Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα


Μόνιμο χαρακτήρα θα πάρει το μέτρο της πληρωμής τελών κυκλοφορίας… με τον μήνα, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου Οικονομικών.


Όσοι ιδιοκτήτες Ι.Χ. αυτοκινήτων έχουν καταθέσει πινακίδες, θα μπορούν να τις παραλαμβάνουν αν καταβάλουν τα τέλη κυκλοφορίας του οχήματός τους για τους υπόλοιπους μήνες του έτους.

Ανάλογη τροπολογία είχε κατατεθεί τον περασμένο Μάρτιο και ίσχυε για φέτος, η οποία προέβλεπε ότι οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. αυτοκινήτων που έχουν καταθέσει πινακίδες μπορούν να τις παραλάβουν αν καταβάλουν τα τέλη κυκλοφορίας του οχήματός τους για τους υπόλοιπους μήνες του 2014.

Η προθεσμία κατάθεσης πινακίδων εκπνέει στις 31 Δεκεμβρίου, όπως άλλωστε και για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας.

Η ισχύουσα νομοθεσία δίνει, εξάλλου, τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες Ι.Χ. που έχουν καταθέσει πινακίδες να τα μετακινούν για έως και 2 ημέρες τον μήνα, πληρώνοντας «ημερήσια» τέλη 1,9 ευρώ.

Η προσωρινή άδεια χορηγείται αποκλειστικά και μόνο από τον προϊστάμενο της αρμόδιας ΔΟΥ αφού καταβληθούν τέλη κυκλοφορίας 1,9 ευρώ για κάθε μέρα. Η ειδική πινακίδα είναι από χαρτόνι και έχει το διακριτικό «Μ».
Οι ειδικές πινακίδες χορηγούνται για συγκεκριμένη χρήση και ειδικότερα προκειμένου να μεταφερθούν τα οχήματα για επισκευή, για πώληση ή απλώς για δοκιμή.

Η ίδια τροπολογία προβλέπει την επέκταση του μέτρου της απόσυρσης και για όσα αυτοκίνητα ταξινομήθηκαν για πρώτη φορά το 2001 και το 2002. Το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να παρατείνει για ακόμη έναν χρόνο το κίνητρο της απόσυρσης των αυτοκινήτων, το οποίο αλλιώς θα εκπνεύσει στα τέλη Δεκεμβρίου.


Κ.Τσάβαλος
www.efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: