Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Μειώνεται η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-Ν.Δ. Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση




Μείωση της διαφοράς μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. δείχνει δημοσκόπηση της Metron Analysis, για την εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Στη δημοσκόπηση, δίνεται προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ, με 3,1% στην πρόθεση ψήφου και 4,2% στην εκτίμηση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, έναντι της Νέας Δημοκρατίας.

Στην προηγούμενη δημοσκόπηση που είχε γίνει την περασμένη εβδομάδα τα ποσοστά ήταν 4,5% στην πρόθεση ψήφου και 6,2% στην εκτίμηση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων.

Τα ποσοστά στην πρόθεση ψήφου έχουν ως εξής:

ΣΥΡΙΖΑ 24,2%
ΝΔ 21,1%.
«Το Ποτάμι» 6,8%.
ΠΑΣΟΚ 4,3%,
Χρυσή Αυγή 4,1%,
ΚΚΕ με 4,1%
Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,5%.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συγκεντρώνει 1,1%,
Άλλο κόμμα 4,3%,
Λευκό ή άκυρο 4,3%,
Αποχή 6,4% και
Αναποφάσιστοι 12,7%.
Δεν απάντησε ένα 3% του δείγματος.

Με την αναγωγή ψήφου η διαφορά ανεβαίνει στις 4,2 μονάδες με τα ποσοστά να είναι 32,8% για τον ΣΥΡΙΖΑ και 28,6% για τη Ν.Δ.. Τρίτο κόμμα «Το Ποτάμι» με 9,2%. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 5,8%, η Χρυσή Αυγή με 5,6%, όπως και το ΚΚΕ με 5,6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,4% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,5%. 'Άλλο κόμμα 6%.

Πηγή: www.lifo.gr

2 σχόλια:

Πέτρος Δ. είπε...

Η Metron Analysis είναι του κ. Στράτου Φαναρά.
Ο κ. Στράτος Φαναράς στο "Προοδευτικό Φόρουμ":
«Ένα διήμερου διαλόγου για την Σοσιαλδημοκρατία, τον φιλελευθερισμό, την Κεντροαριστερά 20/01/2014.
Ένας ευρύς και γόνιμος διάλογος για την σύγχρονη Κεντροαριστερά με όλες τις εκδοχές της, το προγραμματικό της λόγο στην Ευρώπη και την Ελλάδα, αλλά και το κυρίαρχο πρόβλημα της διαχωριστικής γραμμής μεταξύ Δεξιάς και Αριστεράς σήμερα, κυριάρχησαν στην διημερίδα του Προοδευτικού Φόρουμ που έγινε το Σαββατοκύριακο στο αμφιθέατρο του 9,84 στο Γκάζι… …Το διήμερο εξέφρασαν τις απόψεις τους μεταξύ άλλων, οι πρώην υπουργοί Γ. Ραγκούσης, και Γιώργος Φλωρίδης, ο πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ Λ. Τσούκαλης, ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, η αντιπρόεδρος της Δράσης, Αντιγόνη Λυμπεράκη, ο πρώην εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Α. Παπαδόπουλος, ο Μ. Ματσαγγάνης από την κίνηση των «58», η επίκουρη καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου και μέλος της Δυναμικής Ελλάδας Λίνα Παπαδοπούλου, ο διευθύνων σύμβουλος Metron Analysis Στράτος Φαναράς και άλλοι.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν, εκτός των άλλων οι, Α. Λοβέρδος, Γ. Ραγκούσης, Στ. Μπένος, Γ. Προκοπάκης, Π. Τατσόπουλος, Θ. Σκυλλακάκης, Ηλ. Καρανίκας, Σπ. Λυκούδης, Θ. Παπαθεοδώρου, Π. Παναγιωτόπουλος, Χρ. Χωμενίδης, Γ. Τούντας, Β. Οικονόμου, Γ. Μεϊμάρογλου κ.ά...».
( http://www.metarithmisi.gr/el/... )
επίσης...
ο κ. Στράτος Φαναράς ήταν ο επικοινωνιακός-στρατηγικός σύμβουλος του Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη (ίσως και του Καμίνη στην Αθήνα(;)). http://taxalia.blogspot.gr/201...
Εταιρεία Δημοσκολοπίσεων "Παν Metron Koutoxorton". Τώρα και Potamissio.

Ανώνυμος είπε...

Αρχισαν τα οργανα και ακομα ειναι νωρις !!!!!