Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

ΠΡΟΦΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Μ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ! - ΒΙΝΤΕΟ



Ακούστε μια αποκαλυπτική συνέντευξη του Μίκη Θεοδωράκη για την ανικανότητα και την ύποπτη δράση των πολίτικων μας. Τί μας έχουν κρύψει μέχρι σήμερα και συνεχίζουν την υποβάθμιση της Ελλάδας!


Η συνέντευξη δόθηκε τον Απρίλιο του 2011. Ένα χρόνο μετά φυσικα δεν έχει αλλάξει τίποτα!




ΠΗΓΗ: www.real.gr

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΒΟΛΕΣ ΘΑΝΑΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ!


Ξεκίνησαν σήμερα οι βολές που είχε προγραμματίσει το Πολεμικό Ναυτικό. Η πρώτη εντυπωσιακή βολή έγινε με την εκτόξευση πυραύλου ΜΜ-38 Exocet από την ΤΠΚ ΛΑΣΚΟΣ, κατά στόχου επιφανείας που δεν ήταν άλλος από την παροπλισμένη Κ/Φ ΔΟΞΑ.

Το εντυπωσιακό ήταν ότι το βλήμα ΜΜ-38 δεν έφτασε ποτέ στον στόχο του διότι αναχαιτίστηκε από πύραυλο Sparrow που εκτόξευσε η Φ/Γ ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ, επιδεικνύοντας και τις αντιαεροπορικές / αντιπυραυλικές του ικανότητες.

Σε λίγη ώρα θα ξεκινήσουν και οι υπόλοιπες βολές. Ειδικότερα, οι ΤΠΚ ΞΕΝΟΣ και ΝΤΕΓΙΑΝΝΗΣ θα βάλλουν βλήματα Penguin 2 κατά πλωτού στόχου.


ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩ ΜΕΣΩ ΕΛΛΑΔΑΣ;



Τέλος το ευρώ μέσω Ελλάδας;


Η Μέρκελ και ο Σόιμπλε, μαζί με όλο το πολιτικό σκυλολόι της γερμανικής Δεξιάς, έπεισαν ήδη τον γερμανικό λαό: Το 60% των ερωτηθέντων Γερμανών τάχθηκαν υπέρ της εκδίωξης της Ελλάδας από το ευρώ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης για λογαριασμό του μεγαλύτερου τηλεοπτικού δικτύου της χώρας αυτής, του ZDF. Μόνο το 31% τάσσεται υπέρ της παραμονής της Αθήνας στην ευρωζώνη.

«Αναπόφευκτη» θεωρεί την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ ο αμερικανός νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν, τονίζοντας ότι η αποβολή της Ελλάδας από το ευρώ θα προκαλέσει μαζικές αναλήψεις τραπεζικών καταθέσεων και σε άλλες περιφερειακές χώρες της Ευρώπης. «Αν δεν παρέμβει η ΕΚΤ, το ευρώ θα εκραγεί. Θα τυλιχτεί στις φλόγες», προσθέτει.


Πανικόβλητος μπροστά στο ενδεχόμενο αυτό είναι και ο επικεφαλής της Διεθνούς Ένωσης Τραπεζών, ο γνωστός μας πλέον Τσαρλς Νταλάρα. «Μια έξοδος της Ελλάδας είναι τόσο απίθανο να γίνει αντικείμενο σωστής διαχείρισης, τόσο πιθανό να είναι “άτακτη” ώστε θα αποτελέσει απειλή για τα χρηματοοικονομικά ιδρύματα ανά τον κόσμο, αλλά κυρίως για την παγκόσμια οικονομία», τόνισε.

Ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν και πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Ρομάνο Πρόντι είναι πολύ πιο κατηγορηματικός: «Αν βγει η Ελλάδα από το ευρώ, θα διαλυθούν όλα», διακήρυξε χωρίς δεύτερη σκέψη. «Είναι βέβαιο με μαθηματική ακρίβεια ότι αν η Ελλάδα βγει από την ευρωζώνη, θα ακολουθήσουν και άλλοι Πορτογαλία, Ισπανία και Ιταλία», υπογράμμισε.


Πολύ θα το χαρούμε πάντως αν η Ελλάδα πυροδοτήσει τη διάλυση της ευρωζώνης και την εξαφάνιση του απεχθέστατου ευρώ!

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΧΡ​ΩΜΙΟ ΚΑΙ ΥΠΟΓΕΙΑ ΥΔΑΤΑ ΑΣΩΠΟΥ-ΤΕΧ​ΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑ​ΣΗΣ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ +ΦΩΤΟ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Λιβαδειά 31 - 05- 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
…………………………………………………………………………………………
Πρόγραμμα LIFE + Χρώμιο στα υπόγεια νερά της λεκάνης του Ασωπού Τεχνολογίες και μέτρα αποκατάστασης
…………………………………………………………………………………………
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στην Λιβαδειά η συνάντηση εργασίας που οργανώθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας – Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με θέμα «Πρόγραμμα LIFE + Χρώμιο στα υπόγεια νερά της λεκάνης του Ασωπού : Τεχνολογίες και μέτρα αποκατάστασης .»
Στην συνάντηση εργασίας παρευρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς, οι Αντιπεριφερειάρχες Μουρκιώτης Γ., Μπέτσιος Ν. και Μπακομήτρος Κ. Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Δήμαρχοι, εκπρόσωποι φορέων και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Στον χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς, τόνισε ότι ο Ασωπός αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας , αναφέρθηκε στην επίλυση του προβλήματος υδροδότησης της περιοχής με ενέργειες της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Βοιωτίας και ότι οι ενέργειες της Περιφέρειας και των Δήμων της περιοχής επικεντρώνονται στην κατασκευή ταχυ διυλιστηρίου για την παροχή νερού για αστική χρήση από τον Μόρνο αφενός και αφετέρου στην περιβαλλοντική εξυγίανση της περιοχής με μεταφορά νερού από την Υλίκη. Το αρμόδιο υπουργείο ΥΠΕΚΑ πρέπει σύντομα να χρηματοδοτήσει τις ανωτέρω δράσεις.

Στο πλαίσιο της συνάντησης έγινε ενημέρωση των δράσεων του προγράμματος από εκπροσώπους των εταίρων που συμμετείχαν. Το πρόγραμμα αποσκοπεί να συμβάλει σημαντικά στην επίλυση ενός σύνθετου προβλήματος που απειλεί την αειφόρο ανάπτυξη των υπόγειων υδάτων σε πολλές περιοχής τα Ευρώπης Στην Ελλάδα σχετίζεται με τη προστασία της ποιότητας των υπόγειων υδάτων της λεκάνης απορροής του Ασωπού, όπου έχουν ανιχνευτεί υψηλές συγκεντρώσεις ολικού και εξασθενούς χρωμίου. Η παρουσία του εξασθενούς χρωμίου στο υπόγειο νερό σε ορισμένες περιπτώσεις οφείλεται εν μέρει στη γεωγενή προέλευση του χρωμίου, γεγονός που καθιστά πιο δύσκολο τον καθορισμό ποιοτικών στόχων εξασθενούς χρωμίου στα υπόγεια νερά και την επιλογή κατάλληλων μεθόδων επεξεργασίας για την αντιμετώπιση της ρύπανσης. Τα αποτελέσματα του έργου θα παράσχουν λύσεις σε τεχνικά, κοινωνικά και διοικητικά προβλήματα που προκύπτουν από την ολοκληρωμένη διαχείριση των υδάτινων πόρων.

Στο πλαίσιο του έργου έχει προβλεφθεί η εκτέλεση πέντε πιλοτικών δράσεων οι οποίες θα αξιολογήσουν τεχνολογίες επεξεργασίας των υπόγειων υδάτων ως προς την αποτελεσματικότητα τους στην απομάκρυνση του χρωμίου και του εξασθενούς χρωμίου.

Α) Πιλοτική δράση επιτόπου απομάκρυνσης σιδήρου στα υπόγεια ύδατα.
Β) Πιλοτική δράση με άντληση και βιολογική επεξεργασία υπόγειων υδάτων για την αναγωγή του εξασθενούς χρωμίου σε τρισθενές.
Γ) Πιλοτική δράση μετατροπής του εξασθενούς χρωμίου σε τρισθενές με άντληση και διύλιση έσω φίλτρων στοιχειακού σιδήρου.
Δ) Πιλοτική παρόχθιας ζώνης  ελέγχου μέσω φυτεκχύλησης και φυτοσυσσώρευσης του χρωμίου.
Ε) Πιλοτική δράση απομάκρυνσης του χρωμιου μέσω φυτοεξαγωγής και φυτοσταθεροποίησης.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Υψηλάντη 1, Λαμία 35100, Τηλ. 22313 51244 e-mail : grafeiotypou@pste.gov.gr
Κιν : 6974747048


ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ «ΜΑΙΑΜΙ»-ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ Π.Ε. ΦΩΚΙΔΑΣ


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Άμφισσα, 31 Μαΐου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: «Διευκρίνιση αρμοδιότητας»

Επειδή υπάρχουν δημοσιεύματα για την δημοπράτηση του κεντρικού «Μαϊάμι» στην Ιτέα, που αφορούν την ακύρωση του διαγωνισμού για την παραχώρηση του, οφείλουμε να διευκρινίσουμε ότι εποπτεύουσα αρχή του Λιμενικού Ταμείου δεν είναι η αιρετή Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και επομένως η Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας, αλλά βάσει του αρ. 28 του Ν. 3852/2010 η αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας με έδρα τη Λάρισα.

Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΓΑΖΗ


Π.Ε. ΦΩΚΙΔΑΣ: ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΩΡΙΔΑΣ ΓΙΑ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Άμφισσα, 31 Μαΐου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: «Παραχώρηση οικοπέδου από την Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας στο Δήμο Δωρίδας για ανέγερση βρεφονηπιακού σταθμού στην Ερατεινή»

Με εισήγηση της Αντιπεριφερειάρχου Φωκίδας κας Γιώτας Γαζή στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ψηφίστηκε ομόφωνα η απόφαση παραχώρησης οικοπέδου στο Δήμο Δωρίδας, με σκοπό την ανέγερση νηπιαγωγείου στην Ερατεινή.
Το οικόπεδο είχε αγοραστεί με χρηματοδότηση του Ο.Σ.Κ., στις 14 – 09 – 2009 με το ποσό των 138.458,08€, με σκοπό την ανέγερση του νηπιαγωγείου. Με την εφαρμογή όμως του Ν. 3862 του «Καλλικράτη» η αρμοδιότητα ανέγερσης σχολείων μεταβιβάστηκε στους Δήμους και για να εξυπηρετηθεί ο σκοπός της αγοράς του οικοπέδου έγινε η παραχώρηση

Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΓΑΖΗ

ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΕΤΡΩΓΑΝ XPHMATA ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ! 3 (!!!) ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ! ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ Ο ΦΡΑΓΚΟΣ!


Φράγκος: Δεν το συζητώ! Με 3 εκατομμύρια ευρώ οχυρώνω τον Έβρο και τα νησιά!



Με άμεση παρέμβαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Φραγκούλη Φράγκου κόπηκε το σκανδαλώδες διαγωνιστικό πρόγραμμα διάθεσης 3 εκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή μιας ιστοσελίδας και εξοπλισμού ξενάγησης στο Πολεμικό Μουσείο!


Μάλιστα ο υπουργός ζήτησε να κατέβει το πρόγραμμα άμεσα και από την σελίδα της Διαύγειας, όπου είχε αναρτηθεί.

