Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Αιτία πολέμου…


Μικρά –μικρά από το προσυμβούλιο
Ως casus belli ( σσ αιτία πολέμου) φέρεται να χαρακτήρισε στο προσυμβούλιο (το συμβούλιο που κάνει η δημοτική ομάδα με σκοπό να πάνε με ενιαία γραμμή στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου) της Παρασκευής κάθε δημόσια η μη ενέργεια ή δήλωση αντιδημάρχου ενάντια στο πρόσωπό του ή σε πολιτική του απόφαση.
Η συζήτηση έγινε με αφορμή τις γκρίνιες που τώρα τελευταία ακούγονται (σς Λαίνη , Καραγιάννη κλπ) και βλέπουν το φως της δημοσιότητας μέσω της ΩτΦ.
Όμως αγαπητέ κύριε δήμαρχε το πρόβλημα δεν είναι η δημοσιότητα που φέρεστε να είπατε αλλά αυτά καθ αυτά τα προβλήματα και οι γκρίνιες που είναι υπαρκτές και όχι φανταστικές .
Για αυτό θα περιμέναμε αντί να προσπαθήσετε να φιμώσετε τους αντιδημάρχους και τους δημοτικούς συμβούλους να βρείτε τις αιτίες της φαγωμάρας που επιδρούν αρνητικά στο έργο σας
Κουβέντα για την ταμπακιέρα….
Κάτι ακόμα. Φέρεστε να είπατε ότι η ΩτΦ σας κάνει επίθεση επειδή μας έκανε μήνυση ο κος Παναγιωτόπουλος. Λάθος. Καμιά επίθεση δεν σας κάνει. Απλά τελευταία άνοιξαν πολλά στόματα και άρχισαν να λένε πολλά. Για παράδειγμα , αυτά που εσείς φέρεστε να είπατε στο προσυμβούλιο ( σς σε κλειστή για το κοινό και δημοσιογράφους συνεδρίαση) . Και ο σκοπός μας δεν είναι να σας βλάψουμε αλλά να αποκαλύψουμε την αλήθεια όπως συνειδητά κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια που κυκλοφορούμε ως εφημερίδα . Για αυτό αντί να βλέπετε παντού εχθρούς καλό θα ήταν να ασχοληθείτε μια φορά με την ίδια την ταμπακιέρα.
Προσωπικό ή πολιτικό;;
Αλήθεια γιατί όταν φέρεται να ήθελε να παρέμβει η κα Λαίνη της είπατε να σιωπήσει γιατί «είναι προτιμότερο να τα πούμε κατ΄ιδία;» Είναι προσωπικό ή πολιτικό το ζήτημα;;;;
 Αλήθεια γιατί φέρεται να είπε ο αντιδήμαρχος κος Ταγκαλής ότι «εγώ σε αυτήν την εφημερίδα δεν λέω τίποτε;;;» και γιατί ο κος Θάνος φέρεται να διάψευσε ότι έχει γίνει συμφωνία να είναι αντιδήμαρχος μέχρι τον Αύγουστο αφού ο ίδιος μας το είπε στο τηλέφωνο και μάλιστα επικαλέστηκε λόγους εύρεσης εργασίας;;
Αλήθεια είναι σίγουροι ότι ο κος Καρδαράς είναι ψυχή τε και σώματι μέλος της παράταξης και ότι έχει διαφωνήσει ΜΟΝΟ για τον προϋπολογισμό;;
Αυτά για αρχή από τον σμπίρο ...

Ι΄ ΕΠΚΑ ΔΕΛΦΩΝ: ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ



ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΡΙΝΟ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ ΑΜΦΙΣΣΑΣ

ΔΕΗ: 17 θέσεις σε 5 υπηρεσίες
Από αύριο 1η Μαΐου τίθεται σε ισχύ το συνεχές ωράριο (από τις 11 το βράδυ έως τις 7 το πρωί), του νυχτερινού τιμολογίου της ΔΕΗ. Η ρύθμιση αυτή θα ισχύσει και φέτος, όπως κάθε χρόνο, από την 1η Μαΐου 2013 έως την 31η Οκτωβρίου 2013.
Το Οικιακό Τιμολόγιο με Χρονοχρέωση (Οικιακό Νυχτερινό Τιμολόγιο) Γ1Ν είναι ένα τιμολόγιο διπλής χρέωσης, δηλαδή οι καταναλώσεις που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια του 24ώρου χρεώνονται με δύο τιμές. Έτσι οι καταναλώσεις που πραγματοποιούνται στο ωράριο της κανονικής χρέωσης χρεώνονται με την κανονική τιμή (οικιακό τιμολόγιο χωρίς χρονοχρέωση - Γ1), ενώ οι καταναλώσεις που πραγματοποιούνται στο ωράριο της χαμηλής χρέωσης χρεώνονται με μειωμένη τιμή.

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΦΩΚΙΔΑΣ


Καθαρή  διάφανη μέρα. Φαίνεται ο άνεμος  που ακινητεί με τη μορφή  βουνού κει κατά τα δυτικά. Κι η θάλασσα με τα φτερά διπλωμένα, πολύ χαμηλά , κάτω από το παράθυρο.
Σού ’ρχεται να πετάξεις ψηλά και από κει να μοιράσεις δωρεάν την ψυχή σου. Ύστερα να κατέβεις και, θαρραλέα, να καταλάβεις τη θέση  στον τάφο που σου ανήκει. 
Οδυσσέας Ελύτης –Κυριακή (ΠΑΣΧΑ) Από το Ημερολόγιο ενός Αθέατου Απριλίου.

Ο Σύλλογος Γυναικών Φωκίδας  σας εύχεται,
το Άγιο Φως της Ανάστασης να φωτίσει τις μέρες και τις καρδιές μας και  στις εξοχές της ανοιχτής καρδιάς να δούμε να ξαναγεννιέται ο κόσμος.
                                         Με αγάπη το Δ.Σ

Έτσι αθώωναν τους επίορκους υπαλλήλους!!!


Εφοριακός άρπαξε 55.000 ευρώ και παρέμεινε στη δουλειά της
Επιχείρηση αθωωτικών αποφάσεων για επίορκους υπαλλήλους είχε στηθεί στα πειθαρχικά συμβούλια του Δημοσίου, καθώς οι συνεδριάσεις τους είχαν τυπικού χαρακτήρα, ενώ πολλές από τις αποφάσεις που είχαν εκδοθεί ήταν σκανδαλώδεις.
Όπως αναφέρει το «Έθνος» σε δημοσίευμα του, χαρακτηριστική είναι η περίπτωση υπαλλήλου της Εφορίας η οποία συνελήφθη για πλαστογράφηση εγγράφων, ενώ παράλληλα υπεξαίρεσε από το Ταμείο Παρακαταθηκών 55.000 ευρώ. Όταν η υπάλληλος εντοπίστηκε, κλήθηκε από το πειθαρχικό σε απολογία και επέστρεψε 10.000 ευρώ, αλλά τιμωρήθηκε μόνο με εξάμηνη αργία άνευ αποδοχών, καθώς επικαλέστηκε λόγους υγείας, με αποτέλεσμα στη συνέχεια να επιστρέψει κανονικά στην εργασία της.
Σε άλλη περίπτωση, εκπαιδευτικός του ΟΑΕΔ ως μέλος επιτροπής για τον διορισμό ωρομίσθιων καθηγητών σε ΙΕΚ προσέλαβε την κόρη του κάνοντας δεκτό πλαστό πτυχίο ΤΕΙ.
Στο πειθαρχικό επικαλέστηκε άγνοια ότι η κόρη του δεν είχε τελειώσει το ΤΕΙ και τελικά τιμωρήθηκε με εξάμηνη αργία άνευ αποδοχών. Στη συνέχεια επέστρεψε κανονικά στη δουλειά του.
Το χειρότερο είναι πως με βάση τον νόμο που ίσχυε μέχρι τώρα η απόφαση των τριτοβάθμιων πειθαρχικών ήταν τελεσίδικη, κανείς πλην του υπουργού δεν μπορούσε να την ανακαλέσει και έτσι επί της ουσίας οι επίορκοι υπάλληλοι έμεναν ατιμώρητοι, καθώς οι υπουργοί σπάνια ενημερώνονταν.
ΠΗΓΗ: www.iefimerida.gr

ΙΤΕΑ: ΕΚΔΗΛΩΣΗ… «ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΕΤΡΕΞΕ Ο ΗΝΙΟΧΟΣ» ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΜΑΪΟΥ

Ο ηλικιωμένος ναυτικός, η γριούλα και ο υπουργός. - Άρθρο αναγνώστη.

