Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΟ(Υ)ΛΕΥΤΗΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΦΥΛΑΝΕ 45 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ;



Μετά την καταγγελία βόμβα του αντιπροέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Αττικής, Νίκου Καραδήμα, ο οποίος υποστήριξε πως 45 αστυνομικοί βρίσκονται στη φύλαξη και προστασία πρώην υπουργού και νυν βουλευτή, έρχεται και η στιγμή της αποκάλυψης.
Δεν είναι άλλος από τον... «Δεν διάβασα το μνημόνιο γιατί δεν είχα χρόνο», Μιχάλη Χρυσοχοίδη ο οποίος έχει στη διάθεση του 24 ώρες το 24ωρο δύναμη όση 10 αστυνομικά τμήματα της επαρχίας.
Αυτός λοιπόν ο θρασύτατος κύριος χωρίς να πληρώνει ούτε 1 ευρώ απο την τσέπη του, συνεχίζει να έχει στην προσωπική του ασφάλεια 45 αστυνομικούς παριστάνοντας τον τσάμπα μάγκα με λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων τους οποίους προφανώς φοβάται να αντιμετωπίσει και να έρθει πρόσωπο με πρόσωπο μαζί τους.
Φυσικά το σκάνδαλο δεν σταματάει εκεί αφού δεκάδες άλλοι πρώην και νυν βουλευτές, υπουργοί και πρωθυπουργοί έχουν απο εικοσάδες αστυνομικών στο κατώφλι τους.
Το κερασάκι στην τούρτα είναι οι εκατοντάδες επιχειρηματίες που έχουν ολόκληρο στρατό από αστυνομικούς, περιπολικά και μηχανές για την ιδιωτική τους ασφάλεια με χρήματα πάντα του Ελληνικού λαού.
Από την άλλη ας ελπίσουμε οτι οι δηλώσεις του νέου υπουργού Ν. Δένδια δεν θα μείνουν δηλώσεις και οτι 1500 αστυνομικοί από τους περίπου 8000 που "φυλάνε" πολιτικούς, επιχειρηματίες, δημοσιογράφους κ.α. θα βγουν άμεσα στους δρόμους που τόσο υπάρχει ανάγκη.
Το γεγονός ότι τα έχουμε ξανακούσει πολλάκις αυτά δεν μας αφήνει και ιδιαίτερα αισιόδοξους...
ΑΠΟ: http://polydrososparnassou.blogspot.gr/

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ: Ο ΦΙΛΌΠΑΤΡΙΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΗΣ ΠΟΥ ΕΖΗΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ



Ίων Δραγούμης (1878-1920): Διπλωμάτης, πολιτικός και συγγραφέας. Aνάλωσε τη ζωή του στην προάσπιση των εθνικών υποθέσεων, μέχρις ότου πέσει και ο ίδιος θύμα του Εθνικού Διχασμού το 1920. Μαζί με τους φίλους του Περικλή Γιαννόπουλο και Αθανάσιο Σουλιώτη - Νικολαΐδη, υπήρξε ένας από τους κύριους εκπροσώπους του ελληνικού ρομαντικού εθνικισμού των αρχών του 20ου αιώνα.
 Με καταγωγή από το Βογατσικό της Καστοριάς, ο Ίων Δραγούμης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 2 Σεπτεμβρίου του 1878. Ήταν ο πέμπτος γιος του δικαστικού και μετέπειτα πρωθυπουργού Στέφανου Δραγούμη και της Ελισάβετ Κοντογιαννάκη. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και το 1897 κατατάχτηκε εθελοντής στον άτυχο για τα ελληνικά όπλα ελληνοτουρκικό πόλεμο.
 Το 1899 εισήλθε στο διπλωματικό σώμα και το 1902 τοποθετήθηκε ως υποπρόξενος στο Γενικό Προξενείο του Μοναστηρίου. Από τη θέση αυτή και με τη συνεργασία του πατέρα του και του γαμπρού του Παύλου Μελά εργάστηκε επίμονα για την οργάνωση των ορθοδόξων κοινοτήτων της Μακεδονίας κατά των Βούλγαρων σχισματικών, γνωστών και ως κομιτατζήδων.
 Τα επόμενα χρόνια υπηρέτησε ως πρόξενος στις Σέρρες (1903), στον Πύργο Βουλγαρίας, στη Φιλιππούπολη (1904), στην Αλεξανδρούπολη (τότε Δεδέαγατς) και στην Αλεξάνδρεια, όπου γνώρισε τους δύο έρωτες της ζωής του: την Πηνελόπη Δέλτα και τη Μαρίκα Κοτοπούλη. Το 1907 τοποθετήθηκε στο προξενείο της Κωνσταντινούπολης με τον βαθμό του γραμματέα. Η παραμονή του εκεί συνέπεσε με την Επανάσταση των Νεοτούρκων.
 Οι επαγγελίες των επαναστατών «περί ισοπολιτείας των διαφόρων εθνοτήτων στην Οθωμανική Αυτοκρατορία» φάνηκαν να δικαιώνουν ορισμένες απόψεις του, που θεωρούσαν ότι η λύση του ελληνικού ζητήματος θα μπορούσε να αναζητηθεί όχι με την ενσωμάτωση των αλύτρωτων πατρίδων στο Ελληνικό Κράτος, αλλά με τη «δημιουργία των συνθηκών που θα επέτρεπαν την ελεύθερη οικονομική, πολιτική και πολιτισμική ανάπτυξη των Ελλήνων στην ανατολική τους κοιτίδα». Ο Δραγούμης πίστευε στην ελληνοτουρκική συνεννόηση και φοβόταν τον από βορρά σλαβικό κίνδυνο.
 Από το 1909 υπηρέτησε διαδοχικά στις πρεσβείες της Ρώμης και Λονδίνου, αναμίχθηκε στο Επαναστατικό Κίνημα του Γουδή (1909), ενώ το 1911 οργάνωσε στην Πάτμο συνέδριο για την ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια των Βαλκανικών Πολέμων υπηρέτησε στο επιτελείο του Αρχιστρατήγου Διαδόχου Κωνσταντίνου και τον Οκτώβριο του 1912 διαπραγματεύτηκε με τους Τούρκους την παράδοση της Θεσσαλονίκης.
 Στη συνέχεια διορίσθηκε διαδοχικά επιτετραμμένος στις πρεσβείες της Πετρούπολης, της Βιέννης, του Βερολίνου και το 1914 πρεσβευτής στην Πετρούπολη. Οι συχνές μεταθέσεις όλα αυτά τα χρόνια οφείλονταν στην άκαμπτη στάση του στα ευαίσθητα εθνικά θέματα και στις απρόβλεπτες πρωτοβουλίες που ανέπτυσσε.
 Τον Μάιο του 1915 παραιτήθηκε από τη διπλωματική υπηρεσία για να πολιτευθεί. Πήρε μέρος στις εκλογές της 31ης Μαΐου και εκλέχθηκε ανεξάρτητος βουλευτής Φλώρινας. Υποστηρικτής αρχικά του Ελευθέριου Βενιζέλου ήλθε σε ρήξη μαζί του, καθώς διέκρινε σημάδια αυταρχισμού και εθνικής υποτέλειας στην πολιτική του. Ο αντιβενιζελισμός του
Δραγούμη δεν προερχόταν από κάποια τυφλή πίστη στη Μοναρχία, αλλά αντίθετα από την πίστη στην εθνική αυτοδιάθεση. Τον Ιανουάριο του 1916 εξέδωσε το περιοδικό «Πολιτική Επιθεώρησις», που συμμεριζόταν τις επιλογές της αντιβενιζελικής παράταξης.
Μετά την επιτυχία του βενιζελικού κινήματος το 1917 εξορίσθηκε με άλλους αντιβενιζελικούς πολιτικούς στην Κορσική, όπου παρέμεινε μέχρι το τέλος του πολέμου (1918). Επανήλθε στην Ελλάδα για να εξοριστεί αυτή τη φορά στη Σκόπελο. Απελευθερώθηκε στα τέλη του 1919 και ανέπτυξε δράση υπέρ της «Ηνωμένης Αντιπολιτεύσεως», η οποία συσπείρωνε τους αντιβενιζελικούς.
Ο Ίων Δραγούμης ήταν ένας από τους ηγέτες της, καθώς ξεχώριζε τόσο για τις πολιτικές και διπλωματικές του ικανότητες, όσο και για την πνευματικότητα και την αγνή φιλοπατρία του.
Την επομένη της απόπειρας δολοφονίας του Ελευθερίου Βενιζέλου στο Παρίσι (30 Ιουλίου 1920), ο Ίων Δραγούμης δολοφονήθηκε από βενιζελικούς αξιωματικούς στη διασταύρωση των οδών Βασιλίσσης Σοφίας (τότε Κηφισίας) και Παπαδιαμαντοπούλου. Η άσκοπη και άδικη δολοφονία του συγκίνησε το Πανελλήνιο και τον πολιτικό κόσμο.
Ο Κωστής Παλαμάς από τις στήλες της «Καθημερινής» του αφιέρωσε τη «Νεκρική Ωδή»:
“Λευκή ας βαλθεί όπου έπεσες, Κολώνα
(Πώς έπεσες, γραφή να μη το λέη)
Λευκή με της Πατρίδας την εικόνα
 Μόνο εκείνη ταιριάζει να σε κλαίη,
Βουβή, μαρμαρωμένη να σε κλαίη!”

Το συγγραφικό του έργο, αποτελούμενο από πολιτικές μελέτες, άρθρα κοινωνικού προβληματισμού και λογοτεχνήματα, συντονίζεται με την εθνική και πολιτική του δράση. Υπήρξε από τους πρωτεργάτες του δημοτικισμού στην Ελλάδα και συχνά υπέγραφε με το ψευδώνυμο Ίδας. Το πολιτικό του μανιφέστο εμπεριέχεται στο κείμενα «Ελληνικός Πολιτισμός» (1914) και «Μονοπάτι», στο οποίο αναλύει τους σκοπούς της ύπαρξης του ελληνικού έθνους και το περιεχόμενο της εθνικής ιδεολογίας. Ο Ίων Δραγούμης πίστευε βαθιά στην κοινοτική ιδέα και όχι στην αυταπάτη της δημοκρατίας, που μας «σαπίζει», όπως έλεγε.

Ρήσεις Δραγούμη
 - «Θέλω να είμαι ωραίο δείγμα Έλληνος. Να σκοπός μιας ζωής!»
 - «Να ξέρετε πως αν σώσουμε τη Μακεδονία, η Μακεδονία θα μας σώσει… Αν τρέξουμε να σώσουμε τη Μακεδονία, εμείς θα σωθούμε…»
 - «Δεν ξέρω αν είμαστε καθαροί απόγονοι των αρχαίων. Είτε καθαροί, είτε κι ανακατωμένοι, μιλούμε όμως γλώσσα ελληνική».
-  «Ξεσκέπασε τη δημοτική παράδοση και πρόσωπο με πρόσωπο θα αντικρίσεις γυμνή την ψυχή σου».
 - «Εκείνο που με συνδέει μ' έναν τόπο δεν είναι το καλοκαίρι, είναι ο χειμώνας, και με τους ανθρώπους, οι λύπες της αγάπης».
 - «Η φρονιμάδα είναι τυφλή. Η τρέλα έχει μάτια και βλέπει».

KPYΠΤΕΙΑ: ΟΙ ΑΟΡΑΤΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ -VIDEO


Η ΚΡΥΠΤΕΙΑ λοιπόν, για όσους, ανεπίτρεπτα, δε γνωρίζουν, η Κρυπτεία μας έρχεται από την Αρχαία Λακεδαίμονα. Ήταν η Μυστική Υπηρεσία της εποχής, επιφορτισμένη με τη Φύλαξη της Λακεδαίμονος από εσωτερικούς στην αρχή εχθρούς, όπως οι είλωτες, και αργότερα και από εξωτερικούς εχθρούς.
Ήταν η ίδια Ομάδα που μετά από χρόνια παρακολούθησης, εκτέλεσε παραδειγματικά τον Εφιάλτη, ή Εφιάλτη, τον Γεφυραίο χωλό (κουτσό στην πιο ... Μυστική Παράδοση) που πρόδωσε στους Πέρσες το μονοπάτι των Θερμοπυλών, με αποτέλεσμα τη σφαγή των 301 Σπαρτιατών και 700 Θεσπιέων.
Το 480 π.Χ. ένας Γεφυραίος, ο γνωστός Εφιάλτης, πρόδωσε την Ελλάδα στον ξένο κατακτητή, με αποτέλεσμα να θυσιασθεί η αφρόκρεμα της Ελληνικής νεολαίας. Ο προδότης πληρώθηκε πλουσιοπάροχα από τους Πέρσες, οι οποίοι και του έδωσαν καταφύγιο.
Το 469 π.Χ. μας αναφέρει ο Ηρόδοτος ότι ο Εφιάλτης γύρισε στην πατρίδα του όπου και δολοφονήθηκε από κάποιον Αθηνάδη. Ο Ηρόδοτος υποσχέθηκε ότι αργότερα στην ιστορία του θα αποκάλυπτε τα περιστατικά γύρω από αυτή την παραδειγματική τιμωρία.
Ποτέ δεν το έκανε... η Κρυπτεία τον προειδοποίησε...
Για 11 ολόκληρα χρόνια η Κρυπτεία διατηρούσε Κλιμάκιο στο Καλλίδρομο, ο Αθηνάδης είχε στήσει μια νέα ζωή εκεί, αλλά περίμενε... η Νέμεσις θα έπρεπε να αποδωθεί. Όπως και έγινε, και η Λακεδαίμονα, πόλη του Λύκου, τον τίμησε ιδιαίτερα για την επιβολή του Νόμου στον προδότη.
Η Κρυπτεία είχε μάτια σε όλο τον τότε γνωστό κόσμο.
Κάτι που δεν είναι και τόσο γνωστό στους διάφορους "ερευνητικούς" κύκλους, είναι ότι ο θεσμός της Κρυπτείας ενέπνευσε τον Hasan i Sabbah, γνωστότερου και ως "Γέρος του Βουνού", να ιδρύσει το γνωστό Τάγμα των Hashshashins, ή Ασσασίνων.
Στην Ιαπωνία η κάστα των Ninja έπαιρνε την ίδια εκπαίδευση με τους Λακεδαιμόνιους...
Το 2011 μ.Χ. οι κουστουμαρισμένοι προδότες της Ελλάδας κατέχουν πια θεσμικές θέσεις, η συναλλαγή με τον εχθρό γίνεται μπροστά στις κάμερες της τηλεόρασης. Σχεδόν όλοι έχουν αγοράσει σπίτια σε χώρες του Εξωτερικού, μιας και όταν θα επιτελέσουν το έργο τους, τον εξευτελισμό της Ελλάδος για πέντε-έξι δανεικά δισεκατομμύρια Ευρώ, όχι για να μην πεινάσουν οι πολίτες, αλλά για την πληρωμή τόκων προηγούμενων «αεριτζίδικων» δανείων, θα το σκάσουν στις χώρες τα συμφέροντα των οποίων πρεσβεύουν.

Οι προδότες που άνοιξαν την Κερκόπορτα της Ελλάδος θα φύγουν στο Εξωτερικό, αφήνοντας μια Ελλάδα την οποία ορκίστηκαν ΨΕΥΔΩΣ να υπηρετούν, με υψηλότατους μάλιστα μισθούς, να αιμορραγεί. Όπως έκανε κάποτε και ο Εφιάλτης και πως κατέληξε στο τέλος...
Μόνο που τώρα πια η Κρυπτεία έχει ακόμα ένα εφόδιο στη "φαρέτρα" Της.
Μιλά άψογα και ξένες γλώσσες...
Και για την ιστορία σύμφωνα με τον Ηρόδοτο οι Γεφυραίοι ήταν φυλή Σημιτικής καταγωγής που εγκαταστάθηκαν με τον Κάδμο στην Τανάγρα και μετά πέρασαν στην Αττική.
Κατά μια άλλη εκδοχή οι πρώτοι Γεφυραίοι ήταν Εβραίοι που έφτασαν στην Αθήνα μετά την έξοδο από την Αίγυπτο και εγκαταστάθηκαν στην περιοχή του Κεραμικού όπου υπήρχε μια γέφυρα και από εκεί πήραν το όνομά του. ( πηγή για γεφυραιους περιοδ. ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ τ.1970).
Ο Εφιάλτης λοιπόν ο προδότης ήταν Γεφυραίος για να φεύγει σιγά σιγά η πανάρχαια ρετσινιά της 'κατάρας της φυλής μας' οτι Έλληνας προδίδει Έλληνα γιατί ακόμα και αυτό είναι μια μεγάλη πλάνη καθώς συνειδητοποιούμε σιγά σιγά όλοι μας το βάθος του χρόνου της καταδίωξης των Ελλήνων.....
Επίσης ο Αρμόδιος και ο Αριστογείτον ήταν Γεφυραίοι. Αυτοί σκότωσαν τον Ιππία καί οι προσωπικοί λόγοι πού γράφουν οι εγκυκλοπαίδειες είναι η άρνηση του Ιππία, στην θέληση του Αρμοδίου και του Αριστογείτονος ώστε να συμμετάσχουν εντός την πομπής των Παναθηναίων αι δύο αδελφές τους. Η πομπή αυτή ως γνωστόν απαρτίζετο από παρθένες Αθηναίες. Η άρνηση του Ιππία έφερε αυτό το αποτέλεσμα. Αυτή η μόνη αλήθεια βρίσκεται μέσα στην μεγάλη εγκυκλοπαίδεια του Ηλίου του Ι.Πασσά η μόνη εγκυκλοπαίδεια πού λέει τήν πλήρη και αδημοσίευτη αλήθεια...
Η εγκυκλοπαίδεια του Ήλιου του Ι. Πασσά όπως πολλοί ίσως γνωρίζετε έχει αποσυρθεί από την κυκλοφορία και αυτός που όλως περιέργως αγόρασε τα δικαιώματα της αποφάσισε την απαγόρευση κάθε επανεκτύπωσης...
Ποιός είναι πολλά ακούγονται...
Πολλές απο τις πληροφορίες προέρχονται απο τον Νικόλαο Παναγοδημητρόπουλο.


ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΓΑΛΑΞΙΔΙ ΑΠΟ ΤΗ “ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ” .ΠΡΩΤΟ ΤΟ ΑΓΝΑΝΤΙ ΣΑΣ ΕΙΧΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ


'Όπως πρώτο σας είχε ενημερώσει το ΑΓΝΑΝΤΙ από τις 6 Ιουνίου, ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΔΩ ,στο Γαλαξίδι υπήρχε μια έντονη διαμάχη μεταξύ πολιτών και τοπικής δημοτικής αρχής πέρι της πεζοδρόμησης του παραλιακού δρόμου. Σας παραθέτουμε την παρακάτω επιστολή αφού όμως σας επισημάνουμε ότι η όλη διαμαρτυρία-παρέμβαση έχει σχεδιαστεί και προσπαθεί να πραγματοποιηθεί από επιχειρηματία του παραλιακού δρόμου. (το όνομά της είναι διαθέσιμο στο αγνάντι και δεν ανακοινώνεται για ευνόητους λόγους)..

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΓΑΛΑΞΙΔΙ ΑΠΟ ΤΗ “ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ”



Κίνηση Πολιτών Γαλαξιδίου

Τηλ : 22650.41325 Γαλαξίδι, 30 Ιουλίου 2012.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Κίνηση Πολιτών Γαλαξιδίου την Τετάρτη 1η Αυγούστου και ώρα 7.30 το βράδυ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας προς τον Δήμο Δελφών, θα αποκλείσει μέρος της προκυμαίας από την κυκλοφορία των αυτοκινήτων. Η διαμαρτυρία οφείλεται στην αδιαφορία του Δήμου, να πεζοδρομήσει εκατονπενήντα μέτρα παραλιακού δρόμου, για δύο μήνες, επί τέσσερεις ώρες την ημέρα (ενυπόγραφο αίτημα εξακοσίων πολιτών από το 2011).

Παρ’ όλο που το μέτρο εφαρμόστηκε ελλιπώς πέρυσι, λόγω αντιδράσεων μερικώνατόμων, είχε επιτυχία και θετική απήχηση στους κατοίκους και επισκέπτες του Γαλαξιδίου. Αποτέλεσμα μετά τις 8.00 το βράδυ να κινείται ο καθένας ελεύθερα, στην προκυμαία, χωρίς τον κίνδυνο και τα καυσαέρια των αυτοκινήτων.
Η πεζοδρόμηση παραλιακών δρόμων, είναι δείγμα πολιτισμού και σεβασμού της αισθητικής που συνθέτει ο χώρος, θάλασσα – πόλη. Είναι ένας τρόπος για την προσέλκυση τουριστών, σύνηθες φαινόμενο στην Ευρώπη και πολλών πόλεων της Ελλάδος (Καλαμάτα, Καβάλα κ.α.).
Το αναφαίρετο δικαίωμα του πολίτη, να κινείται τουλάχιστον στις διακοπές του για τέσσερις ώρες την ημέρα, χωρίς να προσέχει τα αυτοκίνητα και τον θόρυβό τους, πρέπει επιτέλους να γίνει σεβαστό και στο Γαλαξίδι. Η πόλη είναι για τους πολίτες και όχι για τ’ αυτοκίνητα.
Είναι αδιανόητο η ηρεμία του παραδοσιακού οικισμού, να καταστρέφεται τους θερινούς μήνες, εξ αιτίας της αδιαφορίας του δήμου Δελφών. Το Γαλαξίδι δεν πρέπει να γίνει Αθήνα, ο κυκλοφοριακός φόρτος των συνεχώς κινούμενων αυτοκινήτων στον παραλιακό του δρόμο, δημιουργεί συνθήκες κάθε άλλο παρά ανθρώπινες. Η πεζοδρόμηση των εκατονπενήντα μέτρων, για τέσσερις ώρες την ημέρα το καλοκαίρι, είναι αυτονόητη υποχρέωση του δήμου και όχι αφορμή για διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις. Η τουριστική ανάπτυξη δεν επιτυγχάνεται με την υπεράσπιση των κακώς εννοουμένων συμφερόντων των ολίγων, την μείωση της αισθητικής του τόπου, τον θόρυβο και τα καυσαέρια.
Παρακαλούμε τα ΜΜΕ, τις οικολογικές οργανώσεις, τους πολιτιστικούς συλλόγους τα κόμματα, τους βουλευτές του τόπου και τον καθένα ξεχωριστά, να δώσει δημοσιότητα με όποιον τρόπο μπορεί, ώστε να υποχρεωθεί ο δήμος να κάνει το αυτονόητο.

 
«Ψυχές μαραγκιασμένες από δημόσιες αμαρτίες» κατά Σεφέρη.
Για κάθε πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο Βούλα Τσούνα 22650.41325

Για τους εξακόσιους υπογράφοντες
Βούλα Τσούνα
ΥΓ : Παρακαλούμε κάντε το προώθηση όπου μπορείτε.
 


Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΟΥ ΠΛΑΦΟΝ!



Του Νίκου Γ. Ξυδάκη.
Η είδηση που διέρρευσε μαζί με τη σύνθεση του πακέτου των 11,5 δισ., περί ετησίου πλαφόν 1.500 ευρώ στις ιατρικές υπηρεσίες που θα δικαιούται κάθε ασφαλισμένος, αν δεν είναι επικοινωνιακό τέχνασμα, τότε δείχνει ότι η κυβέρνηση παραλογίζεται εν απογνώσει. Μάλλον, δείχνει ότι η Ελλάδα πεθαίνει σαν χώρα.

Το 1.500άρι προφανώς προέκυψε μεσοσταθμικά και αυθαίρετα, κατά την προσφιλή υπολογιστική μέθοδο της τρόικας και Ελλήνων υπουργών. Εξηγήθηκε και αναλυτικά: δώδεκα μηνιαίες επισκέψεις για συνταγογράφηση, δύο τσεκ-απ ετησίως, και μία νοσηλεία περίπου τεσσάρων ημερών σε θεραπευτήριο.
 Πέραν αυτών, ο ασφαλισμένος θα ...καταβάλλει 10 ευρώ ανά επίσκεψη και το 15% του ημερήσιου νοσήλιου. 
Στατιστικά μπορεί να στέκει η πρόβλεψη ετήσιας νοσηλευτικής δαπάνης 1.500 ευρώ. Μόνο που αφορά έναν υγιή άνθρωπο, στον οποίο δεν θα συμβεί κανένα ατύχημα, και καμία σοβαρή ασθένεια. 
Αλλά είναι όλοι οι άνθρωποι υγιείς, και μάλιστα εγγυημένα υγιείς, απρόσβλητοι από νόσους και ατυχήματα; Εχουν συμβόλαιο με την τύχη; Τι θα συμβεί με τους χρονίως πάσχοντες και τις δαπανηρές αγωγές τους; 
Τι θα συμβεί σε περίπτωση μιας έκτακτης επέμβασης ή ενός σοβαρού ατυχήματος σε ασφαλισμένο που αδυνατεί να καλύψει πολυήμερη νοσηλεία και ακριβά αναλώσιμα;
Αδυνατώ να κατανοήσω πώς σκέφτηκαν οι εισηγητές του εφιαλτικού πλαφόν. Πιθανότατα θέλουν να περικόψουν τις αδικαιολόγητες σπατάλες. 
Αλλά είναι τρόπος εξοικονόμησης η οριζοντίως και συλλήβδην καταδίκη σε θάνατο των μη εγγυημένα υγιών, των «άτυχων» ή άπορων συνανθρώπων;
Ουσιαστικά, το πλαφόν καταργεί αυταρχικά το κράτος πρόνοιας. Δεν εξυγιαίνει το σπάταλο και διεφθαρμένο κράτος, δεν αποβάλλει τους επίορκους και τους κλέφτες. Οχι. Καταργεί κάθε έννοια ισότητας. 
Καταργεί ακόμη και το φυσικό δικαίωμα στη ζωή και την περίθαλψη. Θα επιζεί μόνον ο δυνάμενος να υπερπηδήσει την οροφή των 1.500 ευρώ, ο έχων. Η ζωή δεν είναι δικαίωμα, αλλά οικονομική δυνατότητα. Ενας ακόμη ορισμός του failed state.

BEACH WAVE 2012 – ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ


Διαβάστε περισσότερα:


ΘΑ ΤΗ ΠΑΘΟΥΝ ΟΠΩΣ ΟΙ ΚΙΣΣΕΣ...

... από την αλεπού, οι... γεωμέτρες Αντώνης, Φώτης και Βαγγέλης...
Σε όλες τις μάχες φτάνει πάντα, φθάνει πάντα μία στιγμή όπου και οι γενναιότεροι στρατιώτες, αφού έχουν καταβάλλει τις μεγαλύτερες προσπάθειες, αισθάνονται την ανάγκη να φύγουν. Να το βάλουν στα πόδια. Να λιποτακτήσουν. Αυτός ο τρόμος προέρχεται από την...


έλλειψη εμπιστοσύνης στο θάρρος τους. Για να τους ξαναδώσεις την εμπιστοσύνη δεν χρειάζεται παρά μία ασήμαντη ευκαιρία, μία αφορμή. Η μεγάλη τέχνη είναι να δημιουργήσεις τις συνθήκες για να προκύψουν αυτές οι ευκαιρίες.

Είμαι σίγουρος ότι το Εγχειρίδιο Πολέμου, του Ναπολέοντος Βοναπάρτη δεν έχει διαβαστεί ποτέ, από τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς, τα κόμματα των οποίων συγκρότησαν την κυβέρνηση. Ίσως και να αγνοούν ακόμη και την ύπαρξη του. Εάν το γνώριζαν και το είχαν μελετήσει, τότε, στις συσκέψεις που κάνουν κάθε εβδομάδα, θα αναζητούσαν τον τρόπο για δημιουργήσουν τις συνθήκες εκείνες, από τις οποίες θα προέκυπταν οι ευκαιρίες, ώστε οι Έλληνες να αποχτήσουν ξανά εμπιστοσύνη στον εαυτό τους. Αντ’ αυτού το μόνο που κάνουν είναι, με τις αποφάσεις τους, να βυθίζουν ακόμη πιο βαθιά τους πολίτες στη μελαγχολία, το φόβο και την ασφυξία.


Προφανώς αυτό δεν το κάνουν μόνον από ανικανότητα άσκησης πολιτικής σε συνθήκες οικονομικού και κοινωνικού πολέμου, όπως οι σημερινές που βιώνει η χώρα, αλλά επειδή αυτό που πρωτίστως τους ενδιαφέρει είναι, από τον κυβερνητικό συνεταιρισμό που έφτιαξαν, να επιβιώσουν πολιτικά οι ίδιοι. Αυτό τους στερεί τη δυνατότητα να συνειδητοποιήσουν ότι για τον απελπισμένο άνθρωπο ο θάνατος δεν είναι τίποτα° όμως το να ζει νικημένος και άδοξα, σημαίνει να πεθαίνει κάθε μέρα. Κι αυτό δεν αντέχεται. Και πολύ φοβούμαι ότι τη νέα οικονομική συνταγή, που μέρες τώρα επεξεργάζονται, ο λαός δεν θα την αντέξει.


Το μεγαλύτερο δε λάθος που μπορεί να κάνουν είναι να υποτιμήσουν το σκοτεινό ποτάμι που κυλάει στα έγκατα της κοινωνίας. Αυτή τη στιγμή οι αντιδράσεις του λαού απέναντι στα νέα μέτρα λιτότητας θυμίζουν τη συμπεριφορά της αλεπούς απέναντι στις κίσσες. Όταν η αλεπού βλέπει ένα κοπάδι από αυτά ή κάποια παρόμοια πουλιά σωριάζεται στο έδαφος με ανοιχτό το στόμα και παριστάνει την ψόφια. Τα πουλιά την πλησιάζουν θέλοντας να τσιμπήσουν τη γλώσσα της, και τότε εκείνη τα αποκεφαλίζει με μια δαγκωνιά.


Οι κύριοι Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης, εάν δεν θέλουν να την πάθουν όπως οι κίσσες, πρέπει να σταματήσουν να συμπεριφέρονται σαν γεωμέτρες και να δράσουν ως πολιτικοί. Το θέμα δεν είναι να πορευτούμε σε ευθεία γραμμή, αλλά αν θα συνεχίσουμε στην ίδια ή σε άλλη κατεύθυνση. Και επιτέλους να καταλάβουν, αφενός ότι δεν πρέπει τα γεγονότα να ορίζουν την πολιτική, αλλά αντίθετα η πολιτική να ορίζει τα γεγονότα, και αφετέρου ότι η ιστορία δεν πράττει τίποτα, είναι οι άνθρωποι που πράττουν τα πάντα…

Φελνίκος


ΠΗΓΗ: http://attikanea.blogspot.gr/
 

ΟΙ ΑΡΑΧΩΒΙΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΤΑ ΕΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΔΡΥΜΟ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ :

ΨΗΦΙΣΜΑ   ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
 


Στη Δημοτική Ενότητα Αράχωβας του Δήμου Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας ,την Παρασκεύη 13 Ιουλίου 2012, πραγματοποιήθηκε κοινή σύσκεψη όλων των Συλλόγων, Σωματείων, Συνεταιρισμών και Φορέων της Αράχωβας με σκοπό την λεπτομερή ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των εκπροσώπων και των μελών όλων των συλλογικών φορέων του τόπου μας, για το περιεχόμενο του προτεινόμενου Σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος που αφορά τον << ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΧΕΡΣΑΙΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΟΡΟΥΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΩΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ, ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΖΩΝΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΥΤΟΥ, ΧΡΗΣΕΩΝ, ΟΡΩΝ και ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΩΝ >>

Μετά από λεπτομερή ανάλυση και την διαλογική συζήτηση που ακολούθησε, αποφασίστηκαν ομόφωνα τα παρακάτω.

Α) Ζώντας στην περιοχή, εμείς και οι οικογένειές μας έχοντας πλήρη εικόνα, γνώση και συνείδηση της ζωτικής σημασίας του Παρνασσού στη ζωή τη δική μας και των παιδιών μας, έχουμε αναπτύξει ιδιαίτερη ευαισθησία στην περιβαλλοντική προστασία και την ανάδειξή της, που για μας αποτελεί προτεραιότητα, αλλά και μείζονα σκοπό αυτής της παρέμβασής μας.

Από αυτή τη θεσμική μας θέση θεωρούμε πλέον, άμεση και επιτακτική ανάγκη την θεσμοθέτηση κανόνων και ρυθμίσεων, έστω και καθυστερημένα, οι οποίοι θα οριοθετήσουν και θα βάλουν σε τάξη την άναρχη ανάπτυξη της περιοχής, θα προστατεύουν το υπερπολύτιμο για εμάς περιβάλλον και θα παντρεύουν αρμονικά την φύση με τον άνθρωπο, κόβοντας επιτέλους τον γόρδιο δεσμό της αυθαίρετης εκμετάλλευσης των ολίγων και βάζοντας φρένο στην όρεξη επίδοξων καταπατητών του εθνικού μας πλούτου.

Από αυτές τις βασικές μας θέσεις εξετάσαμε με καλή πίστη αλλά και ως πολύ θετική εξέλιξη την προσπάθεια έκδοσης του Προεδρικού Διατάγματος.

Ο τρόπος όμως της κατάρτισής του, οι μέθοδοι που ακολουθήθηκαν, οι ερήμην προτάσεις των συναρμόδιων υπουργείων, η απαξίωση των τοπικών θεσμικών οργάνων και προτάσεων, καθώς και το συγκεκριμένο περιεχόμενο, μας κάνει να θεωρούμε το συγκεκριμένο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος απαράδεκτο και επικίνδυνο , να το απορρίπτουμε επί της αρχής και της φιλοσοφίας του, προκαλώντας μας να σκεφτούμε ότι δεν θέλει να προστατεύσει αλλά με ένα μεγάλο απαγορεύεται προς όλες τις τοπικές κοινωνίες και όλες τις τοπικές αρχές προσπαθεί να δώσει βήμα σε επίδοξους και αυθαίρετους εκμεταλλευτές , που μόνο περιβαλλοντική συνείδηση δεν έχουν.

Β) Θεωρούμε απαράδεκτο και απορρίπτουμε επί της αρχής και της φιλοσοφίας του το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος και ζητάμε από το νέο Υπουργό ΥΠΕΚΑ και τους συναρμόδιους Υπουργούς να αρνηθούν να το υπογράψουν και να επανεξετάσουν το περιεχόμενο του Σχεδίου από την αρχή για τους παρακάτω λόγους.

1) Είναι απόλυτα εμφανές, ακόμα και από έναν αναγνώστη που δεν είναι ειδικός, ότι αγνοεί παντελώς την διαμορφωμένη περιβαλλοντική, κοινωνικοοικονομική και αναπτυξιακή πραγματικότητα της περιοχής του Παρνασσού. Στηρίζεται αποκλειστικά σε ανεπίκαιρα δεδομένα για την περιοχή και αντιμετωπίζει το Παρνασσό σαν να βρίσκεται σε προηγούμενες δεκαετίες.

2) Αντιμετωπίζει το όλο θέμα απόλυτα μονόπλευρα και με τέτοιο περιβαλλοντικό αυτισμό, που έχει ως αποτέλεσμα να βλάπτει αντί να προστατεύει το περιβάλλον. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι αποκλείοντας την πολεοδομική τακτοποίηση της υπάρχουσας δόμησης, στην ουσία ενισχύει την άναρχη συνέχιση της εκτός σχεδίου δόμησης.

3) Αγνοεί , σχεδόν προκλητικά, το χαρακτήρα του Παρνασσού, ως του μεγαλύτερου χειμερινού τουριστικού προορισμού της χώρας και τη συμμετοχή, των ήδη ανεπτυγμένων δραστηριοτήτων, στην τοπική αλλά και εθνική οικονομία. Επίσης αγνοεί προκλητικά το σημερινό κοινωνικοοικονομικό μοντέλο της περιοχής και αποκλείει ευθέως κάθε προοπτική αναπτυξιακής και οικονομικής δραστηριότητας ( π.χ την δυνατότητα επέκτασης των χιονοδρομικών κέντρων, την δυνατότητα δημιουργίας εναέριας πρόσβασης σε αυτά, την δυνατότητα εγκαταστάσεων τεχνητής χιόνωσης κλπ ).

4) Απουσιάζει εμφανώς από το σχέδιο κάθε αναπτυξιακή σύγχρονη αντίληψη της προστασίας και της ανάδειξης του πολιτιστικού και φυσικού περιβάλλοντος σε συνδυασμό με την τουριστική, οικιστική και επαγγελματική ανάπτυξη, με αποτέλεσμα να μην εξυπηρετείτε ο σκοπός του σχεδίου, ούτε η φυσική και πολιτιστική κληρονομιά να λειτουργεί ως εργαλείο ανάπτυξης της περιοχής.

5) Με ακραίες απαγορεύσεις και προκλητικούς περιορισμούς, επιδιώκει την συρρίκνωση και την οριστική απομάκρυνση κάθε δραστηριότητας τουριστικής, επαγγελματικής, οικιστικής, κτηνοτροφικής, γεωργικής, αγνοώντας ακόμα και τις ίδιες υπάρχουσες δραστηριότητες που μέσα από το σχέδιο φαίνεται καθαρά ότι τις αντιμετωπίζει σαν αναγκαίο κακό με σκοπό να τις απομακρύνει σταδιακά και με συνοπτικές διαδικασίες χωρίς να προσδιορίζει εναλλακτικές λύσεις ή τρόπους ένταξης στο νέο μοντέλο που θέλει να καθιερώσει και να εντάξει την περιοχή του Παρνασσού.

6) Δεν αναγνωρίζει ότι βασική προϋπόθεση για την αποτελεσματική προστασία και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος είναι η λαϊκή αποδοχή, η κοινωνική συναίνεση και συμμετοχή, που δεν μπορεί να κατακτηθεί με ακραίους περιορισμούς και απαγορεύσεις που σκοπό έχουν την κατάργηση όλης της οικονομικής δραστηριότητας και την ανάπτυξη της περιοχής, γιατί όλα αυτά απειλούν και θέτουν σε κίνδυνο αυτό που όλοι μας εδώ και χρόνια προστατεύουμε και αγαπάμε.

7) Αναλύει και περιγράφει με ηγεμονικό τρόπο τον απόλυτο αποκλεισμό των τοπικών θεσμικών οργάνων των Δήμων και της Περιφέρειας, αποκλείοντάς τους από οποιαδήποτε, έστω και τυπική, συμμετοχή στην διαχείριση, στα διαχειριστικά σχέδια και στη ρύθμιση πολλών εκκρεμοτήτων και όλα αυτά κατά παράβαση του νόμου 3852/2010 ( Καλλικράτης ) και αναθέτει όλες τις αρμοδιότητες και την ευθύνη στο Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού, που είναι ένα όργανο διορισμένο και κατά πλειοψηφία αποτελείτε από εκπροσώπους Υπουργείων που σχεδόν όλοι τους γνωρίζουν τον Παρνασσό από τα γραφεία που τους τοποθέτησαν.

8) Εν τέλει από αυτό το σχέδιο Προεδρικού διατάγματος που είναι μονομερές, ιδεοληπτικό και είναι γεμάτο με απηρχαιωμένες περιβαλλοντικές αντιλήψεις, απουσιάζει τελείως ο άνθρωπος σαν στοιχείο του φυσικού περιβάλλοντος, απουσιάζει τελείως η σημερινή πραγματικότητα αλλά και κάθε προοπτική για το μέλλον και αντιμετωπίζει το Παρνασσό σαν ασθενή που ο γιατρός του κόβει το κεφάλι γιατί έχει πονοκέφαλο.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα αντιμετωπίσετε την περιοχή του Παρνασσού ως ευλογία και όχι ως κατάρα και ευχόμαστε να πιστεύετε και εσείς ΟΤΙ Ο ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΠΟΥ ΑΦΗΝΟΥΝ ΠΑΡΑΘΥΡΑΚΙΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΤΟΥ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ.

Γ) Το παραπάνω ψήφισμα συνυπογράφουν όλοι οι Συλλογικοί Φορείς της Δημοτικής Ενότητας της Αράχωβας του Δήμου Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας.

Οι Συλλογικοί φορείς της Αράχωβας, νόμιμα εκλεγμένοι, με καταστατικά, σφραγίδες και διοικητικά συμβούλια και όλοι τους ενεργοί ( ο κάθε ένας στον τομέα του ), έχουν μέλη το 99% των Αραχωβιτών, που ζουν εντός και εκτός της Αράχωβας.


Αράχωβα 30/7/2012

Ευχαριστούμε για την κατανόηση
ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΑΧΩΒΑΣ

ΠΗΓΗ: http://agnantiroumelis.blogspot.gr/

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΓΑΛΑΞΙΔΙ ΑΠΟ ΤΗ “ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ”



Κίνηση Πολιτών Γαλαξιδίου




 
Τηλ : 22650.41325 Γαλαξίδι, 30 Ιουλίου 2012.
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Κίνηση Πολιτών Γαλαξιδίου την Τετάρτη 1η Αυγούστου και ώρα 7.30 το βράδυ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας προς τον Δήμο Δελφών, θα αποκλείσει μέρος της προκυμαίας από την κυκλοφορία των αυτοκινήτων. Η διαμαρτυρία οφείλεται στην αδιαφορία του Δήμου, να πεζοδρομήσει εκατονπενήντα μέτρα παραλιακού δρόμου, για δύο μήνες, επί τέσσερεις ώρες την ημέρα (ενυπόγραφο αίτημα εξακοσίων πολιτών από το 2011).
Παρ’ όλο που το μέτρο εφαρμόστηκε ελλιπώς πέρυσι, λόγω αντιδράσεων μερικών ατόμων, είχε επιτυχία και θετική απήχηση στους κατοίκους και επισκέπτες του Γαλαξιδίου. Αποτέλεσμα μετά τις 8.00 το βράδυ να κινείται ο καθένας ελεύθερα, στην προκυμαία, χωρίς τον κίνδυνο και τα καυσαέρια των αυτοκινήτων.
Η πεζοδρόμηση παραλιακών δρόμων, είναι δείγμα πολιτισμού και σεβασμού της αισθητικής που συνθέτει ο χώρος, θάλασσα – πόλη. Είναι ένας τρόπος για την προσέλκυση τουριστών, σύνηθες φαινόμενο στην Ευρώπη και πολλών πόλεων της Ελλάδος (Καλαμάτα, Καβάλα κ.α.).
Το αναφαίρετο δικαίωμα του πολίτη, να κινείται τουλάχιστον στις διακοπές του για τέσσερις ώρες την ημέρα, χωρίς να προσέχει τα αυτοκίνητα και τον θόρυβό τους, πρέπει επιτέλους να γίνει σεβαστό και στο Γαλαξίδι. Η πόλη είναι για τους πολίτες και όχι για τ’ αυτοκίνητα.
Είναι αδιανόητο η ηρεμία του παραδοσιακού οικισμού, να καταστρέφεται τους θερινούς μήνες, εξ αιτίας της αδιαφορίας του δήμου Δελφών. Το Γαλαξίδι δεν πρέπει να γίνει Αθήνα, ο κυκλοφοριακός φόρτος των συνεχώς κινούμενων αυτοκινήτων στον παραλιακό του δρόμο, δημιουργεί συνθήκες κάθε άλλο παρά ανθρώπινες. Η πεζοδρόμηση των εκατονπενήντα μέτρων, για τέσσερις ώρες την ημέρα το καλοκαίρι, είναι αυτονόητη υποχρέωση του δήμου και όχι αφορμή για διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις. Η τουριστική ανάπτυξη δεν επιτυγχάνεται με την υπεράσπιση των κακώς εννοουμένων συμφερόντων των ολίγων, την μείωση της αισθητικής του τόπου, τον θόρυβο και τα καυσαέρια.
Παρακαλούμε τα ΜΜΕ, τις οικολογικές οργανώσεις, τους πολιτιστικούς συλλόγους τα κόμματα, τους βουλευτές του τόπου και τον καθένα ξεχωριστά, να δώσει δημοσιότητα με όποιον τρόπο μπορεί, ώστε να υποχρεωθεί ο δήμος να κάνει το αυτονόητο.
«Ψυχές μαραγκιασμένες από δημόσιες αμαρτίες» κατά Σεφέρη.
Για κάθε πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο Βούλα Τσούνα 22650.41325
Για τους εξακόσιους υπογράφοντες
Βούλα Τσούνα
 
ΥΓ : Παρακαλούμε κάντε το προώθηση όπου μπορείτε.
 
 

ΙΤΕΑ: ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ 25-29 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ - ΦΩΤΟ




Διοργάνωση ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΘΕΡΙΝΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ στην Ιτέα


     Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Ευρωπαϊκό Θερινό Σχολείο Εκπαίδευσης με θέμα ‘Στρατηγικές στην ανάπτυξη και το χαρακτηρισμό νέων στόχων φαρμάκων που διεξήχθει στο ξενοδοχείο Nafsika Palace στην Ιτέα Φωκίδος, στις 25-29 Ιουλίου 2012.

     Το Σχολείο διοργανώθηκε από κοινού από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και την Ιατρική Σχολή του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο συντονισμός του Σχολείου έγινε από τον Καθηγητή Βιοχημείας του ΑΠΘ και τ. Πρόεδρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (ΕΙΕ) Δημήτρη Κυριακίδη και την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών Κατερίνα Τυλιγάδα, ως Προέδρου του Ευρωπαϊκού Προγράμματος COST ΒΜ0806. Οι 15 εκπαιδευόμενοι ήταν επίλεκτοι ιατροί, υποψήφιοι διδάκτορες και μεταδιδακτορικοί ερευνητές από 12 διαφορετικές Ευρωπαϊκές χώρες και εκπαιδεύτηκαν από 5 εξαίρετους καθηγητές Ελληνικών και Ευρωπαϊκών πανεπιστημίων με γνωστικά αντικείμενα που εμπίπτουν στον τομέα της ανάπτυξης και αξιολόγησης νέων φαρμάκων για τα φλεγμονώδη και αυτοάνοσα νοσήματα.

     Παράλληλα με το υψηλού επιπέδου επιστημονικό πρόγραμμα, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών και στην παράλια ζώνη του Ν. Φωκίδος. Η επιτυχής διεξαγωγή του Θερινού Σχολείου στην Ιτέα ανέδειξε το επιστημονικό υπόβαθρο και το ερευνητικό δυναμικό της χώρας μας και προέβαλε την ιστορία, τη φυσική ομορφιά και την υποδομή του νομού, ο οποίος αποτελεί και τόπο καταγωγής της κ. Τυλιγάδα.


Οι συμμετέχοντες στο Ευρωπαϊκό Θερινό Σχολείο
Εκπαίδευσης στο ξενοδοχείο Nafsika Palace

Η κ. Τυλιγάδα διδάσκει στο Ευρωπαϊκό
Θερινό Σχολείο Εκπαίδευσης

Περιήγηση στο Μουσείο των Δελφών

Συνεστίαση σε ταβέρνα της Ιτέας




ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 1985




Όσοι ανήκετε σε αυτές τις ηλικίες ..θα καταλάβετε: «H αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω πώς καταφέραμε να επιβιώσουμε...Ήμαστε μια γενιά σε αναμονή: περάσαμε την παιδική μας ηλικία περιμένοντας. Έπρεπε να περιμένουμε δύο ώρες μετά το φαγητό πριν κολυμπήσουμε, δύο ώρες μεσημεριανό ύπνο για να ξεκουραστούμε και τις Κυριακές έπρεπε να... μείνουμε νηστικοί όλο το πρωί για να κοινωνήσουμε. Ακόμα και οι πόνοι περνούσαν με την αναμονή.. Κοιτάζοντας πίσω, είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί.. Εμείς ταξιδεύαμε σε αυτοκίνητα χωρίς ζώνες ασφαλείας και αερόσακους. Κάναμε ταξίδια 10 και 12 ωρών, πέντε άτομα σε ένα Φιατάκι και δεν υποφέραμε από το «σύνδρομο της τουριστικής θέσης». Δεν είχαμε πόρτες, παράθυρα, ντουλάπια και μπουκάλια φαρμάκων ασφαλείας για τα παιδιά.. Ανεβαίναμε στα ποδήλατα χωρίς κράνη και προστατευτικά, κάναμε ωτο-στοπ, καβαλάγαμε μοτοσικλέτες χωρίς δίπλωμα.

Οι κούνιες ήταν φτιαγμένες από μέταλλο και είχαν κοφτερές γωνίες. Ακόμα και τα παιχνίδια μας ήταν βίαια. Περνάγαμε ώρες κατασκευάζοντας αυτοσχέδια αυτοκίνητα για να κάνουμε κόντρες κατρακυλώντας σε κάποια κατηφόρα και μόνο τότε ανακαλύπταμε ότι είχαμε ξεχάσει να βάλουμε φρένα. Παίζαμε «μακριά γαϊδούρα» και κανείς μας δεν έπαθε κήλη ή εξάρθρωση.. Βγαίναμε από το σπίτι τρέχοντας το πρωί, παίζαμε όλη τη μέρα και δεν γυρνούσαμε στο σπίτι παρά μόνο αφού είχαν ανάψει τα φώτα στους δρόμους. Κανείς δεν μπορούσε να μάς βρει. Τότε δεν υπήρχαν κινητά. Σπάζαμε τα κόκαλα και τα δόντια μας και δεν υπήρχε κανένας νόμος για να τιμωρήσει τους «υπεύθυνους» Ανοίγανε κεφάλια όταν παίζαμε πόλεμο με πέτρες και ξύλα και δεν έτρεχε τίποτα. Ήταν κάτι συνηθισμένο για παιδιά και όλα θεραπεύονταν με λίγο ιώδιο ή μερικά ράμματα.. Δεν υπήρχε κάποιος να κατηγορήσεις παρά μόνο ο εαυτός σου.

Είχαμε καυγάδες και κάναμε καζούρα ο ένας στον άλλος και μάθαμε να το ξεπερνάμε.Τρώγαμε γλυκά και πίναμε αναψυκτικά, αλλά δεν ήμασταν παχύσαρκοι. Ίσως κάποιος από εμάς να ήταν χοντρός και αυτό ήταν όλο. Μοιραζόμασταν μπουκάλια νερό ή αναψυκτικά ή οποιοδήποτε ποτό και κανένας μας δεν έπαθε τίποτα. Καμιά φορά κολλάγαμε ψείρες στο σχολείο και οι μητέρες μας το αντιμετώπιζαν πλένοντας μας το κεφάλι με ζεστό ξύδι.. Δεν είχαμε Playstations, Nintendo 64, 99 τηλεοπτικά κανάλια, βιντεοταινίες με ήχο surround, υπολογιστές ή Ιnternet. Εμείς είχαμε φίλους.. Κανονίζαμε να βγούμε μαζί τους και βγαίναμε.. Καμιά φορά δεν κανονίζαμε τίποτα, απλά βγαίναμε στο δρόμο και εκεί συναντιόμασταν για να παίξουμε κυνηγητό, κρυφτό, αμπάριζα... μέχρι εκεί έφτανε η τεχνολογία. Περνούσαμε τη μέρα μας έξω, τρέχοντας και παίζοντας. Φτιάχναμε παιχνίδια μόνοι μας από ξύλα.. Χάσαμε χιλιάδες μπάλες ποδοσφαίρου. Πίναμε νερό κατευθείαν από τη βρύση, όχι εμφιαλωμένο, και κάποιοι έβαζαν τα χείλη τους πάνω στη βρύση. Κυνηγούσαμε σαύρες και πουλιά με αεροβόλα στην εξοχή, παρά το ότι ήμασταν ανήλικοι και δεν υπήρχαν ενήλικοι για να μας επιβλέπουν.

Πηγαίναμε με το ποδήλατο ή περπατώντας μέχρι τα σπίτια των φίλων και τους φωνάζαμε από την πόρτα. Φανταστείτε το! Χωρίς να ζητήσουμε άδεια από τους γονείς μας, ολομόναχοι εκεί έξω στο σκληρό αυτό κόσμο! Χωρίς κανέναν υπεύθυνο! Πώς τα καταφέραμε; Στα σχολικά παιχνίδια συμμετείχαν όλοι και όσοι δεν έπαιρναν μέρος έπρεπε να συμβιβαστούν με την απογοήτευση. Κάποιοι δεν ήταν τόσο καλοί μαθητές όσο άλλοι και έπρεπε να μείνουν στην ίδια τάξη. Δεν υπήρχαν ειδικά τεστ για να περάσουν όλοι.. Τι φρίκη! Κάναμε διακοπές τρεις μήνες τα καλοκαίρια και περνούσαμε ατέλειωτες ώρες στην παραλία χωρίς αντηλιακή κρέμα με δείκτη προστασίας 30 και χωρίς μαθήματα ιστιοπλοΐας, τένις ή γκολφ.. Φτιάχναμε όμως φανταστικά κάστρα στην άμμο και ψαρεύαμε με ένα αγκίστρι και μια πετονιά. Ρίχναμε τα κορίτσια κυνηγώντας τα, όχι πιάνοντας κουβέντα σε κάποιο chat room και γράφοντας ; ) : D : P Είχαμε ελευθερία, αποτυχία, επιτυχία και υπευθυνότητα και μέσα από όλα αυτά μάθαμε και ωριμάσαμε. Αν εσύ είσαι από τους «παλιούς»... συγχαρητήρια! Είχες την τύχη να μεγαλώσεις σαν παιδί...».



ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΤΑ ΒΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΝ 11,5 ΔΙΣ ΕΥΡΩ. ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΔΗΜ.ΑΡ.



- Υπηρεσιακός παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών δήλωνε ότι υπάρχει ακόμα δρόμος
- Νωρίτερα Κουβέλης και Βενιζέλος συμφώνησαν στην επιμήκυνση έως το τέλος του 2016
- Το ΠΑΣΟΚ προτείνει ισοδύναμα μέτρα αλλά όχι σε βάθος διετίας αλλά πενταετίας
- Ερωτήματα από την τοποθέτηση Χρυσοχοΐδη περί διαφάνειας στις αποκρατικοποιήσεις.



«Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη», ανέφερε χαρακτηριστικά σε δημοσιογράφους υπηρεσιακός παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών.

Από το ΠΑΣΟΚ, λένε: "στην συνάντηση μας με τον κ.Στουρνάρα απλώσαμε τον τραχανά".

Εξηγώντας τι σημαίνει αυτό είπε ότι από το ΠΑΣΟΚ δόθηκαν εναλλακτικά ισοδύναμα μέτρα απέναντι σε αυτά που προτείνει ο Γ.Στουρνάρας και επιμένουν η εφαρμογή τους να είναι σε βάθος πενταετίας και όχι διετίας.

Οι εκπρόσωποι της ΔΗΜΑΡ από την πλευρά τους εστίασαν περισσότερο στον έλεγχο της απόδοσης των προτεινόμενων μέτρων, καθώς όπως λένε, μέτρα 11,5 δισ. ευρώ είναι εύκολο να βρεθούν, αλλά πρέπει να αποτιμηθεί η συνολική απόδοση και το κόστος τους από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Νωρίτερα, Βενιζέλος και Κουβέλης συναντήθηκαν και συμφώνησαν ότι το μείζον ζήτημα είναι αυτό της επιμήκυνσης του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής, μέχρι το τέλος του 2016.

Σε όλα αυτά υπάρχει και το θέμα των αποκρατικοποιήσεων, το οποίο προκαλεί σοβαρά προβλήματα ειδικά με τις ανακοινώσεις για την ΑΤΕ Bank, ενώ πολλά ερωτήματα προκαλεί και σαφής προειδοποίηση του κ. Χρυσοχοΐδη προς τον κ. Βενιζέλο για να υπάρχει διαφάνεια στις αποκρατικοποιήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ

www.newsit.gr



Π.Ε. ΦΩΚΙΔΑΣ: ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΙΤΕΑΣ-ΔΕΣΦΙΝΑΣ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ



Άμφισσα, 30 Ιουλίου 2012



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΘΕΜΑ: Ολοκληρώθηκε το έργο «Αποκατάσταση ζημιών του ασφαλτικού οδοστρώματος του επαρχιακού δρόμου Ιτέας – Δεσφίνας – όρια Νομού»

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης του φθαρμένου ασφαλτικού οδοστρώματος του επαρχιακού δρόμου Ιτέας – Δεσφίνας – όρια Νομού με το συνολικό μήκος των υπό βελτίωση τμημάτων να είναι περίπου 1.700μ. και τον προϋπολογισμό του συγκεκριμένου έργου να ανέρχεται στα 500.000,00€

Η υφιστάμενη κατάσταση του οδοστρώματος εγκυμονούσε κινδύνους και υπήρξαν πολλά ατυχήματα για τα διερχόμενα οχήματα καθώς σε διάφορα σημεία ήταν φθαρμένο. Οι εργασίες οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σε διάφορα σημεία του οδοστρώματος ήταν εκσκαφή – φρεζάρισμα και εν συνεχεία κατασκευή ασφαλτικής ισοπεδωτικής στρώσης και τοποθέτηση αντιολησθηρού τάπητα. Με την ολοκλήρωση των εργασιών έγινε η διαγράμμιση του οδοστρώματος κι επισκευάστηκαν τα στηθαία όπου χρειάζονταν.


Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΓΑΖΗ

“ΚΑΜΠΑΝΑ” 12 ΕΤΩΝ ΣΤΗ ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΦΟΥΣΚΕΣ



Βαριά καμπάνα για την πρώην δικαστικό και ανακρίτρια του σκανδάλου με τις μετοχές - φούσκες στο ΧΑΑ. Διαβάστε το κατηγορητήριο και τις ποινές σε συνεργάτες του παραδικαστικού κυκλώματος

Κάθειρξη 12 ετών, χωρίς να της αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό επιβλήθηκε στην πρώην ανακρίτρια Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια από το τριμελές εφετείο κακουργημάτων της Αθήνας. Η καταδίκη της πρώην ανακρίτριας, που βρίσκεται ήδη στη φυλακή για άλλη υπόθεση του αποκαλούμενου  παραδικαστικού κυκλώματος, αφορά την υπόθεση της μετοχής "Σιγάλας" την περίοδο που εκείνη χειριζόταν ως ανακρίτρια το σκάνδαλο με τις μετοχές φούσκες στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Το δικαστήριο επέβαλε κάθειρξη 10 ετών και στον επιχειρηματία Τρίφωνα Αποστολόπουλο με αναστολή. Ακόμη, με αναστολή 8 ετών καταδικάστηκε, ο επικεφαλής της ΑΤΤΙΚΑΤ  Π. Πανούσης, ο επί σειρά ετών Διευθύνων Σύμβουλος της ίδιας εταιρείας Κ. Τσέλος.

Επίσης, σε ποινές φυλάκισης τριών ετών με αναστολή καταδικάστηκαν οι Θ. Κοντοράτος, Ε. Βαλλή, Ν. Μιχαλιός, Ν. Γαβαλάκης αλλά και ο δικηγόρος Σταύρος Κουμεντάκης. Ακόμη, ποινή φυλάκισης πέντε ετών επίσης με αναστολή, επιβλήθηκε στους Γ. Μελά και Δ. Λέκκα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η υπόθεση αφορά σε εξαπάτηση επενδυτών με το φούσκωμα της μετοχής "Σιγάλας", αλλά και στα αδικήματα της δωροδοκίας, του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και της κατάχρησης εξουσίας που φέρονται να διαπράχθηκαν από την πρώην ανακρίτρια Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια και τον επιχειρηματία Τρύφωνα  Αποστολόπουλο.

Σκοπός ήταν η πρώην ανακρίτρια που διενεργούσε την ανάκριση για τις μετοχές φούσκες να μην απαγγείλει κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος (απάτη) στους εμπλεκόμενους για το φούσκωμα της μετοχής "Σιγάλας»".

Η συγκεκριμένη  υπόθεση έφτασε στο ακροατήριο 12 περίπου χρόνια μετά το σκάνδαλο με τις μετοχές φούσκες και είχε διερευνηθεί στο πλαίσιο των ανακρίσεων για το παραδικαστικό κύκλωμα από τους τότε εφέτες ανακριτές Ι . Σίδερη και Ι. Φιοράκη.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ Α' ΚΥΚΛΟΥ ΤΩΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝ​ΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ​Σ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ



ΙΤΕΑ: ΚΑΙ Η ΓΙΑΓΚΟΥΣΗ ΣΤΑ ΠΕΥΚΑ!




Προσκλήσεις για το...Μέγαρο!


Τελευτά ο Ιούλιος του 2012. Κι εμείς εδώ, σε μιά μικρή πόλη, της οποίας η ηλικία είναι η ίδια με τα δίπλα στο κύμα φυτεμένα πεύκα της και της οποίας επίσης, το κυρίαρχο χαρακτηριστικό είναι ένα και μοναδικό :η θέση της' ένα προσήλιο σταυροδρόμι. Κι εδώ διασταυρώθηκαν οι δρόμοι του εμπορίου με τους δρόμους του νεόφερτου, του διαφορετικού και του σύγχρονου. Μια γωνία όπου συναντήθησαν η ανάγκη, η εργατικότητα, η προσφυγιά ομού με την ιστορία, το ανοιχτό μυαλό και την ανοχή κι όλα από κοινού έπλασαν αυτό το οποίο σήμερα γνωρίζουμε σαν χωριό μας : την Ιτέα.

Περίσσευαν ανέκαθεν οι εκδηλώσεις οι χοροί και τα πανηγύρια στο χωριό μας κι όλοι τα εγνώριζαν, συμμετείχαν και διασκέδαζαν, ωσάν να ήσαν όλοι εξαρτήματα ένός καλού και άψογα ρυθμισμένου ωρολοϊού και δεν χρειαζόταν η εκ των προτέρων καμία υπενθύμιση, παρά μόνον αν ερχόταν καμιά ''κομπανία''. Τότε μόνον γέμιζαν οι τοίχοι οι κολώνες και τα πεύκα με ανακοινώσεις και διαφημίσεις για κέντρα και για ''πλήρεις ορχήστρες''.

Ως φαίνεται όμως, οι καιροί δεν άλλαξαν και στις τελευτώσες ημέρες του Ιουλίου του 2012, δεν αρκεί μόνον η ηλεκτρονική επικοινωνία και η δημοσίευση σε εφημερίδες. Χρειάζεται και ο παλιός καλός τρόπος αναγγελίας σπουδαίου καλλιτεχνικού γεγονότος : η αφίσα! Έτσι λοιπόν έχουμε τον Δήμο μας να είναι συνδιοργανωτής σε ''σπουδαία και επιπέδου'' καλλιτεχνική εκδήλωση, μαζί με μία εταιρεία περιφοράς καλλιτεχνών, σε έναν ιδανικό (κατά την γνώμη μας) χώρο, για εμποροζωοπανηγύρεις. Και κατά τα βλεπόμενα, με τους τωρινούς αιρετούς άρχοντές μας, ο πολιτισμός που αρμόζει στον τόπο μας, βρήκε επιτέλους, τον τρόπο έκφρασής του, την ποιότητά του και βεβαίως τον πρέποντα τρόπο προβολής του. Όπως θα παρατηρήσετε στην φωτογραφία, εκτός από τα ενοικιαστήρια και την αφίσα για το καλλιτεχνικό γεγονός, υπάρχει ακόμα (δεν έχει αφαιρεθεί), η ανακοίνωση-δικαιολογία του Δήμου για την πρόσφατη διακοπή νερού. Και για να μην μακρηγορούμε, το πεύκο έχει γίνει πλέον, ο επίσημος τρόπος και τόπος επικοινωνίας του Δήμου μας με τους κατοίκους! Στις τελευταίες ημέρες του Ιουλίου του 2012! Τώρα, το ότι βεβαίως εκ του νόμου και του Δημοτικού κανονισμού, απαγορεύεται η αφισοκόλληση και ότι τούτο επιφέρει πρόστιμα υπέρ του ... Δήμου, θεωρείστε το εκ των ουκ άνευ και ότι μάλλον αφορά άλλους...Δήμους.


Πέραν όμως του γραφικού και του φαιδρού, υπάρχει θέμα και με την σκοπιμότητα, τόσον της ''εκδήλωσης'' και της προβολής της, όσον και με την συμμετοχή του Δήμου σε αυτήν. Δεν θα κρίνουμε εκ του αποτελέσματος. Θα ήταν άδικο, παρ' ότι αναμενόμενο.


Έχουμε όμως μια απορία :

Στην γενική κατάπτωση της σύγχρονης εποχής, ο Δήμος και οι άνθρωποί του, πιστεύουν ότι μας ''πρέπουν'' πολιτιστικές(!) εκδηλώσεις αυτού του επιπέδου, αυτού του βεληνεκούς, αυτής της ''αρπαχτής'' νοοτροπίας, εκδηλώσεις ''μπουλούκια'' οι οποίες πραγματοποιούνται σε αλάνες και ότι αυτές θα γεμίσουν με πολιτισμό τις έωλες ψήφους, ε, συγνώμην, θερμές βραδιές ηθέλαμε να γράψουμε, των κατοίκων της Ιτέας;


Και επί της ουσίας : Ο Δήμος (δηλ. η Δ.Ε. Ιτέας για να ακριβολογούμε), εκτός από την ''γκάφα'' την οποία εχρεώθει, είχε κανένα οικονομικό όφελος, ή εξετέθει αχρεωστήτως;...



ΙΤΕΑ: 2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΟΛΑΙΑΣ “WHISPERS OF THE SEA” ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ


Την Κυριακή 5 Αυγούστου η Κεντρική Εκδήλωση του "WHISPERS OF THE SEA" στην πλαζ "ΜΑΙΑΜΙ"

Την Κυριακή 5 Αυγούστου θα γίνει η Κεντρική Εκδήλωση του 2ου Φεστιβάλ WHISPERS OF THE SEA (ΨΙΘΥΡΟΙ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ) στην παραλία της Ιτέας. Από φέτος οι εκδηλώσεις του WHISPERS OF THE SEA θα εκτείνονται σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.


ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ:

ΗΛΙΑΣ ΚΑΛΠΟΥΖΟΣ
THE BLUE STRIPES BAND
PAUL WASSIF & HIS BAND


http://seawhispersitea.blogspot.gr/

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΣΥ​ΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΕΤΣΙΟΣ



Λαμία 30 Ιουλίου 2012



Δελτίο Τύπου


Την Τρίτη 31 Ιουλίου 2012 ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Στερεάς Ελλάδας Μπέτσιος Νικόλαος, ο Δήμαρχος Λαμιέων Κοτρωνιάς Γεώργιος και ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε. Φθιώτιδας Διαμαντάρας Αλέξανδρος θα συναντηθούν στα γραφεία της ΕΛΠΑ στην Αθήνα με τους υπεύθυνους της διοργάνωσης του Ράλλυ Ακρόπολις.

Στόχος της συνάντησης είναι η διεκδίκηση και επαναφορά της διεξαγωγής του Ράλλυ Ακρόπολις στη Στερεά Ελλάδα.

ΝΕΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ

Λαϊκή Συνέλευση διοργανώνουν οι κάτοικοι της Χαλκιδικής στην Ιερισσό, προκειμένου να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που επιτρέπει την συνέχιση των έργων της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στην περιοχή.

Η συνέλευση θα γίνει την Τρίτη στις 20.30 στην παραλία της Ιερισσού.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

www.zougla.gr

ΕΚΕΙ ΜΑΣ ΕΦΤΑΣΑΝ! ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ!



Το έλλειμμα εσωτερικής ασφάλειας που βιώνει η χώρα ανάγκασε για πρώτη φορά τους πολίτες μιας επαρχιακής περιοχής να αυτό-οργανωθούν σε ένοπλες ομάδες περιφρούρησης των ζωών και των περιουσιών τους.

Οι πρώτες ένοπλες ομάδες αυτοπροστασίας πολιτών έκαναν την εμφάνισή τους στην περιοχή του Μοσχοχωρίου Λαμίας και ήρθαν ως αποτέλεσμα επιθέσεων αλλοδαπών σε κατοίκους της περιοχής και λεηλασίας των αγροτικών τους μηχανημάτων επί καθημερινής βάσεως!

Οι πολίτες έχουν ζητήσει αύξηση της αστυνομικής παρουσίας, αλλά το αίτημα τους είχε περιορισμένη ανταπόκριση καθώς δεν υπάρχουν ούτε αρκετοί αστυνομικοί, ενώ και τα οχήματα που έχουν είναι περιορισμένα καθώς λίγα λειτουργούν λόγω έλλειψης κονδυλίων συντήρησης.

Έτσι η αυτοοργάνωση σε μονάδες αυτοάμυνας ήταν μονόδρομος: Περίπου τριάντα ένοπλοι κάτοικοι έχουν οργανώσει ομάδες περιφρούρησης και εκτελούν περιπολίες με τις κυνηγετικές τους καραμπίνες στα χωράφια για να εντοπίσουν τους δράστες που προκαλούν μεγάλες φθορές στα μηχανήματα, ξηλώνοντας τα καλώδια για να βγάλουν μπαταρίες ή αντλώντας πετρέλαιο από τα ντεπόζιτα ή ξηλώνοντας χάλκινα καλώδια.

Οι ζημιές  χρειάζονται τουλάχιστον δυο  ή τρεις ημέρες για να αποκατασταθούν, πέρα από το κόστος αντικατάστασης, αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι διακόπτεται η καλλιέργεια και το πότισμα των χωραφιών με αποτέλεσμα  οι αγρότες να βρίσκονται στο  χείλος της οικονομικής καταστροφής.  Έτσι, αποφάσισαν να πάρουν το  νόμο στα χέρια τους, με απρόβλεπτη  κατάληξη στην περίπτωση που  εμπλακούν σε μάχη με τους αλλοδαπούς κακοποιούς.

Οι ομάδες αυτοπροστασίας έχουν στελεχωθεί κυρίως από νέους της περιοχής που έχουν υπηρετήσει στις ειδικές δυνάμεις ή από μεγαλύτερους που γνωρίζουν καλά την χρήση πυροβόλων όπλων. Οι ομάδες είναι συνήθως τριών ατόμων και οι περιπολίες τους έχουν μειώσει τις κλοπές κατά 80% ήδη από τις πρώτες ημέρες!