Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

«Πάγωσαν» τα χαμόγελα στο Μαξίμου

-Έντονη ανησυχία στην κυβέρνηση μετά το ισχυρό «χτύπημα» στην καρδιά της Αθήνας -Συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου με… μενού τρομοκρατία και αγορές -Συναγερμός λόγω έλευσης της Α. Μέρκελ
Συνάντηση θα έχουν στις 10:00 το πρωί, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.

Μέχρι πριν λίγες ώρες, κύριο θέμα της συνάντησης ήταν η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές, με τον αέρα αισιοδοξίας να είναι διάχυτος στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

Τα χαμόγελα ωστόσο «πάγωσαν» ξαφνικά στο Μαξίμου μετά την ισχυρή έκρηξη παγιδευμένου οχήματος στην οδό Αμερικής.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τη πρώτη στιγμή για το «χτύπημα» στην καρδιά της Αθήνας και αμέσως σήμανε συναγερμός… Ο ίδιος είναι σε ανοιχτή επικοινωνία με τους όλους τους αρμόδιους υπουργούς, ενώ δεν αποκλείεται να κάνει δηλώσεις για το θέμα εντός της ημέρας.

Η έκρηξη έξω από την Τράπεζα της Ελλάδος πραγματοποιήθηκε ένα μόλις 24ωρο πριν την έλευση της Γερμανίδας καγκελαρίου στην Αθήνα, γεγονός που προβληματίζει ακόμα περισσότερο τις Αρχές που πλέον δεν κρύβουν την ανησυχία τους για την επίθεση στην καρδιά της ελληνικής πρωτεύουσας.

Δεν θα επιτρέψουμε να αλλάξει η ατζέντα μας, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ.Κεδίκογλου.

Συγκρατημένη αισιοδοξία για την έξοδο στις αγορές

Στην ατζέντα των κυβερνητικών εταίρων είναι φυσικά και η έξοδος της χώρας στις αγορές με την έκδοση 5ετούς ομολόγου για την άντληση 2,5-3 δισ. ευρώ.

Η συνάντηση αναμένεται να προηγηθεί των ανακοινώσεων για την υλοποίηση της έκδοσης, με το κλείσιμο του βιβλίου προσφορών.

Τα μέχρι στιγμής μηνύματα είναι ιδιαιτέρως θετικά, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να είναι ισχυρότατο και οι προσφορές να Αθήνα ξεπερνούν, σύμφωνα με πληροφορίες, τα 16 δισ. ευρώ.

Το οικονομικό επιτελείο δεν αποκλείει και πτώση του επιτοκίου κάτω από το 5%, ενώ η γενικότερη πτώση των επιτοκίων δανεισμού εκτιμάται ότι θα έχουν ετήσιο όφελος για την ελληνική οικονομία που θα φτάνει τα 200 εκατ. ευρώ.

Σχόλιο εκ μέρους του ΔΝΤ για την έξοδο στις αγορές έκανε και ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην τρόικα, Πολ Τόμσεν, μιλώντας για «σημαντικό σταθμό».


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: