Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Νικος Δρολαπας: Λέγεται…….<< Ο Συνδυασμός του Μέγκου είναι ο 3ος Συνδυασμός του Φουσέκη >>


Του Νίκου Δρόλαπα
Προσκήνιο…… ο χώρος προ της αυλαίας του θεάτρου.
Η σκηνή όμως του θεάτρου έχει και ΄΄Παρασκήνιο΄΄δηλαδή πλευρικά ανοίγματα από όπου εξέρχονται οι ηθοποιοί και ΄΄υποβολέα΄΄ ο οποίος υπαγορεύει χαμηλόφωνα το ρόλο των ηθοποιών…..
 
Αν δε, είναι ελλιπής ο φωτισμός τότε έχουμε¨ σκιές ¨, παρασκιές και παραμορφώσεις των ηθοποιών…..
Έχουμε στοιχειώδη υποχρέωση απέναντι των Δημοτών να προστατεύσουμε τα εύλογα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας.
ΜΗΠΩΣ οι εργολαβίες στη Μήλο ή και η στενή εταιρική συνεργασίαμε γνωστό συμπολίτη μας και κουμπάρο του Φουσέκη έχει δημιουργήσει εύλογα και αναπάντητα ερωτηματικά για τη δράση του κ. Μέγκου ;
Ακόμα, παρά το γεγονός ότι οι πολίτες στο προσκήνιο αρνούνται κάθε συνεργασία με οποιοδήποτε κομματικό οργανισμό, έχει διαπιστωθεί ο στενός εναγκαλισμός του ως άνω επί κεφαλής με τον ΣΥΡΙΖΑ.
 
Όλοι όμως οι Πολίτες στο Προσκήνιο αρνούνται την κομματική συνεργασία με οποιοδήποτε κόμμα και απειλούν με αποχώρησή τους από τους Πολίτες στο Προσκήνιο.
Η νομαρχιακή οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρώντας ότι είναι κομματικό παρακλάδι, επιδιώκει άμεσα ή έμμεσα να τους χειραγωγήσει στις επερχόμενες εκλογές για τον Δήμο Δελφών.
Η τοπική αυτή οργάνωση , με υποβαθμισμένο ρόλο έως σήμερα και μη έχοντας να επιδείξει άλλη δραστηριότητα πέραν ορισμένων επερωτήσεων Βουλευτών τις οποίες προσπαθεί να οικειοποιηθεί. Έχει επί κεφαλής υπάλληλο του Δήμου Δελφών ο οποίος προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του ως Προϊστάμενος των οικονομικών υπηρεσιών, στο πιο νευραλγικό τομέα του Δήμου, που μόνο έμπιστο πρόσωπο του Φουσέκη θα μπορούσε να διατηρηθεί στη θέση αυτή από την οποία περνάει όλο το δημόσιο και δημοτικό χρήμα. 
 
Εξασφαλίζοντας έτσι άριστες προϋποθέσεις κινήσεων, ποιός θα……ελέγξει αν επικαλύπτονται τα πολιτικά με τα υπηρεσιακά καθήκοντα….!!!!
Στο ΣΥΡΙΖΑ εξ άλλου δεν ανήκει και ο βασικός καθοδηγητής των Πολιτών στο Προσκήνιο κ. Χρήστος Βανδώρος …….; ;
Ξεχνούνόμως, ότι τα προηγούμενα χρόνια μέχρι σήμερα ελάχιστοι ήσαν αυτοί που με παρεμβάσεις τους προσπαθούσαν να ξεσηκώσουν από τον καναπέ περισσότερους συμπολίτες μας , ανεξάρτητα από κόμματα , ώστε να επισημάνουμε τα κακώς κείμενα και να αποτρέψουμε τις ζημιογόνες για τον τόπο μας ενέργειες του διεφθαρμένου πολιτικού και διοικητικού συστήματος και μάλιστα με μεγάλο ηθικό και επαγγελματικό κόστος. 
 
Ξεχνούν ότι χάρις στις άοκνες και πολυετείς προσπάθειες και τις μελέτες του συμπολίτη μας Πολιτικού Μηχανικού κ. Στυλιανού Σχοινά αποκαλύφθηκε και ανεστάλη η παραπέρα ζημία του αρχαιολογικού χώρου και του Δελφικού τοπίου, με τη γνωστή υπόθεση Τουμπανάρια Παρνασσού, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη παραπομπή του έως τώρα Δημάρχου Δελφών κ. Νικολάου Φουσέκηστο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λαμίας. Αυτά τα στοιχεία χρησιμοποίησαν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τις επερωτήσεις τους στη Βουλή των Ελλήνων, οι οποίες και επιτάχυναν ασφαλώς τις εξελίξεις.
 
Ξεχνούν ότι και άλλες επερωτήσεις των ιδίων Βουλευτών, για τον καμένο Ελαιώνα μας και για την μη εξασφάλιση νερού για το έργο άρδευσης του Ελαιώνα μας στηρίχθηκαν σε στοιχεία και μελέτες της ταπεινότητάς μου.
Όλα όμως αυτά έγιναν με συνεργασία και προσφορά πολλών ανθρώπων. Οι προσπάθειες ενώθηκαν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τη περιοχή μας και για τους συμπολίτες μας .
 
Μόνο μία ευρύτερη κοινωνική συνένωση δυνάμεων μπορεί να γκρεμίσει τη τοπική πολιτική ολιγαρχία – αριστοκρατία των συμφερόντων , των μεγάλων ευρωπαϊκών δωρεάν επιδοτήσεων, των υψηλόμισθων και ακριβοπληρωμένων θέσεων και αμφίβολης χρησιμότητας Συμβούλων που φόρτωσαν τον Δήμο με ελλείμματα , εγκαθιστώντας Δημοτικές επιχειρήσεις του τύπου των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που ερευνά ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης .
 
Για τους λόγους αυτούς , θεωρούμε ότι είναι ανεξήγητη η άρνηση των Πολιτών στο Προσκήνιο και του ΣΥΡΙΖΑ να συμμετάσχουν μαζί με άλλες δυνάμεις στη προσπάθεια απαλλαγής του τόπου από τη διεφθαρμένη Δημοτική Αρχή που μόνο ζημίες δημιούργησε στη περιοχή και τους Συμπολίτες μας.
Με όσα παραπάνω αναφέρονται, πρέπει να υπογραμμισθεί και η ακατανόητη στάση του κ. Σχοινά, ο οποίος πρωτοστατούσε για την ενοποίηση των συνδυασμών και αιφνιδίως σιώπησε και μαζεύτηκε στη γωνία και η λαλιά του δεν ξανακούστηκε, απλά και μόνο για να είναι συνεπής σε αρχική του δέσμευση υποστήριξης των Πολιτών στο Προσκήνιο.
 
Η παραμονή του κ. Σχοινά στο χώρο αυτό, όταν μάλιστα είναι προφανής η αδυναμία τους να εκλεγούν, όπως και των άλλων συνδυασμών μεμονωμένα, οι οποίοι έχουν ως κοινό στόχο την εκλογή νέας ισχυρής Δημοτικής αρχής Αξιών και Αρχών, προσδίδει στο χώρο αυτό ¨ άλλοθι ¨ για τις κρυφές του επιδιώξεις.
Και δεν είναι μόνο οι επαγγελματικές ενασχολήσεις του κ. Μέγκου. 
 
Η πολιτική στάση και πορεία του τόσο στις ψηφοφορίες στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δελφών η οποία συνοδεύεται με πολλά ΝΑΙ και ΠΑΡΩΝ , αλλά και η παρουσία του και συνέργια σε συνδυασμό του Επιμελητηρίου Φωκίδας ο οποίος υποβοηθήθηκε από τον κ. Φουσέκη, δεν παρέχουν τα εχέγγυα μιας ξεκάθαρης στάσης.
 
Εδώ και τρεις μήνες πριν τις κάλπες δεν βρήκε…..μία κουβέντα να πει εναντίον του ….υποτιθέμενου πολιτικού του ……΄΄αντιπάλου΄΄ που είναι η σε βάθος διεφθαρμένη αποχωρούσα Δημοτική Αρχή, αρκούμενος σε…… θεωρητικούς κομματικούς συλλογισμούς…..
Εξέφρασε μόνο την ανησυχία του αν θα γίνει το Δημοτικό Συμβούλιο υπό το πρίσμα της παραίτησης του Φουσέκη για να πέσει στα χαμηλά και όχι της διεκδίκησης της άμεσης καθαίρεσης του….. !!!!!
 
Επομένως οι πολίτες , μήπως πρέπει να δουν όχι μόνο το προσκήνιο αλλά κυρίως το παρασκήνιο και με φώτα σβηστά ;
Πριν ξαναδούμε το έργο των χ ι α σ τ ί κάτω από το τραπέζι ανταλλαγή ψήφων που ζήσαμε από τους πολιτικά ανέντιμους κατά τις τρεις πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις.
 
Υπό αυτές τις συνθήκες καθίσταται εύλογο και σημαίνον το ερώτημα :
ΜΗΠΩΣ ο συνδυασμός του κ. Μέγκουείναι ο 3ος συνδυασμός του Φουσέκη ; ; ;
Νίκος Δρόλαπας

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΕ ΔΡΟΛΑΠΑ , Η ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ ΣΤΗΝ ΜΗΛΟ ΕΙΝΑΙ ΕΙΤΕ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΕΙΤΕ ΕΛΕΙΝΗ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ. ΒΓΑΛΤΕ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΑΣ. ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ, Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΑΣ ΣΑΣ ΚΑΘΙΣΤΑ Ή ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Ή ............

Ανώνυμος είπε...

Η αποδοχή των πολιτών στο προσκήνιο από τον κόσμο ενοχλεί το πολιτικό σύστημα και έγινε αφορμή να γεννηθούν πολλοί νέοι Γκέμπελς.
Λάσπη, Λάσπη, Λάσπη.
Όλοι γνωρίζουν ότι μόνον οι Πολίτες στο Προσκήνιο έτρεξαν και υποστήριξαν πολιτικά την προσπάθεια του Σχοινά.
Όλοι οι νεόφερτοι σωτήρες του Δήμου Δελφών δεν κουνήθηκαν από την καρέκλα τους, ούτε είπαν έστω και μία απλή λέξη. Βγάλτε τη στην δημοσιότητα αν την γνωρίζετε.
Ψάχνω να βρω ποιος πήρε θέση. Ο Ταγκαλής, Ο Παναγιωτόπουλος, Ο Δρακάκης, Ο Καραχάλιος, ο Μπακογιάννης. Κανένας.
Μόνον οι Πολίτες στο Προσκήνιο έτρεξαν και βοήθησαν να φθάσει η υπόθεση στην αποπομπή του Φουσέκη.
Οι Υπηρέτες του Πολιτικού Συστήματος δεν έχουν όρια ντροπής. Παράγουν και εκσφενδονίζουν λάσπη και μόνον λάσπη, σύμφωνα με τις οδηγίες των αφεντικών τους που κινδυνεύουν να χάσουν την εξουσία.
Όμως οι φύλακες έχουν γνώση ποιο ρόλο έπαιξε διαχρονικά ο καθένας μας.

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΥΡΙΕ ΔΡΟΛΑΠΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΜΕ ΤΟ ΑΣΤΕΡΕΥΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΑΣ ΤΑΛΕΝΤΟ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΠΑΤΡΟΝΑΡΕΣΤΕ ? ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΣΑΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝΕΒΑΖΕΤΕ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΠΕΡΝΕΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΤΟΥ ΠΕΝΑ ΝΑ ΣΚΟΡΠΑ ΜΕΛΕΝΗ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΠΛΟΚΕΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΕ. ΟΣΟ ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ "ΒΑΣΙΛΕΥΕ ΚΑΙ ΔΙΑΙΡΕΙ" ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Αφού διάλεξες Δρακάκη ρε Νίκο,τι περίμενες να προχωρήσει? Ολο τα ίδια κάνει και μετά χώνεται σε ένα συνδυασμό μπας και βγεί σύμβουλος να παριστάνει τον εισαγγελέα
Τώρα το διέλυσε πάλι το μαγαζάκι,έφαγε πόρτα από τους " πολίτες στο προσκήνιο"(με τους χρυσαυγίτες που κουβαλάει)και τώρα παρακαλάει τον... δημοκράτη? Παναγιωτόπουλο. Ας πρόσεχες Νίκο

Ανώνυμος είπε...

ΝΙΚΟ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ ΕΣΥ ΜΙΑ ΖΩΗ ΗΣΟΥΝ ΔΕΞΙΟΤΑΤΟΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΚΕΙΣ?ΜΕ ΤΟΝ ΣΧΟΙΝΑ ΜΙΑ ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΤΟ ΠΕΤΑΛΟ ΜΙΑ ΑΓΑΠΗ ΜΙΑ ΕΧΘΡΑ ΑΠ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΣΟΥ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΟΥΣΕΚΗΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΗ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΠΑ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΤΑΣΗ ΩΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΟΜΙΖΩ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΧΟΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Oι πραγματικοί εργολάβοι δεν κρύβονται....Όταν δε βγαίνει το επιθυμητό αποτέλεσμα παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των στημένων γκάλοπ, αρχίζουν τη δουλειά.....Αλλά τα ψεύδη και οι συκοφαντίες δε βγάζουν πουθενά.....Φαίνεται ότι το αντίπαλο στρατόπεδο έχασε τη ψυχραιμία από τη δυνατή και σημαντική δράση, παρουσία και αποδοχή ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ .Έτσι χρησιμοποιεί όλα τα μέσα για παραπλάνηση και χειραγώγηση των συμπολιτών και συμπολιτισσών μας. Θα σας χρειαστούν και άλλοι εργολάβοι.....Αλλά δεν θα τα καταφέρετε. ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ απαρτίζονται από ανθρώπους που τους διακρίνει Εντιμότητα, Ήθος και Διαφάνεια . ...Οι κατηγορίες τους, καθρεφτίζουν τις δικές τους συναλλαγές και τη συνολικότερη διαπλοκή τους. Πως αλλιώς θα πείσουν τον κόσμο ότι όλοι είναι ίδιοι ??? Λίγο να ανατρέξει κάποιος στο yutube, μπορεί να μάθει τι έχει λεχθεί και από ποιον στα Δημοτικά Συμβούλια. Να πληροφορηθεί και να μάθει για τα θέματα που έφεραν ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ για συζήτηση στα Δημοτικά Συμβούλια, μαζί με πολλούς συμπολίτες μας, για ΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ, για ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ και την έλλειψη γιατρών, για ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ, για τη ΜΑΡΙΝΑ ΙΤΕΑΣ, για τα χαράτσια της ΔΕΗ, για τον ΕΛΑΙΩΝΑ, για τα ΣΧΟΛΕΙΑ.....για…, για….κλπ.