Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Συνέντευξη των εκπροσώπων των φοιτητών του ΤΕΙ Άμφισσας στο AmfissaPress - VIDEO

20121031-sinentefksi-tei
Μία αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησαν στο AmfissaPress οι εκπρόσωποι των φοιτητών του ΤΕΙ Άμφισσας, παρουσιάζοντας αναλυτικά τα γεγονότα της χθεσινής Γ.Σ. του ΤΕΙ Λαμίας.
Καταγγέλουν τη συμπεριφορά και τις μεθοδεύσεις της Προέδρου του Παραρτήματος κ. Γιαλιτάκη, ενώ προβάλλουν τις θέσεις των φοιτητών και τη θέληση τους να ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ το Παράρτημα στην πόλης της Άμφισσας.


Η πρόεδρος κ. Σπανού Αγγελική και η αντιπρόεδρος κ. Γεμενεντζή Μαρία του συλλόγου φοιτητών του ΤΕΙ Άμφισσας παρουσιάζουν όλο το παρασκήνιο που οδήγησε σε αυτή την δυσμενή απόφαση για το ΤΕΙ Άμφισσας.

Πλήρης αδιαφορία από την Πρόεδρο του Παραρτήματος στα αιτήματα τους - αμέριστη συμπαράσταση από τους φορείς της πόλης και του νομού Φωκίδας.
Καταγγέλουν τους εκπροσώπους των φοιτητών Λαμίας για "άδειασμα" της απόφασης τους για παραμονή του ΤΕΙ στην πόλη μας.

Δείτε το video!

 


www.amfissapress.gr

 

Τ.Ε.Ι. Άμφισσας… Παρέμβαση της κας Μανδρέκα στο Υπουργείο Παιδείας.


Άμεση ήταν η αντίδραση της Βουλευτή Φωκίδας η οποία, μετά τη χθεσινή απόφαση που έλαβε η Συνέλευση του Τ.Ε.Ι Λαμίας περί αποδοχής της αίτησης των καθηγητών του Παραρτήματος Άμφισσας για τη μεταφορά του Παραρτήματος στη Λαμία, μετέβη σήμερα το απόγευμα στο Υπουργείο Παιδείας και συναντήθηκε με τον αρμόδιο

Γενικό Γραμματέα, κύριο Αθανάσιο Κυριαζή. Η Βουλευτής μετέφερε στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου τόσο της δική της έντονη δυσαρέσκεια όσο και των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κυρίως τη δυσαρέσκεια και αναστάτωση της Τοπικής Κοινωνίας σχετικά με την εξέλιξη αυτή. Παρότι ο Γενικός Γραμματέας βεβαίωσε τη Βουλευτή ότι δεν έχει «ανοίξει» ακόμη το θέμα του σχεδίου «Αθηνά» και του νέου εκπαιδευτικού χάρτη στην τριτοβάθμια εκπαίδευση η Βουλευτής τον ενημέρωσε ότι σε περίπτωση που τεθεί σχετικό ζήτημα για το Παράρτημα Άμφισσας θα υπάρξει έντονη αντίδραση και κοινή κινητοποίηση όλων των τοπικών φορέων ώστε το Παράρτημα να παραμείνει ως έχει.

ΜΑΝΔΡΕΚΑ ΓΑΖΗ ΦΟΥΣΕΚΗΣ – ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΙ ΤΗΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ

 
Κατά τη χθεσινή Συνέλευση του Τ.Ε.Ι. Λαμίας (όργανο στο οποίο συμμετέχουν αντιπρόσωποι των καθηγητών και των φοιτητών) ελήφθη μια απόφαση ατυχής και δυσμενής για το Παράρτημα Άμφισσας. Συγκεκριμένα η πλειοψηφία της Συνέλευσης αποδέχτηκε το αίτημα μονίμων καθηγητών του Τμήματος Εμπορίας και Διαφήμισης, με το οποίο αυτοί ζητούν τη μεταφορά του Τμήματος στη Λαμία.
Η Απόφαση αυτή δεν είναι εκτελεστή, δεν ελήφθη στα πλαίσια του γνωστού σχεδίου «Αθηνά» που αφορά στην αναδιάρθρωση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ούτε ασφαλώς ζητήθηκε μια τέτοια εισήγηση από το Υπουργείο Παιδείας, αλλά αποτέλεσε αποκλειστική πρωτοβουλία συγκεκριμένης ομάδας καθηγητών.
Κατά τη συνεδρίαση του οργάνου παραβρέθηκαν όλοι οι πολιτικοί εκπρόσωποι του Νομού Φωκίδας και του Δήμου Δελφών (η Βουλευτής Φωκίδας κ. Μανδρέκα, η Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας κ. Γαζή και εκπρόσωποι του Δήμου Δελφών με επικεφαλής το Δήμαρχο κ. Φουσέκη), εκπρόσωποι συλλογικών φορέων της Άμφισσας και της Φωκίδας, εκπρόσωποι των φοιτητών της Άμφισσας και διοικητικοί υπάλληλοι του Τμήματος.
Η επιχειρηματολογία που αναπτύχθηκε κατά τη συζήτηση τόσο από τον Πρόεδρο του Τ.Ε.Ι. Λαμίας κ. Καρκάνη και τους συνεργάτες του, όσο και από τους τοπικούς εκπροσώπους μας, ανέτρεψε και αποδόμησε όλα τα δήθεν επιχειρήματα που περιλαμβάνονταν στο έγγραφο αίτημα των καθηγητών του Παραρτήματος, το οποίο άλλωστε δεν είχε καμία σοβαρή τεκμηρίωση, δε στάθηκε όμως ικανή για να ανατρέψει το συγκροτημένο και αμετακίνητο μέτωπο στο οποίο παρατάχθηκαν πέντε καθηγητές του Ιδρύματος, αλλά και οι τέσσερις εκπρόσωποι των φοιτητών της Λαμίας, οι οποίοι παρά την κατηγορηματική και έγγραφη αντίθετη άποψη των συναδέλφων τους της Άμφισσας, στήριξαν το αίτημα της μεταφοράς του Τμήματος για τους δικούς τους λόγους…
Η προειλημμένη αυτή απόφαση είχε κατ’ ουσίαν ως μοναδικό λογικό επιχείρημα κάποιους καθαρά ωφελιμιστικούς λόγους που προβλήθηκαν κατά τη συζήτηση, ότι δήθεν η μεταφορά του Τμήματος αποτελεί τη μοναδική πιθανότητα διάσωσης της εργασίας των μονίμων καθηγητών, μετά τις επικείμενες συγχωνεύσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Πρόκειται πραγματικά για επίδειξη σπάνιου και προκλητικού αμοραλισμού, όταν μια ολιγομελής ομάδα ανθρώπων (και μάλιστα εκπαιδευτικών) προτάσσουν την προσωπική διάσωσή τους και αδιαφορούν για το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργούν στην εκπαιδευτική κοινότητα (γονείς, φοιτητές και εκπαιδευτικούς), ιδίως μέσα στις κρίσιμες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που διερχόμαστε, οδηγώντας ταυτόχρονα στην αγανάκτηση και στον ξεσηκωμό μια ολόκληρη κοινωνία.
Σε κανένα άλλο εκπαιδευτικό Ίδρυμα της χώρας μας δεν ελήφθησαν τέτοιες αποφάσεις, καθώς πέραν του γενικού νομικού πλαισίου που ψηφίστηκε το καλοκαίρι, δεν έχουν οριστεί ακόμη από το αρμόδιο Υπουργείο οι προϋποθέσεις και τα κριτήρια με βάση τα οποία θα γίνουν οι μελλοντικές συγχωνεύσεις και καταργήσεις Τμημάτων, ούτε έχουν συγκροτηθεί οι σχετικές εισηγητικές Επιτροπές. Γιατί άλλωστε να προεξοφληθεί η κατάργηση του Τμήματος Εμπορίας και Διαφήμισης Άμφισσας, όταν αποτελεί ένα Τμήμα με μεγάλη απήχηση στους φοιτητές και πολύ σύντομα θα διαθέτει το πιο σύγχρονο εκπαιδευτικό συγκρότημα της χώρας;
Η ύποπτη σπουδή κάποιων μελών της Συνέλευσης του Τ.Ε.Ι. Λαμίας, η οποία μάλιστα αποτελεί μια Διοίκηση μεταβατικού χαρακτήρα καθώς ήδη έχει οριστεί το νέο Συμβούλιο του Ιδρύματος που αναμένεται να ενεργοποιηθεί με Υπουργική Απόφαση από μέρα σε μέρα, αποδεικνύει ότι εις βάρος του Παραρτήματος μας, της πόλης της Άμφισσας, του Δήμου Δελφών και του Νομού Φωκίδας, παίχτηκε ένα καλοστημένο παιχνίδι υπονόμευσης, με χαρακτηριστικά πλήρους έλλειψης της στοιχειώδους δεοντολογίας και της ηθικής τάξης, από ανθρώπους που έχουν την υποχρέωση όχι μόνο να υπηρετούν τις αρχές αυτές, αλλά και να τις διδάσκουν.
Ας ξέρουν όμως όλοι καλά ότι ο αγώνας μας δεν τελειώνει εδώ πέρα. Κι άλλες φορές βρεθήκαμε για το συγκεκριμένο θέμα στη μέση της τρικυμίας, πάντα όμως επιβιώσαμε! Δύναμή μας είναι η ενότητα του λαού της περιοχής μας και η ομοθυμία όλων των εκλεγμένων αντιπροσώπων του. Οι τελικές μάχες θα δοθούν σε ανώτερα κλιμάκια κι εκεί θα παραθέσουμε με επιμονή και με σταθερότητα όλα τα επιχειρήματα για τη βιωσιμότητα και τις προοπτικές του Παραρτήματος Άμφισσας, ενώ πιστεύουμε ότι στο επίπεδο αυτό θα ληφθεί υπ’ όψιν και το ιστορικό βάρος που φέρει η πόλη της Άμφισσας και ασφαλώς ο παγκόσμιος αντίκτυπος και συμβολισμός του Δήμου Δελφών.

Άμφισσα, 31 Οκτωβρίου 2012
Η Βουλευτής Φωκίδας   Η Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας      Ο Δήμαρχος Δελφών
Ασπασία Μανδρέκα                  Παναγιώτα Γαζή                        Νικόλαος Φουσέκης
 

Καρατζαφέρης: "Αν συμβεί κάτι στον Σπύρο, πείτε στον Σαμαρά ότι θα του κόψω τα ποδάρια"! - VIDEO


Δημοσιογράφοι στο πλευρό του Σπύρου Καρατζαφέρη μιλούν για τις συλλήψεις και τα χτυπήματα στη δημοσιογραφία
 
Πολλοί δημοσιογράφοι βγήκαν ζωντανά στην εκπομπή του Προέδρου του ΛΑΟΣ για να μιλήσουν για τον Σπύρο Καρατζαφέρη, αλλά και όλα τα...χτυπήματα που δέχεται η δημοσιογραφία τις τελευταίες ημέρες. Κάποια στιγμή, ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ειδοποιήθηκε ότι ο αδερφός του, μεταφέρεται στο νοσοκομείο, κάτι που προκάλεσε την έκρηξή του...
 
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:
 


www.zappit.gr

Σόιμπλε και Ρεν αδειάζουν Σαμαρά: Δεν έχει τελειώσει τίποτα!


Δυο στα δυο σήμερα για τον Αντώνη Σαμαρά ο οποίος εκτός από όσα γίνονται στο εσωτερικό (βλέπε ψηφοφορία για αποκρατικοποιήσεις) βρίσκεται αντιμέτωπος με τις δηλώσεις τόσο του γερμανού υπουργού Οικονομικών, όσο και του Ολι Ρεν, ότι επι της ουσίας τίποτα δεν έχει τελειώσει!
"Η δουλειά της τρόικας στην Ελλάδα κάθε άλλο παρά έχει τελειώσει", δήλωσε ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επισημαίνοντας ακόμη ότι η επόμενη δόση θα εκταμιευθεί μόνο όταν εκπληρωθούν οι προϋποθέσεις.
 Ο κ. Σόιμπλε πρόσθεσε ότι στη διαπραγμάτευση με την τρόικα παραμένουν ακόμη ανοικτά ζητήματα ενώ χαρακτήρισε νομικώς αδύνατο ένα νέο κούρεμα του χρέους.
Χιλιάδες ερωτήματα προκαλεί και η ανακοίνωση της Κομισιόν. Ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν είπε ότι: "Δεν υπάρχει καμία συμφωνία με την τρόικα" και λίγο αργότερα έσπευσε βέβαια να προσθέσει πως : ''Συνεχώς μειώνονται τα ανοιχτά θέματα με την Ελλάδα''.

Καταιγιστικές εξελίξεις - Θέμα ανανέωσης της εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του θα θέσει απόψε ο Βενιζέλος;


- Έκτακτη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ στις 19.30
- Δεν θα παραστεί ο Ανδρέας Λοβέρδος, άγνωστο αν θα παραβρεθεί ο Γ. Παπανδρέου
- Πως θα δικαιολογήσει την απόφασή του να μην είναι παρών στην ψηφοφορία ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
- ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟ NEWSIT
- ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αυτό που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ, μόνο με μια λέξη μπορεί να περιγραφεί: Πλήρης διάλυση. Αυτό δείχνουν τα γεγονότα που προηγήθηκαν της ψηφοφορίας για τις αποκρατικοποιήσεις αλλά και όλων όσων είναι σε εξέλιξη έως και αυτη την ώρα.

Για τον λόγο αυτό συγκλήθηκε έκτακτη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ στις 19.30 μετά από αίτημα πολλών βουλευτών του κόμματος.

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΤΟ NEWSIT ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Το κλίμα είναι τόσο κακό μετά τα όσα προηγήθηκαν στην Βουλή (διαβάστε την είδηση) που κάποιοι αναμένεται να μιλήσουν με σκληρά λόγια εναντίον του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και να τεθεί λένε οι πληροφορίες, ακόμα και θέμα ηγεσίας!

Δεν αποκλείεται λένε οι πληροφορίες κάνοντας αιφνιδιασμό να θέσει θέμα και ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος, ζητώντας από τους βουλευτές του να επαναβεβαιώσουν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του.

Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες, ο Ανδρέας Λοβέρδος δεν θα συμμετάσχει στην συνεδρίαση, ενώ άγνωστο είναι αν θα παραβρεθεί και ο Γ.Παπανδρέου.

Ανθρωποι κοντά στον Ευάγγελο Βενιζέλο λένε ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν ψήφισε στην σημερινή ψηφοφορία αν και ήταν στην Βουλή γιατί "δεν ήθελε να μπει στο κάδρο της πανσπερμίας απόψεων".

Τι προηγήθηκε

Η "γραμμή" του ΠΑΣΟΚ λίγο πριν την ψηφοφορία ήταν "ναι σε όλα". Όμως, λίγα λεπτά αφότου ξεκίνησε η ψηφοφορία, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πάρις Κουκουλόπουλος ψήφισε ως εξής:

“Παρόν” στο άρθρο 4 "Ναι" στα υπόλοιπα άρθρα και “όχι” στην τροπολογία για τον ΕΟΠΥΥ!
Σημειώνεται ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ενός κόμματος είναι αυτός που δίνει συνήθως το σύνθημα για το τι γραμμή θα ακολουθήσει το κόμμα!

Μετά την αλλαγή Κουκουλόπουλου, κάθε βουλευτής ψήφιζε όπως ήθελε. Και βρέθηκαν κάποιοι να ψηφίζουν ως εξής:

Δημήτρης Κρεμαστινός - Ναι στην τροπολογία
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης - Ναι σε όλα
Συμεών Κεδίκογλου - Ναι σε όλα εκτός τροπολογίας
Μιχάλης Κασσής -όχι στο 2
Αντζελα Γκερέκου - όχι στο 3
Πύρρος Δήμας - Ναι σε όλα
Θόδωρος Παραστατίδης - Παρών στο 2
Λεωνίδας Γρηγοράκος - ναι στην τροπολογία
Θεοδώρα Τζάκρη - όχι στο 2 ναι στην τροπολογία
Μάρκος Μπόλαρης - όχι στο 2 ναι στην τροπολογία
Γιάννης Δριβελέγκας - όχι στο 2 παρών στο 3
Κώστας Τριαντάφυλλος- παρών στο 2
Κώστας Σκανδαλίδης - παρών στο 2
Θάνος Μωραΐτης - Παρών στο 2 ναι στην τροπολογία
Χατζί Οσμαν Αχμέτ - Παρών στο 2 ναι στην τροπολογία

Ακόμα πιο εντυπωσιακό ήταν το γεγονός ότι από την ψηφοφορία απείχε παρά το γεγονός ότι ήταν στην Βουλή ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ!

Αυτό προκάλεσε την οργή των βουλευτών του κόμματός του και πολλοί αναρωτιούνταν πως ενω ο ίδιος είχε δώσει γραμμή για μια συγκεκριμένη στάση ήταν πανηγυρικά ΑΠΩΝ!

Αυτή την ώρα ο Ευάγγελος Βενιζέλος κάνει έκτακτη σύσκεψη στο γραφείο του στην Ιπποκράτους, ενώ στο δικό του γραφείο στην Βουλή βρίσκεται ο Γ.Παπανδρέου.

Κατά σύμπτωση(;) στην Βουλή είναι και ο Κώστας Σημίτης.
 