περιουσια, εφτιαξε, γριουλα, ζητιανευοντας

”ΚΑΡΤΕΡΙΑ”:   Στο παρακάτω άρθρο του αναγνώστη μας έχουμε επέμβει μόνο ορθογραφικά. Επίσης και η φωτογραφία είναι δική μας επιλογή.
-------------------
Πριν λίγες ημέρες έτυχε να βρίσκομαι στην Αττική για επαγγελματικές υποχρεώσεις. Απλά, θέλω να γράψω αυτό που συνάντησα σε μια έξοδο  μου, σε μια πλούσια κατά άλλα περιοχή της παραλιακής. Κάπου στην Καστέλα. Μια παρέα πέντε επαγγελματιών φίλων που βγήκαμε να ξεσκάσουμε. Ήταν άραγε έτσι; Με αυτό που αντικρίσαμε; Oχι! Η παρέα μας, βουτηγμένη στους ψαρομεζέδες και στα ούζα, ανταλλάσαμε αστεία και θαυμάζοντας τον Σαρωνικό με τα πλοία να πηγαινοέρχονται, δεν προσέξαμε την φτώχια και τη δυστυχία που κοίταζε εμάς.
Μια  περήφανη γριούλα κάπου 80 ετών ζήτησε βοήθεια πουλώντας χαρτομάντιλα. Με άψογα Ελληνικά μας είπε πως είχε πουλήσει 4 τεμάχια από τη συσκευασία των 10 σε μια ώρα έναντι 50 λεπτών το τεμάχιο! Η κυρία θύμιζε γριούλα των χωριών της Φωκίδας,  μαντήλι, γυαλάκια, ποδιά. Δεν ήταν ψεύτικη. Ήταν αληθινή. Δυστυχώς!
Πετάγεται ο Πειραιώτης φίλος μας… - μάγκες, από 5 ευρώ ο καθένας… ξηλωθείτε.
Χωρίς κανέναn δισταγμό αμέσως πάνω στο τραπέζι έπεσαν 45 ευρώ και όποιος έβαλε παραπάνω δεν ζήτησε τη διάφορα, δεν ζήτησε  τα ρέστα. Η κυρία σάστισε, δίστασε, φοβήθηκε; Μήπως νόμισε πως τη κοροϊδεύουμε; Της δώσαμε θάρρος, μας κοίταξε όλους, πηρέ τα χρήματα κι έφυγε.  Έφυγε; Έτσι νομίσαμε! Ένας από τη παρέα είπε, δίνουν και άλλοι.
Πληρώσαμε τον λογαριασμό μετά την ουζοκατάνυξη και ετοιμαστήκαμε να φύγουμε. Σε κοντινό τραπέζι, ένας ηλικιωμένος ναυτικός, όπως μας είπε ο σερβιτόρος ζητούσε βοήθεια, Δεν πουλούσε τίποτα. Απλά ζητιάνευε. Στα γρήγορα ο σερβιτόρος μας είπε πως έχασε την γυναίκα του από βαριά ασθένεια, έδωσε όλες τις οικονομίες του για αυτήν, την έχασε τελικά, του έκοψαν το ηλεκτρικό και τώρα ζητιανεύει! Όχι χρήματα, ζητιανεύει φαγητό! Κάποτε ήταν περήφανος. Νοικοκύρης. Έμαθε στο σκοτάδι, ήξερε από τα καράβια. Από το Πέραμα μέχρι το Μικρολίμανο είναι ο καθημερινός δρόμος της επιβίωσης του και πάλι πίσω. Και πάλι το πρωί μαζεύει τα τελευταία βήματα της ζωής του για λίγες ακόμη ημέρες ζωής. Λίγες ημέρες επιβίωσης! Έτσι το βλέπει. Πρόσφερε και δεν του πρόσφεραν.
Φεύγοντας από το περιβάλλον αυτό, με πεσμένο το ηθικό, αρχίσαμε να μιλάμε στο αυτοκίνητο για τα πολιτικά δρώμενα άλλα, διακόπτει τη συζήτηση ο συνοδηγός λέγοντας…
 - Ρε! Η γριά που βοηθήσαμε έτρωγε κάτι σαν τυρόπιτα, κοιτάζει το αμάξι μας και μας χαιρετάει Το είδατε;
Την είδαμε. Η γριούλα δεν έφυγε μακριά όπως νομίσαμε. Ίσως να έτυχε να κάτσει εκεί. Ίσως, Ίσως, Ίσως…  Ίσως να ήξερε τον μονόδρομο που θα περάσουμε και  μας περίμενε για ένα χαιρετισμό που ίσως να ήταν ο τελευταίος για αυτήν.  Έτσι νομίζει. Εμείς όμως συμφωνήσαμε άλλα. Θα ξαναπάμε εκεί με τη πρώτη ευκαιρία, η παρέα μας, είναι και η δουλειά ενός από εμάς και θα πάμε. Θα πάμε  όλοι μαζί. Θα  προσπαθήσουμε να βρούμε ξανά τη γριούλα, θα ρωτήσουμε, θα μάθουμε, θα βοηθήσουμε! Θα τη βρούμε. Θα βοηθήσει και ο Πειραιώτης φίλος μας. Το υποσχέθηκε. Το υποσχεθήκαμε στους εαυτούς μας.
Ήταν αληθινή. Ήταν το πρόσωπο της σημερινής Ελλάδας.
Όμως ο υφυπουργός κ Μηταράκης Παναγιώτης, σε αντίθεση με άλλους Έλληνες, πήρε επιστροφή φόρου 4.600 ευρώ. Θα πάει να βρει τη γριούλα και τον ναυτικό για να τους δώσει από 5 ευρώ στον καθένα;

Βαφτίζουν την κατάρρευση… πρωτιά!

Βαφτίζουν την κατάρρευση… πρωτιά!

Οι δημοσκοπήσεις αποδεικνύουν περίτρανα την αποτυχία της τρικομματικής κυβέρνησης και οι εταίροι... κρατούν ομπρέλα!
Ας πάμε δέκα μήνες πίσω, τότε που δημιουργήθηκε η τρικομματική κυβέρνηση και ας θυμηθούμε τα ποσοστά που έλαβαν τα τρία κόμματα που την αποτελούν στις εκλογές της 17ης Ιουνίου:
Νέα Δημοκρατία: 29,7%
ΠΑΣΟΚ: 12.3%
ΔΗΜΑΡ: 6,26
Τα τρία κόμματα, λοιπόν, που ανέλαβαν τη «σωτηρία» της χώρας είχαν μαζί τους σχεδόν το ήμισυ των Ελλήνων ψηφοφόρων.
Δέκα μήνες μετά και όσο και αν κάποιοι αρνούνται να το παραδεχθούν η κατάσταση για την κυβέρνηση είναι τραγική, τουλάχιστον δημοσκοπικά.
Τα ποσοστά που συγκεντρώνουν και τα τρία κόμματα μαζί με το ζόρι φτάνουν το 30%! Έχουν χάσει δηλαδή περισσότερο από 18 μονάδες ή το 1/3 του ποσοστού τους!
Και εδώ αρχίζουν τα επικοινωνιακά παιχνίδια των κομματικών επιτελείων: Προκειμένου να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις και να αποφύγουν την παραδοχή της ήττας τους, μιλούν συνέχεια για «πρωτιά της ΝΔ στις δημοσκοπήσεις», «ξεχνώντας» ότι η κυβέρνηση δεν είναι μόνο της Νέας Δημοκρατίας.
Ερμηνεύουν τις δημοσκοπήσεις κατά το δοκούν, καθώς δεν τολμούν να παραδεχθούν ότι πρόκειται για μία από τις χειρότερες επιδόσεις κυβέρνησης στην μεταπολεμική ιστορία των δημοσκοπήσεων. Καμία κυβέρνηση δεν έχασε τόσες μονάδες μέσα σε τόσο μικρό διάστημα και μάλιστα ενώ έχει σημειώσει τόσες...επιτυχίες, όπως θέλουν να παραμυθιάζονται.
Επίσης, επιμένουν να στηρίζουν τους πανηγυρισμούς τους στο γεγονός ότι ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται του Αλέξη Τσίπρα στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό. Φυσικά, δεν σχολιάζουν καν το ότι ο «κανένας» συγκεντρώνει σταθερά το υψηλότερο ποσοστό!
Στρουθοκαμηλίζουν αμέριμνοι, λησμονώντας επίτηδες το ότι η ίδια η ιστορία έχει αποδείξει ότι το συγκεκριμένο «κόλπο» δεν πιάνει. Θυμηθείτε πως «πλάσαραν» τον Κώστα Σημίτη πριν τις εκλογές του 2004: ως τον «απόλυτο» πρωθυπουργό. Θυμηθείτε τι ακολούθησε: ο κ. Σημίτης πήγε σπίτι του και εξελέγη με θριαμβευτικό ποσοστό ο κατά τα παπαγαλάκια «λίγος» Κώστας Καραμανλής.
Μπορεί να μιλούν για συνοχή της κυβέρνησης, μπορεί να διαφημίζουν το «επιτυχημένο έργο» τους, μπορεί να ισχυρίζονται ότι όσοι διαβλέπουν προβλήματα στην πορεία τους είναι Κασσάνδρες, όμως οι πολίτες δεν παραμυθιάζονται πλέον. Και αυτό θα αποδειχθεί στις κάλπες, όποτε φυσικά τολμήσουν να τις στήσουν...
Μέχρι τότε και αν όντως ενδιαφέρονται για τον τόπο και όχι μόνο για μία βραχυπρόθεσμη «αρπαχτή» καλό θα ήταν να σταματήσουν να κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους και να εφευρίσκουν επικοινωνιακά τερτίπια.

Στην Γκιώνα, η καταστροφή είναι σε εξέλιξη με τις ευλογίες των τοπικών πολιτευτών


     H συνέντευξη που ακολουθεί δημοσιεύτηκε στις Οικοτριβές  συντομευμένη  για τις ανάγκες του εντύπου. Εδώ δημοσιεύεται ολόκληρη η συζήτηση.
     Tα Καστέλλια είναι ένα πανέμορφο χωριό στη Γκιώνα, 35 km από την Άμφισσα. Ένα από τα μεγαλύτερα χωριά του Δήμου Δελφών με πλούσια ιστορία και ευρήματα από τους προϊστορικούς χρόνους. Στην περιοχή των Καστελλίων υπάρχουν μεγάλες ποσότητες καλής ποιότητας βωξίτη. Μια νέα εξόρυξη από την εταιρεία  S&B (Οδ. Κυριακόπουλος) προκάλεσε επεισοδιακές συνεδριάσεις στο χωριό και στο Δήμο Δελφών και ανάκληση της άδειας επέμβασης από τη Δ/νση Δασών. Η Δέσποινα Σπανούδη συζήτησε με τους Καστελλιώτες πρωτεργάτες Δημήτρη Μπάκα και Παναγιώτη Μακρή και το Γιώργο Κόλλια από την Κίνηση για τη Σωτηρία της Γκιώνας.
Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

ΔΥΟ ΓΙΑΤΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ


Γραφείο Βουλευτή Φωκίδας
Ασπασίας Π. Μανδρέκα
Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ
ΔΥΟ ΓΙΑΤΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ
Σε συνέχεια των παρεμβάσεών της στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για το πρόβλημα που έχει ανακύψει στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Άμφισσας, μετά την παραίτηση τής μιας εκ των δύο γιατρών Νεφρολόγων που υπηρετούσαν στο Νοσοκομείο, η Βουλευτής του Νομού επισκέφτηκε σήμερα τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο στο γραφείο του, προκειμένου να δοθεί λύση στο σοβαρό αυτό πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους συμπολίτες μας.
Ο Υπουργός Υγείας ενέκρινε την Πρόσληψη στο Νοσοκομείο μας δύο, (2), Επικουρικών Ιατρών με Ειδικότητα Νεφρολόγου και Παθολόγου και μάλιστα έδωσε εντολή να συμπεριληφθούν οι δύο αυτές θέσεις στην σχετική Προκήρυξη του Υπουργείου Υγείας που θα δημοσιευθεί πιθανότατα αύριο προκειμένου να ενισχυθεί, χωρίς καμία χρονοτριβή, η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού αλλά και να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία ολόκληρου του Νοσοκομείου με στόχο πάντα την καλύτερη δυνατή παροχή υπηρεσιών στους ασθενείς της περιοχής μας.

Αθήνα, 29-4-2013,
Γραφείο Βουλευτή Φωκίδας,
Ασπασίας Π. Μανδρέκα.

Αλλάζει τελείως το Λύκειο από τον Σεπτέμβριο του 2013 - Όλο το σχέδιο


Ξεχάστε το Λύκειο που με... κόπο μάθατε τα τελευταία χρόνια. Το σύστημα αλλάζει ξανά. Και από τον Σεπτέμβριο του 2013, έρχεται το νέο Λύκειο, που έχει κάτι από επιστροφή στο παρελθόν, όπως οι... δέσμες!
Την πρόταση για το νέο Λύκειο έχει κάνει η άτυπη Επιτροπή του υπουργείου Παιδείας και τη δημοσίευσε η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος. Αναμένεται τις επόμενες μέρες να γίνουν και οι επίσημες ανακοινώσεις.
Στην Γ’ Λυκείου, λοιπόν, καταργούνται οι κατευθύνσεις και αντικαθίστανται από τρεις κύκλους σπουδών:
1ος κύκλος: Κλασσικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες
Μαθήματα: Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Λατινικά, Ιστορία, Κοινωνιολογία, Εισαγωγή στο Δίκαιο και τους Πολιτικούς Θεσμούς, Λογοτεχνία ή Φιλοσοφία
2ος κύκλος: Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες
Μαθήματα: Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Επιστήμη Υπολογιστών, Ειδικά Θέματα Μαθηματικών ή Ειδικά Θέματα Βιολογίας
3ος κύκλος: Οικονομικές, Κοινωνικές και Πολιτικές Επιστήμες
Μαθήματα: Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής, Εφαρμογές της Πληροφορικής, Οικονομία, Ιστορία, Κοινωνιολογία, Εισαγωγή στο Δίκαιο και τους Πολιτικούς Θεσμούς, Ειδικά Θέματα Οικονομίας ή ΑΟΔΕ
Μεταξύ των τριών κύκλων δεν υπάρχουν κοινά μαθήματα επιλογής.
Τα μαθήματα γενικής παιδείας μειώνονται από 11 σε 4.
Φεύγουν: Αρχαία, Φυσική, Βιολογία, Ξένη Γλώσσα, Θρησκευτικά, και Κοινωνιολογία.
Μένουν: Νέα Ελληνική Γλώσσα, Μαθηματικά, Ιστορία, Φυσική Αγωγή.
Υποχρεωτικά μαθήματα στον 1ο κύκλο είναι 5 και 6 είναι στον 2ο και στον 3ο κύκλο και οι ώρες διδασκαλίας 20. Το σύνολο των εβδομαδιαίων ωρών διδασκαλίας (γενικής παιδείας κύκλων και επιλογής) είναι 33, 2 περισσότερες από τώρα.
Η πρόταση της Επιτροπής για τα μαθήματα επιλογής δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.
Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο όμως προβλέπονται τέσσερα μαθήματα επιλογής σε κάθε κύκλο, με κοινή ξένη γλώσσα.
Για τον 1ο κύκλο: Ιστορία της Τέχνης και του Πολιτισμού, Ξένη Γλώσσα
Για τον 2ο κύκλο: Ελεύθερο Σχέδιο, Γραμμικό, Ξένη Γλώσσα
Για τον 3ο κύκλο: Τεχνολογία και Ανάπτυξη, Ξένη Γλώσσα
Προϋπόθεση για να λειτουργήσει τμήμα ξένης γλώσσας είναι να το έχουν επιλέξει τουλάχιστον 8 μαθητές.
Τί θα γίνει στη Β’ Λυκείου… Μετατρέπεται σε τάξη γενικής Παιδείας, χωρίς κατευθύνσεις ή κύκλους. Έχει μόνο 2 πακέτα επιλογής με 2 μαθήματα το καθένα, τα οποία παραπέμπουν στον παλιό διαχωρισμό του Λυκείου σε πρακτικό και κλασικό.
Οι μαθητές της Β’ Λυκείου μπορούν να επιλέξουν είτε Ειδικά Θέματα Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και Ιστορία είτε Ειδικά Θέματα Μαθηματικών και Φυσικής. Οι ώρες διδασκαλίας μειώνονται σε 33 (από 35) από τις οποίες οι 28 είναι για μαθήματα γενικής παιδείας.
Η Ερευνητική Εργασία διατηρείται, ενώ προστίθεται στο πρόγραμμα γενικής Παιδείας τα μαθήματα Πολιτειακή Παιδεία, Οικονομικά, Κοινωνιολογία, Φιλοσοφία.
Τί θα γίνει στην Α’ Λυκείου… Στο πρόγραμμα της πρώτης τάξης του Λυκείου προστίθενται 2 μαθήματα, Πολιτειακή Παιδεία, Οικονομικά, Κοινωνιολογία και 2η ξένη γλώσσα αυξάνοντας το σύνολο των εβδομαδιαίων ωρών διδασκαλίας από 32 που είναι σήμερα σε 34.
Το επαγγελματικό Λύκειο… Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, η Γερμανία έχει προτείνει να χρηματοδοτήσει θέσεις εργασίας σε γερμανικές επιχειρήσεις για απόφοιτους από τα ελληνικά Επαγγελματικά Λύκεια, με έδρα κατά προτεραιότητα στις περιοχές που έχει σχεδιαστεί να μπουν σε καθεστώς Ειδικής Οικονομικής Ζώνης όπως η ανατολική Μακεδονία και η Θράκη.
Οι Γερμανοί, σύμφωνα με την εφημερίδα, έχουν προτείνει στον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο να αναλάβουν τη χρηματοδότηση της εκμάθησης της γερμανικής γλώσσας και να πληρώνουν τα έξοδα διαμονής σε νέους από την Ελλάδα, ώστε να κάνουν την πρακτική τους σε γερμανικές επιχειρήσεις.
Αυτό που προωθούν οι Γερμανοί είναι το λεγόμενο διττό σύστημα (dualsystem) που συνδυάζει εκπαίδευση και απασχόληση.

Χιλιάδες τα περίπτερα που έβαλαν λουκέτο!

Έκλεισαν 35 περίπτερα στην Πάτρα και τα λουκέτα συνεχίζονται «Ψυχορραγούμε»   λέει η πρόεδρος Αγγελική Καρπάνου

Λουκέτο βάζουν το ένα μετά το άλλο τα περίπτερα ακόμα και σε πολύ κεντρικά σημεία των πόλεων, αποδεικνύοντας ότι δεν ξέφυγαν ούτε αυτά από τη μέγγενη της οικονομικής κρίσης. Ήδη, όπως αναφέρει το Έθνος, 80.000 οικογένειες αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα, ενώ πολλοί φοβούνται ότι η κατάσταση στον κλάδο θα επιδεινωθεί.
Ο εκρηκτικός συνδυασμός των υπέρογκων χρεών, της κατάργησης του ευεργετήματος απονομής αδειών σε ευπαθείς ομάδες, αλλά και οι τροποποιήσεις που επέφερε το πολυνομοσχέδιο του Οκτωβρίου είχε ως αποτέλεσμα πανελλαδικά να έχουν μείνει 11.500 περίπτερα από 17.500 το 2009 και στην Αθήνα μόλις 3.000 από 5.500. «Δυστυχώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι πολλά... Είναι το θέμα με τα καπνικά, το πολυνομοσχέδιο και η απελευθέρωση του επαγγέλματος, τα προβλήματα με τους δήμους και τις απαιτήσεις τους. Και φυσικά η εγκληματικότητα, για την οποία δεν μιλάει κανένας», λέει στην εφημερίδα ο γενικός γραμματέας του Σωματείου Επαγγελματιών Περιπτερούχων και Καπνοπωλών Μικρής Λιανικής Αττικής Γιώργος Δούκας. «Οι περιπτεράδες είμαστε εύκολος στόχος και έχουμε πληρώσει μεγάλο φόρο αίματος τα τελευταία χρόνια. Όσο για το μέλλον; Αυτό είναι συνυφασμένο με το μέλλον της χώρας.
Επειδή τα φορολογικά είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τη δική μας δουλειά, αν δεν σταματήσει να φορολογείται άγρια ο απλός κόσμος, τότε δεν πρόκειται να δούμε Θεού πρόσωπο ούτε εμείς». Οι ιδιοκτήτες μιλούν για επιχείρηση αφανισμού. Όπως λένε, στην Αττική έχουν απομείνει σήμερα 6.440 σημεία πώλησης καπνοβιομηχανικών προϊόντων (περίπτερα και μίνι μάρκετ) από 10.550 που ήταν το 2009, ενώ τα περίπτερα που σήμερα είναι ανοιχτά, μετά βίας φθάνουν τα 3.000.
ΠΗΓΗ: www.newpost.gr

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

ΚΙΡΡΑ: ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΠΑΖΑΡΙ




ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΠΑΖΑΡΙ

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Κίρρας
οργανώνει
Πασχαλινό Παζάρι

Χειροποίητες λαμπάδες,  δώρα, κουλουράκια κά
σας περιμένουν

στο Κοινοτικό γραφείο Κίρρας: 5:30μμ. – 8:00μμ

ΚΥΡΙΑΚΗ 28/4/2013
έως Μ. ΤΕΤΑΡΤΗ 1/5/2013

Για να μην είναι δυσβάστακτα τα πασχαλινά σας δώρα
….. Έλατε να ψωνίσετε φθηνά μα και ωραία!!!!!!!!!!!

 

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΤΑΛΕΝΤΑ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΙΤΕΑΣ

DSC01742
Οι δυο αθλητές της Ακαδημίας του Αστέρας Ιτέας , Μάριος Βήχος και Ντέιβιντ Σγουρός , που πριν από ένα μήνα είχαν καλεστεί για να δοκιμασθούν από τις Ακαδημίες του Ατρόμητου εξακολουθούν να εντυπωσιάζουν με τις εμφανίσεις τους. Στο τουρνουά που γίνεται από τις Ακαδημίες των ομάδων Α’ & Β’ εθνικής κατηγορίας σήμερα το πρωί αγωνίστηκε η ομάδα του Ατρόμητου στον ημιτελικό. Στον αγώνα συμμετείχαν και οι δύο μικροί αθλητές του Αστέρα Ιτέας σε όλο το 90λεπτο. Η ομάδα του Ατρόμητου απέκλεισε την ομάδα του Ολυμπιακού και αύριο αγωνίζονται στο τελικό με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ.
Το έχουμε ξαναγράψει σε παλαιότερες αναρτήσεις ότι οι μικροί αυτοί αθλητές θα μας απασχολήσουν πολλές φορές στο μέλλον με τα αγωνιστικά τους κατορθώματα.

Αύξηση του AIDS κατά 200% από το 2011 στην Ελλάδα. Μεγάλη έρευνα για τις επιπτώσεις της λιτότητας στην υγεία


Μελέτη ερευνητών από τα Πανεπιστήμια της Οξφόρδης και του Στάνφορντ υποστηρίζει πως η λιτότητα έχει καταστροφικές συνέπειες στην υγεία των πολιτών της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής, οδηγώντας σε αυτοκτονίες, κατάθλιψη και σε λοιμώδεις ασθένειες, καθώς μειώνεται η πρόσβαση σε φάρμακα και στην ιατρική φροντίδα.
Μετά από μια δεκαετή έρευνα, που διεξήγαγαν ο καθηγητής πολιτικής οικονομίας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Ντέιβιντ Στάκλερ και ο επίκουρος καθηγητής ιατρικής και επιδημιολογίας, Σανιάι Μπασού, του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ, αποδεικνύεται ότι η λιτότητα έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία.
Στη μελέτη τους, που αναμένεται να δημοσιευθεί αυτή την εβδομάδα, οι ερευνητές σημειώνουν ότι έχουν καταγραφεί περισσότερες από 10.000 αυτοκτονίες και έχουν διαγνωστεί περίπου ένα εκατομμύριο περιπτώσεις κατάθλιψης, εξ αιτίας της αποκαλούμενης "Μεγάλης Ύφεσης" και των συνοδευτικών της λιτότητας που καλύπτει ολόκληρη την Ευρώπη και την Βόρεια Αμερική.
Ελλάδα: Δραματική αύξηση του ΑIDS
Στην Ελλάδα, μετά τις περικοπές στον προϋπολογισμό για την πρόληψη του ιού HIV, παρατηρήθηκε αύξηση στα ποσοστά του AIDS κατά περισσότερο από 200% από το 2011.
Η χώρα όπως αναφέρεται στη μελέτη, γνώρισε επίσης το πρώτο κρούσμα ελονοσίας εδώ και δεκαετίες, εξ αιτίας των περικοπών του προγράμματος ψεκασμού κατά των κουνουπιών.
Διάλυση της δημόσιας υγείας στον Δυτικό Κόσμο
Στη Βόρεια Αμερική περισσότερο από πέντε εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν χάσει την πρόσβαση σε μονάδες υγειονομικής περίθαλψης, ενώ στην Βρετανία, περίπου 10.000 οικογένειες έχουν μετατραπεί σε αστέγους, εξ αιτίας του προϋπολογισμού λιτότητας της κυβέρνησης.
"Οι πολιτικοί μας πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τις σοβαρές συνέπειες για την υγεία από τις οικονομικές επιλογές τους", δήλωσε ο Ντέιβιντ Στάκλερ, ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και συν-συγγραφέας της μελέτης με τίτλο: The Body Economic: Why Austerity Kills.
Αλλά και προηγούμενες μελέτες του ίδιου επιστήμονα, που δημοσιεύθηκαν σε περιοδικά όπως, το The Lancet και το British Medical Journal, συνδέουν την άνοδο των ποσοστών των αυτοκτονιών σε ορισμένα μέρη της Ευρώπης, με τη διόγκωση της λιτότητας.
Οι δυο ερευνητές σημειώνουν επίσης, ότι οι αρνητικές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία δεν είναι αναπόφευκτες, ακόμη και στις χειρότερες οικονομικές καταστροφές.
Χρησιμοποιώντας στοιχεία από τη Μεγάλη Ύφεση της δεκαετίας του 1930, αλλά και από τη Ρωσία μετά την πτώση του υπαρκτού καθώς και παραδείγματα από την τρέχουσα οικονομική ύφεση, λένε ότι η οικονομική κρίση μπορεί να προληφθεί και να μην γίνει επιδημία - εάν και εφόσον οι κυβερνήσεις λειτουργήσουν αποτελεσματικά.
Ως παράδειγμα, φέρνουν τις Ηνωμένες Πολιτείες της δεκαετίας του 1930, όπου για κάθε 100 δολάρια επιπλέον στις κρατικές δαπάνες, καταγράφηκαν 20 λιγότεροι θάνατοι ανά 1.000 γεννήσεις, τέσσερις λιγότερες αυτοκτονίες ανά 100.000 άτομα και 18 λιγότεροι θάνατοι από πνευμονία ανά 100.000 άτομα.
"Σε τελική ανάλυση αυτό δείχνει ότι η επιδείνωση της υγείας δεν είναι αναπόφευκτη συνέπεια της οικονομικής ύφεσης. Είναι μια πολιτική επιλογή", αναφέρει ο ερευνητής Σανιάι Μπασού σε δήλωσή του.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΙΤΕΑ-ΚΙΡΡΑ: Ενημέρωση από δικηγόρο προς τα μέλη του Ελαιουργικού Συνεταιρισμού, θα γίνει στην επομένη Γενική Συνέλευση της 10ης Μαΐου




ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΙΤΕΑΣ – ΚΙΡΡΑΣ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Προς τα μέλη του Συνεταιρισμού Ιτέας – Κίρρας                                                         10-04-2013
Αριθμ. Πρωτ. 35
Έχοντας υπόψη:
1/ Την διάταξη του άρθρου 21 του καταστατικού -
2/ Την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου αριθμ.10/2013
Σας καλούμε
     Σε έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα γίνει την 10 Μαΐου 2013, ημέρα Παρασκευή από ώρα 17:00 μμ έως και ώρα 21:00 μμ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κυριακοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου Ιτέας, οδός Ηλ. Τρίγκα 45 στην Ιτέα με θέμα:
«Εκλογή νέου Διοικητικού και Εποπτικού Συμβουλίου του Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Ιτέας – Κίρρας».
Σημειώνεται ότι αν δεν επιτευχθεί απαρτία κατά την ανωτέρω ημερομηνία μέχρι την 18.00 μμ η Γενική Συνέλευση θα επαναληφτεί χωρίς άλλη πρόσκληση την επομένη Παρασκευή 17 Μαΐου 2013 στον ίδιο τόπο και την ίδια ώρα με το ίδιο θέμα.
Ενημερώνουμε ότι, κατά την πρώτη Γενική Συνέλευση, θα γίνει εκλογή Προέδρου και Εφορευτικής Επιτροπής προκειμένου να διαξευχθούν εκλογές στην επαναληπτική Γενική Συνέλευση, όπως επίσης θα γίνει ενημέρωση από το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο και από τη δικηγόρο Κα Παπακώστα Βασιλική, η οποία ορίστηκε ως δικηγόρος του Συνεταιρισμού σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 5/10 Μαρτίου 2013 απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, ανεξαρτήτως απαρτίας.
     Οι εκλογές θα διαξευχθούν με μυστική ψηφοφορία και με ενιαίο ψηφοδέλτιο. Κάθε μέλος έχει μόνο μια ψήφο, η οποία είναι προσωπική και ουδέποτε ασκείται δι’ αντιπροσώπου. Στο ψηφοδέλτιο θα γραφούν με αλφαβητική σειρά τα ονόματα των υποψηφίων. Η δήλωση υποψηφιότητας κατατίθεται εγγράφως στα γραφεία του Συνεταιρισμού καθημερινά από τις 18:00 μμ έως τις 20:00 μμ και το αργότερο τρεις (3) ημέρες πριν την ημέρα των εκλογών και ώρα 20:00 της τελευταίας ημέρας. Σημειώνεται ότι λόγω των αργιών του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς, η τελευταία  ημέρα κατάθεσης υποψηφιότητας ορίζεται η 8 Μαΐου 2013 και ώρα 20:00 μμ. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2265032469, 6936700106, 2265032467
     Η δήλωση υποψηφιότητας συνοδεύεται απαραίτητα με ποινή απαραδέκτου:
α) από πιστοποιητικό ποινικού μητρώου, στο οποίο φαίνεται η ποινική κατάσταση του υποψηφίου και
β) από υπεύθυνη δήλωση του υποψηφίου, ότι δεν έχει καταδικαστεί στα αδικήματα που αναφέρονται στην παράγραφο 6 του άρθρου 30 του καταστατικού.
Ιτέα 10 Απριλίου 2013-04-29
Τα μέλη του προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου

 

“Εγκεφαλικό” έπαθε ο Βενιζέλος από τον λογαριασμό του ΓΑΠ για το ταξίδι του στη Κόστα Ρίκα!!!


Τον Μάρτιο του 2012 έφτασε στη διεύθυνση του ΠΑΣΟΚ ο λογαριασμός για την μετάβαση του Γιώργου Παπανδρέου στην Κόστα Ρίκα τον Ιανουάριο του ίδιου χρόνου για την ετήσια Σύνοδο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.
Η λυπητερή- όπως αποκαλύπτει σήμερα ο Γιώργος Παπαχρήστος στα ΝΕΑ- ήταν από τα πρώτα πράγματα που βρήκε στο γραφείο του ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κάτω από συγχαρητήρια τηλεγραφήματα (αφού μόλις είχε εκλέγει πρόεδρος) και παραλίγο να πάθει εγκεφαλικό.
Περίπου 200.000 ευρώ ήταν το κόστος της. Κοστα Ρικα. Ανάλογο αίτημα για την κάλυψη εξόδων από το ΠΑΣΟΚ διατυπώθηκε και τον Απρίλιο του 2012 για να πάει ο ΓΑΠ σε σύνολο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στο Κειπ Τάουν. Κι όταν αντέδρασε ο Γιώργος του απάντησε : «Είναι προς τιμήν του ΠΑΣΟΚ ότι εκλέχτηκα και πάλι πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς»

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑ∆ΑΣ ΚΛΕΑΡΧΟΥ ΠΕΡΓΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ∆ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑ∆ΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΥΨΗΛΑΝΤΗ 1 35100 ΛΑΜΙΑ
Λαµία 29-4-2013
Προς :Μ.Μ.Ε.

 
ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑ∆ΑΣ ΚΛΕΑΡΧΟΥ ΠΕΡΓΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ
Εύχοµαι καλή Ανάσταση, καλό Πάσχα, υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία σε όλους.
Μια ακόµα δύσκολη χρονιά για τη χώρα µας, κυλάει φέρνοντας καταστάσεις επώδυνες, αλλά και νέες προσδοκίες. Σαν άνθρωποι και σαν κοινωνία δοκιµαζόµαστε, αντέχουµε, αγωνιζόµαστε κι ελπίζουµε.
Ας κρατήσουµε µέσα µας ένα φως. Το φως που θα µας δίνει τη δύναµη να αναδείξουµε τη θετική πλευρά της ανθρώπινης φύσης : αυτής που στηρίζεται σε υγιείς αρχές και αξίες και είναι ικανή να δημιουργήσει µια κοινωνία µε αλληλεγγύη, δυναµική και συνοχή.
Καλές γιορτές, χρόνια πολλά, µε υγεία, αντοχές κι ελπίδα

ΦΩΚΙΔΑ… Τι ήρθαν να μας πουν;


Εμείς ζούμε σε άλλη χώρα
Πάνω από όλα είναι η σωτηρία της χώρας, όπως επαναλαμβανόταν διαρκώς στην συνέντευξη τύπου που δόθηκε χθες το μεσημέρι από στελέχη της ΝΔ με τον Βουλευτή Ημαθίας κον Απόστολο Βεσυρόπουλο, τον Βουλευτή Δωδεκανήσου Μάνο Κονσόλα, την Βουλευτή Φωκίδας κα Ασπασία Μανδρέκα, τον Αναπληρωτή Γραμματέα Οργανωτικού της Ν.Δ./ Υπεύθυνο Ετεροδημοτών κο Χρόνη Ινιωτάκη και τον Τομεάρχη Φωκίδας της Ν.Δ. κο Θεόφιλο Καραχάλιο.
Τα στελέχη της ΝΔ εξορμούν τις τελευταίες μέρες σε όλη την ελληνική περιφέρεια, καθώς με κεντρική γραμμή επιχειρούν στα πλαίσια του προσυνεδριακού διαλόγου και εν όψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, να εκτονώσουν τις αντιδράσεις.
Ρεπορτάζ από τη συνέντευξη τύπου της ΝΔ θα φιλοξενήσουμε στο επόμενο φύλλο μας.
Ούτε λίγο, ούτε πολύ το συμπέρασμα της συνέντευξης τύπου είναι ότι πάμε καλά. Έχουμε γεμίσει αισιοδοξία, κυοφορούμε την ανάπτυξη (αλλά μην το δένεται κόμπο μπορεί να είναι ανεμογκάστρια) και γενικότερα είμαστε σε πολύ καλύτερη θέση οικονομική από ότι το Σεπτέμβριο του 2012, όπως σαφώς αναφέρθηκε. Αυτά ως χώρα, διότι ως πολίτες εμείς βιώνουμε μια τελείως διαφορετική κατάσταση. Όχι μόνο δεν είμαστε καλύτερα οικονομικά, αλλά είμαστε δραματικά χειρότερα. Βέβαια, ο καθένας μπορεί να βλέπει το ποτήρι μισογεμάτο ή μισοάδειο, αυτό είναι προσωπική υπόθεση. Δεν μπορούμε όμως να δεχτούμε ότι φταίνε τα κακά μέσα ενημέρωσης που σηκώνουν τους τόνους κατά μιας πολιτικής που μας έχει φτωχύνει όλους. Δυστυχώς, είτε αρέσει, είτε ενοχλεί, τα μέσα ενημέρωσης περιγράφουν καταστάσεις που οι ίδιοι οι πολιτικοί δημιουργούν. Δεν ψηφίζουν τα μνημόνια τα μέσα ενημέρωσης, ούτε είναι αυτά που αφήνουν τους καρκινοπαθείς χωρίς φάρμακα.
ΠΗΓΗ: www.orafok.gr

Ο μάγκας ηθοποιός, το σούργελο και το θρασύτατο Αμερικανάκι

Ο μάγκας ηθοποιός, το σούργελο και το θρασύτατο Αμερικανάκι

Ανέβηκαν οι τόνοι και οι χαρακτηρισμοί "βάρυναν" σε πρωινή εκπομπή, μεταξύ του Παύλου Χαϊκάλη και του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου και τον Γιώργο Οικονομέα να αναγκάζεται να τους... μαλώσει.
 
H κόντρα άναψε για τα οικονομικά των κομμάτων, με τον κ. Χαϊκάλη να κατηγορεί τον Γιώργο Παπανδρέου και να τον χαρακτηρίζει "σούργελο" και "θρασύτατο Αμερικανάκι".

Δείτε το βίντεο από το πρωινό του Mega.



www.enikos.gr

Πως να κρατήσετε τους κλέφτες μακριά από το σπίτι σας


Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να προστατέψετε το σπίτι σας από τους κλέφτες κατά την απουσία σας λόγω του Πάσχα. Οδηγίες από την ΕΛΑΣ με όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας καθώς οι ληστές καραδοκούν.
Με την εγκληματικότητα να καλπάζει τα μέτρα αυτοπροστασίας είναι απαραίτητα ακόμη και εάν δε σκοπεύετε ταξιδέψετε. Άλλωστε οι περισσότερες ληστείες κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα καταγράφονται την ώρα της περιφοράς του Επιταφίου και την ώρα της Ανάστασης.
Στις διακοπές φροντίστε φεύγοντας από το σπίτι: - Να είναι οι πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού σας είναι καλά ασφαλισμένα.
- Ενημερώστε για την απουσία σας µόνο συγγενικά και φιλικά σας πρόσωπα ή τους γείτονές που εμπιστεύεστε, για να επιβλέπουν την οικία σας και αν υπάρχουν ιδιαίτερα σοβαροί λόγοι και το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής σας.
- Μην αφήνετε σημειώματα για το πότε πρόκειται να επιστρέψετε ή για το πόσο καιρό θα απουσιάζετε.
 
- Μην αφήνετε μηνύματα έξω από την πόρτα ή γραμματοκιβώτια υπερπλήρη από έντυπα και περιοδικά στο κεφαλόσκαλο. Είναι «κράχτες» της απουσίας σας. 5. Αποφύγετε επίσης να αφήνετε σκάλες, έπιπλα ή άλλα ογκώδη πράγματα στον κήπο σας, που θα βοηθήσουν τον επίδοξο δράστη στην αναρρίχησή του.
 
- Το σπίτι ή το διαµέρισµα σας να µην δείχνει «εντελώς κλειστό», υποδηλώνοντας έτσι την απουσία σας.
 
- Τοποθετήστε, εάν είναι δυνατόν, χρονοδιακόπτη αυτόµατου φωτισµού.
 
- Ενεργοποιείστε, αν υπάρχει, το σύστημα συναγερμού.
 
- Μην αφήνετε μεγάλα χρηματικά ποσά ή αντικείμενα αξίας στο σπίτι σας.
 
- Σε περίπτωση που ενημερωθείτε από γείτονες, φιλικά ή συγγενικά σας πρόσωπα ότι παρατηρούν κάτι ύποπτο στην οικία σας να ειδοποιήσετε αμέσως το «100″ ή το Αστυνοµικό Τµήµα της περιοχής σας.
 
Στο ταξίδι: - Μην αφήνετε ποτέ εκτεθειμένα τσάντα, πορτοφόλι, χρήματα, πιστωτικές κάρτες, γυαλιά ηλίου, κλειδιά μηχανής ή αυτοκινήτου, όπου κι αν βρίσκεστε.
- Μην αφήνετε ποτέ ασυνόδευτες τις αποσκευές σας, παρά μόνον όταν μπορείτε να τις ασφαλίσετε σε κάποιο χώρο υποδοχής.
- Σε περίπτωση μετακινήσεών σας με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, μην έχετε μαζί σας μεγάλα χρηματικά ποσά.
- Να πραγματοποιείτε τις συναλλαγές σου στα Μηχανήματα Ανάληψης Χρημάτων (ΑΤΜ), με μεγάλη προσοχή και διακριτικότητα.
- Στην περίπτωση που χρησιμοποιείτε δικό σας μεταφορικό μέσο (αυτοκίνητο ή μηχανή), μην αφήνετε πολύτιμα αντικείμενα σ’ αυτό ή τοποθετήστε αυτά σε μη ορατό σημείο.
- Μην αφήνετε ποτέ τα κλειδιά της μηχανής ή του αυτοκινήτου σας επάνω σ’ αυτά, ακόμη και εάν πρόκειται να λείψετε για ελάχιστο χρόνο.
 
- Να φροντίζετε πάντοτε να παρκάρετε σε οδούς, εάν είναι δυνατόν καλά φωτιζόμενες τις νυκτερινές ώρες και ποτέ σε ερημικά μέρη. Σε κάθε περίπτωση, μην ξεχνάτε να ενεργοποιείτε το σύστημα συναγερμού, εφόσον διαθέτετε.
 
Στη διαμονή: - Να ασφαλίζετε κατά την έξοδό σας, το δωμάτιο του ξενοδοχείου ή το ενοικιαζόμενο δωμάτιο – διαμέρισμα όπου διαμένετε, ακόμη και εάν λείψετε για ελάχιστο χρόνο.
- Να εξασφαλίζετε την τοποθέτηση σε ασφαλές μέρος, στο χώρο της διαμονής σας, των χρημάτων ή των αντικειμένων αξίας που δεν θα χρειαστείτε στην έξοδό σας.
Στη διασκέδαση: Στην διασκέδασή σας σε Κέντρα – Bar – Καφετερίες – Εστιατόρια – υπαίθριους χώρους εκδηλώσεων, μην αφήνετε ποτέ το πορτοφόλι, τα γυαλιά ηλίου, το κινητό, τα κλειδιά σας έκθετα επάνω σε τραπέζι, καθώς και τη ζακέτα ή το σακάκι σας, τη τσάντα ή το τσαντάκι μέσης επάνω σε διπλανά καθίσματα ή κρεμασμένα σε αυτά.
Να θυμάστε: Εάν χάσετε ή σας έχουν κλέψει οτιδήποτε ή εάν ο χώρος που διαμένετε έχει παραβιασθεί, να ενημερώσετε αμέσως την Αστυνομία (100).
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ
ΠΗΓΗ: www.newsit.gr

Κατάσχονται οι καταθέσεις όσων χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία


Διάταξη που προστέθηκε στο πολυνομοσχέδιο προβλέπει κατάσχεση καταθέσεων όσων χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία ώστε να πληρώσουν τα χρέη τους.
Δύο μεγάλες εκπλήξεις έκρυβε το πολυνομοσχέδιο για όσους έχουν χρέη στα ταμεία.
Η μία είναι θετική αφού προβλέφτηκαν μεγαλύτερες διευκολύνσεις, με παροχή εγγυήσεων βέβαια, για χαμηλότερα ποσά οφειλών.
Πιο συγκεκριμένα:
- όσοι έχουν χρέη άνω των 5.000 ευρώ μπορούν να μπουν σε ρύθμιση, αρκεί να αποδείξουν από τη μία πως αδυνατούν να εξοφλήσουν τις οφειλές τους και από την άλλη πως μπορούν να ανταποκριθούν στο ύψος της δόσης, προσκομίζοντας δηλαδή αποδείξεις για το εισόδημα τους, τις καταθέσεις τους, την ακίνητη περιουσία αλλά και το σύνολο των χρεών τους
- με 12 δόσεις μπορούν να πληρώσουν όσοι χρωστάνε πάνω από 50.000 ευρώ, 150.000 ευρώ ήταν η αρχική πρόβλεψη, και με 48 δόσεις μπορούν να πληρώσουν όσοι έχουν χρέη πάνω από 75.000 ευρώ, 300.000 ευρώ ήταν το αρχικό όριο
Όμως για να μπει κάποιος στη ρύθμιση χρεών θα πρέπει να έχει δύο προϋποθέσεις:
- απόδειξη από ανεξάρτητο εκτιμητή της αδυναμίας εξόφλησης του οφειλέτη
- υποθήκη της ακίνητης περιουσίας του οφειλέτη
Και εδώ έρχεται η βόμβα που κρύβεται πίσω από την εξής διάταξη του πολυνομοσχεδίου.
''Στην περίπτωση ύπαρξης επαρκών χρηματικών διαθεσίμων, η οφειλή δεν υπάγεται στη ρύθμιση και γίνεται άμεσα απαιτητή''.
Αυτό πολύ απλά σημαίνει πως όσοι έχουν καταθέσεις στις τράπεζες δεν θα μπαίνουν στη ρύθμιση και θα πρέπει να πληρώνουν άμεσα τα χρέη τους αλλιώς απειλούνται με κατάσχεση των καταθέσεων τους.
ΠΗΓΗ: www.zoomblog.org


ΙΤΕΑ: ''ΕΠΙΤΙΜΟΥ'' κου ΠΑΓΚΑΛΟΥ... ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Ένας Αριστείδης.... μας αδίκησε!




 

 

1 σχόλιο:

Αριστείδης ο δίκαιος είπε...
Κύριε ΕΠΙΚΟΥΡΕ.
Αυτός ο κύριος ο Πάγκαλος,είτε σου αρέσει είτε όχι,τότε ήταν ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ της Ελληνικής κυβέρνησης και είτε σου αρέσει είτε όχι τίμησε επισήμως(ως αντιπρόεδρος και όχι ιδιωτικώς)τη πόλη σου.Και αυτό έγινε για πρώτη φορά επίσημα στην Ιστορία της πόλης σου. Ο Δήμος μας όφειλε να κάνει ό,τι έκανε,και μπράβο του,γιατί θέλω να πιστεύω ότι όποιος και όποιου κόμματος να ήταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης το ίδιο θα έκανε. Και απ' ό,τι ξέρω ο Παπαλάιος δεν ήταν με το ΠΑΣΟΚ. Καλό είναι να μην απαξιώνουμε τους Δημοκρατικούς θεσμούς χάριν προσωπικών μας προτιμήσεων.

ΑΜΦΙΣΣΑ: Γραφείο Παραπόνων η αίθουσα του Επιμελητηρίου


Διάλογο με τις παραγωγικές τάξεις και τους φορείς της Φωκίδας στο πλαίσιο προσυνεδριακών διαδικασιών από τη ΝΟΔΕ
Γραφείο Παραπόνων η αίθουσα του Επιμελητηρίου
Μανδρέκα:”Η Φωκίδα είναι αδικημένη και δεν έχει λάβει ποτέ τα αντισταθμιστικά που της αναλογούν από καμιά κυβέρνηση”
Κ. Αντωνόπουλος: “Καλές οι προθέσεις αλλά όλα θα κριθούν από το αποτέλεσμα
Τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από 23% σε 13% ζήτησε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιώργος Γαζής
Πρόσληψη ιατρικού προσωπικού ζήτησε η διοικήτρια του Νοσοκομείου Δ. Καραγιώργου
Δείτε ΕΔΩ όλα το άρθρο

Διαφωνών και ο Βασίλης Καραγιάννης


Χτες γράψαμε για την αντιπαράθεση Λαίνη-Φουσέκη και τα τηλέφωνα της εφημερίδας μας “έσπασαν” από αγανακτισμένους αναγνώστες οι οποίοι στην τεράστια πλειοψηφία τους πήραν το μέρος της κας Αντιδημάρχου. Σήμερα θα σας αποκαλύψω το όνομα ακόμη ενός  διαφωνούντα  με τους χειρισμούς του κου Δημάρχου. Μιλάω φυσικά για τον τέως αντιδήμαρχο Γαλαξιδίου Βασίλη Καραγιάννη ο οποίος φέρεται αρκετά χολωμένος με την τακτική του δημάρχου να προωθεί φίλους, γνωστούς και κολλητούς.
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Ο κος Καραγιάννης ήταν ο πλειοψηφών σε σταυρούς υποψήφιος από το Γαλαξίδι με συνολικά 760 ψήφους
Μάλιστα ήταν τέταρτος στο  γενικό ψηφοδέλτιο με μπροστά την κα Λαίνη (είχε διατελέσει αντινομάρχης) και τους τέως δημάρχους κκ Μανανά και Ματζώρο.
Δικαίως  λοιπόν ήταν ο πρώτος Αντιδήμαρχος Γαλαξιδίου. 
Μάλιστα ο κος Καραγιάννης θεωρείται από την τεράστια πλειοψηφία των Γαλαξιδιωτών ως επιτυχημένος με την έννοια ότι 
α. δεν είναι από τους ανθρώπους που πήγαν στο Δήμο για να “φάνε” , απόδειξη αυτού ότι έχει πληρώσει από την τσέπη του αρκετές χιλιάδες ευρώ για διάφορες εκδηλώσεις στο Γαλαξίδι, μεταξύ αυτών για το καρναβάλι
β. ότι ήταν πάντα παρών στα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών και ποτέ δεν δημιούργησε έριδες  και αντιζηλίες. Ήταν άνθρωπος χαμηλών τόνων
γ. Αν  και δεν είχε χρήματα για έργα εξαιτίας του γεγονότος της αποπληρωμής  των δανείων του Γαλαξιδίου που είχαν πάρει οι προηγούμενες αρχές εντούτοις κατάφερε :
1. Μαζί με τον Αντιδήμαρχο Στάθη Ματζώρο να επιλύσει το πρόβλημα της ύδρευσης που βασάνιζε τόσα χρόνια την περιοχή και
2. Να τοποθετήσει τα φώτα κατά μήκος της παραλιακής οδού, αίτημα χρόνων των καταστηματαρχών και πολιτών της περιοχής
Έρχεται λοιπόν ο κος Φουσέκης και με μια απόφαση  χωρίς πολιτικά χαρακτηριστικά τον βγάζει από αντιδήμαρχο και στη θέση του τοποθετεί την σύζυγο ενός από τους καλύτερους φίλους του , τον κο Γουργουρή ο οποίος εκτός από τέως δήμαρχος Γαλαξιδίου έχει διατελέσει έμμισθος σύμβουλος της Νομαρχίας επί θητείας Φουσέκη και τώρα τοποθετείται και υπεύθυνος του Λιμενικού Ταμείου Γαλαξιδίου.
Εκτός αυτού ο κος Γουργουρής ΄’εχει κατηγορηθεί στο παρελθόν από τον τέως δήμαρχο Γαλαξιδίου κο Αγγουρά  για κακοδιαχείριση στον τότε δήμο ...
Στο σημείο αυτό θέλω να τονίσω ότι αυτή η ανάλυση δεν έχει να κάνει με την κα Γουργουρή η οποία σήμερα είναι αντιδήμαρχος και μάλιστα έχει αρκετές καλές ιδέες, με κορυφαία τους ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1821 και γενικώς δεν θεωρείται αποτυχημένη.
Είναι λοιπόν δυνατόν να μην είναι δυσαρεστημένος ο κος Καραγιάννης από το Δήμαρχο;; Για αυτό φέρεται  να δηλώνει σε στενούς του συνεργάτες ότι πολύ δύσκολα θα είναι ξανά υποψήφιος με το ίδιο ψηφοδέλτιο …..

Μισθός κάτω από τα 490 ευρώ για... "ανάσχεση της ανεργίας"


Τι προβλέπει η νομοτεχνική προσθήκη του υπουργείου Οικονομικών για την απασχόληση ανέργων στα προγράμματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση.
Σε μερική αποδοχή και του δεύτερου άρθρου της τροπολογίας του ΠΑΣΟΚ, για την δυνατότητα μείωσης των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, προέβη ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.
Η διατύπωση της νομοτεχνικής προσθήκης του κου Στουρνάρα, για την απασχόληση ανέργων σε ολιγόμηνα προγράμματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (που αφορά στο πρώτο άρθρο της τροπολογίας του ΠΑΣΟΚ), προβλέπει καθαρές αμοιβές «κατά παρέκκλιση της ισχύουσας νομοθεσίας», ύψους 19,6 ευρώ ημερησίως και όχι μεγαλύτερες των 490 ευρώ μηνιαίως - ενώ για εργαζόμενους κάτω των 25 ετών, οι απολαβές δεν θα ξεπερνούν τα 427 ευρώ μηνιαίως.
Σε ό,τι αφορά δε, την μείωση των εργοδοτικών εισφορών, αυτή μπορεί να προβλέπεται «ως μέτρο ανάσχεσης της ανεργίας, για τις επιχειρήσεις που διατηρούν τις υφιστάμενες σε αυτές, θέσεις εργασίας».
Η τροποποίηση που επέφερε ο υπουργός Οικονομικών, προκάλεσε την εντονότατη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος παρατήρησε απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση και το Προεδρείο, πως «δεν είναι δυνατόν τα μεσάνυκτα να ρίξετε τον κατώτατο μισθό στο μηδέν και να καταβαραθρώσετε τα ασφαλιστικά ταμεία».
Αργότερα, και ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, ζήτησε από το Προεδρείο να μην κάνει αποδεκτές τροπολογίες που δεν είναι σε γνώση των βουλευτών και δεν έχει προλάβει να αναπτύξει και ο αρμόδιος υπουργός στην Ολομέλεια.
«Η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών είναι επιθυμητή, καθώς είναι απ' τις πιο υψηλές στην Ευρώπη» απάντησε ο υπουργός Οικονομικών. «Η διατύπωση λέει «εφόσον το επιτρέπουν οι δημοσιονομικές προϋποθέσεις». Όταν πετύχουμε υπέρβαση του στόχου για δημοσιονομικό πλεόνασμα, θα έχουμε τις δημοσιονομικές δυνατότητες και θα μειώσουμε τις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης. Αυτό είναι θετικό μέτρο. Και τα 490 ευρώ είναι όντως χαμηλός μισθός - αλλά μην ξεχνάτε πως μιλάμε για ανέργους. Θα είναι μια ανακούφιση γι' αυτούς».

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ι΄ ΕΠΚΑ ΔΕΛΦΩΝ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΝΙ ΤΗΣ ΓΡΑΒΙΑΣ


Τα κριτήρια για απολύσεις στο Δημόσιο

Ο Αντ. Μανιτάκης με τον Γ. Στουρνάρα και τον Γ. Βρούτση κατά την παρουσίαση του πολυνομοσχεδίου στην επιτροπή της Βουλής ΠΟΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΟ
 
Αυστηρά προκαθορισμένα θα είναι τα κριτήρια που θα ισχύσουν στην αξιολόγηση, με βάση την οποία θα οδηγηθούν στην απόλυση 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι μέχρι το 2015. Διαχωρίζονται οι 25.000 που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα και θα μετακινηθούν
Τα κριτήρια για την αξιολόγηση του προσωπικού στο Δημόσιο η οποία θα οδηγήσει στις 15.000 απολύσεις μέχρι τα τέλη του 2015 παρουσίασε χθες ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αν. Μανιτάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.
 Η ομιλία του κ. Αν Μανιτάκη αποτελεί προάγγελο νομοθετικής παρέμβασης που ετοιμάζει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης μετά το Πάσχα ενώ ανακοίνωσε ότι σήμερα θα τεθεί σε διαβούλευση το πρώτο σχέδιο νόμου που θα περιλαμβάνει τις εξουσιοδοτικές πράξεις για τα νέα οργανογράμματα των υπουργείων, το νέο σύστημα επιλογής γενικών διευθυντών αλλά και παρεμβάσεις για τον έλεγχο των αναρρωτικών αδειών στο Δημόσιο.
 Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης διαχώρισε χθες την κινητικότητα των 25.000 υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα και θα μετακινηθούν, από τις 15.000 (4.000 το 2013 και 11.000 το 2014), παρουσιάζοντας με σαφήνεια τα κριτήρια για τις υποχρεωτικές απομακρύνσεις.

Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Έρχεται ενιαία σύνταξη 360 ευρώ για όλους


Έρχεται Εθνικός Οργανισμός Σύνταξης με βασικό φορέα το ΙΚΑ και περαιτέρω ένταξη και άλλων ασφαλιστικών ταμείων όπως το ΟΓΑ, το ΕΤΑΑ και ο ΟΑΕΕ, ενώ η βασική σύνταξη θα γίνει 360 ευρώ για όλους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Η Καθημερινή της Κυριακής» η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ εξετάζει σχέδιο «απορρόφησης» των ΟΓΑ, ΕΤΑΑ και ΟΑΕΕ με σκοπό της δημιουργία ενός Εθνικού Οργανισμού Σύνταξης.
Το σχέδιο θα ακολουθήσει, εφόσον γίνει δεκτό, τα πρότυπα του σουηδικού μοντέλου. Αν εγκριθεί το σχέδιο αυτό θα πρέπει να ανασχεδιαστεί όλη η δομή των συνταξιοδοτικών παροχών, προκειμένου να τεθεί σε ισχύ από το 2015, έτος κατά το οποίο αναμένεται να γίνει και έναρξη του θεσμού της βασικής σύνταξης των 360 ευρώ, η οποία έχει θεσμοθετηθεί με τον νόμο Λοβέρδου – Κουτρουμάνη.
 
Τη βασική σύνταξη θα καταβάλλει το κράτος και θα την δικαιούνται όσοι θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μετά την 1.1.2015, καθώς και όσοι συμπληρώνουν το ανώτατο ηλικιακό όριο συνταξιοδότησης, χωρίς να έχουν και τις απαιτούμενες προϋποθέσεις.
 
Επιπρόσθετα, όλοι όσοι ασφαλίστηκαν πρώτη φορά μετά την 1.1.2011 και θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης μετά την 1.1.2015, θα λάβουν αναλογική σύνταξη, με τα μειωμένα ποσοστά αναπλήρωσης ανά έτος, ενώ ο υπολογισμός των συντάξιμων αποδοχών θα γίνεται με βάση το σύνολο όλου του ασφαλιστικού βίου.
 

Σκέψεις στο ΠΑΣΟΚ για αποχώρηση από την κυβέρνηση!

ΠΑΣΟΚ, ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Τώρα θυμήθηκε ο Βενιζέλος να κάνει αντιπολίτευση;
Το πολιτικό θράσος μερικών πολιτικών μπορεί μερικές φορές να υπερβεί κάθε όριο. Πάρτε για παράδειγμα τον Ευάγγελο Βενιζέλο που πληροφορίες τον θέλουν, από εκεί που παρακαλούσε τον Σαμαρά για ένα υπουργείο, τώρα να σκέφτεται ακόμα και την αποχώρησή του από την κυβέρνηση.
Ο «σχιζοφρενικός» τρόπος με τον οποίον το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να διαχειριστεί τον ρόλο του στο νέο πολιτικό σκηνικό του τόπου, προμηνύει τα πολλαπλά αδιέξοδα με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η ηγεσία του.
Συνεργάτες του εισηγούνται στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι «κάτι πρέπει επιτέλους να κάνει ώστε να μην εδραιωθεί στην συνείδηση της βάσης ότι το κόμμα έχει μεταλλαχθεί και ότι στην ουσία έχει κατά κάποιον τρόπο συγχωνευθεί με την δεξιά του κ. Αντώνη Σαμαρά», όπως χαρακτηριστικά λένε σε κατ' ιδίαν συζητήσεις. Όμως ο Βενιζέλος είναι ο ίδιος άνθρωπος που με τις επιλογές του ως Υπουργός Οικονομικών έχει μπει στο ίδιο κάδρο της ιστορίας με τον προκάτοχό του Γιώργο Παπανδρέου.
 • Υπερασπίστηκε με πάθος το Μνημόνιο.
 • Επέβαλλε με ακόμα μεγαλύτερο πολιτικό πάθος τις επιλογές του Μνημονίου.
 • Ακολούθησε πιστά τις υποδείξεις των δανειστών μας δίχως να παρεκκλίνει ούτε κεραία από τον δρόμο που είχε χαράξει ο προκάτοχός του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.
Πώς θα έρθει σήμερα να τραβήξει ξαφνικά μία κόκκινη γραμμή απ' όλα αυτά, σα να μην τρέχει κάστανο;
Αυτό είναι ένα σοβαρό ερώτημα, που κατά πολλούς κρατά σιδεροδέσμιο τον Ευάγγελο Βενιζέλο στην στήριξη της κυβερνητικού συνασπισμού, καθώς ακόμα κι αν αποχωρήσει από αυτόν, κανείς δεν θα πιστέψει ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ το κάνει γιατί δήθεν... οραματίζεται μία άλλη πολιτική.
Αυτό ακριβώς είναι και το σκεπτικό με το οποίο πολλοί στο ΠΑΣΟΚ ισχυρίζονται ότι η επιστροφή του κόμματος στις ρίζες του και η επανασύνδεσή του με την εκλογική και κομματική βάση του, δεν μπορεί να γίνει όταν στην ηγεσία του είναι ένας άνθρωπος που έχει ταυτιστεί με τα οικτρά λάθη της πολιτικής και της διακυβέρνησης Παπανδρέου.
Υπό αυτήν την έννοια αν το δει κανείς, ο Βενιζέλος θεωρείται ήδη καμένο χαρτί όταν ανέλαβε την καυτή πατάτα που του πέταξε στον ανασχηματισμό του 2011 ο Γιώργος Παπανδρέου αναθέτοντάς του το χαρτοφυλάκιο του Υπουργού Οικονομικών. Τότε, αντί ο κ. Βενιζέλος να πει «όχι», δέχτηκε την θέση, με την συνέχεια να είναι γνωστή.
Αποδεικνύοντας την άποψη που λέει ότι πολλές φορές ένας ευφυής πολιτικός δεν σημαίνει ότι είναι αναγκαστικά κι έξυπνος... Κι ο νοών νοείτω.