Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Ομολογία αποτυχίας από τον κ. Στουρνάρα


Ομολογία αποτυχίας από τον κ. Στουρνάρα
«Ζήτησα κοινή δήλωση της Κομισιόν, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ και δεν την πήρα. Πήρα μόνο ένα γράμμα από τον Όλι Ρεν και μία τοποθέτηση από τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ».


Αυτό δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας στη Βουλή απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με το «λάθος» του ΔΝΤ.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια ομολογία αποτυχίας του κ. Σουρνάρα, τον οποίο μέσω της ομιλίας του ο κ. Τσίρπας έβγαλε στη σέντρα και τον ανάγκασε να παραδεχτεί κάτι που προφανώς τον εκθέτει ανεπανόρθωτα.

Ότι δεν μπορεί... Ότι δεν τα καταφέρνει...

Σκεφτείτε: Όταν ένας άνθρωπος δεν μπορεί ουσιαστικά να αποσπάσει μια κοινή δήλωση, ικετεύει και δεν του τη δίνουν, θα μπορέσει ποτέ να πείσει τους Ευρωπαίους να επαναδιαπραγματευτούν το Μνημόνιο;
Εκτός όμως από την παραδοχή ανεπάρκειας, ο κύριος Στουρνάρας διαψεύδει όλα αυτά που ισχυριζόταν τις προηγούμενες ημέρες, προσπαθώντας να απαξιώσει το μέγεθος της καταστροφής που επέφερε το "λάθος".

Μάταια προσπάθησε να δικαιολογηθεί στη συνέχεια αναφέροντας:
«Αλλά επειδή μια παράμετρος του προγράμματος είναι λάθος σημαίνει ότι πρέπει να το ακυρώσουμε και να βγούμε από το Μνημόνιο; Λεφτά πού θα βρούμε; Τι θα κάνουμε αφού ακυρώσουμε το Μνημόνιο; Σας έχω ξαναρωτήσει αλλά δεν έχετε δώσει απάντηση», σημείωσε, απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα.

«Το ότι μίλησαν για λάθος είναι ένα σήμα μιας παραδοχής ότι το Μνημόνιο δεν βγαίνει. Ήταν μία σημαντική μία μοναδική ευκαιρία για να κάνετε πράξη τις ψεύτικες προεκλογικές δεσμεύσεις περί επαναδιαπραγμάτευσης», ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομικών ότι δεν έθεσε το θέμα στην τρόικα, με αποτέλεσμα όπως είπε να δηλώσει στη συνέχεια ο Επίτροπος Οικονομικών Όλι Ρεν ότι δεν υφίσταται ζήτημα και πως η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει να εφαρμόζει υπό τις ίδιες συνθήκες το πρόγραμμα.

«Η κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε σκληρά από την πρώτη ημέρα με πράξεις και έργα και όχι με λεονταρισμούς», είπε ανάμεσα σε άλλα ο Γιάννης Στουρνάρας.
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είχε θέσει την επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό, ο οποίος δεν παρέστη στη Βουλή για να απαντήσει, με αποτέλεσμα να κατηγορηθεί από τον Αλέξη Τσίπρα για φυγομαχία.

Η ερώτηση του επικεφαλής στο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται στην παραδοχή αξιωματούχων του ΔΝΤ ότι υπολογίστηκε λαθεμένα ο πολλαπλασιαστής του προγράμματος στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να σημειωθεί μεγαλύτερη ύφεση από την αναμενόμενη.

ΠΗΓΗ: www.newsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: