Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΗΓΕΤΗΣ,ΕΛΛΗΝ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ


europeans1
 «Η ΚΑΣΤΑ ΤΩΝ ΚΑΛΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ»


Τα πράγματα δεν πρόκειται να ξαναγίνουν, όπως ήταν. Η εποχή που το κράτος έθρεφε παχιές αγελάδες, με τον κόπο φιλότιμων πολιτών, παρέρχεται ανεπιστρεπτί. Ας μην περιμένουμε άλλο από παλιούς και νέους «σωτήρες».

Το χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι στην ουσία μια φούσκα, η οποία από την φύση της θα σκάσει. Η κοινωνία οφείλει να βασιστεί στις δημιουργικές δυνάμεις της, αλλιώς κινδυνεύει να βρεθεί εγκλωβισμένη σε πρωτόγνωρες καταστάσεις.

Τρανό παράδειγμα είναι η περήφανη αγροτιά, η οποία «στριμώχτηκε» σε συνεταιρισμούς, ούσα εξαρτημένη από επιδοτήσεις και κομματικές υποσχέσεις. Έτσι το υπ' αριθμόν ένα ελεύθερο επάγγελμα κατάντησε υπαλληλίκι του χειρίστου είδους. Τώρα που οι «πηγές» χρήματος στερεύουν, τι θα γίνει;

Οι υποτιθέμενες «ευαισθησίες» πολιτικών και οικονομολόγων προς εύρεση τρόπων ελάφρυνσης των πολιτών είναι τουλάχιστον υποκριτικές, όσο υπάρχουν ακόμα υψηλοί φόροι, χαράτσια και τεκμαρτά.
Οι λύσεις είναι πάρα πολύ απλές. Ποιος, όμως, θα αντισταθεί στις «ντιρεκτίβες» των διαφόρων κέντρων αποφάσεων; Ποιος θα εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες του Ελληνισμού, την ώρα που στην παρούσα πολιτική σκηνή επικρατούν τα πολιτικά πάθη και οι εμμονές σε δόγματα, που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα;

Τελικά μάλλον οι εξωτερικές εξελίξεις θα λειτουργήσουν ως αποτρεπτικός παράγοντας στην επιβολή κι άλλων δυσβάσταχτων μέτρων.
Η ισότιμη συνεργασία σε διεθνές και δη ευρωπαϊκό επίπεδο, κάτι που θα ήταν ίσως απαραίτητο στην εποχή μας, δεν δύναται να υπάρξει.

Αυτό, γιατί τα συγκρουόμενα συμφέροντα και οι διαφορετικές επιδιώξεις πάντα θα υπάρχουν, δικαιώνοντας τον Θουκυδίδη, τον οποίο κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να διαβάσει στα πολιτικά επιτελεία, έτσι ώστε να υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο σε περίπτωση που δεν βγουν οι όποιες προβλέψεις.

Αντ' αυτού ακολουθούν τις περιέχουσες στα «ευρωπαϊκά» εγχειρίδια ρήσεις, προκειμένου να συμπεριληφθούν στην «κάστα των καλών Ευρωπαίων».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Με την προτροπή της ανάγνωσης του παρακάτω κειμένου , προς όλους εκείνους τους Αυχετικούς "πατριώτες" που μέσω των οικονομικών δυνάμεων κατοχής, απολαμβάνουν την προς το "παρόν" προστασία τους, και θα την απολαμβάνει όσο αυτη η έρμη χώρα θα εξακολουθεί λόγω του "αδιάφορου καναπέως" των πληγέντων υπο κατοχή ελλήνων πολιτών να ειναι υπόδουλη!!.....
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ "ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΓΕΥΜΑΤΟΣ" των συνεργών στο έγκλημα της ΕΛΛΑΔΑΣ...
" Βρισκόμαστε στο έτος 1944. Ήδη το καλοκαίρι έχει έρθει και οι Γερμανοί έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται ότι η παρουσία τους στην χώρα δεν κρατήσει πολύ. Οι σφαγές, οι εκτελέσεις και τα μπλόκα εντείνονται. Παράλληλα ο ΕΛΑΣ πολεμά αποφασιστικά για την ημέρα της απελευθέρωσης που κοντοζυγώνει...

Παράλληλα μεγάλη ανυπομονησία έχει απλωθεί στους συνεργάτες των Γερμανών στην Αθήνα και όλη την χώρα. Τι θα συμβεί τώρα που ο Κόκκινος Στρατός προελαύνει ακάθεκτος ? Τι θα απογίνουν εκείνοι ? Οι Γερμανοί φαίνονται καθησυχαστικοί. Υπόσχονται για όσους το επιθυμούν...

Να τους πάρουν μαζί τους στην Γερμανία όταν επιστρέψουν. Οι Γερμανοί τελικά θα εγκαταλείψουν την Αθήνα στις 12 Οκτωβρίου του ίδιου έτους, πριν όμως από αυτό διοργάνωσαν μια αποχαιρετιστήρια φιέστα...
Με κάθε επισημότητα, οι Γερμανοί αποστέλλουν προσκλήσεις σε όλον τον "καλό" κόσμο της Αθήνας και των προαστίων. Καλούν κάθε είδους συνεργάτες τους, ταγματασφαλίτες, χωροφύλακες, δοσιλόγους και μαυραγορίτες. Η γιορτή λαμβάνει χώρα στο μέγαρο του Μετοχικού Ταμείου. Σε αυτήν θα λάβουν μέρος πάνω από 100 καλεσμένοι και υψηλά ιστάμενοι της γερμανικής διοίκησης. Οι δοσίλογοι Γκόβερης, Κωστούλας, Φαρδούλης, Κούκας, Λιάσκας Χαμουρτζόγλου, Γιαννόπουλος, οι μαυραγορίτες Σταματόπουλος, Δενδρινός, Λιναρδάκης, Άρνης και Έξαρχος, ο Πέππας, προμηθευτής των Γερμανών ο Μιχαηλίδης γνωστός μαυραγορίτης λαδιού, ο Κωσταντόπουλος, ταγματάρχης των ταγμάτων ασφαλείας, ο Γεώργιος και η Αλεξάνδρα Λακιώτη καταδότες των Γερμανών, οι δοσίλογοι Χατζηδημητρίου και Σιάκος και ο Παπαβασιλείου στέλεχος του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος της Ελλάδας και άλλοι πολλοί.

Η φιέστα θα ξεκινήσει με χορό, αργότερα ένα πλούσιο τραπέζι θα στρωθεί για να αποχαιρετισθούν οι συνδαιτυμόνες. Κρέας και φαγητά που σπάνιζαν ακόμα και από τα πιό εύπορα σπίτια και μπύρα άφθονη γερμανική μπύρα. Το γεύμα θα συνεχιστεί μέχρι τα ξημερώματα και τέλος θα έλθει το γκραν φινάλε. Με τις πρώτες αχτίδες του ηλίου οι Γερμανοί αποχωρούν χαιρετώντας ευγενικά τους καλεσμένους τους.

Αμέσως μετά μια ομάδα Γερμανών στρατιωτών θα μπουν οπλισμένοι στο κτίριο και θα εκτελέσουν εν ψυχρώ τους καλεσμένους. Όλοι δωσίλογοι. Δεν θα επιβιώσει ούτε ένας.
Αυτό ήταν το μεφιστοφελικό τέλος πολλών από τους δοσίλογος της κατοχής που μας φέρνει στο νου το αρχαίο ρητό περί προδοσίας και προδοτών, "Την προδοσία αγάπησαν πολλοί, τον προδότη κανένας.." "
info: ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ ( ΤΟ ΣΗΜΕΡΊΝΟ ΔΗΛΑΔΉ ΒΗΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΑΦΟΥ ΕΙΧΕ ΣΥΝΤΕΛΕΣΕΙ ΩΣ ΓΚΕΜΠΕΛΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΤΟΧΗΣ)
ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΣΩΝ ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΔΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΙΚΗΣ ΨΗΦΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Για την αποτύπωση Σκιώδης Ιτεώτης

σσ: εάν κρίνετε σωστό ..δημοσιεύστε το στην σελίδα σας