Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ... “Ζητήματα προεκλογικής διαδικασίας”


Οι Πολίτες στο Προσκήνιο είναι μια δημοτική κίνηση η οποία δημιουργήθηκε για να παλέψει, να διεκδικήσει και τελικά να επιβάλλει μια άλλη Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία να ξέρει να ακούει, να νοιάζεται και να δρα με γνώμονα το κοινό καλό και όχι τα διαπλεκόμενα κομματικά, οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα τα οποία ακολουθούνταν υπόγειες διεργασίες υπερίσχυαν μέχρι σήμερα στο νομό μας.

Η Δημοτική κίνηση Πολίτες στο Προσκήνιο συμμετέχει στην προεκλογική διαδικασία αξιοποιώντας και τη μέχρι τώρα δράση της και τις εμπειρίες της, αναπτύσσοντας τις απόψεις της, ξεκαθαρίζοντας τις αρχές και τους άξονες που διέπουν την συγκρότηση και λειτουργία της. Διαμορφώνει μια νέα πολιτική συνείδηση, όπου όχι μόνο διαφοροποιείται από τις λειτουργίες του παρελθόντος, αλλά αρθρώνει νέο πολιτικό λόγο. Συμμετέχοντας στην προσπάθεια και το διάλογο θα αναφερθώ σε κάποια ζητήματα που συχνά μπαίνουν για συζήτηση στις συγκεντρώσεις της κίνησης από δημότες φίλους και μη.

Λόγω την ημερών σε αυτά που γράφονται, θα βρείτε λέξεις που χρησιμοποιούνται από όλους. Ωραία λόγια, δημοκρατικές προτάσεις, όπως για παράδειγμα: ο λόγος στον πολίτη, οι αιρετοί να εμπιστεύονται τη φωνή της κοινωνίας, συνεχής και ουσιαστικός διάλογος, οι θεσμοί θα λειτουργούν άψογα, συμφέρον του λαού, λαϊκή εξουσία, ο συνδυασμός μας συνδυάζει την εμπειρία, την τεχνογνωσία, τη δυναμική, το όραμα και τη διάθεση για δουλειά και λοιπά τέτοια που καταντούν φαιδρά.

Η διαφορά μας είναι ότι εμείς ότι λέμε τα εννοούμε, προτείνουμε για όλα θέματα και το αποδεικνύουμε καθημερινά με όλες τις δράσεις μας. Ενώ αυτοί έχοντας την εξουσία με κομματική κάλυψη και όχι μόνο, πράγμα που επιμελώς κρύβουν όπου τους συμφέρει και μιλούν για ανεξαρτησία, ότι είναι ακομμάτιστοι κλπ. για να αποφύγουν την οργή του κόσμου για τα κόμματα, έκαναν ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που τώρα λένε για να αρπάξουν την ψήφο σας και οδήγησαν τον τόπο στο βάλτωμα και την υπανάπτυξη. Ποιος εγγυάται ότι δεν θα κάνουν τα ίδια; Τα ίδια συμφέροντα εξυπηρετούν και αυτά δεν άλλαξαν. Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής και ανάληψης ευθύνης, αντίθετα μάλιστα υπερασπίζοντας το «έργο τους», γράφουν θέσεις για το τι πρέπει να κάνουν οι άλλοι. Για το τι θα κάνουν αυτοί, πέρα από τα γενικόλογα χιλιοειπωμένα, ούτε κουβέντα, για να μην θίξουν ούτε στο ελάχιστο συμφέροντα στα οποία υπολογίζουν τη στήριξή τους, ούτε να έρθουν σε αντίθεση με συντεχνίες και ομάδες μήπως χάσουν ψήφους. Εξάλλου από τον τρόπο που γράφουν τη διακήρυξη τους είναι σαφής ο διαχωρισμός: Εμείς οι έχοντες την εντολή και τις πλάτες και εσείς που σας λέμε ωραία λόγια για να μας ψηφίσετε και αύριο δεν θα σας ξέρουμε θα μας χειροκροτείτε όμως στα πανηγύρια ενώ εμείς θα ξεπουλάμε τον τόπο στα συμφέροντα που αλληλοστηριζόμεθα. Εκεί που τα μπερδεύουν λίγο, είναι ότι τη διακήρυξη τους τη γράφει ο ένας και οι άλλοι ακολουθούν ή την αποφάσισαν οι πολλοί και εξέλεξαν τον έναν, για αυτό χρησιμοποιείται και το Εγώ και το Εμείς, σαφείς εκφράσεις συμφερόντων, διαπλοκής και ποιος έχει το πάνω χέρι.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: