργου της, σε έναν ιδιαίτερα νευραλγικό τομέα όπως αυτός της ψυχικής υγείας.

Το κείμενο του ψηφίσματος που εστάλη ανέφερε τα εξής:

«Πληροφορηθήκαμε ότι η Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας, επιστημονικό σωματείο, μη κερδοσκοπικό, μη κυβερνητικό βρίσκεται στη λίστα με τους φορείς υπό κατάργηση του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Η Εταιρία δραστηριοποιείται από το 1981 και έχει αναπτύξει ένα ευρύ δίκτυο δραστηριοτήτων σε όλους τους τομείς που σχετίζονται με την ψυχική υγεία. Οι παρεχόμενες από την εταιρία υπηρεσίες καλύπτουν ένα μεγάλο τμήμα των ψυχιατρικών αναγκών των κατοίκων των περιοχών όπου λειτουργούν δομές της και συγκεκριμένα στους Νομούς Φθιώτιδας, Φωκίδας, Αττικής και Θράκης. Οι υπηρεσίες που παρέχονται επιδιώκουν πρωτίστως την πρόληψη των ψυχικών διαταραχών, την έγκαιρη παρέμβαση, την κοινωνική αποκατάσταση των ψυχικά ασθενών, την ενημέρωση του πληθυσμού σε θέματα ψυχικής υγείας αλλά και τη διερεύνηση αναγκών της κοινότητας με στόχο την αντιμετώπιση τους, μέσω επιστημονικών δράσεων αλλά και της λειτουργίας κλιμακίου κινητής ψυχιατρικής μονάδας με δωρεάν υπηρεσίες.»
            Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι ψήφισαν υπέρ του ψηφίσματος της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας εκτός των κ.κ. Χρονά Αναστασίου, Ντούρου Σοφίας – Ιωάννας και Γκικόπουλου Γεώργιου.

       Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
   ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΓΑΖΗ