Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Όλι Ρεν: ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρας είναι δεσμευμένοι στη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη

Mιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου και απευθυνόμενος στον πρώην Επίτροπο για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις και το Ευρώ, και νυν Αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Όλι Ρεν, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης είπε τα εξής:

«Κύριε Ρεν, αυτές τις μέρες αναπτύσσεται μια κινδυνολογία και μια προπαγάνδα ότιη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις πιθανές επερχόμενες εκλογές στην Ελλάδα, θα σημαίνει την έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ και μια μεγάλη καταστροφή για την ίδια την Ευρωζώνη.  Πώς σχολιάζετε αυτή την εκστρατεία φόβου;»

Ακολουθεί η απάντηση του Όλι Ρεν:

«Η Ελλάδα είχε κάποιες δυσκολίες στο παρελθόν, τώρα αυτές αυξάνονται πάλι. Δεν έχω καμία διάθεση παρέμβασης στην εσωτερική σας πολιτική και στα εσωτερικά πολιτικά σας πράγματα, όμως καταλαβαίνω ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ.Τσίπρας είναι δεσμευμένοι ως προς τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Αυτό νομίζω ότι μετράει και αυτό είναι το βασικό στοιχείο. Επίσης, κατανοώ ότι είναι μεγάλο το βάρος του χρέους, θα πρέπει λοιπόν η Ελλάδα να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, κοιτώντας τι θα γίνει και με τα δάνεια που επίσης προχωρούν, όχι αντλώντας αναγκαστικά από κεφάλαια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: