Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

«Συναγερμός» στις ασφάλειες ΙΧ. Ποιοι οδηγοί κινδυνεύουν να χάσουν χρήματα.

«Συναγερμός» στις ασφάλειες ΙΧ. Ποιοι οδηγοί κινδυνεύουν να χάσουν λεφτά

Αναστάτωση στον πολύπαθο χώρο των ασφαλειών αυτοκινήτου προκάλεσε δημοσίευμα ιστοσελίδας σύμφωνα με το οποίο η Τράπεζα της Ελλάδας έλαβε την Παρασκευή διοικητικά μέτρα κατά ασφαλιστικής εταιρείας με δεκάδες χιλιάδες πελάτες. Η απόφαση, η εταιρεία, οι συνέπειες
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της ιστοσελίδας www.nextdeal.gr, η Τράπεζα της Ελλάδας έλαβε διοικητικά μέτρα κατά της εταιρείας «Διεθνής Ένωση». Σύμφωνα με το κείμενο της απόφασης, οι μέτοχοι της εταιρείας καλούνται να καλύψουν άμεσα –μέχρι τις 15 Ιουλίου- αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 6,42 εκατομμυρίων ευρώ. Το κείμενο της απόφασης είναι ιδιαίτερα αυστηρό καθώς μέχρι να καλυφθεί η αύξηση η εταιρεία, όπως αναφέρει η απόφαση- πρέπει να αναστείλει τις ασφαλιστικές εργασίες για όλους τους κλάδους στους οποίους δραστηριοποιείται. Δηλαδή, απαγορεύεται να εκδώσει νέα συμβόλαια, να ανανεώσει ασφαλιστικές καλύψεις ή να προχωρήσει σε πρόσθετες τροποποιητικές πράξεις επί των ήδη υφιστάμενων συμβολαίων.
Το ποιο θα είναι το μέλλον της εταιρείας θα φανεί εντός των επόμενων δύο εβδομάδων. Η Διεθνής Ένωσις, δραστηριοποιείται εκτός από την ασφάλιση αυτοκινήτου και στους υπόλοιπους κλάδους όπως είναι η ασφάλιση κατοικίας, επιχειρήσεων, σκαφών κλπ.
Σε περίπτωση που υπάρξει πρόβλημα με τη λειτουργία της επιχείρησης, οι οδηγοί θα καλυφθούν για έναν μήνα από το ταμείο. Το τελευταίο λουκέτο που είχε μπει στην αγορά ήταν αυτό της Evimaτον περασμένο Φεβρουάριο και τότε είχαν μείνει στον αέρα περίπου 270.000 οδηγοί.

ΒΟΜΒΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ “ΚΑΤΣΕΛΗΣ”. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ – ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ “ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ”.


Συμβουλή του Ολυμπία: Αδέλφια πάρτε την εταιρεία στα χέρια σας μέσω ασφαλιστικών και αστικών διεκδικήσεων. Κάντε κάλεσμα και συνεχίστε να λειτουργείτε. Όλοι οι Έλληνες θα σας στηρίξουν.

Δελτίο τύπου από το “Σωματείο Εργαζομένων Υιοί Χ.Κατσέλη”
Από τις 21/6/2013 η εταιρεία NUTRIART A.B.E.E. κατέθεσε αίτηση πτώχευσης η οποία θα συζητηθεί στις 18/9/2013. Στην αίτηση της η εταιρεία επικαλείται μειωμένο κύκλο εργασιών τα τελευταία τρία έτη, αποτέλεσμα της καθυστέρησης υλοποίησης της χρηματοοικονομικής αναδιάρθρωσης.
Οι 500 εργαζόμενοι όμως δεν είναι εδώ τα τελευταία τρία έτη αλλά τα τελευταία είκοσι και τριάντα οι περισσότεροι. Οπότε γνωρίζουν:
• H ΚΑΤΣΕΛΗΣ ήταν κερδοφόρα έως το 2008, τότε που εξαγοράσθηκε και πέρασε στον έλεγχο του ομίλου Δαυίδ, του μεγάλου αφεντικού της coca cola. Τότε που ενοποιήθηκε με την ΑΛΛΑΤΙΝΗ (Άλευρα) και την ΠΛΑΖΑ (κατεψυγμένη ζύμη), κάτω από την νέα εταιρεία NUTRIART. Μόνο που η Nutriart φορτώθηκε και το δάνειο για την εξαγορά της ΚΑΤΣΕΛΗΣ ύψους 50.000.000€.
• Ο κ. Δαυίδ δηλαδή εξαγόρασε χωρίς φράγκο την ΚΑΤΣΕΛΗΣ, με δάνεια τα οποία φόρτωσε στην νέα εταιρεία Nutriart. Ο δανεισμός έφτασε στα 120.000.000€. Οι εκάστοτε διοικήσεις της εταιρείας που ορίζονταν από τον κύριο Μέτοχο επέδειξαν χαρακτηριστική αδιαφορία στην υποστήριξη των λειτουργιών της εταιρείας και όργιο κακοδιαχείρισης και σπατάλης.
Έμπειρο προσωπικό παραγκωνίζεται και εξωθείται σε αποχώρηση.
Κρίσιμες λειτουργίες της εταιρείας παραδίδονται σε εξωτερικούς συνεργάτες, με διαδικασίες αδιαφανείς και ενώ μπορούσαν να καλυφθούν ενδοεταιρικά.
Γιγαντώνεται η διοίκηση με αθρόες προσλήψεις στελεχών, από θυγατρικές του Ομίλου του Μεγαλομέτοχου, δίνονται bonus για στόχους που ποτέ δεν πιάνονται, εκτοξεύοντας έτσι τα διοικητικά κόστη σε δυσθεώρητα ύψη.
Ξοδεύεται 1,5 εκατομμύριο ευρώ για λογισμικό ERP που δεν εγκατέστησαν ποτέ.
Διαλύεται το δίκτυο διανομής.
Και ο κατάλογος είναι πολύ μακρύς. Οι εργαζόμενοι από τότε και επανειλημμένα είχαν επισημάνει τις καταστροφικές επιλογές της διοίκησης. Αποτέλεσμα ο τζίρος της εταιρείας να πέσει από 85.000.000 το 2008 στα 15.500.000 το 2012 και η εταιρεία να αντιμετωπίζει έντονα προβλήματα ρευστότητας τα τελευταία 2 χρόνια. Στο διάστημα αυτό γίνεται προσπάθεια αναδιάρθρωσης των τραπεζικών δανείων (κούρεμα) και νέας χρηματοδότησης.
Οι συζητήσεις και συμφωνίες με μια ομάδα 14 τραπεζών αποδεικνύονται εξαιρετικά χρονοβόρες. Οι τράπεζες, που ανακεφαλαιώνονται με χρήματα του ελληνικού λαού – και στα ΔΣ τους συμμετέχουν ενίοτε και μέλη της οικογένειας του μεγαλομέτοχου Δαυίδ – εμφανίζονται αδιάφορες μπροστά στο διαφαινόμενο αδιέξοδο της εταιρείας.
Οι δύο χρηματοδοτήσεις που συμφωνούνται με τις τράπεζες 8.923.000 και 4.942.000 αργούν να εκταμιευθούν και έτσι η έλλειψη ρευστότητας στραγγαλίζει την εταιρεία.
Δεν πληρώνονται προμηθευτές, δεν αγοράζονται πρώτες ύλες για παραγωγή προϊόντων, η εταιρεία δεν μπορεί να είναι συνεπής στους πελάτες της με αποτέλεσμα να χάνεται μέρα με τη μέρα η μάχη στην αγορά. Οι ανταγωνιστές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό κερδίζουν σημαντικό μερίδιο αγοράς, που είναι δικό μας!
Θεωρούμε ότι οι δύο πλευρές -Τράπεζες και μέτοχος- εχουν κοινή ευθύνη για το σημερινό αδιέξοδο. Οι επιλογές τους αποδείχτηκαν καταστροφικές. Αυτοί προσπαθούν να πετάξουν ο ένας το μπαλάκι στον άλλο. Η συμπαιγνία τους είναι απίστευτη. Ξέρουμε ότι αν θέλουν τα βρίσκουν μια χαρά! Ας μη διανοηθούν να παίξουν τα παιχνίδια τους στις πλάτες των εργαζομένων!
Όταν θεωρούσαν ότι θα αυξανόταν η κερδοφορία τους «εφτιαξαν» την Nutriart. Τώρα που θεωρούν ότι τα κέρδη τους δεν θα είναι επαρκή θέλουν να «καταργήσουν» εργαζόμενους και παραγωγικές μονάδες που θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες των εργαζομένων και της αγοράς.
Άλλωστε ταυτόχρονα με το κλείσιμο της Nutriart ο όμιλος ξεκινάει να δραστηριοποιείται σε μια σειρά από κλάδους από τους οποίους προσδοκά αυξημένη κερδοφορία. Η τοποθέτηση του κ. Γιώργου Δαυίδ στην ηγεσία της Eurobank το επιβεβαιώνει.
Οι εργαζόμενοι θεωρούν ότι η εταιρεία έχει μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης για τους εξής βασικούς λόγους:
- Η εταιρεία δραστηριοποιείται μέσω καθετοποιημένης παραγωγής στην επεξεργασία αλεύρων – βασικό είδος διατροφής, στην παραγωγή Ψωμιών και Αρτοσκευασμάτων καθώς και Προϊόντων Καταψυγμένης ζύμης. Σε μια εποχή που ο κόσμος πεινάει είναι ύβρις και έγκλημα να κλείνει μια τέτοια εταιρεία.\- Τα εμπορικά σήματα της εταιρείας – Αλλατίνη, Κατσέλης και Πλάζα – είναι πανίσχυρα, με μεγάλη αναγνωρισημότητα στην Ελληνική και ξένη αγορά.
- Η αγορά στα ψωμιά δεν είναι υψηλής ανταγωνιστικότητας. Υπάρχουν 3 εταιρείες στο χώρο.
Οι εργαζόμενοι έβαλαν πλάτη με το παραπάνω τα τελευταία χρόνια:
Από 1.000 έμειναν 500, αντιμετώπισαν μεγάλες και συνεχείς καθυστερήσεις στη μισθοδοσία τους – έμειναν μέχρι και 5 μήνες απλήρωτοι, παρείχαν μειωμένη εργασία για 3 μήνες στις αρχές του 2013.
Αντίθετα, η διοίκηση δεν υποστήριξε την ανάπτυξη της εταιρείας και μας δημιουργεί πολλά ερωτηματικά η χρονική επιλογή της κατάθεσης της αίτησης πτώχευσης, τώρα που υπάρχουν σημαντικά σημάδια ανάκαμψης των πωλήσεων.
Η εταιρεία πρέπει να επιβιώσει και θα επιβιώσει. Δεν ζητάμε τίποτα άλλο παρά την ΑΜΕΣΗ επαναλειτουργία των εργοστασίων.
Τα χρήματα από αξιοποίηση των παραγωγικών δραστηριοτήτων θα πρέπει να διοχετευθούν άμεσα για να καλύψουν τις λειτουργικές ανάγκες της εταιρείας και όχι τα υπερκέρδη των τραπεζών.
Καμία απόλυση – καμία δυσμενής αλλαγή των όρων εργασίας.
Η κυβέρνηση θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στους 500 εργαζόμενους και στις οικογένειες τους, απέναντι στον λαό που πλήττεται σκληρά από την κρίση και επιπλέον απέναντι σε δεκάδες άλλες οικονομικές μονάδες που δραστηριοποιούνται γύρω απ αυτή (π.χ. αγρότες, προμηθευτές, μεταφορείς κ.λ.π)
Ακόμα θα πρέπει να λογοδοτήσει επειδή άφησε βορά των επιχειρηματικών σκοπιμοτήτων μια εταιρεία η οποία, ειδικά σε συνθήκες που ο λαός δοκιμάζεται σκληρά, μπορεί να προσφέρει, εξυπηρετώντας στοιχειώδεις ανάγκες επιβίωσής του.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους , ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, σε κοινή συμπόρευση και αγώνα για την ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής που εφαρμίζει η κυβέρνηση σε συνεργασία με την Τροϊκα και την Ευρωπαική Ενωση.
Οι εργαζόμενοι λειτουργούν γενιές ολόκληρες τις ιστορικές αυτές εταιρείες και όχι τα Golden boys του τραπεζικού κατεστημένου και του Μεγαλομέτοχου.
Από κοινού :
Σωματείο Εργαζομένων Υιοι Χ.Κατσέλη και Σωματείο Εργαζομένων Αλλατίνη-Ελβιπέτ
 

Εξιχνιάστηκε ο θάνατος του Γιούρι Γκαγκάριν – VIDEO


Έγραψε ιστορία το 1961 όταν έγινε ο πρώτος άνθρωπος που ταξίδεψε στο Διάστημα. Η αποστολή πραγματοποιήθηκε στις 12 Απριλίου, διήρκεσε 108 λεπτά και αποτέλεσε μία από τις μεγαλύτερες νίκες της Σοβιετικής Ένωσης. Επτά χρόνια αργότερα, το 1968, ο Γιούρι Γκαγκάριν, σκοτώθηκε στη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης υπό άκρως μυστηριώδεις συνθήκες, κάτι που πυροδότησε πολλές φήμες και εικασίες.
Μεταξύ των θεωριών συνωμοσίας είναι και αυτή ότι δολοφονήθηκε με διαταγή του Σοβιετικού ηγέτη Λεονίντ Μπρέζνιεφ για αδιευκρίνιστο αδίκημα ή για απιστία στο Κόμμα. Άλλοι ισχυρίζονται ότι ο πρώτος Κοσμοναύτης αυτοκτόνησε κι άλλοι ότι το σκάφος του συγκρούστηκε με UFΟ. Σύμφωνα με έγγραφα του Κρεμλίνου που δημοσιοποιήθηκαν το 2011, οι έρευνες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι το εκπαιδευτικό τζετ, το οποίο κυβερνούσε ο Γκαγκάριν έκανε ελιγμό για να αποφύγει ένα μετεωρολογικό αερόστατο, με αποτέλεσμα να πέσει σε δίνη και στη συνέχεια να συντριβεί στο έδαφος.
Έπειτα από 40 χρόνια απόλυτης μυστικότητας, χάρη στη συνδρομή του Κοσμοναύτη, Αλεξέι Λεόνοφ, μπορεί να αποκαλυφθεί η πραγματική αιτία θανάτου του Γκαγκάριν. Ο Λεόνοφ ήταν ο πρώτος Κοσμοναύτης που έκανε διαστημικό περίπατο το 1965 και ήταν μέλος εξεταστικής επιτροπής ώστε να διερευνηθεί το δυστύχημα, καθώς ήταν παρών τη μοιραία εκείνη ημέρα του Απριλίου. Μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης, ο Λεόνοφ μπορεί να αποκαλύψει τα πραγματικά γεγονότα πίσω από το δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στον συνάδελφό του. Αποκαλύψεις που τις κρατούσε μυστικές 20 χρόνια.
Σύμφωνα με τη μαρτυρία του Λεόνοφ, ένα μαχητικό SU-15 πετούσε, χωρίς άδεια, επικίνδυνα κοντά στο αεροσκάφος του Γκαγκάριν. "Το πολεμικό αεροσκάφος δεν σεβάστηκε τον κανόνα της απόστασης. Το ξέρω γιατί ήμουν εκεί και άκουσα τον θόρυβο ενώ μίλησα με αυτόπτες μάρτυρες" τονίζει ο Κοσμοναύτης.
Ο Γκαγκάριν εκείνη την εποχή ήταν αναπληρωτής διευθυντής στο εκπαιδευτικό κέντρο κοσμοναυτών και ξανάρχιζε να πετά πολεμικά αεροσκάφη όπως και το 1960. Εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών, ο Λεόνοφ ανέμενε στο σημείο επίσημη εντολή ότι οι εκπαιδευτικές ασκήσεις δεν θα πραγματοποιούνταν εκείνη την ημέρα. Τότε άκουσε τον εκκωφαντικό θόρυβο και είδε την έκρηξη. Ο άνδρας ενημέρωσε την κρατική επιτροπή που διενεργούσε ανάκριση για το τραγικό συμβάν και τελικά κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση σε σειρά παραποιημένων στοιχείων.
Αν και τα σχόλιά του είχαν τη δική του υπογραφή, δεν ήταν γραμμένα από τον ίδιο. "Υπήρξε ωστικό κύμα που ακολουθήθηκε από εκκωφαντικό θόρυβο διάρκειας 2 δευτερολέπτων, ενώ όταν κοίταξα το έγγραφο διάβασα ότι ο θόρυβος ήταν διάρκειας 15-20 δευτερολέπτων. Αυτό υποδεικνύει ότι τα δύο αεροσκάφη δεν είχαν μεταξύ τους απόσταση μεγαλύτερη των 50 χιλιομέτρων".
Ο Λεόνοφ γνώριζε ότι το τζετ του Γκαγκάριν στριφογύριζε επί 55 δευτερόλεπτα και με ταχύτητα 750 χλμ. κι έτσι έκανε τους δικούς του υπολογισμούς. "Ένα τζετ μπορεί να συντριβεί με τέτοια περιδίνηση μόνο αν ένα μεγαλύτερο αεροσκάφος περνά από πολύ κοντά του και με τα αέριά του αντιστρέψει την πορεία του" τονίζει ο Κοσμοναύτης. "Κι αυτό ακριβώς συνέβη στον Γκαγκάριν!" αποκαλύπτει με νόημα. Ωστόσο υπάρχει ακόμη ένα μυστικό: ποιος ήταν ο έτερος πιλότος; Λέγεται ότι είναι ακόμη ζωντανός, χαίρει άκρας υγείας και είναι 80 ετών. Ο Λεόνοφ έχει ορκιστεί απόλυτη εχεμύθεια ώστε να μην αποκαλύψει ποτέ την ταυτότητά του.
 


Daily Mail

''ΣΠΗΛΙΑ ΤΗΣ ΣΤΡΩΜΗΣ - ΣΠΗΛΑΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ''


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
Ο Δήμος Δελφών, το Δημοτικό Συμβούλιο  και η Τοπική Κοινότητα Στρώμης σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας  την εορταστική εκδήλωση
 
''ΣΠΗΛΙΑ ΤΗΣ ΣΤΡΩΜΗΣ-ΣΠΗΛΑΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ''
που θα γίνει την Κυριακή 7 Ιουλίου 2013 στη θέση ''Κρύα Βρύση'' της Τ.Κ. Στρώμης, εκεί όπου το φθινόπωρο του 1942 προσφέρθηκε καταφύγιο σε Βρετανούς και Έλληνες Αλεξιπτωτιστές, καταστρώθηκε το σχέδιο Ανατίναξης της Γέφυρας του Γοργοποτάμου και κατορθώθηκε ο συντονισμός των ενεργειών των δύο κυριοτέρων Ελληνικών Αντιστασιακών Οργανώσεων.
Η ''Σπηλιά της Εθνικής Αντίστασης '',όπως έχει ονομαστεί σήμερα, αποτελεί σημαντικό Ιστορικό Μνημείο, σημείο αναφοράς στον αγώνα για Ανεξαρτησία και σύμβολο Εθνικής Ενότητας και Ομοψυχίας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013
7:30 -10:30 Τέλεση Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό  ''Παναγία η Στρωμίτισσα''- Θέση Εκκλησιάς Ράχη
11:00 Προσέλευση Προσκεκλημένων
11:30 Προσέλευση Επισήμων στο Σπήλαιο της Εθνικής Αντίστασης στη θέση ''Κρύα Βρύση''
- Πανηγυρικός της ημέρας
- Κατάθεση Στεφάνων
- Σιγή ενός λεπτού
- Εθνικός Ύμνος
- Ξενάγηση στο Σπήλαιο
13:15 Ιστορική Αναδρομή - Αφιέρωμα στα Γεγονότα Ανατίναξης της Γέφυρας του Γοργοποτάμου (στην πλατεία της Στρώμης)
Γεύμα - Παραδοσιακό γλέντι (στην πλατεία της Στρώμης)
Η Πρόεδρος της Τ.Κ. Στρώμης
Μαίρη Ανδρεοπούλου

 

Ερχεται νέο σοκ: Μισθούς 350 ευρώ προετοιμάζει η Τρόικα - Τι είναι ο θεσμός των mini jobs

Ερχεται νέο σοκ:  Μισθούς 350 ευρώ προετοιμάζει η Τρόικα - Τι είναι ο θεσμός των mini jobs
Ο Γιάννης Βρούτσης επανέλαβε το Σάββατο ότι δεν θα μειωθεί ο κατώτατος μισθός, ωστόσο, η Τρόικα αναμένεται να προωθήσει προσεχώς την εισαγωγή και στην Ελλάδα του θεσμού των mini jobs, όπως αποκαλείται η μικροεργασία, δηλαδή η εργασία με αμοιβή ως 350 ευρώ.
Σύμφωνα με την Real News, στόχος της τρόικας είναι να υιοθετηθεί ένα μοντέλο ελαστικής εργασίας, χαμηλής αμοιβής, μηδενικής απόδοσης φόρου και ανάλογης πληρωμής εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία. Μάλιστα οι απαιτήσεις των δανειστών αναμένεται να ενταθούν αυτή την εβδομάδα και στόχος είναι, όπως ισχυρίζονται, ο δείκτης της ανεργίας να μειωθεί άμεσα κατά 2%-4%.
Προβλέπεται, λοιπόν, η περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού, κυρίως των νέων μέσω της εισαγωγής των mini jobs, δηλαδή της μικροεργασίας που εφαρμόζεται ευρέως στη Γερμανία, με το αιτιολογικό της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και της αντιμετώπισης της ανεργίας των νέων.
Τέλος πιέσεις ασκούνται και για την υιοθέτηση του μέτρου της ανταπεργίας, του λεγόμενου lock out, που προωθείται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και δίνει το δικαίωμα στον εργοδότη να αρνηθεί την παροχή υπηρεσιών εκ μέρους των εργαζομένων που μέχρι πρότινος βρίσκονταν σε απεργία.

Χαμός για δεύτερη μέρα στη συγκυβέρνηση


Φωτιά και τσεκούρι στη δικομματική για τον Ανδρέα - Το οργισμένο τηλεφώνημα Βενιζέλου σε Σαμαρά για τον Βορίδη
- Χαμός για δεύτερη μέρα στη συγκυβέρνηση για τον Ανδρέα Παπανδρέου
- Αμετανόητος ο Μάκης Βορίδης για όσα είπε για τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
- Τηλεφωνική επικοινωνία του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο
 - Κωνσταντινόπουλος: Ο Βορίδης ζητούσε να πέσει φωτιά και τσεκούρι στη ΝΔ του Καραμανλή
- Πάγκαλος: Κρίμα, κι έχει δυνατότητες
- Κουκουλόπουλος: Χουντοδεξιοί τότε, νεοφιλελεύθεροι τώρα έχουν αντίπαλο το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα
Η φωτιά που άναψε στη δικομματική κυβέρνηση μετά τα όσα είπε ο Μάκης Βορίδης για τον Ανδρέα Παπανδρέου δε λέει να κοπάσει. Στελέχη και από τις δυο πλευρές ρίχνουν λάδι στη φωτιά, ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος πήρε ήδη τηλέφωνο τον Αντώνη Σαμαρά!
«Το ΠΑΣΟΚ έχει μεταφέρει αρμοδίως τη δυσφορία του για τις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάκη Βορίδη» ήταν η άτυπη ενημέρωση της Ιπποκράτους. Σε... απλά ελληνικά, ο Ευάγγελος Βενιζέλος τηλεφώνησε στον Αντών Σαμαρά για να του εκφράσει την οργή του ΠΑΣΟΚ για τα όσα είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κατά του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ.
Ο Μάκης Βορίδης, πάντως, δεν παίρνει πίσω τίποτα απ’ όσα είπε. «Ο σχηματισμός της κυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ δεν σημαίνει ότι χάσαμε την ιδεολογική μας ταυτότητα», τόνισε σε δηλώσεις του στην πρωινή εκπομπή του Mega.
Με πληροφορίες από το newsit.gr
 

Προκαλούν οι Γερμανοί: Απαιτούν 120 εκατ. για τα ελαττωματικά Leopard

Προκαλούν οι Γερμανοί: Απαιτούν 120 εκατ. για τα ελαττωματικά Leopard

Το ακούσαμε κι αυτό!
Δεν φτάνει που θησαύρισαν τόσα χρόνια στις πλάτες του ελληνικού λαού από τα εξοπλιστικά πάρτι στην Ελλάδα, θέλουν και αποζημιώσεις!
Συγκεκριμένα, επικαλούμενοι νομικίστικες λεπτομέρειες ζητούν να τους πληρώσει η Ελλάδα τόκους ύψους 120 εκατομμυρίων ευρώ για τα άρματα μάχης Leopard που μας πούλησαν.
Σφυρίζουν αδιάφορα όμως για τις ρωγμές και τα άλλα προβλήματα που είχαν παρουσιάσει!
Σύμφωνα με κυριακάτικη εφημερίδα, οι Γερμανοί της KMW απαιτούν κοντά στα 120 εκατομμύρια από το ελληνικό δημόσιο.
Κατά τη διάρκεια της παράδοσης των Leopard παρατηρήθηκαν σοβαρά προβλήματα με ρωγμές και φθορές στα πυροβόλα των αρμάτων. Το ΓΕΣ υποστήριξε ότι όλα αυτά οφείλονταν στην χρησιμοποίηση από τους γερμανούς κατασκευαστές υλικών χαμηλότερης αξίας και ποιότητας.
Οι Γερμανοί απρόθυμα και μετά από αρκετή καθυστέρηση ανέλαβαν να διορθώσουν τα προβλήματα αλλά μέχρι το 2011 οι επιδιορθώσεις δεν είχαν ολοκληρωθεί. Το ΓΕΣ είχε αρνηθεί να προχωρήσει σε οριστική παραλαβή σε εννέα από τα 170 άρματα. Συνέπεια όλων αυτών των καθυστερήσεων ήταν να υπάρξουν καθυστερήσεις και σε κάποιες πληρωμές.
Εκμεταλλευόμενοι τη γνωστή ελληνική αδιαφορία οι Γερμανοί από «κατηγορούμενοι» αποφάσισαν να εμφανιστούν ως «κατήγοροι».
Προσέφυγαν στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους στις 21 Δεκεμβρίου 2012 και ζήτησαν να αναγνωριστεί η απαίτησή τους για καταβολή τόκων υπερημερίας 117.991.547 ευρώ λόγω μη πληρωμής εκ μέρους του ελληνικού δημοσίου του 69% της αξίας τιμολογίων «παραδοθέντων συμβατικών ειδών».

Νέες περικοπές σε παροχές και συντάξεις


Αθήνα
Σε οικονομικό αδιέξοδο οδηγούνται τα ασφαλιστικά ταμεία, λόγω της ύφεσης και του υψηλότατου ποσοστού της ανεργίας.
To έλλειμμα στο τέλος του 2013 αναμένεται να φτάσει τα 2,5 δισ. ευρώ, έναντι πρόβλεψης 2,3 δισ. ευρώ.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο πεντάμηνο του έτους τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν αντλήσει από τον προϋπολογισμό μεγαλύτερο ποσοστό της κρατικής χρηματοδότησης από αυτό που αναλογεί.
Όπως αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ του Βήματος της Κυριακής, από το φθινόπωρο θεωρείται βέβαιο ότι έρχονται περικοπές 10% στο σύνολο των παροχών, ενώ από το 2014 έρχονται μειώσεις στα εφάπαξ βοηθήματα.
Μεταξύ άλλων, αναμένονται περικοπές σε φάρμακα, νοσήλια και δαπάνες Υγείας μετά τη διαπίστωση ότι το έλλειμμα του ΕΟΠΥΥ έχει ξεφύγει από κάθε πρόβλεψη.
Στον ΟΑΕΕ το υπουργείο Εργασίας έχει να επιλέξει μεταξύ της επιβολής εισφοράς σε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες (πρόταση για 0,2%) ή της μείωσης των συντάξεων κατά 25 έως 50 ευρώ.
Επίσης, ένα έτος νωρίτερα (Ιανουάριος 2014, αντί 2015) θα εφαρμοστεί ο νέος τρόπος υπολογισμού για το εφάπαξ του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων και ΤΑΥΤΕΚΩ (ΔΕΚΟ-τράπεζες).
Ο νέος υπολογισμός προβλέπει εφάπαξ έως 5.500 ευρώ ανά άτομο, αν τα ποσά υπολογίζονται μόνο με βάση τις εισφορές των εν ενεργεία υπαλλήλων.
Newsroom ΔΟΛ www.in.gr

Αποβιβάστηκαν από Σινούκ 15 κομάντος στην Ορεινή Ναυπακτία

Transporting Canadian Troops during Operation Enduring Freedom, Afghanistan, circa 2003.

Δείτε λεπτό προς λεπτό το ρεπορτάζ για τον εντοπισμό των Αλβανών κακοποιών στην ορεινή Ναυπακτία:
Kυριακή 00:40.Και ο Στρατός στις έρευνες:
Σύμφωνα με αποκλειστική πληροφόρηση  στις..... έρευνες που διεξάγονται σε ευρεία κλίμακα στην περιοχή της Δορβιτσάς Ναυπακτίας πριν από λίγο κατεύθασαν και παίρνουν μέρος 15 Κομάντος των ειδικών δυνάμεων τους οποίους άφησε στο σημείο ελικόπτερο Chinook.
15:56 Σύμφωνα με Πληροφορίες του Nafpaktainews.gr εντοπίστηκε πρόχειρο κατάλυμα μέσα στο ποταμό Κότσαλο, κινητοποίηση της αστυνομίας αυτή την ώρα για να διαπιστώσουν αν είναι των αδίστακτων κακοποιών.
01:39 Σάββατο 29/6: Κλοπή σε σπίτι στη Δόρβιτσα: Η ηλικιωμένη που διέμενε στο σπίτι είχε βγει για λίγο από την οικία της και στην επιστροφή της αντίκρισε τα φώτα αναμμένα και από το σπίτι της να λείπουν χρυσαφικά. Την υπόθεση διερευνά η αστυνομία για τυχών εμπλοκή των κακοποιών που αναζητούνται. Ακόμη ο ποταμός Κότσαλος φυλάσσεται από αστυνομικές δυνάμεις. Για ακόμη ένα βράδυ το Nafpaktianews.gr θα σας μεταφέρει την οποιαδήποτε εξέλιξη υπάρξει στην αναζήτηση των αδίστακτων κακοποιών.
23:02 Άντρες των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού σώματος στην ορεινή Ναυπακτία για την αναζήτηση των δραπετών.
18:48 Οι έρευνες συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό πλέον σε όλη την Ορεινή Ναυπακτία από τις αστυνομικές αρχές.Εν’το μεταξύ σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δακτυλοσκοπικών ελέγχων στα παραβιασμένα σπίτια σε Χρύσοβο και Πόδο πλέον τα στοιχεία μαρτυρούν ότι από “κει πέρασαν οι δραπέτες,αφού ταυτοποιήθηκαν τα αποτυπώματά τους
05:15 :Έρευνες σε διάφορα σημεία καθ’όλη τη διάρκεια της νύχτας χωρίς όμως να βρεθούν τα ίχνη των κακοποιών.
00:25 Παρασκευή 28/6 Έρευνες στο ποταμό Κότσαλο σε μια δύσβατη περιοχή κοντά στον Πόδο Ναυπακτίας για τον εντοπισμό των κακοποιών- Σύμφωνα με πληροφορίες του nafpaktianews.gr οι αστυνομικές δυνάμεις είναι κοντά στα ίχνη των κακοποιών που εκτιμάται πως βρήκαν κρησφύγετο σε κάποιο σημείο του ποταμού. Συνεχής ενημέρωση καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας.
00:23 Οι μηχανές που έφθασαν απόψε στην Ναύπακτο θα χρησιμοποιηθούν για τις αυριανές έρευνες, αυτήν ώρα τα μπλόκα συνεχίζονται κανονικά και έχουν επεκταθεί , οι έρευνες στην ευρύτερη περιοχή του Πλατάνου συνεχίζονται.
22:40 Έρευνες και στη ευρύτερη περιοχή του Πλατάνου, οι αστυνομικές αρχές χτενίζουν την περιοχή και ελέγχουν έναν προς ένα όλα τα σπίτια.
21:00 Με 16 μηχανές ενισχύει το στόλο της η ΕΛ.ΑΣ στη Ναύπακτο. Κατεύθασαν πριν λίγο έξω από το αστυνομικό τμήμα.
Άφιξη των 16 μηχανών της ΕΛ.ΑΣ.
18:00 Αποκλειστική πληροφόρηση του Nafpaktianews:Το σκηνικό των ερευνών των αστυνομικών δυνάμεων πλέον είναι γενικευμένο σε όλο τον Ορεινό όγκο της περιοχής μας.Το μεσημέρι άνδρες της ΟΠΚΕ και των ειδικών ομάδων ερευνούσαν την περιοχή της Χόμορης συνοδεία του ελικοπτέρου της ΕΛ.ΑΣ.
13:25.Στο στόχαστρο η Αποδοτία.Το σκηνικό μεταφέρεται στην Άνω Χώρα;;;
Σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκαν 5 οικίες στο χωριό Πόδος του πρώην δήμου Αποδοτίας της Ορεινής Ναυπακτίας.Στο σημείο μεταβαίνουν αστυνομικοί για να εκτίμησουν αν πρόκειται για συνέχεια στις διαρρήξεις που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό και έχουν σχέση με τους δραπέτες ή όχι.Υπάρχει και το ενδεχόμενο το περιστατικό αυτό να σχετίζεται και τους δύο ληστές που καταζητούνται από την υπόθεση της Ρέρεσης οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί στο χωριό Ελευθέριανη.
00:25 Έντονη κινητηκότητα αυτή την ώρα από τις αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν όλα τα μπλόκα, μείνετε συντονισμένοι το Nafpaktianews θα σας ενημερώνει και κατά την διάρκεια της νύχτας αν υπάρξει νεότερη εξέληξη.
18:49....Ώρες αγωνίας περνούν οι λιγοστοί κάτοικοι στον Ορεινό όγκο της Ναυπακτίας και της Φωκίδας βλέποντας και ακούγωντας να παραβιάζονται οι περιουσίες τους.
Σαφής εξήγηση δεν μπορεί να δοθεί ακόμη από τις αστυνομικές αρχές για την ταυτότητα των δραστών,αλλά μέσω των δακτυλικών αποτυπωμάτων που ενδεχομένως βρεθούν θα καθοριστεί και η ταυτότητά τους.Έτσι μετά τα περιστατατικά σε σπίτια στο Χρύσοβο Ναυπακτίας όπως σας είχαμε ενημερώσει,άλλο ένα έρχεται να προστεθεί (στην τοποθεσία Περιθιώτισσα) όπου οι εισβολείς και εδώ έδρασαν με τον ίδιο τρόπο.Δηλαδή παραβίασαν την οικία,εφοδιάστηκαν με είδη πρώτης ανάγκης(τρόφιμα-ρουχισμό),έκαναν χρήση του μπάνιου και εξαφανίστηκαν.Η Αστυνομία φυσικά και γι’αυτό το περιστατικό εξετάζει όλα τα πιθανά ενδεχόμενα.
Σε επίκαιρα σημεία στο μεταξύ βρίσκονται δυνάμεις της Αστυνομίας με το δάχτυλο στη σκανδάλη.Καθημερινά καταφθάνουν και νέες δυνάμεις οι οποίες ενισχύουν τις υπάρχουσες σε μια προσπάθεια αποκλεισμού και παρατήρησης όσων περισσότερων σημείων-περασμάτων γίνεται.Αυτό που θέλουν οι αστυνομικοί σε κάθε περίπτωση είναι να εξαντλήσουν τους δραπέτες και να μειώσουν τις πιθανότητες γενικευμένης εμπλοκής η οποία θα είχε πιθανόν άγνωστα αποτελέσματα.

Το πρώτο που θα κάνει είναι... λουκέτα σε νοσοκομεία!

αδωνης

ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΧΑΙΡΕΤΑΙ Η ΤΡΟΪΚΑ...
 Αποφασισμένος να βρει λύση σε όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με τον τομέα της Yγείας δηλώνει ο Άδωνις Γεωργιάδης. Σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής προαναγγέλλει δραστικές αλλαγές και τονίζει πως θα προβεί ακόμη και σε κλείσιμο νοσοκομείων αν αυτό κριθεί απαραίτητο.
«Ο βασικός μου στόχος είναι να είμαστε πλήρως έτοιμοι σε ό,τι αφορά τα προαπαιτούμενα. Δεν πρόκειται να ξεφύγει τίποτα. Θα υλοποιηθούν όλες οι δεσμεύσεις που έχει δώσει η χώρα και δεν θα ρισκάρουμε τις επόμενες δόσεις» δηλώνει ο υπουργός Υγείας.
Εξηγεί επίσης ότι έχει καταλήξει στη μέθοδο του «claw back» σε ό,τι αφορά τον ΕΟΠΠΥ, τον συμψηφισμό δηλαδή μεταξύ του ΕΟΠΠΥ και των διαγνωστικών κέντρων και κλινικών και προαναγγέλλει εξονυχιστικούς ελέγχους στο πεδίο των εγκρίσεων δαπανών. Μάλιστα μέσα στο επόμενο 15θήμερο θα προχωρήσει, όπως λέει, σε σαρωτικές αλλαγές στις διοικήσεις των νοσοκομείων.
«Μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχω ελέγξει τα πάντα. Νοσοκομεία, ζημίες, κόστη, χρησιμότητα, κλίνες. Εάν χρειαστεί να κλείσω νοσοκομεία, θα τα κλείσω».
Τέλος στις άμεσες προτεραιότητές του είναι και η αποπληρωμή οφειλών. «Χρωστάμε περίπου 1,7 δισ. θα προχωρήσω πολύ γρήγορα ακόμη και με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, προκειμένου να αποπληρωθούν τα χρέη αυτά» καταλήγει.

Με απειλές για νέα μέτρα έρχεται η τρόικα στην Αθήνα - Τι απαιτούν με το προσχέδιο μνημονίου


- Τι αναφέρει το προσχέδιο του μνημονίου που αρχίζει να συζητείται από Δευτέρα
- Ζητούν την πληρωμή του ειδικού τέλους ακινήτων σε 4 αντί για 5 δόσεις
- Άλλες 6 προαπαιτούμενες δράσεις περιλαμβάνει το προσχέδιο
- Κ. Μητσοτάκης: Κάθε απόλυση θα ακολουθείται από μία πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ
Νέα μέτρα σε περίπτωση που δεν εισπραχθούν τα αναμενόμενα από τις δύο ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών περιλαμβάνει το προσχέδιο του μνημονίου που έστειλε η τρόικα στην κυβέρνηση, λίγο πριν έρθει στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, στο προσχέδιο περιλαμβάνεται η πληρωμή του Ειδικού Τέλους Ακίνητων μέσω της ΔΕΗ σε 4 δόσεις, αντί για 5. Στις απαιτήσεις των τροικανών περιλαμβάνονται επίσης:
- Ο περιορισμός των δαπανών του ΕΟΠΥΥ(μέσω περισσότερων ελέγχων, νέας μείωσης τιμών, ευρύτερης χρήσης του θεσμού claw back στα διαγνωστικά κέντρα και τα ιδιωτικά νοσοκομεία)
- Πλήρης εφαρμογή της εισφοράς στις επιχειρήσεις υπέρ του ΟΑΕΕ το 2014
 - Ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων για να καλυφθούν αστοχίες στα έσοδα απο τις ρυθμίσεις για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία
- Υιοθέτηση νέων οργανογραμμάτων που θα αφορούν σε 450.000 θέσεις εργασίας στο Δημόσιο
- Τοποθέτηση 12.500 υπαλλήλων σε καθεστώς διαθεσιμότητας έως το τέλος Ιουνίου
- Μεταφορά στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων της μονάδας εσωτερικών υποθέσεων και υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων
Για τη διαθεσιμότητα η κυβέρνηση θα επιδιώξει να λάβει παράταση έως το Σεπτέμβριο. Τη Δευτέρα ο αρμόδιος υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με την τρόικα.
Σε συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ της Κυριακής ο νέος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης παραδέχεται οτι θα γίνουν απολύσεις τονίζει ωστόσο πως "για κάθε υπάλληλο ο οποίος θα φεύγει θα έρχεται ένας ο οποίος σήμερα περιμένει στην... ουρά του ΑΣΕΠ".

«ΝΑ ΣΕ ΚΑΨΩ ΝΑ Σ’ ΑΛΕΙΨΩ ΛΑΔΙ»

Συμπαθεί τον Κυριάκο η Λαγκάρντ αλλά δεν δίνει παράταση σε απολύσεις!

Συμπαθεί τον Κυριάκο η Λαγκάρντ αλλά δεν δίνει παράταση σε απολύσεις!
Το ΔΝΤ βάζει «βέτο» στο αίτημα της κυβέρνησης για παράταση στις απολύσεις και ζητεί επί πίνακι 14.000 δημοσίους υπαλλήλους
Πάγο στην προσδοκία της κυβέρνησης έχει ήδη βάλει ο Πόλ Τόμσεν του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείο στο αίτημα της ελληνικής πλευράς να δοθεί παράταση στην υλοποίηση της υποχρέωσης της χώρας μας για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.
Παρά την συμπάθεια που αποσπάσει πολύ πριν οριστεί υπουργός, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης από τα στελέχη του ΔΝΤ και της τρόικας, οι δανειστές μας είναι κάθετοι στην απαίτησή τους να πεταχτούν άμεσα στο δρόμο δεκάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι.
Ο Σαμαράς έχει επενδύσει πολλά στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ωστόσο, ο νέος Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν είναι και... «μάγος». Αν καταφέρει να μεταπείσει τον Τόσμεν να δοθεί παράταση, τότε θα πρόκειται για δική του προσωπική επιτυχία... Και είναι γεγονός ότι η Κριστίν Λαγκάρντ εκτιμά πολύ το νέο Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης. «Είναι όμως αρκετή μία τέτοια εκτίμηση που του τρέφει, για να καμφθούν οι αντιστάσεις του ΔΝΤ;», σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές.
Μετά την ΕΡΤ έρχεται κι άλλο λουκέτο
Σύμφωνα με πληροφορίες του "Newsbomb.gr", οι απαιτήσεις της Τρόικας δεν σταματούν εδώ.
Εκτός από το «λουκέτο» στην ΕΡΤ, η τρόικα ζητά τώρα να κλείσει και δεύτερη ΔΕΚΟ με «αιφνίδιο θάνατο» βάσει της πράξεως νομοθετικού περιεχομένου η οποία φυσικά δεν έχει ανακληθεί όπως ζητούσε το ΠΑΣΟΚ. Στην επίσκεψη της τρόικας την ερχόμενη βδομάδα, οι δανειστές μας θα φθάσουν με πολύ άγριες διαθέσεις καθώς αναμένεται να θέσουν ακόμα και θέμα νέας μείωσης μισθών και συντάξεων με το επιχείρημα ότι η δημοσιονομική προσαρμογή έχει μείνει πολύ πίσω! Ήδη από χθες αργά το βράδυ διακινούνται πληροφορίες που φέρουν τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα να σκέφτεται σοβαρά τι θα γίνει με την εταιρεία «Ελληνική Αμυντικά Συστήματα» με 996 απλήρωτους εργαζομένους από τις αρχές της χρονιάς, παρότι υπάρχουν ανεκπλήρωτες παραγγελίες ύψους 250 εκατ. Ευρώ.

Ο… αφακέλωτος κ. Βορίδης επιτίθεται


Του Θανάση Νικολαΐδη
ΚΑΤΙ ξέρει ο κ. Σαμαράς και δεν τον έκανε υπουργό. Κάτι θυμάται ο κ. Βενιζέλος και δεν τον…πρότεινε. Μόνος, λοιπόν, και με το παρελθόν του ο κ. Βορίδης, στη γωνιά και παραπονεμένος, δεν το άντεξε.
ΕΧΕΙ την άποψή του για το ΠΑΣΟΚ του Α. Παπανδρέου και το δικαίωμα να τη διατυπώνει δημόσια, δημοκρατικά και ελεύθερα (πλην άκαιρα), έχουμε κι εμείς το δικαίωμα να κρίνουμε τον παλιό ΕΠΕΝίτη, κατοπινό ΛΑΟΣίτη και σημερινό Νεοδημοκράτη (που ίσως το ξανασκάσει για τον… φυσικό του χώρο). Για τα «έργα» του (με το τσεκούρι υπό μάλης), ανάμεσα σε «λουλούδια» με καδρόνια, πέτρες και… κουκούλα.
ΑΠΕΔΡΑΣΕ απ’ τον ΛΑΟΣ αφήνοντας σύξυλο και καταπροδομένο τον Γ. Καρατζαφέρη, περιεβλήθη την… τήβεννο του υπουργού (γι αυτό και το’ κανε), αναμείχτηκε με Νεοδημοκράτες νομίζοντας πως επιστρέφει στον φυσικό του χώρο και σίγουρος για την (λεγομένη) αριστερά που δεν ενοχλείται από κάτι τέτοια. Ωστόσο, η Ν.Δ. που πασκίζει να αποδείξει πως «η δεξιά άλλαξε» (το’ χε πει και ο αείμνηστος Χαρίλαος) κρατάει τις αποστάσεις της από «δραστήρια» ακροδεξιά στοιχεία. Κι ως προς τον Άδωνη ο Μάκης; Ε, δεν τον άντεξε (υπουργό)!
ΤΟΝ παρατάμε και πάμε στην εποχή του Α. Παπανδρέου. Τότε, που για πρώτη φορά στη ζωή του πήγε διακοπές ο μεροκαματιάρης. Αφήνουμε το 50% των ελλήνων που τον ψήφιζαν (ανάμεσά τους εκείνοι που τον λάτρεψαν) και πάμε στους άλλους μισούς. Ουδέποτε καθυβρίστηκε πρωθυπουργός όσο ο Α. Παπανδρέου απ’ τα «ανήμερα» της δεξιάς και με την ανοχή της (λεγομένης) αριστεράς. Και, βέβαια, είναι λάθος να βλέπεις το ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του ’80 με τα σημερινά μάτια. Κι αν μοιράστηκαν δανεικά, γέμισαν τσέπες φτωχών και δεν ξοδεύτηκαν σε μυστικά κονδύλια για χαφιέδες και αντικομουνισμό, ούτε για εκλογές «βίας και νοθείας».
ΚΙ αν ήταν αντικειμενικός ο κ. Βορίδης και πολιτικά έντιμος, νεότερος και τα’ χε ζήσει, θα ξεκινούσε απ’ τον… χωροφύλακα. Δεν τον παρακολουθούσαν για να νιώσει την ανάσα του χαφιέ στο σβέρκο του κι ούτε ήταν φακελωμένος όπως οι μισοί (και βάλε) έλληνες, άρα δεν ένιωσαν τα πνευμόνια του τον αέρα της Αλλαγής. Κι αν ο μετριοπαθής Γ. Ράλλης παρέδωσε τα ηνία «εν ειρήνη», ήταν γιατί είχε ήδη πρασινίσει ο ουρανός.
ΕΙΠΑΜΕ να αποθέσουμε καταγής τα κομματικά μας ταμπελάκια. Όσο η Ελλάδα σχοινοβατεί κοιτώντας τον γκρεμό. Να μάθουμε να συνεργαζόμαστε, περιμένοντας την Ιστορία. Αυτή θα «αποφανθεί» και μην αδημονούμε.
Υ.Γ.  Πότε «ανοίγει» η ΕΡΤ για να τελειώνουμε με το ΤΙΠΟΤΑ των ιδιωτικών καναλιών; 

Διαθεσιμότητα εκπαιδευτικών: «Θέλω να τα πω όπως τα έχω στην καρδιά και στο μυαλό»


Αρθρογράφος: Χρήστος Κάτσικας - Γιάννης Σπυράλατος
«Θέλω να τα πω όπως τα έχω στην καρδιά και στο μυαλό»       
Είναι πια φανερό, ακόμη και στους πιο δύσπιστους, ακόμη και σ΄ αυτούς που χρόνια πολλά βάσιζαν τη γραμματική και το συντακτικό των αναγνώσεών τους για το «που πάει η εκπαίδευση» στις περίτεχνες διακηρύξεις της κυρίαρχης πολιτικής, ότι οι εκπαιδευτικοί (όπως και όλος ο κόσμος της εργασίας) βρίσκονται μπροστά σε μια «επιχείρηση» συνολικής αλλαγής του τοπίου στη δημόσια εκπαίδευση από την πρώτη μικρή του δημοτικού μέχρι και το Πανεπιστήμιο και τα μεταπτυχιακά προγράμματα.
Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια

Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ ΑΤΟΜΟ

atomoedu.gr


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ ΑΤΟΜΟ

Ευχόμαστε συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες στις εξετάσεις του Γιάγτζειου Κληροδοτήματος.
Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στους μαθητές που πέτυχαν στις εξετάσεις αυτές, σε α’ και β’ κύκλο.
Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε την καθιέρωση, από τη φετινή χρονιά, των παρακάτω υποτροφιών από τα Φροντιστήρια Άτομο :
1. Σε όλους τους επιτυχόντες στις εξετάσεις  του Α΄ Κύκλου του Μαρκίδειου Κληροδοτήματος, που θα εγγραφούν στο Φροντιστήριό μας κατά τη σχολική χρονιά 2013-2014 (Α΄ Γυμνασίου)

θα παρασχεθεί  ΔΩΡΕΑΝ όλο το πακέτο μαθημάτων της Α΄ Γυμνασίου για όλη τη σχολική χρονιά.

2. Σε όλους τους συμμετέχοντες στις εξετάσεις  του Α΄ Κύκλου του Μαρκίδειου Κληροδοτήματος, που θα εγγραφούν στο Φροντιστήριό μας κατά τη σχολική χρονιά 2013-2014 (Α΄ Γυμνασίου)

θα παρασχεθεί έκπτωση διδάκτρων 50% για όλη τη σχολική χρονιά.  

3. Τόσο στους επιτυχόντες όσο και στους συμμετέχοντες στις εξετάσεις  του Β΄ Κύκλου του Μαρκίδειου Κληροδοτήματος, που θα εγγραφούν στο Φροντιστήριό μας κατά τη σχολική χρονιά 2013-2014 (Α΄ Λυκείου) θα δοθεί ειδική έκπτωση 30% για όλη τη διάρκεια της χρονιάς εφόσον παρακολουθήσουν  όλο το πακέτο μαθημάτων της Α΄ Λυκείου .

Στο τέλος αυτής της σχολικής χρονιάς  ευχόμαστε Καλές Διακοπές σε όλους σας και ελπίζουμε να τα πούμε από κοντά τον Σεπτέμβρη!!

Η Διεύθυνση και οι καθηγητές των Φροντιστηρίων Άτομο

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΑΤΟΜΟ
Άμφισσα τηλ: 2265029416
Ιτέα  τηλ: 2265033520

 

 

ΠΡΟΣΟΧΗ! Προειδοποίηση από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

ios-hlektronikoi-ypologistes

Σε έξαρση ο "ιός" της αστυνομίας στο διαδίκτυο
Το κακόβουλο λογισμικό «Ransomware» για δήθεν μπλοκάρισμα ηλεκτρονικών υπολογιστών από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συνεχίζει να εμφανίζεται στο διαδίκτυο, ανακοινώνει η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος με ανακοίνωσή της.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως:
"Προβάλλεται μήνυμα, το οποίο ενημερώνει το χρήστη οτι για την απεμπλοκή απαιτείται η πληρωμή αντιτίμου 100 ευρώ, μέσω προπληρωμένης κάρτας.
Παρακαλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην πείθονται από τέτοια μηνύματα, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν προέρχονται από Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.
Η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώνει τους πολίτες ότι το κακόβουλο λογισμικό, με την ονομασία “Ransomware” ή κοινώς “ιός των 100 ευρώ”, που εξακολουθεί να εμφανίζεται στο διαδίκτυο, παρουσιάζει το τελευταίο χρονικό διάστημα έξαρση σε πολλές χώρες, όπως και στη χώρα μας.
Υπενθυμίζεται ότι το παραπάνω λογισμικό έχει ως στόχο να αποσπάσει χρήματα από τους χρήστες του διαδικτύου, «μολύνοντας - παίρνοντας» τον έλεγχο των ηλεκτρονικών υπολογιστών τους.
Ο συνηθέστερος τρόπος δράσης του, είναι το «μπλοκάρισμα» της λειτουργίας του ηλεκτρονικού υπολογιστή, ενώ έχουν αναφερθεί και άλλοι τρόποι δράσης, όπως η κρυπτογράφηση αρχείων.
Το συγκεκριμένο λογισμικό εμφανίζει μήνυμα στον χρήστη, το οποίο αναφέρει (στην ελληνική του έκδοση) ότι ο υπολογιστής του έχει κλειδωθεί από την Ελληνική Αστυνομία και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, λόγω παράνομης δραστηριότητας. Επιπλέον αναφέρει ότι για το “ξεκλείδωμα” απαιτείται χρηματικό ποσό (συνήθως 100 ευρώ), το οποίο θα πρέπει να καταβληθεί μέσω καρτών πληρωμής, όπως PaySafe ή Ukash.
Παρακαλούνται οι χρήστες του διαδικτύου να μην πείθονται από τέτοιου είδους μηνύματα και να ΜΗΝ προβαίνουν σε καταβολή χρημάτων - πληρωμές. Αντίθετα, ενδείκνυται να τερματίζεται η λειτουργία του ηλεκτρονικού υπολογιστή και να ζητείται η βοήθεια τεχνικού, για την απομάκρυνση του κακόβολου λογισμικού.
Είναι αυτονόητο ότι η Ελληνική Αστυνομία, σε καμία περίπτωση, δεν ζητάει πληρωμή προστίμου ή προστίμων τέτοιας μορφής, από τους πολίτες, οι οποίοι θα πρέπει να είναι ιδιαιτέρα προσεκτικοί για την αποφυγή εξαπάτησής τους.
 

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ: ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙ VIDEO

Πολίτες στο Προσκήνιο
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 29/6/2013
Με μεγάλη επιτυχία έγινε την Πέμπτη 27-6-2013 στο πνευματικό κέντρο Άμφισσας άλλη μία εκδήλωση της δημοτικής μας κίνησης «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ».
Με κεντρικό ομιλητή  τον Σάκη Τεμπονέρα, εργατολόγο, εξειδικευμένο στα συνταξιοδοτικά ζητήματα, ξετυλίχθηκαν με πλήρη επάρκεια τα νέα δεδομένα για τους εργαζόμενους. Η συμμετοχή των πολιτών με ερωτήσεις και τοποθετήσεις συμπλήρωσε και εμπλούτισε την όλη προσπάθεια .
Επειδή για μας η γνώση είναι δύναμη και προκειμένου να ενημερωθούν όσοι εργαζόμενοι ενδιαφέρονται, αναρτήσαμε βίντεο με την εισήγηση, αλλά και χαρακτηριστικά αποσπάσματα από απαντήσεις σε ερωτήσεις για το συνταξιοδοτικό, το εφάπαξ, εργασιακά κτλ  στις παρακάτω διευθύνσεις .

ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ….
ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

 

 

"Βόμβες" και από τον Ν. Κακλαμάνη στο συνέδριο της ΝΔ. Ζήτησε εκλογές και εξεταστική για το μνημόνιο


Σε αντιπολιτευτική ρότα ο βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης. Τι είπε για τη Μέρκελ, το ΠΑΣΟΚ και την είσοδο της Ελλάδας στο μνημόνιο.
news247
Κριτική στην κυβέρνηση, άσκησε ο βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης, μιλώντας στο 9ο τακτικό συνέδριο του κόμματος, ενώ τάχθηκε έμμεσα, αλλά σαφώς, υπέρ της διεξαγωγής εκλογών.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Κακλαμάνης ανέφερε: "Η Ελλάδα βιώνει τις πιο δύσκολες στιγμές μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε στόχο και πέτυχε την ένταξη της χώρας στην ΕΕ. Χρειάζεται, όμως, να ξεκαθαρίσουμε για ποια Ευρώπη μιλάμε. Για την Ευρώπη της Μέρκελ και της ανεργίας, ή την Ευρώπη των μεγάλων ηγετών της ανάπτυξης και της ευημερίας; Η πατρίδα μας βιώνει 1,5 εκατομμύρια ανέργους και η μεγάλη πλειοψηφία στενάζει Μπορούμε αυτό να το πούμε "δημοκρατία"; Τι χειρότερο θα συνέβαινε στη χώρα μας, αν ο λαός αποφάσιζε για την τύχη του; Θέλω να κοιτάζω τον πολίτη στα μάτια, γιατί άλλα του υποσχέθηκα προεκλογικά και άλλα έχω ψηφίσει μέχρι σήμερα" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κακλαμάνης.
Στη συνέχεια απευθύνθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, αφήνοντας αιχμές για την πολιτική που ακολουθείται.
"Γνωρίζω, όσο λίγοι, τον Αντώνη Σαμαρά και του λέω ότι εθνικό συμφέρον είναι ορισμένα απλά πράγματα: Εθνικό συμφέρον είναι η καταπολέμηση της ανεργίας. Ντρέπομαι για τη χθεσινή απόφαση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ που είπαν ότι θα διαθέσουν 6 δισ. ευρώ για 25 εκατομμύρια ανέργους.
Εθνικό συμφέρον είναι να εξοφλούνται οι υποχρέωσεις του κράτους και όχι τα ομόλογα της Μπούντεσμπανκ. Άκουσα ότι αν γίνονταν εκλογές, θα χάνονταν τα 3,3 δισ. της επόμενης δόσης. Τίποτε δεν θα χανόταν, γιατί τα 3,3 δισ. θα πάνε στα χρέη, γιατί έτσι αποφάσισε ο αλήστου μνήμης Λουκάς Παπαδήμος, άνθρωπος των τραπεζών.
Εθνικό συμφέρον είναι η ασφάλεια των πολιτών.
Εθνικό συμφέρον είναι να μην κόβονται μόνο μισθοί και συντάξεις, αλλά να έρθει επιτέλους το δίκαιο αναλογικό φορολογικό σύστημα. Δεν εμπιστεύομαι την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, εμπιστεύομαι όμως τον αναπληρωτή κ. Σταϊκούρα.
Εθνικό συμφέρον είναι η ασφάλεια των συνόρων. Όπου να΄ναι έρχεται το σχέδιο Ανάν ΙΙ και τον Ιούνιο ανοίγει το Σκοπιανό. Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε από το συνέδριο ότι το όνομα "Μακεδονία" δεν διαπραγματεύεται και δεν παραχωρείται".
Ο κ. Κακλαμάνης υποστήριξε ότι πρέπει να γίνει εξεταστική επιτροπή για το μνημόνιο.
"Να δούμε πώς μπήκαμε στο Μνημόνιο -η δικογραφία έχει έρθει στη Βουλή και κάνουμε ότι δεν την βλέπουμε- πρέπει να καταργήσουμε τον νόμο Ραγκούση, που έκανε την Ελλάδα ανθρώπινη χωματερή", είπε μεταξύ άλλων ο Νικήτας Κακλαμάνης.
Τέλος, στράφηκε και κατά του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τις σχέσεις μας με τον κατ΄ανάγκην κυβερνητικό εταίρο μας, δεν μπορούμε να δεχόμαστε κριτική από το κόμμα που οδήγησε τη χώρα στο μνημόνιο και ο πρώην πρόεδρός του λοιδώρησε τη χώρα μας διεθνώς.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Άρχισαν τα μαχαιρώματα στη δικομματική – Βορίδης: Καταστροφέας ο Α. Παπανδρέου – Καρχιμάκης: Πρόσεξε τι λες – Καρύδης: Είσαι νοσταλγός της χούντας.


- «Η κρίση στην Ελλάδα έχει συγκεκριμένο όνομα και επώνυμο: Ανδρέας Παπανδρέου» είπε ο Μάκης Βορίδης στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας
- Πυρά και από Κακλαμάνη: δε μπορούμε να δεχόμαστε κριτική από το κόμμα που οδήγησε τη χώρα στο μνημόνιο!
- Καρχιμάκης για Βορίδη: Υπηρετείς τη δεξιά της διαίρεσης και των εκβιασμών
- Καρύδης: Θέλει να ξεπεράσει το φτύσιμο του Σαμαρά!
Λιγότερο από μια εβδομάδα ζωής μετρά η δικομματική κυβέρνηση, αλλά τα μαχαίρια βγήκαν για τα καλά. Είχε προηγηθεί, μεσοβδόμαδα, η ενόχληση του ΠΑΣΟΚ για τις αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ και τον ΟΓΑ αλλά και αποχώρηση της Αριστερής Πρωτοβουλίας του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου από το ΠΑΣΟΚ.
Ήταν, όπως, φαίνεται οι προειδοποιητικές βολές για ό,τι θα επακολουθούσε και ό,τι μάλλον θα ζήσουμε για όσο καιρό μείνει στην εξουσία η συγκεκριμένη κυβέρνηση.
Αφορμή για τη... σφαγή των τελευταίων ωρών ήταν η ομιλία του Μάκη Βορίδη στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, όπου κατηγόρησε τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου πως κατέστρεψε την Ελλάδα.
«Η κρίση στην Ελλάδα έχει συγκεκριμένο όνομα και επώνυμο: Ανδρέας Παπανδρέου. Για την καταστροφή του τόπου ευθύνονται οι επιλογές του ΠΑΣΟΚ, του Ανδρέα Παπανδρέου, σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή» είπε ο βουλευτής της ΝΔ.
Η απάντηση ήρθε από το διαδίκτυο, από τον πρώην γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη και από τον βουλευτή του κόμματος, Δημήτρη Καρύδη. Και οι δυο απάντησαν με σκληρές εκφράσεις.
Απευθυνόμενος στον Μάκη Βορίδη, ο Μιχάλης Καρχιμάκης έγραψε σε blog και ανήρτησε στο Facebook: «Ο ελληνικός λαός, γνωρίζει ποιοι του έδωσαν αξιοπρέπεια, υπόσταση και ζωή αλλά και ποιοι τον διαπόμπευσαν.
Η δημοκρατική παράταξη και ο Ανδρέας Παπανδρέου είναι διαχρονικά για πολλές δεκαετίες χαραγμένοι και ταυτισμένοι στη συνείδηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων, με την προσφορά την αξιοπρεπείς και την δημοκρατία.
Δείτε ΕΔΩ τη συνέχεια
 

ΧΚ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ: Το έργο δεν έχει ξεκινήσει και δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για να ολοκληρωθεί μέχρι τον Δεκέμβρη


Από τον Απρίλιο έχουν εγκριθεί από το ΥΠΕΚΑ  οι Περιβαλλοντολογικοί όροι για το ΧΚΠ  , και άνοιξε μετά από 37 χρόνια ο δρόμος για όλες τις αδειοδοτήσεις .
Δυστυχώς μέχρι σήμερα το έργο δεν έχει ξεκινήσει και  ούτε πλέον υπάρχει αρκετός χρόνος για να ολοκληρωθεί μέχρι τον Δεκέμβρη του 2013.
Γιατί ? Λεφτά, εργολάβος υπάρχουν από πέρσι !
Έγκριση περιβαντολλογικών όρων  υπάρχει από Απρίλιο του 2013. Κι όσο αφορά την πολιτική βούληση ?  όλοι…  Δήμαρχοι, Περιφερειάρχης, Βουλευτές, Υπουργοί, δηλώνουν ότι αγωνίζονται  για την πρόοδο και την απορροφητικότητα.
Υπάρχει όμως και  η ελληνική πραγματικότητα ….  ανευθυνότητα, άγνοια, αδιαφορία, υποκρισία, αναβλητικότητα,  ιδιοτέλεια,  φθόνος .
 Όλοι θέλουν να έχουν την εξουσία να παρεμβάλλονται στην διαδικασία μιας απόφασης (π.χ άδεια νέων έργων ΧΚΠ), όλοι ομιλούν για πρόοδο και συνεργασία , αλλά κανείς τελικά  δεν επιθυμεί να  «ιδρώσει» και  να έχει την ευθύνη  για μια   υπογραφή  που θα προωθήσει την διαδικασία   συνεργαζόμενος ενεργά προς μια κοινή κατεύθυνση (π.χ επιβίωση και ανάπτυξη ΧΚΠ), προφασιζόμενος πάντα κάτι …..συνήθως την  νομιμότητα !
Πως αλλιώς εξηγείται   η τόσο μεγάλη καθυστέρηση σε συνεννοήσεις μεταξύ  όλων των εμπλεκομένων ….δασαρχείων , πολεοδομιών, ΕΟΤ, ΕΤΑΔ,  κ.λπ?
Τελικά η αδειοδότηση, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΄΄polydrososparnassou,΄΄ εξελίσσεται (όχι και τόσο απροσδόκητα για τα ελληνικά δεδομένα) σε μεγαλύτερο πρόβλημα από τον σχεδιασμό και την χρηματοδότηση.
Άλλος ένας χειμώνας  προδιαγράφεται χαμένος  για το ΧΚΠ και τα παρελκόμενα του (π.χ την τοπική κοινωνία) .
Τα υλικά της αυστριακής εταιρείας ήδη  άρχισαν να καταφθάνουν στο ΧΚΠ, ελπίζοντας - αν τελειώσουν επιτέλους οι ...υπογραφές -  να ολοκληρώσουν το έργο μέχρι τον Δεκέμβρη σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό τους , έστω και με καθυστέρηση 2 μηνών .
Κάλλιο αργά παρά ποτέ!
Τουλάχιστον το ΧΚΠ έχει να ελπίζει σε ένα καλύτερο επόμενο χρόνο .
Και  μάλλον  είναι το μόνο ελληνικό ΧΚ που μπορεί να ελπίζει …εν μέσω μιας ολοένα και βαθύτερης     κρίσης .
Κρίσης όχι μόνο  οικονομικής αλλά και αξιών από ό,τι φαίνεται .
ΕΞΈΛΙΞΗ    ΧΚΠ 1976-2013    και Ελληνική πραγματικότητα
1976 , Λειτουργία Φτερόλακας
1981 , Λειτουργία Κελλαριών
Και τα δύο εντός του πυρήνα του εθνικού δρυμού Παρνασσού, που είχε ιδρυθεί με βασιλικό διάταγμα από το 1938.
1993, Εγκατάσταση του αποσυμπλεκόμενου 4θέσιου αναβατήρα Ηρακλή
2000, Αναλαμβάνει η ΕΤΑ ΑΕ την αξιοποίηση της περιουσίας του ΕΟΤ, μεταξύ άλλων  αναζητεί  και  ιδιώτη επενδυτή για το ΧΚΠ . Στα πλαίσια αυτού του σχεδιασμού   «απαλλάσσεται» το ΧΚΠ από όλο το μόνιμο προσωπικό του.
Το ΧΚΠ σιγά-σιγά απαξιώνεται δεχόμενο την φθορά του χρόνου  ,την αδιαφορία-ανικανότητα –αδυναμία μακροχρόνιου σχεδιασμού , αδύναμο να απαντήσει στον ανταγωνισμό .
2008 , (περίπου 30 χρόνια μετά την λειτουργία του ΧΚ) η ΕΤΑ ΑΕ κάνει επιτέλους ένα master plan βασισμένο σε επιστημονική ανάλυση και όχι  απλά μόνο σε «σοφίες»  αυτόκλητων σωτήρων και ειδικών.
Απαραίτητες προϋποθέσεις   για την επιβίωση και ανάπτυξη του ΧΚΠ  τα αυτονόητα:
1.νομιμοποίηση (περιβαλλοντολογική, πολεοδομική κ.λπ)
2.εκσυγχρονισμός εγκαταστάσεων
3.εναρμόνιση με την  φυσικό αλλά και με το ανθρωπογενές περιβάλλον (αειφόρος ανάπτυξη , συνέργειες κ.λπ)
2010 , Εξασφάλιση χρηματοδότησης από Ευρώπη για  εκσυγχρονισμό ΧΚΠ , περίπου 28 εκατ. ευρώ
2011, Διενέργεια σχετικού  διεθνούς διαγωνισμού
2012, Ανάδειξη και εγκατάσταση αναδόχου α’ φάσης εκσυγχρονισμού ΧΚΠ , περίπου 15εκατ. €. Ορατή πλέον η  εγκατάσταση νέων αναβατήρων Αφροδίτη, Βάκχου , Δία  το καλοκαίρι 2013 Παράλληλα  με  ΦΕΚ  παραχωρείται στην ΕΤΑ έκταση 11.000 στρεμμάτων για χρήση και διαχείριση   ΧΚ.  Διαβούλευση για νέο ΠΔ που ορίζει χρήσεις στην ευρύτερη περιοχή του Παρνασσού
2013 , Απρίλιος , εγκρίνονται από ΥΠΕΚΑ  οι Περιβαλλοντολογικοί όροι για το ΧΚΠ

ΦΩΚΙΔΑ: Εντοπίστηκε θαλαμωτός τάφος της ρωμαϊκής εποχής

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου (Φωτογραφία: Eurokinissi )
 
Ένας υπόγειος θαλαμωτός τάφος, σε υψόμετρο 1.000 μέτρων μέσα στο δάσος, δεν είναι ό,τι πιο συνηθισμένο. Χάρη σε ένα αρνάκι όμως, που έπεσε μέσα, πριν από ένα περίπου μήνα, η Ι' Εφορεία Αρχαιοτήτων έκανε αυτή την απρόσμενη ανασκαφή στις παρυφές του λόφου Τσούκα κοντά στον οικισμό Στρόμη της Φωκίδας.
Παρά το γεγονός ότι ο τάφος είχε διαταραχθεί, η προκαταρκτική μελέτη που έγινε, τόσο στα ευρήματα όσο και στους σκελετούς, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι χρησιμοποιήθηκε τουλάχιστον για τρεις ταφές κατά τη διάρκεια της ρωμαϊκής εποχής και συγκεκριμένα από τον 1ο π.Χ. αιώνα έως τον 1ο μ.Χ. αιώνα.
Σε μικρή απόσταση από τον τάφο εντοπίστηκε τμήμα από το κάλυμμα μιας λίθινης σαρκοφάγου με ανάγλυφο γοργόνειο. Και η σαρκοφάγος, η οποία φέρει επιγραφή, χρονολογείται στους ρωμαϊκούς χρόνους.
Όσο για τα κτερίσματα που συνόδευαν τις ταφές, ο αριθμός τους ήταν μεγάλος, το ίδιο και η ποικιλία τους: Πήλινα αγγεία, όπως πίθοι, πινάκια, μυροδοχεία και χύτρες, λυχνάρια, δύο χάλκινα νομίσματα και σιδερένιες στλεγγίδες που μεταφέρθηκαν για συντήρηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών.
Για την εξέταση του οστεολογικού υλικού ζητήθηκε η συνδρομή εξειδικευμένων επιστημόνων.
Η παρουσίαση των ευρημάτων θα γίνει τον Οκτώβριο στον Δήμο Δελφών ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο προσωρινής έκθεσής τους σε ειδική προθήκη στο Μουσείο.
Newsroom ΔΟΛ - www.in.gr
 




Σύνορα Φωκίδας-Αιτωλοακαρνανίας… Μπλόκο της Αστυνομίας για τους δραπέτες - "Συλλάβετέ τους τώρα, αλλά προστατεύστε τη ζωή σας"

Φωτογραφία για Mπλόκο της Αστυνομίας στα σύνορα Αιτωλοακαρνανίας-Φωκίδας για τους δραπέτες - Συλλάβετέ τους τώρα, αλλά προστατεύστε τη ζωή σας

Σε βουνά λαγκάδια και απρόσιτα σημεία, έχουν ακροβολιστεί αστυνομικοί τεσσάρων Αστυνομικών Διευθύνσεων της Δυτικής Ελλάδας, για να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους σκληρούς και επικίνδυνους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων.
Το κύριο βάρος των επιχειρήσεων 24ωρης διάρκειας έχουν αναλάβει οι αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αιτωλίας (Μεσολόγγι), Ακαρνανίας (Αγρίνιο) και Φωκίδας (Άμφισσα) συνεπικουρούμενοι από δυνάμεις της Αχαΐας, και φυσικά της Αττικής που έχει ρίξει στην μάχη τις πιο επίλεκτες ομάδες της.
Πού βρισκόμαστε μέχρι στιγμής; Μικρές ομάδες πάνοπλων αστυνομικών έχουν "κόψει" όλα τα περάσματα με τις έρευνες να εντοπίζονται στα σύνορα Αιτωλοακαρνανίας-Φωκίδας.
Οδηγός των πυκνών αστυνομικών επιχειρήσεων τα ευρήματα από τις διαρρήξεις των δραπετών σε πολλά σπίτια της περιοχής, αλλά κυρίως τα ίχνη που αφήνουν πίσω τους.
Η παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. στην ευρύτερη περιοχή, ενισχύθηκε σημαντικά το τελευταίο 24ωρο, ενώ πλέον την γενική εποπτεία των ερευνών, έχει ο γενικός επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδας αντιστράτηγος Γιάννης Δικόπουλος. Οι εντολές είναι σαφείς: να συλληφθούν όσο το δυνατό πιο σύντομα οι δραπέτες, αλλά το κυριότερο χωρίς να υπάρξει άλλη απώλεια ανθρώπινης ζωής.

 

ΣΥΡΙΖΑ ΦΩΚΙΔΑΣ: 1ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ – ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ

ΦΩΚΙΔΑΣ
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
1ο  ΣΥΝΕΔΡΙΟ – ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ...
Σε μια περίοδο έντονων πολιτικών εξελίξεων και σοβαρής ενεργοποίησης του λαϊκού παράγοντα για την ανατροπή των μνημονικών πολιτικών, ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ προχωρά στο ιδρυτικό του συνέδριο, που θα διεξαχθεί στις 10-14 Ιούλη στην Αθήνα.
Σε αυτά τα πλαίσια η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στη Φωκίδα πραγματοποιεί εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων  στο Συνέδριο   την Κυριακή 30 Ιούνη 2013 από 10,00 -14,00 στην ΙΤΕΑ στο Δημαρχείο (3ος όροφος) οδός Ηλ. Τρίγκα 47)
Από τη Ν.Ε.  ΦΩΚΙΔΑΣ

ΙΤΕΑ: ΟΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΣΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ ΤΟ 5X5 NAFSIKA BEACH


Τελικός με πολύ σασπένς και για γερά νεύρα ήταν αυτός που έγινε τη Παρασκευή το απόγευμα στο NAFSIKA BEACH για τη κατάκτηση του Κυπέλλου του Τουρνουά 5Χ5 ανάμεσα στους Αδιάφορους και τους Μπάχαλο, με τους πρώτους να παίρνουν το Κύπελλο στη διαδικασία των πέναλτι. Στη κανονική διάρκεια του αγώνα το αποτέλεσμα ήταν ισόπαλο 4-4 με την ομάδα Μπάχαλο-που σημειωτέον ήταν η έκπληξη του Τουρνουά- να βρίσκεται συνέχεια μπροστά στο σκορ και τους Αδιάφορους να ισοφαρίζουν κυριολεκτικά στα τελευταία δευτερόλεπτα του παιχνιδιού, όταν και οι δύο ομάδες αγωνίζονταν με παίκτη λιγότερο. Τελικά ο νικητής αναδείχθηκε στη διαδικασία των πέναλτι, εκεί που οι Αδιάφοροι πιο τυχεροί επικράτησαν με σκορ 6-5.
Αδιάφοροι – Μπάχαλο  4-4(κ.α) 6-5 (πεν.)
Αδιάφοροι: Μάτζας, Ταμπάκης, Αλεξανδρής, Αντ. Τοπούζι, Καλέργης(2), Παπακώστας, Λύτρας, Μ. Τοπούζι, Σορώκος(2), Καλύβας.
Μπάχαλο: Μακρής, Λέτζας, Μανούσης, Αλολάρης, Πετσάβας(1), Ζαχαρόπουλος(2), Καστανόπουλος(1).
 
Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας στο Μικρό Τελικό για τη 3η και 4η η κατάληξη ήταν η ίδια αφού και εκεί ο νικητής αναδείχθηκε και πάλι στα πέναλτι, με τούς Κλαρινογαμπρούς να επικρατούν των Mean Machine με 4-3.
Κλαρινογαμπροί: Σταύρου, Κουρελής(4), Καρδαράς(2), Βάσος, Κουβέλης, Σκρέκας, Χαρδαλούπας, Λύτρας.
Mean Machine: Γ. Ιωάννου, Κ. Ιωάννου(3), Ξεπλάτης, Σταματέλλος, Τσάφος, Παππάς(1), Λαγγουράνης(2), Σπάρος, Παπαγεωργίου,Γαλιούρας.
 
Το βραβείο του 1ου σκόρερ του Τουρνουά πήγε στον Αντρέα Κουρελή των Κλαρινογαμπρών, αφού κατάφερε να σημειώσει σε 5 παιχνίδια που αγωνίστηκε 13 γκολ.
Το ποδήλατο τύπου Mountain που κληρώθηκε μετά την απονομή των Κυπέλλων, στη κλήρωση την οποία συμμεταίχαν όλοι οι ποδοσφαιριστές που πήραν μέρος στο Τουρνουά πήγε στο Γιώργο Μαμαρέλη της ομάδας Μπαρτσελιώμα.
Μετά το πέρας του Μεγάλου Τελικού έγιναν και οι απονομές των Κυπέλλων και των μεταλλίων στις ομάδες.
Η Οργανωτική Επιτροπή του Τουρνουά θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά όλους του ποδοσφαιριστές που πήραν μέρος στο Τουρνουά, τους θεατές που κάθε μέρα γέμιζαν το χώρο του γηπέδου προκειμένου να απολαύσουν πολύ ωραία παιχνίδια, στους διαιτητές του Τουρνουά, Σάκη Ελμακλή-Γρηγόρη Δαμιανό-Νίκο Καραπλή και τέλος στο HOTEL NAFSIKA BEACH για τη παραχώρηση του χώρου διεξαγωγής του Τουρνουά και τις διευκολύνσεις που παρείχε.
Επίσης θα ήθελε να εκφράσει ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη βοήθεια και τη συμπαράσταση στους χορηγούς και στους υποστηρικτές του Τουρνουά:
  • DAS Εταιρία Νομικής Προστασίας
  • COCA-COLA Εταιρία Αναψυκτικών
  • ΖΑΓΟΡΙ Εταιρία Εμφιάλωσης
  • FIX HELLAS Ζυθοποιία
  • SAO cafe
  • INTERNATIONAL LIFE Ασφάλειες
  • MALAGRINI SPORTS Αθλητικά είδη
  • ΑΓΡΕΦΩ Ζωοτροφές-Λιπάσματα
  • FLAME Πιτσαρία
  • ΛΙΑΠΠΗΣ Ταβέρνα-Ψησταριά
  • BODY EMPHASIS Γυμναστήριο
  • GU ENERGY Αθλητικά Ποτά
  • FOKIDA SPORT Αθλητικό σάιτ
  • ΙΤΕΑSPORTS Αθλητικό σάιτ
 
http://iteasports.blogspot.gr