Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Άρον άρον μάζεψε το υπουργείο Περιβάλλοντος το δασοκτόνο νομοσχέδιο..






Πίσω έκανε τελικά το υπουργείο

Περιβάλλοντος σχετικά με το πολυσυζητημένο άρθρο 12 που αφορά τα δάση του νομοσχεδίου «Πράξεις εισφοράς σε γη και σε χρήμα- Ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις και άλλες διατάξεις».

Το άρθρο είχε συγκεντρώσει έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, αλλά και από βουλευτές της συγκυβέρνησης. Δεκάδες χιλιάδες ήταν και οι διαδικτυακές υπογραφές πολιτών που μέσα σε 48 ώρες υπέγραψαν αίτημα προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) ζητώντας να αποσυρθεί το νομοσχέδιο.

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς απέσυρε σήμερα τις παραγράφους 9,10 και 11 και παράλληλα προχώρησε σε σημαντικές αλλαγές στις παραγράφους 4 και 8.

Ανάμεσα στις διατάξεις που αποσύρθηκαν βρίσκεται και αυτή που προέβλεπε ότι οι εγκαταστάσεις πολιτιστικού χαρακτήρα, στα κτίρια και τις εκμεταλλεύσεις, που ενώ έχουν εγκατασταθεί σε δάση, χωρίς την απαιτούμενη άδεια της δασικής υπηρεσίας, δύνανται να συνεχίσουν τη λειτουργία τους για τρία έτη πριν συμμορφωθούν με τα οριζόμενα στην κείμενη νομοθεσία.

 Πηγή: www.lifo.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: