Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Ο λόφος του μυστηρίου



Χρήστος Μαζάνης - Φίλιππος Καραμέτος
Οι αντικρουόμενες απόψεις αρχαιολόγων, ιστορικών και ερευνητών όσον αφορά στην αποκωδικοποίηση των ευρημάτων του τάφου της Αμφίπολης, αντί να λύνουν, φέρεται να περιπλέκουν ακόμα περισσότερο το μυστήριο.

Ο γόρδιος δεσμός του λόφου Καστά, ακόμα και μετά την εύρεση σκελετού, φαίνεται πως θα αργήσει πολύ να λυθεί από την ανασκαφική ομάδα της Κατερίνας Περιστέρη. Άλλωστε, όπως έχει επισημάνει η γ.γ. του Υπουργείου Πολιτισμού σε συνέντευξή της στο zougla.gr, μετά τις επίσημες ανακοινώσεις που θα κάνει η αρχαιολόγος, θα ακολουθήσει ένας πολυετής επιστημονικός διάλογος, στον οποίο θα συμμετέχουν επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Παράλληλα, για ακόμη μία φορά, τα σενάρια περί ανακάλυψης του τάφου του Μεγάλου Αλεξάνδρου ή του Ηφαιστίωνα φούντωσαν, αφού στην τελευταία ανακοίνωση του Υπ. Πολιτισμού αναφέρεται πως στον «θνητό» που ετάφη στην Αμφίπολη αποδόθηκαν λατρευτικές τιμές. Προς το παρόν, όμως, το αποτέλεσμα της ανθρωπολογικής μελέτης είναι εκείνο που θα επαληθεύσει ή θα απορρίψει πολλές θεωρίες. Διαβάστε περισσότερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: