Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Στη φάκα 11 γιατροί του ΕΣΥ για δωροδοκία


Μία αγαστή συνεργασία είχαν 11 γιατροί δημόσιων νοσοκομείων με φαρμακευτική εταιρεία ελληνικών συμφερόντων με έδρα τη νήσο Μαν, προκειμένου να προωθούν συγκεκριμένα ορθοπεδικά και ιατροτεχνολογικά προϊόντα.


Παράλληλα, σύμφωνα με το ΣΔΟΕ, γερμανική φαρμακευτική εταιρεία φέρεται επίσης να «λάδωνε» γιατρούς σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, για να συνταγογραφούν κατά προτεραιότητα τα δικά της προϊόντα.
Στους τραπεζικούς λογαριασμούς των 11 γιατρών βρέθηκαν αδικαιολόγητες καταθέσεις, ύψους 5,8 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για δύο υποθέσεις που ερευνά το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, με τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί μόνο στην πρώτη περίπτωση να υπερβαίνουν τα 20 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία με έδρα τη νήσο Μαν

Η έρευνα ξεκίνησε στο πλαίσιο των ελέγχων του ΣΔΟΕ για την πάταξη της φοροδιαφυγής, του αθέμιτου ανταγωνισμού και της διαφθοράς. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία ελληνικών συμφερόντων με έδρα τη νήσο Μαν δωροδόκησε ορθοπεδικούς ιατρούς δημοσίων νοσοκομείων στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα, προκειμένου να προωθήσουν τα προϊόντα της επιχείρησης σε ασθενείς.
Από τον έλεγχο των φορολογικών δηλώσεων και των τραπεζικών λογαριασμών των 11 γιατρών προέκυψαν αδικαιολόγητα ποσά ύψους 5.812.000 ευρώ. Απεστάλησαν στις αρμόδιες ΔΟΥ πληροφοριακά δελτία για υποβολή συμπληρωματικών δηλώσεων. Επίσης, υποβλήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελία μηνυτήριες αναφορές για το αδίκημα της δωροδοκίας ιατρών, οι οποίοι υπηρετούσαν κατά τις ελεγχόμενες χρήσεις σε θέσεις δημοσίων νοσοκομείων. Στις εμπλακείσες επιχειρήσεις καταλογίσθηκαν πρόστιμα του ΚΒΣ ύψους 18.845.000 ευρώ και πρόστιμα ΦΠΑ συνολικά 2.450.000 ευρώ.
Δύο εκ των επιχειρήσεων προσήλθαν και συμβιβάστηκαν με το Υπουργείο Οικονομικών για το ποσό των 12.100.000 ευρώ, αποδεχόμενες την παράνομη συναλλαγή.

Δεύτερη παράλληλη έρευνα

Το ΣΔΟΕ, έπειτα από εισαγγελική παραγγελία σχετικά με τον χρηματισμό ιατρών σε πολλές πόλεις της Ελλάδας από γερμανική φαρμακευτική εταιρεία, ανακάλυψε παράνομες χρηματοδοτήσεις ιατρών προκειμένου να συνταγογραφούνται τα προϊόντα της εταιρείας.
Κατά πληροφορίες, η έρευνα συνεχίζεται με προσκλήσεις και έλεγχο των εμπλεκομένων.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΚΟΗΘΕΙΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ! ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΓΙΑΤΡΟ ΝΑ ΛΑΔΩΝΕΤΕ ! ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ ΛΑΔΩΝΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ! ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΙΚΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ! ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΓΕΡΟΝΤΑΚΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΟΥΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΝ ΟΥΤΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΓΙΑΤΡΟΥΣ !!! ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΚΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΜΕ ΕΝΑ ΜΙΣΘΟ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ !!!