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού από αύριο Πέμπτη


Βροχές, καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι τα χαρακτηριστικά του καιρού την Πέμπτη!
Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση
ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ
ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κια καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την 'Ηπειρο και γρήγορα και στις υπόλοιπες περιοχές. Ύφεση το βράδυ.
ΑΝΕΜΟΙ: Νοτιοανατολοικοί 5 με 7 και τοπικά στο Ιόνιο 8 μποφόρ που το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν.
 ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 13εως 24 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ
ΚΑΙΡΟΣ: Νεφλώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά, Βελτίωση το βράδυ.
ΑΝΕΜΟΙ: Νοτιοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία 5 με 7 πρόσκαιρα στα νότια τοπικά 8 μποφόρ. Αργά το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
 ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 09 εως 23 βαθμούς κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις και βαθμιαία βροχές και καταιγίδες που το μεσημέρι – απόγευμα θα είναι οσχυρές κυρίως στα δυτικά. Βελτίωση το βράδυ.
 ΑΝΕΜΟΙ: Νοτιοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ που αργά το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και σταδιακά θα εξασθενήσουν.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 13εως 23 βαθμούς κελσίου.

 

ΜΑΡΙΝΑ ΙΤΕΑΣ: «Το ΤΑ.Ι.ΠΕ.Δ. … για τον Τουριστικό Λιμένα Ιτέας» Δελτίο Τύπου από την Π. Ε. ΦΩΚΙΔΑΣ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Άμφισσα, 31 Οκτωβρίου 2012

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: «Το ΤΑ.Ι.ΠΕ.Δ. … για τον Τουριστικό Λιμένα Ιτέας»
Απάντηση στην επιστολή που είχε αποστείλει η Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας κα Παναγιώτα Γαζή, με την οποία ζητούσε από το Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου την συνέχιση του διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου για τη μαρίνα της Ιτέας από το Λιμενικό Ταμείο Φωκίδας, έστειλε ο Πρόεδρος του ΤΑ.Ι.ΠΕ.Δ. κος Τάκης Αθανασόπουλος. Με την επιστολή της η κα Γαζή ζητούσε η διαδικασία να προχωρήσει χωρίς χρονοτριβές, μιας και η διακήρυξη ήταν ήδη έτοιμη από την Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας και είχε τεθεί σε δημόσια διαβούλευση. Το δε Λιμενικό Ταμείο μπορούσε άμεσα να δημοπρατήσει το έργο.
Τα παραπάνω είχαν συμφωνηθεί στη συνάντηση που είχε γίνει στο Γραφείο του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου στις 28 – 08 – 2012 με τη συμμετοχή της βουλευτού Φωκίδας κας Ασπασίας Μανδρέκα και του Δημάρχου Δελφών κου Νικολάου Φουσέκη.
Συγκεκριμένα, στην απάντησή του ο Πρόεδρος του Ταμείου ανέφερε ότι με τον ιδρυτικό νόμο του ΤΑ.Ι.ΠΕ.Δ. δεν μπορεί να αναμεταβιβασθεί στον προηγούμενο κύριο ή δικαιούχο και στο εξής ο προηγούμενος κύριος ή δικαιούχος παραμένει μόνο στη διοίκηση. Οι σύμβουλοι του ΤΑ.Ι.ΠΕ.Δ. έχουν προτείνει ένα ευρύτερο εθνικό σχεδιασμό και μοντέλο αξιοποίησης, το οποίο προβλέπει την δημιουργία ομάδων τουριστικών λιμένων. Ήδη το Υπουργείο Τουρισμό τερμάτισε δυο εν εξελίξει διαγωνισμούς των Τουριστικών Λιμένων Αργοστολίου και Χίου.
Τέλος τα δικαιώματα χρήσης, διοίκησης, συνήθους διαχείρισης και εκμετάλλευσης του τουριστικού λιμένα Ιτέας, εξαιρουμένης της δυνατότητας παραχώρησης της σε τρίτους θα συνεχίσουν να ασκούνται από το Λιμενικό Ταμείο Φωκίδας, μέχρι τη σύναψη της σχετικής σύμβασης παραχώρησης από το ΤΑ.Ι.ΠΕ.Δ.
Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΓΑΖΗ

48ωρη απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, 6 και 7 Νοεμβρίου


Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ προκηρύσσουν 48ωρη απεργία για τις 6 και 7 Νοεμβρίου κατά των νέων μέτρων λιτότητας που αναμένονται να ψηφιστούν στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα.
«Θα απεργήσουμε για να εμποδίσουμε την ψήφιση των μέτρων», είπε την Τετάρτη ο Ηλίας Ηλιόπουλος, γενικός γραμματέας της ΑΔΕΔΥ.
«Δεν θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση να πάρει ούτε ένα μέτρο ακόμα που εξαθλιώνει τον ελληνικό λαό», πρόσθεσε.

Μανώλης: «Κουβέλης και Βενιζέλος είχαν πάει για χόρτα;»

Μανώλης: «Κουβέλης και Βενιζέλος είχαν πάει για χόρτα;»

Επίθεση στους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη, με αφορμή την απουσία των δύο πολιτικών αρχηγών από τη Βουλή κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας και στις δύο αναγνώσεις των ονομάτων εξαπέλυσε ο Γιάννης Μανώλης.
Το στέλεχος των Ανεξάρτητων Ελλήνων έγραψε στο προσωπικό του λογαριασμού στο Τwitter: «Κουβέλης και Βενιζέλος είχαν πάει για χόρτα;».

«Χαμένα» δημόσια ακίνητα με ενοίκιο… 50 ευρώ! Η άγνωστη περιουσία του Δημοσίου και ποιοι την εκμεταλλεύονται.

«Χαμένα» δημόσια ακίνητα με ενοίκιο… 50 ευρώ!

Σε εφαρμογή μπαίνει ένα πολύτιμο εργαλείο το οποίο θα ξεκαθαρίσει τι ανήκει στο Υπουργείο Πολιτισμού,ενώ παράλληλα θα επιτρέπει στους πολίτες να κερδίζουν χρόνο καθώς με το πάτημα ενός πλήκτρου θα μπορούν να ενημερωθούν για τα αρχαιολογικά βάρη της περιουσίας τους.

Η περιουσία του Δημοσίου έχει υπερτριπλασιαστεί και μάλιστα δεν το γνωρίζει. Πληρώνει απαλλοτριώσεις και ύστερα επιστρέφει τα ακίνητα στους ιδιοκτήτες τους. Παραχωρεί φιλέτα στην Πλάκα και τη Ρόδο για πολιτιστικές δράσεις έναντι μηδαμινού ή ευτελούς μισθώματος και ανακαλύπτει πως έχουν μετατραπεί σε σπίτια και επιχειρήσεις.
 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Τα Νέα', δημόσιες εκτάσεις κοντά σε αρχαιολογικούς χώρους καταπατώνται και έσοδα από εμπορικά διαμερίσματα χάνονται. Τάξη σε αυτό το χάος επιχειρεί να βάλει, ύστερα από χρόνια ανοργανωσιάς, το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και να ανακαλύψει τι πραγματικά τού ανήκει μέσω μιας καινοτόμους εφαρμογής, του Αρχαιολογικού Κτηματολογίου: Της πλήρους δηλαδή καταγραφής όλων των ακινήτων που έχουν αποκτηθεί από το υπουργείο κυρίως για αρχαιολογικούς σκοπούς, και το οποίο θα είναι προσβάσιμο από τους πολίτες μέσω Διαδικτύου.
 
Απόδειξη του χάους που επικρατεί είναι πως στους καταλόγους της πρώην Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου έχουν καταγραφεί μόλις 2.345 ακίνητα σε όλη τη χώρα διαχειριστικής αρμοδιότητας του υπουργείου, ενώ στο Αρχαιολογικό Κτηματολόγιο έχουν εντοπιστεί 7.500 ακίνητα, τα οποία καλύπτουν περί τα 100.000 στρέμματα. Χωρίς μάλιστα να περιλαμβάνονται σε αυτά τα παραχωρημένα από την πρώην ΚΕΔ ακίνητα - όπως φρούρια, αρχαιολογικοί χώροι κλπ- που αναλογούν στο 15% της δημόσιας περιουσίας την οποία διαχειρίζεται το Υπουργείο Οικονομικών.
 
Την ίδια ώρα βρέθηκαν απίστευτες περιπτώσεις, όπου το ενοίκιο για ακίνητο στην καρδιά της Πλάκας ήταν 50 ευρώ. Άλλα ακίνητα με ανάλογα μισθώματα υπενοικιάστηκαν σε άλλον έναντι πολλαπλάσιων ποσών και φυσικά τα χρήματα τα εισέπραττε ο ενοικιαστής και όχι το κράτος. Σε άλλες περιπτώσεις έγινε απαλλοτρίωση, το κράτος πλήρωσε αποζημίωση αλλά το ακίνητο... επιστράφηκε στον ιδιοκτήτη!Η νέα απογραφή αποκάλυψε 220 ακίνητα στην Πλάκα, τα 60 είναι στα Αναφιώτικα, 335 στη Ρόδο, 10 στο Ρέθυμνο, 103 στην Ακαδημία Πλάτωνος, 40 στον Κεραμεικό.


