Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

ΙΤΕΑ: ΑΙΣΧΟΣ! Είστε ή και ψεύτες ή και ανεύθυνοι ή και ανίκανοι. Διαλέξτε και πάρτε!




ΑΙΣΧΟΣ!

Τι άλλο θα μπορούσε να συμπεράνει κάνεις μετά και τη σημερινή κατάντια στην παράλια της περιοχής «ΑΠΟΛΑΥΣΗ» στην Ιτέα.

Ποιά αδιαφορία; Της διαπλοκής το ανάγνωσμα στην υπόθεση.
Ποιοί καλύπτουν ποιούς και γιατί;

Στην κυριολεξία μαύρισε η θάλασσα και η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική από τη δυσοσμία, από τα λύματα που “κατέβασε” σήμερα ο χείμαρρος «Σκίτσα»! Όχι σκούρα νερά βροχής για να πούμε ότι η "κατεβασιά" παρέσυρε παλιά λύματα. Παροχή πολλά κυβικά   την ώρα σκούρα μαύρα  λύματα  όλη την μέρα. Τόσα πολλά που αυτή την φορά ούτε η θάλασσα δεν άντεξε να τα διαλύσει. Μαύρισε μέχρι την πλαζ προς το  Μαϊάμι. Οι αρμόδιοι της παραλίας των Δελφών μπορούν να είναι περήφανοι. Κατόπιν ενεργειών τους (περιλαμβάνεται η απραξία) οι Δελφοί απέκτησαν την πρώτη παραλία με Μαύρη σημαία. Λίγες βδομάδες μετά από τους πανηγυρισμούς επειδή προλάβαμε να κάνουμε αίτηση για Γαλάζια.  

 Οι φωτογραφίες μιλάνε μόνες τους. 
Πώς μπορεί όμως αυτή η παροχή να είναι από μία επιχείρηση;

Κάτοικοι της περιοχής  πήγαν επί τόπου στο Ελαιοτριβείο Κατσαγούνου. Δυστυχώς το φώς της ημέρας έφυγε για φωτογραφίες. Η αλήθεια όμως είναι εκεί. Αποκαλυπτική όσο δεν γίνεται. Όποιος ενοχλείτε από όσα λέμε, μπορεί να πάει εκεί αυτή την στιγμή. Αυτή την στιγμή που γίνεται η ανάρτηση η ροή στην κοίτη του χειμάρρου μετά το εν λόγο ελαιοτριβείο στην Άμφισσα είναι λίγα λίτρα την ώρα. Είναι δηλαδή σαν μία βρύση ανοιγμένη στο εν τρίτο της ροής της. Και εκεί που γινόταν η συζήτηση, κάτοικος της Ιτέας που ήταν στην περιοχή και το μεσημέρι και μιας και είχε την έννοια έριξε μία ματιά, επιβεβαιώνει ότι και το μεσημέρι η ροή στον χείμαρρο μετά το ελαιοτριβείο Κατσαγούνου ήταν η ίδια. Μία βρύση λίγο ανοιγμένη.  Και όλη την μέρα από πού έρχονται τα λύματα; Όσο αραιωμένα και να είναι από την βροχή.

Οι τοπικοί άρχοντες αναλώνονται με το να ρίχνει ο ένας την ευθύνη στον άλλον! Περιφερειακή Ενότητα και Δήμος Δελφών.
Αλήθεια, έχουν οριστεί υπεύθυνοι περιβάλλοντος στην Π.Ε. Φωκίδας;
Υπάρχει αρμόδιος Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος;
Επιτροπή Ποιότητας Ζωής;
Η Ιτέα έχει Αντιδήμαρχο και Πρόεδρο Τοπικής Κοινότητας;

Αν υπάρχει έστω και ένας από τους παραπάνω αρμόδιους με την ελάχιστη ευαισθησία ας απαντήσει με χειροπιαστά αποτελέσματα και όχι με ανούσιες δηλώσεις!

Όποιος είναι αθώος και παραπλανημένος από τους ενόχους και συνενόχους, να κουνηθεί από την "καρεκλάρα" του αυτή την στιγμή να πάρει το αμάξι του και να πάει στου "εγκληματία" Κατσαγούνου να διαπιστώσει και αυτός την απάτη. Μετά να πάρει με τις σειρά τις μόλις  οχτώ  πιθανές ένοχες επιχειρήσεις και να βρει τον ένοχο.

Την   θέση  που έχετε σας έδωσαν οι δημότες και πρέπει να τους σεβαστείτε!

Σας την έδωσαν όταν λέγατε για όμορφες παραλιακές πόλεις που πρέπει να αναδείξουμε και να ζήσουμε από αυτές. Προχθές  ψηφίσατε στο Δημοτικό Συμβούλιο  ότι η Ιτέα πρέπει να είναι επίσημα Μεταλλευτικό Λιμάνι και να ανοίξουν και άλλες εγκαταστάσεις. Οι παλιές του Σκαλιστήρι. Ποιό έξω από το Λαρνάκι. Στο πιο ορατό σημείο.  Μην τυχόν και περάσει άνθρωπος και δεν αηδιάσει από την θέα της πόλης. Καταδικάσατε την δυτική παραλία της Ιτέας.  Και μόλις δύο μέρες μετά η αποκάλυψη. Στου Κατσαγούνου τίποτα, στην παραλία "ποτάμι". Ποιός ρίχνει το "ποτάμι" λυμάτων στο χείμαρρο; Εδώ και χρόνια μας εξαπατάτε συστηματικά απ' ότι φαίνεται και εδώ και εξυπηρετείτε και κάποιους άλλους που βρωμίζουν και μετατρέπουν σε βόθρο και την ανατολική πλευρά της Ιτέας. 

Είστε ή και ψεύτες ή και  ανεύθυνοι ή και ανίκανοι. Διαλέξτε και πάρτε.

ΑΙΣΧΟΣ.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2013

Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2013


7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΩΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤ/ΣΗΣ ΗΤΟΙ: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΑΝΕΥΘΥΝΟΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΕΥΘΥΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΙΝΑΙ "ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ " ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΕΤΣΙ ΩΜΑ ! ΚΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ! ΚΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ ! ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ! ΚΙ ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΠΙΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΙ : κυρια ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΕ ΕΧΕΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝ Η ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΜΠΟΧΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΛΑΒΗΣ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ? ΘΑ ΕΡΧΟΣΟΥΝ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗ ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΟ ΡΕΜΜΑ ΚΟΝΤΑ ? ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ {αυτον λιγο τον νοιαζει γιατα ειναι απο τα Σαλωνα } ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ η κυρια ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΖΩΝΗΣ ??? ΒΕΒΑΙΑ ΕΔΩ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟΧΩΜΑ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΧΕ ΦΤΑΣΕΙ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΧΑΜΗΛΑ! ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ! ΗΔΗ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ! ΦΩΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ !!! ΑΟΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ !!!

Ανώνυμος είπε...

θα τα φτιαξουν ολα προεκλογικα μιας και εχουν βγεις στη γυρα για υποψηφιους

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΔΕΛΦΙΚΟ ΤΟΠΙΟ ΣΑΣ ΜΑΡΑΝΕ ! ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΙΑΜΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΑΥΣΗ {τροπος του λεγειν με τετοια μποχα} ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΜΕ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟΧΩΜΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΣΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΥΣ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΝΑΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ! ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ Α Ι Σ Χ Ο Σ Ν Τ Ρ Ο Π Η !!! ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΛΥΤΕΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΗΝ ΝΤΡΟΠΙΑΖΟΥΝ ! ΕΙΣΤΕ ΑΝΑΞΙΟΙ !!!

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΣ ΤΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΒΑΛΤΕ ΤΟ. ΚΑΛΟ ΕΤΣΙ?
Σε απάντηση της υπ' αριθ. 1235/06-11-2012 Αναφοράς που κατέθεσαν στη Βουλή των Ελλήνων οι Βουλευτές κ.κ. I. Σταθάς, Χ. Καφαντάρη & Α. Θεοπεφτάτου με θέμα « Προβλήματα από την έκδοση οικοδομικών αδειών στη Β' ζώνη αρχαιολογικού χώρου Δελφών», κατά το μέρος που τα διαλαμβανόμενα, στην εν λόγω Αναφορά, ζητήματα, εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σας γνωρίζουμε τα εξής:
Σύμφωνα με τα στοιχεία που τέθηκαν υπόψη μας με τα υπ' αριθ. 1205/15-11-2012 και Α-2007/692/27-11-2012 έγγραφα του Πρωτοδικείου και της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Άμφισσας αντίστοιχα, η δικαστική πορεία της διαλαμβανόμενης στην ως άνω Αναφορά υπόθεσης έχει ως εξής:
Κατόπιν των από 26-11-2007, 13-12-2007 και 28-01-2008 έγγραφων μηνυτήριων αναφορών του Σ. Σ. του Ν., κατοίκου Ιτέας Φωκίδας, σχηματίσθηκε η υπό στοιχεία Α.Β.Μ: Α-2007/692 ποινική δικογραφία και παραγγέλθηκε αρχικά η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προς το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.).
Μετά το πέρας αυτής, ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά πέντε (5) ατόμων για τις αξιόποινες πράξεις:
1) της απάτης από την οποία το συνολικό όφελος και η συνολική ζημία υπερβαίνουν συνολικά το ποσό των 25.000.000 δρχ (75.000,00 €) τελεσθείσας σε βάρος του Δημοσίου, η δε ζημία που προξενήθηκε ή οπωσδήποτε απειλήθηκε στην περιουσία του Δημοσίου υπερβαίνει το ποσό των 50.000.000 δρχ.
2) της ηθικής αυτουργίας, της άμεσης και απλής συνέργειας στην ανωτέρω πράξη,
3) της παραβάσεως του άρθρου 5 παρ. 1 2 του Ν. 651/1977 σε συνδυασμό με το άρθρο 22 παρ. 6 του Ν. 1599/1986 (ψευδής βεβαίωση μηχανικού), τελεσθείσας από υπαίτιο που σκόπευε να προσπορίσει σε άλλον περιουσιακό όφελος που υπερβαίνει το χρηματικό ποσό των 25.000.000 δρχ. (73.000,00¤),
4) της ηθικής αυτουργίας και της άμεσης συνέργειας στην ανωτέρω πράξη και
5) της παραβάσεως καθήκοντος.
Στη συνέχεια, με την υπ' αριθ. ΕΓ1-2008/36/12-02-2009 έγγραφη παραγγελία της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Άμφισσας, διενεργήθηκε κύρια ανάκριση, για την ίδια ως άνω υπόθεση, μετά το πέρας της οποίας, την 06-09-2011, η σχετική δικογραφία υπεβλήθη, σύμφωνα με το άρθρο 308 παρ. 1 του Κ.Π.Δ., ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών Λαμίας, με το υπ' αριθ. ΕΓ 1-2011/128/06-09-2011 έγγραφο.
Η δικογραφία επεστράφη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Άμφισσας, με το υπ' αριθ. 1508/15-11-2011 έγγραφο του Εισαγγελέα Εφετών Λαμίας και την παραγγελία της διενέργειας συμπληρωματικής κύριας ανάκρισης, προκειμένου να διερευνηθεί, τυχόν παραγγελία προκαταρκτικής εξέτασης για το θέμα της καταγγελθείσας πλαστογραφίας και προς τούτο χρεώθηκε σε Ανακριτή στις 24-11-2012.
Για το θέμα της πλαστογραφίας, σχηματίσθηκε η υπό στοιχεία Α.Β.Μ.: Α-2011/575 (ΕΓ2-2012/274) ποινική δικογραφία -βάσει υπηρεσιακών αντιγράφων της υπό στοιχεία Α.Β.Μ: Α-2011/508 ποινικής δικογραφίας-, και στις 12-09-2011, παραγγέλθηκε προς τον Πταισματοδίκη Άμφισσας, η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Μετά την ολοκλήρωσή της η δικογραφία χρεώθηκε, στις 01-11-2012, προς περαιτέρω επεξεργασία σε Εισαγγελικό Λειτουργό.
Επιπροσθέτως σας γνωρίζουμε ότι, σύμφωνα με το υπ’ αριθ. 4643/15-11-2012 έγγραφο του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Γ. Παντελή, η από 15-10-2012 αναφορά του καταγγέλλοντος κ. Σ. Σ. προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, έχει αποσταλεί στον Πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Επιθεώρησης Δικαστηρίων για τη διερεύνηση του θέματος της τυχόν ευθύνης Δικαστικών Λειτουργών για την καθυστέρηση της περάτωσης της σχετικής δικογραφίας.
Κατά τα λοιπά, αρμόδια να σας ενημερώσουν είναι τα συνερωτώμενα Υπουργεία.
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Διαφημιστικο Δελτιο για την Ιτεα : ΕΛΑΤΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΙΤΕΑ {φωτογραφιες} ! Η ΤΟΠΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ ΟΣΟ ΛΑΔΙ ΘΕΛΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΥΡΙΣΕΤΕ {κανοντας μπανιο μεσα στα αποβλυτα των ελαιουργειων! φωτογραφιες} ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΜΕΙΝΕΙ ΑΞΕΧΑΣΤΗ Η ΗΛΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΜΠΟΧΑΣ ΕΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΛΙΟΤΡΙΒΙΑ ΜΑΣ !!! Α Ι Σ Χ Ο Σ Ν Τ Ρ Ο Π Η !!!

Ανώνυμος είπε...

ΚΛΙΣΙΜΟ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ.ΞΕΣΙΚΟΘΙΤΕ.ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ. ...

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ. Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΕΠΟΠΤΕΥΟΝΥΕΣ ΜΕ ΒΑΡΔΙΕΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΑ ΚΛΠ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ. ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ Η ΙΤΕΑ? ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΟΣ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΙΓΕΣ ΔΗΜΑΡΧΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ. Η ΜΟΝΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΤΕΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΖΩΝΗ. ΤΟΥΣ ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΥΡΩΠΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΡΙΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΟΛΥΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ.