Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Στο 30% η ανεργία στην Ελλάδα!




Την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί το περιεχόμενο της επίσημης έκθεσης του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών, που καταλήγει στο εφιαλτικό πόρισμα πως η ανεργία στην Ελλάδα το 2013 θα αγγίξει το 30% λόγω της πρωτοφανούς ύφεσης.

Το ποσοστό αυτό κατατάσσει τη χώρα πρώτη στη ζώνη του οικονομικού λυκόφωτος στην Ευρώπη και περιγράφει με τα πιο μελανά χρώματα την προοπτική εξόδου της από την κρίση.

Με δεδομένο ότι οι παραδοσιακοί τρόποι μείωσης της ανεργίας στην Ελλάδα, δηλαδή η μετανάστευση και η πρόσληψη στο Δημόσιο, δεν αποτελούν πλέον βασικά «εργαλεία» για την απορρόφηση του ανθρώπινου δυναμικού, όπως συνέβαινε παλαιότερα, τα στοιχεία καταδεικνύουν πως η ελληνική οικονομία θα χρειαστεί ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, ενδεχομένως πέραν της δεκαετίας, προκειμένου να καταφέρει να απορροφήσει έστω και ένα μικρό ποσοστό της ανεργίας αυτής. 

Η έκθεση του ΚΕΠΕ δείχνει ότι η οικονομία βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο της, η ύφεση θα είναι πάνω από 4,1% για το 2013 και το αποτέλεσμα θα είναι το ποσοστό ανεργίας να εκτιναχθεί στο 30%!
Το μόνο ενθαρρυντικό στοιχείο για το ΚΕΠΕ είναι ο μηδενισμός του ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου εντός του έτους.

ΠΗΓΗ: www.zougla.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μόνο 30%? Καλά να είμαστε να τα εκατοστήσουμε!