ΠΗΓΗ: http://www.newsbomb.gr/

Σοβαρό ρήγμα στην Κυβέρνηση – Πέρασε με μεγάλες απώλειες το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις – Δεν πέρασε η τροπολογία για τον ΕΟΠΥΥ


- Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ δεν ψήφισαν άρθρα και την τροπολογία για τον ΕΟΠΥΥ
 - Η τροπολογία ΔΕΝ πέρασε με 143 ΟΧΙ και 136 ΝΑΙ
- Μήνυμα για την ψηφοφορία των μέτρων την ερχόμενη εβδομάδα
 - Δεν ψήφισαν Βενιζέλος, Κουβέλης!
 - Οργή βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για την αποχή Βενιζέλου από την ψηφοφορία!
 - Τα σενάρια για τις ψήφους που χρειάζονται και τι θα κάνουν ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ
 - Απίστευτο παρασκήνιο για την απόσυρση της τροπολογίας
 - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Θυελλώδης ήταν η ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις. Επήλθε σοβαρό ρήγμα στην κυβερνητική συνοχή καθώς αρκετοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ επέλεξαν είτε να δηλώσουν “παρών”, είτε να καταψηφίσουν άρθρα και την τροπολογία που αφορά στον ΕΟΠΥΥ.
Πολλοί ήταν οι βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ κυρίως, αλλά και τη ΔΗΜΑΡ που είπαν “όχι” ή “παρών” στην τροπολογία που αφορά στον ΕΟΠΥΥ, αλλά και στα άρθρα 2-3-4 και 5. Ενδεικτικό εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ είναι το γεγονός ότι στην αρχή της ψηφοφορίας ο Π. Κουκουλόπουλος δήλωσε πως το κόμμα θα ψηφίσει “παρόν” στο άρθρο 4 που αφορά στα Πανεπιστήμια και “όχι” στην τροπολογία για τον ΕΟΠΥΥ.
Οι Βουλευτές ωστόσο δεν ακολούθησαν τη γραμμή καταψηφίζοντας και άλλα άρθρα, ενώ κάποιοι είπαν “ναι” στην τροπολογία. Ενδεικτικό είναι επίσης το γεγονός ότι ο Ε. Βενιζέλος ενώ βρισκόταν στη Βουλή δεν βρέθηκε στην αίθουσα της ολομέλειας για να ψηφίσει. Αυτό έχει προκαλέσει την οργή των βουλευτών του κόμματος. Πολλοί από αυτούς λένε, πως είναι δυνατόν σε ένα τέτοιο θέμα να μην ψηφίζει ο αρχηγός του κόμματος!
Δεν ψήφισε και ο Φώτης Κουβέλης.
Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας:  Ψηφισαν 293 βουλευτές
Υπερψηφίστηκαν όλα τα άρθρα του νομοσχεδίου. Αναλυτικά:
1ο αρθρο ναι 173 οχι 120
2ο άρθρο ναι 148 οχι 139
3ο αρθρο ναι 156 όχι 135
4ο άρθρο ναι 146 όχι 121
5ο άρθρο ναι 158 όχι 135
6ο άρθρο ναι 173 όχι 120

Τροπολογία ΕΟΠΥΥ:
Ναι: 136  Όχι: 143
Στους ... εκτός γραμμής βουλευτές του ΠΑΣΟΚ συγκαταλέγονται ο Μ. Κασσης, είπε όχι στο άρθρο 2, η Αντζελα Γκερέκου, είπε όχι στο άρθρο 3, ο Θ. Παραστατίδης είπε παρών στο άρθρο 2, ο Μ. Μπόλαρης είπε όχι στο άρθρο 2 και ναι στην τροπολογία για τον ΕΟΠΥΥ, όπως και η Θ. Τσαγκρη, ο Γιάννης Δριβελέγκας είπε οχι στο αρθρο 2 και παρών στο άρθρο 3, ο Κ. Τριανταφυλλος δήλωσε παρών στο άρθρο 2, όπως και ο Κ.Σκανδαλιδης και ο Θ. Μωραιτης παρών στο άρθρο 2, ενώ ο Αχμέτ Χατζη Οσμαν δήλωσε παρόν στο άρθρο 2 και είπε ναι στην τροπολογία για τον ΕΟΠΥΥ.
Ναι στην τροπολογία για τον ΕΟΠΥΥ είπε ο Λεωνιδας Γρηγορακος, ναι σε όλα είπε ο Μ. Χρυσοχοιδης και ο Πύρρος Δήμας, ναι στην τροπολογία για τον ΕΟΠΥΥ είπε ο Γ. Ντόλιος ενώ ο Δ. Κρεμαστινός είπε ναι σε όλα και παρών στο άρθρο 4.
Τα μέτρα θα περάσουν;
Ουσιαστικά μετά τη σημερινή ψηφοφορία τίθεται υπό σοβαρή αμφισβήτηση η ψήφιση των μέτρων την ερχόμενη εβδομάδα.
Εάν η ΔΗΜΑΡ επιμείνει στο “όχι” στα εργασιακά και καταψηφίσει το νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει όλα τα μέτρα σε ένα άρθρο τότε επί της ουσίας για να περάσουν τα μέτρα απομένουν μόνο οι βουλευτές ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που αυτή τη στιγμή είναι 160.
Ωστόσο ήδη 5 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν πει ότι δεν θα ψηφίσουν τα μέτρα ενώ άλλοι δύο αφήνουν να εννοηθεί ότι δεν θα το κάνουν. Σε αυτή την περίπτωση σημαντικό ρόλο θα παίξει η στάση που θα κρατήσει η ΔΗΜΑΡ στην ψηφοφορία για τα μέτρα.  Εάν παραμείνει στην αίθουσα και οι βουλευτές δηλώσουν “παρών” για να υπερψηφιστεί το νομοσχέδιο με τα μέτρα θα χρειάζονται 151 ψήφοι. Εάν επιλέξει να αποχωρήσει, τότε ο αριθμός των ψήφων μειώνεται στις 142.
Ουσιαστικά μετά και τη σημερινή ψηφοφορία μιλάμε για ένα θρίλερ διαρκείας, καθώς οι αντιδράσεις μπορεί να διευρυνθούν και στην κυβέρνηση μετά και τα σημερινά φαινόμενα κανείς δεν αποκλείσει και ... ένα ατύχημα...
Ενδεικτικό του τι μπορεί να συμβεί είναι αυτό που ζήσαμε στη σημερινή ψηφοφορία με το ΠΑΣΟΚ να ζητά επίμονα την απόσυρση της τροπολογίας για τον ΕΟΠΥΥ και να δηλώνει πως σε αντίθετη περίπτωση θα καταψηφίσει και τον υπουργό μια και μισή μετά τα μεσάνυχτα σύμφωνα με πληροφορίες να απαντά πως “όσο θα είμαι εγώ υπουργός δεν θα ανεχθώ πατρίκιους και πληβείους,όλοι σε ένα Ταμείο”.
Τι περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις
´Άρθρο 1ο: Αφορά την κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία τροποποιείται ο νόμος 3986/2011 (Μεσοπρόθεσμο) ώστε η Βουλή να γνωμοδοτεί για το διορισμό του Προέδρου και του Διευθύνοντος συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ.
Άρθρο 2ο: Κύρωση της κατάργησης του ελάχιστου ποσοστού του δημοσίου στις Δημοσίου σε ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΔΙΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΤΑ, Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς, Θεσσαλονίκης, Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Ελευσίνας, Ηγουμενίτσας, Ηρακλείου, Καβάλας, Κέρκυρας, Λαυρίου, Πατρών και Ραφήνας.
Άρθρο 3ο: Ρυθμίσεις για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η δόμηση εκτός σχεδίου, παραχώρηση αιγιαλού, και η αναγκαστική απαλλοτρίωση εκτάσεων.
Άρθρο 4ο: Ρυθμίσεις αρμοδιότητας των Υπουργείων Οικονομικών, Εσωτερικών, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Δικαιοσύνης και Υγείας. Μεταξύ άλλων, η κατάργηση εισφορών 2% και 2 τοις χιλίοις υπέρ του ΤΕΕ επί των αμοιβών των μηχανικών και των καταβαλλόμενων ποσών στους αναδόχους για την εκτέλεση δημοσίων έργων.
Άρθρο 5ο: Τροποποιήσεις του π.δ. 237/1986 για το Επικουρικό Κεφάλαιο των ασφαλιστικών εταιρειών για τον κλάδο αυτοκινήτων.
Άρθρο 6ο: Τροποποιήσεις του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και των ν.2386/1996, ν.2753/1999, ν.2836/2000. Τροποποιήσεις του π.δ. 191/2008. Μεταξύ άλλων προβλέπεται η εξίσωση του φόρου σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης στα 330 ευρώ στο χιλιοστόλιτρο, ενώ ορίζεται ως υποχρεωτική εντός 14ημέρου η καταχώρηση στο Πληροφοριακό Σύστημα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων από τους εμπόρους όλων των συναλλαγών του πετρελαίου εσωτερικής καύσης (DIESEL).
Άρθρο 7ο: Καθορίζεται η ισχύς του νόμου από την δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.
Η τροπολογία αφορά διευκολύνσεις σε Δήμους και νομικά πρόσωπα τους για την αποπληρωμή των δανείων τους, την μεταβίβαση στο ΤΑΙΠΕΔ ακινήτων του δημοσίου στο Ελληνικό, την ένταξη στον ΕΟΠΥΥ των ευγενών ταμείων των γιατρών, δημοσιογράφων, των δικηγόρων, των μηχανικών και των τραπεζικών υπαλλήλων.

Πρόταση-βόμβα του εισαγγελέα για τις φονικές πυρκαγιές του 2007!


Μια μόνο φράση από τον εισαγγελέα της έδρας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηλείας, Γιώργο Καράτσαλο, που αγόρευσε στο δικαστήριο, στη δίκη για τις φονικές πυρκαγιές, ήταν αρκετή, για να φέρει δάκρυα συγκίνησης στους συγγενείς των θυμάτων της πύρινης λαίλαπας του 2007, που ένιωσαν μια πρώτη δικαίωση στον αγώνα τους όλους αυτούς τους μήνες.
«Τολμήστε το, όπως το τόλμησαν και οι Ιταλοί συνάδελφοί σας που απέδωσαν ευθύνες και καταδίκασαν τους επιστήμονες που κατηγορούνταν για τους σεισμούς του 2009», είπε απευθυνόμενος προς τους δικαστές ο εισαγγελέας, λίγο πριν ολοκληρώσει την αγόρευσή του.
Αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Ακουίλα της Ιταλίας (το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης έξι ετών και το χρηματικό ποσό των 9 εκατ. ευρώ στους έξι κατηγορούμενους επιστήμονες και τον έναν κυβερνητικό αξιωματούχο για τα τραγικά θύματα του σεισμού του 2009) και προτρέποντας τους Έλληνες δικαστές να πράξουν το αντίστοιχο και να τολμήσουν την παραδειγματική τιμωρία των πέντε από τους έξι κατηγορούμενους της δίκης.
Για τον τότε υπαρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Φώτη Παππά ο κ. Καράτσαλος πρότεινε τη μη καταδίκη του. «Κατηγορούνται ότι δεν προέβησαν σε πλήθος ενεργειών που έπρεπε να γίνουν για να σωθούν άνθρωποι. Δεν υπάρχει γενικόλογη ευθύνη τους. Όφειλαν να ενεργήσουν συγκεκριμένα σύμφωνα με τις ευθύνες τους. Θα πρέπει να καταδικαστούν για τις πράξεις που κατηγορούνται», είπε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ο κ. Καράτσαλος, τελειώνοντας την αγόρευσή του, η οποία περιελάμβανε λεπτομερείς αναφορές για τις ευθύνες κάθε κατηγορουμένου ξεχωριστά.
 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΩΚΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟ 2012

 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ
ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟ 2012      
Όπως όλοι γνωρίζουμε ο θεσμός της Εθελοντικής Αιμοδοσίας έχει καθιερωθεί ήδη στις πόλεις και τα χωριά του Νομού μας σώζοντας καθημερινά εκατοντάδες ασθενείς που έχουν ανάγκη από αίμα.
Επειδή ο διαθέσιμος χρόνος και ο τόπος κατοικίας του καθενός που θέλει να είναι αιμοδότης ίσως να μη συμβαδίζει με αυτά του Νοσοκομείου, η Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Άμφισσας οργανώνει Εθελοντικές Αιμοδοσίες σε διάφορα σημεία του Νομού, προκειμένου να διευκολύνει την προσέλευση των αιμοδοτών.
Η κίνηση αυτή, στην περιοχή μας αλλά και εκτός Νομού Φωκίδας, γίνεται πάντα με την πραγματικά πολύτιμη συμπαράσταση των Τοπικών Φορέων και των Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, στους οποίους όσα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ και να πει κανείς είναι λίγα.
Η Μετάγγιση Αίματος είναι και παραμένει ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗ για πολλούς συνανθρώπους μας κάθε μέρα.
Η Εθελοντική Αιμοδοσία είναι και παραμένει ΠΟΛΥΤΙΜΗ, ειδικά στις μέρες αυτές, με τα κρούσματα από τον ιό του Δυτικού Νείλου και την Ελονοσία σε πολλές περιοχές της χώρας μας, όπου προσωρινά αποκλείονται οι κάτοικοι από την Αιμοδοσία.
Καλούμε λοιπόν κάθε έναν και κάθε μια, που είναι υγιής με ηλικία από 18 έως 65 ετών, να μη διστάσει να δοκιμάσει τη ΧΑΡΑ να δώσει στον άγνωστο συνάνθρωπο το καλύτερο δώρο, ένα κομμάτι ΖΩΗΣ.
 
    Σας περιμένουμε :
ü  Την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου το πρωί, στα Άσπρα Σπίτια, στα Ιατρεία του ΙΚΑ
ü  Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου το πρωί και την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου το απόγευμα, στα γραφεία του Πελεκάνου στην παραλία της Ιτέας
ü  Τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου το απόγευμα, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Άμφισσας
ü  Την Κυριακή 18 Νοεμβρίου το πρωί, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δελφών (πάνω πλατεία), στην Άμφισσα
ü  Την Κυριακή 25 Νοεμβρίου το πρωί στη Δεσφίνα, στην καινούργια  αίθουσα  του Πολιτιστικού Συλλόγου
ü  Και κάθε μέρα στην Αιμοδοσία, στο Νοσοκομείο Άμφισσας (τηλ. 22650 29605)
 
Η αιμοδοσία είναι μια απλή, ανώδυνη και ασφαλής διαδικασία.
Άμφισσα   30.10.2012
Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Άμφισσας και η Νοσοκομειακή Υπηρεσία Αιμοδοσίας.

Συνέντευξη του προέδρου του ΤΕΙ Λαμίας σχετικά με την έκτακτη σύνοδο των προέδρων των ΤΕΙ


Συνέντευξη στο Star Κεντρικής Ελλάδας του προέδρου του ΤΕΙ Λαμίας σχετικά με την έκτακτη σύνοδο των προέδρων των ΤΕΙ.
 
 
 
 
 

Κυβέρνηση σε κατάσταση νευρικού κλονισμού! - ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΙΣ 11.00


Το ένα πίσω απ' το άλλο ανοίγουν τα... μέτωπα στην κυβέρνηση. Εκτός της δεδομένης ως τώρα άρνησης της ΔΗΜΑΡ να ψηφίσει τα μέτρα για τα εργασιακά η κίνηση Σαμαρά να κηρύξει τη λήξη της διαπραγμάτευσης προκάλεσε τριγμούς και με το ΠΑΣΟΚ.
Την ίδια ώρα το παρασκήνιο δίνει και παίρνει.Ουσιαστικά σε ανοιχτή γραμμή με την πλευρά του ΠΑΣΟΚ ο Γιάννης Στουρνάρας με νέα τροπολογία στο νομοσχέδιο των αποκρατικοποιήσεων ώστε να αμβλύνει τις αντιδράσεις.
Ωστόσο μένει να αποδειχθεί στις 11:00 οπότε και έχει οριστεί η ψηφοφορία. Ήδη τουλάχιστον 10 βουλευτές απ' το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ έχουν πει ότι θα καταψηφίσουν ζητώντας τον έλεγχο της Βουλής στις αποκρατικοποιήσεις. Εαν η τροπολογία Στουρνάρα δεν ικανοποιήσει με αυτά τα δεδομένα και με μείον τις ψήφους από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ το νομοσχέδιο δεν θα υπερψηφιστεί.
Την ίδια περίπου ώρα κατατίθεται και ο νέος προϋπολογισμός στη Βουλή. Τα ερωτήματα πολλαπλασιάζονται σε ότι έχει να κάνει με τη στάση της ΔΗΜΑΡ. Στηρίζει την κυβέρνηση, δεν ψηφίζει τα εργασιακά αλλά θα υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό; Θα επιλέξει ίσως την οριστική ρήξη με την Κυβέρνηση; Η στάση της ΔΗΜΑΡ ουσιαστικά κρίνει πολλά. Το τι θα κάνει στην ψηφοφορία, ειδικά για τα μέτρα θα κρίνει το εαν θα περάσουν ή όχι.
Αυτή τη στιγμή και μετά τις διαγραφές και τις αποχωρήσεις βουλευτών και από τα τρία κόμματα της κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ έχουν συνολικά 176 βουλευτές. Εαν η ΔΗΜΑΡ δεν ψηφίσει , δηλώσει “παρον” στην ψηφοφορία απομένουν σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ 160 βουλευτές. Εαν η ΔΗΜΑΡ επιλέξει να μείνει στην ψηφοφορία και να ψηφίσει όχι στα μέτρα τότε για να περάσουν θα χρειαστούν τουλάχιστον 151 ψήφοι.
Ωστόσο ήδη κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ έγιναν 5 τα “όχι” στα μέτρα, ενώ ακόμη δύο βουλευτές άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να πουν “όχι”. Η κατάσταση είναι δηλαδή οριακή αν υπολογίσει κανείς και τους λεγόμενους “βουβούς” που δεν έχουν εκδηλωθεί και θα κάνουν τη δυσάρεστη έκπληξη λέγοντας όχι την ημέρα της ψηφοφορίας την ερχόμενη εβδομάδα.
Εαν η ΔΗΜΑΡ δεν επιλέξει την οριστική ρήξη ίσως διευκολύνει της κατάσταση αποχωρώντας από την ψηφοφορία. Σε αυτή την περίπτωση η κυβέρνηση θα χρειάζεται 142 ψήφους για να περάσει τα μέτρα, αλλά το πλήγμα που θα έχει υποστεί τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό θα είναι μεγάλο.
Υπό αυτό το κλίμα σε λίγες ώρες ο Γιάννης Στουρνάρας θα παρουσιάσει τη συμφωνία με την τρόικα για τα μέτρα στην τηλεδιάσκεψη του eurogroup με την ελπίδα να υπάρξει από σήμερα ουσιαστική απόφαση για την επιμήκυνση του πακέτου.
Ουσιαστικά η επιλογή Σαμαρά να πει ότι η διαπραγμάτευση ολοκληρώθηκε έχει να κάνει με την επιθυμία να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες, να προχωρήσει η διαδικασία για τη δόση που είναι και ο τελικός σκοπός ώστε να βγει η χώρα απ' το αδιέξοδο της χρηματοδότησης, ωστόσο πολύ μιλούν και για στοίχημα Σαμαρά, καθώς η πίεση προς τους εταίρους στην Κυβέρνηση αυξάνει και τα περιθώρια... ατυχήματος.

 

Φόρος-σοκ στα ενοίκια από το πρώτο ευρώ


Οι ιδιοκτήτες που εισπράττουν μισθώματα θα έρθουν αντιμέτωποι με τις νέες ρυθμίσεις του υπουργείου. Τι προβλέπεται για αυτοαπασχολούμενους και αγρότες. Αφορολόγητα όρια μόνο για μισθούς και συντάξεις
Υπέρμετρες αυξήσεις φόρων σε ιδιοκτήτες ακινήτων που εισπράττουν ενοίκια, σε αυτοαπασχολούμενος και αγρότες με ετήσια εισοδήματα μέχρι 55.000 ευρώ, σε μισθωτούς και συνταξιούχους με ετήσια εισοδήματα μεγαλύτερα των 25.000 ευρώ και στους περισσότερους φορολογούμενους με προστετευόμενα τέκνα αποφάσισαν να επιβάλουν η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και η Τρόικα.
Στις τελικές ρυθμίσεις της φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων περιελήφθη και ένα ακόμη μέτρο-σοκ, το οποίο προβλέπει την κατάργηση του αφορολόγητου και την επιβολή κλιμακωτής αυτοτελούς φορολόγησης από 10% έως 45% για τα εισοδήματα που προέρχονται από ακίνητα.
Άρα, όσοι εισπράττουν ενοίκια, θα φορολογούνται για τα εισοδήματα αυτά αυτοτελώς, χωρίς αφορολόγητο και θα πληρώνουν φόρο 10% τουλάχιστον, από το πρώτο ευρώ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου.
Ουσιαστικά, προβλέπεται η κατάργηση του αφορολόγητου  και η επιβολή φόρου για όλα τα εισοδήματα των φυσικών προσώπων που προέρχονται από ακίνητα, ατομικές επιχειρήσεις, ελεύθερα επαγγέλματα και γεωργικές εκμεταλλεύσεις.
Οι μόνοι που θα δικαιούνται αφορολόγητο, έστω και έμμεσα, θα είναι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι για τα πρώτα 9.000 ευρώ των εισοδημάτων τους. Καταργούνται ακόμα τα πρόσθετα αφορολόγητα για τα προστατευόμενα τέκνα, καθώς και οι περισσότερες εκπτώσεις δαπανών.

Τι περιλαμβάνουν οι νέες ρυθμίσεις
* Κλιμακωτή αυτοτελής φορολόγηση για τα εισοδήματα από ακίνητα. Τα ενοίκια θα φορολογούνται από 10-30% για ποσά έως 100.000 ευρώ και με 45% για ποσά που υπερβαίνουν αυτό το ποσό
* Εφαρμογή νέας μισθολογικής κλίμακας για μισθωτούς και συνταξιούχους με συντελεστές φόρου από 21%, 36% και 45%.
* Επιβολή κλιμακωτού αυτοτελούς φόρου 26%-33% στα καθαρά εισοδήματα των αυτοαπασχολούμενων
* Επιβολή κλιμακωτού αυτοτελούς φόρου 13%-16,5% στα καθαρά εισοδήματα των αγροτών. Οι κατά κύριο επάγγελμα γεωργοί, κτηνοτρόφοι και αλιείς θα φορολογούνται πλέον ως επιτηδευματίες, βάσει βιβλίων εσόδων-εξόδων, χωρίς κανένα αφορολόγητο όριο
* Καθιέρωση ενός συστήματος υπολογισμού του τελικού φόρου εισοδήματος για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους που θα προβλέπει σταθερή μείωση φόρου 1.950 ευρώ για εισοδήματα μέχρι 18.000 ευρώ και θα προκαλεί εμμέσως την αύξηση του αφορολόγητου από τις 5.000 στις 9.000 ευρώ
* Κατάργηση των αφορολόγητων ορίων για τα προστατευόμενα τέκνα
* Κατάργηση των περισσότερων διατάξεων που προβλέπουν εκπτώσεις δαπανών από το φόρο εισοδήματος

ΠΗΓΗ: www.news247.gr

Ελεγχόμενη επιστροφή στην δραχμή το επόμενο βήμα;


Το ελληνικό χρέος είναι μη βιώσιμο και το γεγονός αυτό το αναγνωρίζει το ΔΝΤ και γι’ αυτό ζητά κούρεμα του χρέους που κατέχει ο επίσημος τομέας. Παρόλα αυτά η Γερμανία αντιτίθεται σθεναρά. Ο Γερμανός Υπ. Οικονομικών δήλωσε το Σαββατοκύριακο ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατο. Γιατί όμως;
Ο λόγος είναι απλός και έχει να κάνει με το ότι η καγκελάριος Μέρκελ δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι τα δάνεια που δόθηκαν στα πλαίσια των ελληνικών προγραμμάτων είναι επικερδή. Πως θα πείσει τώρα τους ψηφοφόρους της που την περιμένουν στην γωνία στις εκλογές το 2013 ότι θα πρέπει να υποστούν κούρεμα;
Από την άλλη η ΕΚΤ αδυνατεί να κουρέψει το ελληνικό χρέος που κατέχει καθώς αυτό θα ισοδυναμούσε με απευθείας χρηματοδότηση της Ελλάδας από την ΕΚΤ κάτι που απαγορεύεται από το καταστατικό της Κεντρικής Τράπεζας. Να σημειώσουμε ότι το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων που ανακοινώθηκε στην συνεδρίαση της ΕΚΤ στις αρχές του Σεπτέμβρη αφορά χώρες που έχουν πρόσβαση στις αγορές και επομένως όχι την Ελλάδα!
Το ΔΝΤ δεν μπορεί από την άλλη να συνεχίσει την χρηματοδότηση μιας χώρας όταν το χρέος της έχει κριθεί μη βιώσιμο και αυτό δεν είναι απόφαση Lagarde αλλά καταστατική απαίτηση του Ταμείου. Η Τρόϊκα απαιτεί 150 νέες μεταρρυθμίσεις και την δυνατότητα αυτόματης αύξησης της φορολογίας στην περίπτωση που οι στόχοι δεν επιτυγχάνονται. Επίσης τα χρήματα θα μπαίνουν σε δεσμευμένο λογαριασμό και θα αποδεσμεύονται μόνο όταν θα επιτυγχάνονται οι στόχοι του προγράμματος. Σε αντάλλαγμα θα δοθεί παράταση 2 ετών μέχρι το 2016 που θα κοστίσει μέχρι και €38δις.
Ο Hans-Werner Sinn, επικεφαλής του γερμανικού ινστιτούτου IFO,δήλωσε ότι καταντά απάνθρωπο να κρατάμε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη: “Η λιτότητα που απαιτείται για την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας μισθών και τιμών θα σπάσει πρώτα την κοινωνία. Θυσιάζουμε μια γενιά νέων ανθρώπων που δεν μπορούν να βρουν εργασία στο όνομα του ευρώ. Μια έξοδος από αυτό θα προσέφερε τουλάχιστον ελπίδα.”

ΠΗΓΗ: αἰέν ἀριστεύειν

Χρησιμοποιούν όπλα ψυχολογικής βίας σε βάρος του Ελληνικού Λαού!


Σκηνοθετούν τον τρόμο!!!
 Σε όλες τις χολιγουντιανές καταστροφολογικές υπερπαραγωγές υπάρχει από την αρχή της ταινίας η αίσθηση του έσχατου κινδύνου, του αναπόδραστου που πλησιάζει Έτσι ο θεατής εθίζεται με το μοιραίο που κάποια στιγμή θα έλθει και θα σαρώσει τη ζωή των ηρώων. Πρόκειται για ψυχολογικό πόλεμο και όχι πολιτιστικό προϊόν, το οποίο χρησιμοποιήθηκε ευρέως στις ΗΠΑ για να «κατασκευάσουν» μία ολόκληρη καθυποταγμένη γενιά στα κελεύσματα του πολιτικο-οικονομικού κατεστημένου.
 Το τελευταίo τρίμηνο ένα ανάλογο έργο εκτυλίσσεται στην Ελλάδα όχι όμως στο σελιλόιντ αλλά στην πραγματική ζωή των πολιτών της.  Οι τμηματικές διαρροές των επικείμενων σκληρών μέτρων από συγκυβέρνηση και τρόικα, που θα τσακίσουν τη ζωή των ελλήνων, αποσκοπούν στην καλλιέργεια κλίματος ΤΡΟΜΟΥ!!!
Όπως λένε και οι ψυχολόγοι ο ΤΡΟΜΟΣ φέρνει ΠΑΘΗΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ, πόσο μάλλον σε έναν ούτως ή άλλως σοκαρισμένο λαό. Η ΠΑΘΗΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ είναι το ύστατο όπλο μαζικής καταστροφής μίας εξουσίας σε αμηχανία.
 Σύμμαχος της συγκυβέρνησης στο αποκαλούμενο μαρτύριο της σταγόνας είναι σημαντικό τμήμα των ΜΜΕ, που βλέπουν τη δική τους επόμενη μέρα με μεγάλη αγωνία. Πέρα από τις τεκτονικές αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό, επίκεινται σαρωτικές ανακατατάξεις και στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο ενώ φωνές, που αντιδρούν στον κοινωνικό όλεθρο διώκονται ή κόβονται!! Επομένως οι επιχειρηματίες και οι νέοι παίκτες, που θα εισέλθουν στο χώρο, επιδιώκουν να συνταχθούν και να στηρίξουν τη σημερινή ηγεσία της χώρας εγχώρια και εξωχώρια.
 ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!!
«Η ιδεολογική “επιβάρυνση” των μέσων ενημέρωσης -για την οποία δέχονται συχνά επικρίσεις-, άλλοτε ως δηλωμένη προγραμματική πρόθεση των πιο μαχητικών απ’ αυτά και άλλοτε ως διατυμπανιζόμενη ειδησεογραφική αμεροληψία (στην πραγματικότητα ως απόκρυψη ιδεολογίας) εκείνων που απευθύνονται σ’ ένα αδιαφοροποίητο κοινό, είναι απόρροια της πρόσδεσής τους σε οικονομικούς και πολιτικούς παράγοντες, που τα χρησιμοποιούν ως εργαλεία για την αύξηση της δύναμής τους», σημειώνει ο Περικλής Πολίτης γλωσσολόγος και επιστημονικός συνεργάτης του Kέντρου Eλληνικής Γλώσσας.
Το σκηνικό τρόμου, που έχει εμπεδωθεί και η ψυχολογική απονεύρωση των ελλήνων, έρχεται να ολοκληρωθεί με την εντεινόμενη κρατική καταστολή η οποία μάλιστα κλιμακώνεται επικίνδυνα.
Η αλόγιστη χρήση βίας των δυνάμεων ασφαλείας στις πορείες της Αθήνας και τις κινητοποιήσεις των κατοίκων της Χαλκιδικής αλλά και η εμφάνιση των «χακί ΜΑΤ» και η φύλαξη της παρέλασης της Θεσσαλονίκης από στρατιωτικούς αποσκοπεί σε ένα ζητούμενο: Να αισθανθεί ο ελληνικός λαός πέρα από φοβισμένος και αδύναμος να διεκδικήσει το δίκαιό του.
Υπάρχει αντίδοτο σε αυτή την καλοστημένη υπερπαραγωγή σε βάρος των πολιτών; Υπάρχει και σε συλλογικό και σε ατομικό επίπεδο. Είναι η συνειδητοποίηση της κατάστασης και η γνώση. Η ενημέρωση είναι δημόσιο αγαθό αλλά ο Έλληνας θα πρέπει να είναι υποψιασμένος για τις ειδήσεις και την αρθρογραφία στον Τύπο.
 

 

ΠΑΓΚΑΛΟΣ: “O Αρβανίτης έπρεπε να το βουλώσει-Είναι ατάλαντος.”


Ο Θεόδωρος Πάγκαλος μίλησε το πρωί στο BHMA FM 99,5 και στην εκπομπή του Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλου και επιτέθηκε στον δημοσιογράφο της ΝΕΤ Κώστα Αρβανίτη με βαρύς χαρακτηρισμούς.
Διαβάστε απόσπασμα από την συνέντευξή του
Για τον Κώστα Αρβανίτη
Δεν γνωρίζω τον άνθρωπο. Βρισκόταν στα οδοφράγματα της Κερατέας. Δεν έχω πατήσει στην εκπομπή του στην ΕΡΤ. Διότι κάθε φορά που πήγα, αντιμετώπισα έναν φανατικό και στρατευμένο άνθρωπο. Δεν έχω τη διάθεση να κάνω συνομιλίες με τέτοιου είδους δημοσιογράφους. Δεν θα ήθελα τέτοιες συνομιλίες ούτε καν σε ένα ιδιωτικό μέσο. Θεωρώ ότι ο δημοσιογράφος πρέπει να έχει μια διακριτικότητα. Πόσω μάλλον όταν είναι δημόσιος υπάλληλος, δηλαδή όταν είναι δημοσιογράφος της δημόσιας τηλεόρασης, που έχει αυξημένο καθήκον διακριτικότητας και αντικειμενικότητας.
Είναι βαρύτατο παράπτωμα και μάλιστα όταν το κάνει στέλεχος γνωστού κόμματος. Γιατί δεν είναι τυχαία όλα αυτά. Ήθελε να πει κάτι εναντίον του υπουργού Δημόσιας Τάξης-είναι πολύ νευραλγικό Υπουργείο. Όφειλε ο Υπουργός ή κάποιος από την Αστυνομία να έχει και αυτός το λόγο στην εκπομπή.
Εάν δεν μπορεί να το κάνει αυτό, να μη μιλήσει. Να το βουλώσει! Αλλά δεν το βούλωσε. Έκανε το κομματικό του καθήκον, συκοφάντησε τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, συκοφάντησε την Αστυνομία και εξύμνησε τους διαδηλωτές, γιατί όλοι οι διαδηλωτές έχουν πάντα δίκιο. Κακώς είναι στην τηλεόραση κατ’ αρχήν. Είναι ένας δημοσιογράφος χωρίς ταλέντο, η εκπομπή του δεν έχει κανένα ενδιαφέρον. Ποια ήταν η θεαματικότητα αυτής της εκπομπής; 1,7 %;
Νομίζω ότι πρέπει αυτό που ονομάζω δημοκρατική παράταξη, με την παλιά ιστορική έννοια του όρου – δεν θέλω να πω ούτε σοσιαλιστικό ούτε δημοκρατικό, γιατί αυτά είναι περιοριστικά – να εκφραστεί με μια νέα μορφή, ένα μόρφωμα.

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

ΦΕΥΓΕΙ ΤΟ ΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ! ΠΕΡΑΣΕ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ 6 ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ!


 

 

Στη Λαμία σήμερα συνεδρίασε η Συνέλευση του Τ.Ε.Ι. Λάμιας και αποφάσισε να κάνει δεκτή την αίτηση των καθηγητών του παραρτήματος της Άμφισσας για τη μεταφορά του τελευταίου στην έδρα του Τ.Ε.Ι. στη  Λάμια.




Διαβάστε ακόμη:




 
Ακολουθεί η πρόσκληση για τη Συνέλευση. Είναι το 2ο Θέμα


Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η  Σ Η Σ Υ Ν Ε Λ Ε Υ Σ Η Σ  Τ.Ε.Ι.  ΛΑΜΙΑΣ  (Πρακτικό αριθμ. 89)

 
Σας καλούμε να παραστείτε σε τακτική συνεδρίαση της Συνέλευσης του Τ.Ε.Ι. Λαμίας στις 30-10-2012 ημέρα Τρίτη και ώρα 13:00΄, στην αίθουσα συνεδριάσεων του κτιρίου Διοικητηρίου του Ιδρύματος, για τη συζήτηση των παρακάτω θεμάτων ημερήσιας διάταξης:

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

Θέμα 1ο : Διάθεση Διοικητικού Προσωπικού, για τη στελέχωση του Ειδικού Λογαριασμού του Τ.Ε.Ι. Λαμίας.

Θέμα 2ο : Σχετικά με την αίτηση της Προϊσταμένης του Τμήματος Εμπορίας και Διαφήμισης του Παραρτήματος Άμφισσας, για μεταφορά του Τμήματος στην έδρα του Τ.Ε.Ι. Λαμίας.

Γραμματέας της συνεδρίασης ορίζεται η κα Ματσούκα Κωνσταντίνα, Υπάλληλος κλάδου Δ.Ε. Διοικητικών – Γραμματέων του Τ.Ε.Ι. Λαμίας.

 
Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος
Σταύρος Καρκάνης
Καθηγητής

ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ! Σαμαράς: “Η διαπραγμάτευση τέλειωσε.” Βενιζέλος: “Εσπευσμένη και ατυχής η δήλωση Σαμαρά ότι η διαπραγμάτευση τελείωσε!”


- Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Ο κ. Βενιζέλος ξέρει ότι δεν μπορούμε να πάμε στο Eurogroup με ανοικτό το πακέτο μέτρων!

 - ΔΗΜΑΡ: " Η κατάληξη της διαπραγμάτευσης δεν μας βρίσκει σύμφωνους

 - "Kάναμε ό,τι ήταν δυνατόν, εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια πιέσεων και χρόνου, πετύχαμε σημαντικές βελτιώσεις, ακόμα και την τελευταία στιγμή", είπε ο πρωθυπουργός - "Aν δεν περάσει η συμφωνία η χώρα θα οδηγηθεί στο χάος"

 ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ: www.newsit.gr

Την έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε η απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να ανακοινώσει αιφνιδίως το μεσημέρι ότι η διαπραγμάτευση τελείωσε. Ο κ.Βενιζέλος χρησιμοποίησε πιο σκληρούς χαρακτηρισμούς, στην συνεδρίαση της Κ.Ο. του κόμματός του μιλώντας για υπονόμευση και απρέπεια και λιγότερο σκληρούς σε ανακοίνωση που εξέδωσε λίγο πριν τις 5 το απόγευμα.

"Μία εσπευσμένη ανακοίνωση του τύπου «η κυβέρνηση έκανε ότι μπορούσε να κάνει, προχωράει και όποιος θέλει ακολουθεί» και μάλιστα την ώρα που συνεδριάζει η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ και αρχίζει η συνεδρίαση της Κ.Ο. της ΔΗΜΑΡ, είναι το λιγότερο ατυχής", λέει φανερά ενοχλημένος ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ.Βενιζέλος τονίζει επίσης ότι: "...το κρίσιμο πολιτικό στάδιο της διαπραγμάτευσης όχι μόνον δεν τελείωσε αλλά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και καλούμε την κυβέρνηση να βάλει τα δυνατά της, να αξιοποιήσει όλες τις εθνικές δυνάμεις, να επιδιώξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα μέχρι το τέλος της κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup."

Στην δήλωση Βενιζέλου απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο κ.Κεδίκογλου είπε: "Αύριο, στο Eurogroup δεν θα μπορούσαμε να πάμε, με ανοικτό πακέτο μέτρων. Και αυτό ο κ. Βενιζέλος το γνωρίζει. Αλλά, ούτε για τη βιωσιμότητα του χρέους, ούτε και για την επιμήκυνση θα μπορούσε να ληφθεί απόφαση, αν προηγουμένως, δεν έχουν κλείσει τα μέτρα. Και αυτό ο κ. Βενιζέλος το γνωρίζει καλά"

Νωρίτερα, με μια λιτή αλλά σαφή δήλωση, ο πρωθυπουργός σήμανε την λήξη των διαπραγματεύσεων και δείχνει αυτό που μετέδιδε από χθες το Newsit, την αποφασιστικότητά του να περάσουν τα μέτρα - με όποια μορφή και αν έρθουν στην Βουλή και να θέσει τα άλλα 2 κόμματα προ των ευθυνών τους.

Ο κ. Σαμαράς από χθες (διαβαστε την είδηση) τόνιζε σε κάθε ευκαιρία την αποφασιστικότητά του να προχωρήσουν όλα σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Την ώρα λοιπόν που ο κ.Σαμαράς διατράνωνε την αποφασιστικότητά του να μην συρθεί η χώρα στο χάος, 2 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ο Κώστας Σκανδαλίδης και ο Μιχάλης Κασσής δήλωναν στην συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ ότι θα καταψηφίσουν τα μέτρα. Προς το όχι προσανατολίζονται και άλλοι βουλευτές και το άφησαν να εννοηθεί στις τοποθετήσεις τους. (διαβαστε την είδηση)

Το ίδιο κλίμα, αν όχι χειρότερο υπάρχει στην ΔΗΜΑΡ


Σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την γραπτή δήλωση του πρωθυπουργού τονίζει: "Η ΔΗΜΑΡ πάλεψε για τις εργασιακές σχέσεις με συγκεκριμένες θέσεις, προκειμένου να προστατευθούν τα ήδη αποδυναμωμένα εργασιακά δικαιώματα. Η κατάληξη της διαπραγμάτευσης δεν τη βρίσκει σύμφωνη. Η ΔΗΜΑΡ εμμένει στις θέσεις της."

Τι λέει στην γραπτή του δήλωση:

«Ολοκληρώσαμε σήμερα τη διαπραγμάτευση για τα μέτρα και τον Προϋπολογισμό» και επισημαίνει «κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν, εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια πιέσεων και χρόνου, πετύχαμε σημαντικές βελτιώσεις, ακόμα και την τελευταία στιγμή».

«Εφ' όσον εγκριθεί η συμφωνία αυτή και ψηφιστεί ο Προϋπολογισμός, η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ και θα βγει από την κρίση».

Χρησιμοποιώντας δραματικούς τόνους λέει: «το πρόβλημα από δω και στο εξής δεν είναι εκείνο ή το άλλο μέτρο, το πρόβλημα είναι το ακριβώς αντίθετο: τι θα μπορούσε να συμβεί, αν δεν περάσει η συμφωνία και οδηγηθεί η χώρα στο χάος και πόσο πιο οδυνηρή θα ήταν για ολόκληρο τον ελληνικό λαό μια τέτοια εξέλιξη, από οικονομική άποψη και - ακόμα χειρότερα -από πολιτική άποψη».

Και καταλήγει «αυτοί οι κίνδυνοι πρέπει να αποφευχθούν κι αυτό εναπόκειται πια στην υπευθυνότητα όλων των κομμάτων και του καθενός βουλευτή ξεχωριστά».

Για το θέμα της ψήφισης των μέτρων και των αντιρρήσεων από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, η πλευρά Σαμαρα επισημαίνει ότι ακόμα και το ΠΑΣΟΚ να θελήσει να μην ψηφίσει, ακόμα και αν οι βουλευτές του αποχωρήσουν στο εντευκτήριο τα μέτρα θα ψηφιστούν με την πλειοψηφία των παρόντων!
 

ΙΤΕΑ: ΠΡΟΒΟΛΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ (19:30)

 
Την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 19:30 θα πραγματοποιηθεί στο Κυριακοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Ιτέας η προβολή βραβευμένων ταινιών του Πρώτου Φεστιβάλ Αρχαιολογικής Ταινίας ΑΓΩΝ.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Σύλλογο Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου και Χώρου Δελφών με την υποστήριξη της Ι΄ΕΠΚΑ και της Διεθνούς Συνάντησης Αρχαιολογικής Ταινίας “Αγών”

Θα προβληθούν οι ταινίες:

Λύσιππος εποίησεν του Νίκου Φραγκιά (Βραβείο Σεναρίου)
Η επιστροφή του Λαοκόοντα του Martin Emele (Βραβείο Πρωτοτυπίας)
Οι Θεοί πέρα και γύρω από εμάς της Vergina Kostandinova (Βραβείο Αρχαιολογίας)
Μεταξύ Ουρανού και Γης-Η κρυφή πλευρά της τέχνης του Sergio Poggianella (Βραβείο Ταινοθήκης της Ελλάδος)

Είσοδος Ελεύθερη.