Σχολιάζοντας το γεγονός σε στενούς συνεργάτες του ο υπουργός...  και στρατηγός  ανέφερε ότι «Με τρία εκατομμύρια ευρώ φτιάχνω δέκα οχυρωματικά έργα στα νησιά και στον Έβρο! Η πολιτική ηγεσία που θα ακολουθήσει μετά τις εκλογές ας αναλάβει τις ευθύνες της και σε ότι αφορά την αναθεώρηση της κοστολόγησης του έργου στο Πολεμικό Μουσείου που δεν θέλω να αμφιβάλω ότι πρέπει να γίνει. Από εμένα, όμως, δεν περνάει τέτοιο πράγμα»!

Ο κ Φράγκουλης Φράγκος αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους (νυν) συναδέλφους του!

Μακάρι να καθιερωθεί σε αυτή τη θέση! Την αρχή έκανε με τους Τούρκους, μετά οι Σκοπιανοί και τώρα η κατασπατάληση χρημάτων που δεν δέχτηκε!

Και πάλι μπράβο στον Αρχηγό!

Η ΚΡΥΦΗ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ Δ.Ν.Τ. - ΑΦΙΕΡΩΜΑ


Διαβάστε το αποκαλυπτικό αφιέρωμα του περιοδικού HOT DOC για την κρυφή πορεία προς το ΔΝΤ, που περιγράφει με λεπτομέρειες πως η Ελλάδα πήρε τον δρόμο για την πιο μεγάλη εξάρτηση που γνώρισε ποτέ μέσα από σχεδιασμένες κινήσεις και επιλογές ανθρώπων.


Με το χρήμα μπορείς να αγοράσεις πολλά ψέματα. Αλλά το χρήμα λέει πάντα την αλήθεια. Αρκεί να ακολουθήσεις την πορεία του. Ποιά είναι η αλήθεια για την καταστροφή της Ελλάδας; Τρία ακριβώς χρόνια από εκείνη την μέρα που ο Γεώργιος Αντρέα Παπανδρέου, με μία προσεγμένα επιλεγμένη μωβ γραβάτα και ύφος τεθλιμμένου συγγενή, παρέδιδε μπροστά στο βαθύ μπλε του Καστελόριζου την Ελλάδα στο ΔΝΤ, τα πράγματα είναι μάλλον ξεκάθαρα. Η Ελλάδα πήρε το δρόμο για την πιο μεγάλη εξάρτηση που γνώρισε ποτέ, μέσα από σχεδιασμένες κινήσεις, επιλογές ανθρώπων που γνώριζαν και άλλων που απλώς ήταν ανίκανοι. Η πολιτική στην Ελλάδα αρκετές φορές είναι ταυτισμένη με την υποτέλεια. Και η υποτέλεια ξέρει καλά πως αν οι προδότες είναι χρήσιμοι για τα άμεσα αποτελέσματα, οι ανίκανοι είναι αποφασισμένοι να τρέξουν τον μαραθώνιο, μόνο και μόνο για να βγουν νικητές.


Η χώρα θα καταρρεύσει μέσα από τις πολιτικές που υιοθετήθηκαν με το επιχείρημα της σωτηρίας. Η ύφεση, η ανεργία, η σμίκρυνση της πραγματικής αγοράς οδηγούν σε αδιέξοδο μέσα από τα μνημόνια. Το περιγράφουν όλοι οι μεγάλοι οικονομολόγοι του κόσμου. Αλλά δεν το βλέπουν οι κυβερνώντες. Γιατί άραγε; Την απάντηση μου έδωσε ένας ευρωπαίος Οικονομολόγος: «Οι έλληνες πολιτικοί θεωρούν πως αν ταυτιστούν με την ευρωπαϊκή ελίτ και τις επιδιώξεις της, θα εξασφαλίσουν την επιβίωσή τους. Αυτή τους ενδιαφέρει. Δεν είναι νεοφιλελεύθεροι από ιδεολογία, αλλά βλέπουν πως ο νεοφιλελευθερισμός και οι αγορές είναι ο μόνος δρόμος για να κυβερνήσουν. Και το θέλουν πολύ».


Αυτά που θα διαβάσετε, ξεκινούν από την απλή «ανάγνωση» του ημερολογίου της κρίσης, την αναψηλάφιση όσων ειπώθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια (και είναι αποκαλυπτικά αν και χάνονται στο δάσος των πληροφοριών) και φτάνουν ως τις πληροφορίες από απόρρητα mails, συσκέψεις και πρωταγωνιστές της εποχής. Όσοι συμμετείχαν σε αυτό που σήμερα ονομάζεται από πολλούς ξεπούλημα της χώρας, δεν είχαν τις ίδιες αφετηρίες. Ούτε γνώριζαν όλοι απαραίτητα. Αν έπρεπε να μιλήσουμε με σενάρια θα λέγαμε πως υπάρχουν τρία:

Το πρώτο είναι της προδοσίας. Είναι το πιο εύκολο να λεχθεί, αλλά δύσκολο να αποδειχθεί.

 Το δεύτερο είναι πως στο ΔΝΤ οδήγησε η ανικανότητα όσων κυβερνούσαν. Τα αδοκίμαστα κολεγιόπαιδα με τις ιδεοληψίες της αγοράς που έσπρωξαν τη χώρα στον γκρεμό, όταν χρειάστηκε να κάνουν εκτός από θεωρία και πράξη.


Το τρίτο σενάριο είναι των ατυχών επιλογών. Ο Γιώργος Παπανδρέου, μέσα από μια προσωπική σχέση με τον Στρός Καν, ο οποίος φιλοξενήθηκε αρκετές φορές στην Ελλάδα και κατάφερε να ξεδιπλώσει όλο το μέχρι σήμερα γνωστό ταμπεραμέντο του, πείστηκε πως ο δρόμος για το ΔΝΤ θα ήταν μια εγγυημένη από τον ίδιο λύση.

Το πιθανότερο είναι πως τα τρία σενάρια αρκετές φορές συναντήθηκαν για να δημιουργήσουν μια πραγματικότητα ζοφερή για την Ελλάδα. Οι Έλληνες έγιναν φτωχότεροι, εκτός από κάποιους που έγιναν πλούσιοι και θα γίνουν ακόμη περισσότερο.

Διαβάστε τη συνέχεια της έρευνας για την κρυφή πορεία προς το ΔΝΤ του HOT DOC:

ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΡΓΩΝ ΤΗΣ Π.Ε. ΦΩΚΙΔΑΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
Άμφισσα, 31 Μαΐου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: «Έγκριση έργων της Π.Ε. Φωκίδας στο Περιφερειακό Συμβούλιο»

Θέματα που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου χθές, 30 Μαΐου 2012.

Ψηφίστηκαν ομόφωνα τα παρακάτω:

Η έγκριση παραλαβής του Β’ Σταδίου (πλην Μ.Π.Ε.) της μελέτης με τίτλο «Μελέτη αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων οικισμών περιοχής Μόρνου Δ. Λιδορικίου»,

Η έγκριση της παράτασης προθεσμίας της μελέτης: «Μελέτη αποχέτευσης και  επεξεργασίας λυμάτων οικισμών περιοχής Μόρνου Δ. Λιδορικίου»,

Η έγκριση της παραλαβής της οριστικής Γεωλογικής Μελέτης της «Μελέτης  βελτίωσης επέκτασης επαρχιακής οδού από Ν.Ε.Ο. – Κλήμα – Κάμπο – επ.  οδό Τείχιο – Ποτιδάνεια» και τέλος,

Η έγκριση της σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας  Στερεάς Ελλάδας και του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και  Κλιματικής Αλλαγής, για την υλοποίηση του έργου «Αποκατάσταση  παλαιών μεταλλευτικών και μη αποκατεστημένων χώρων» που αφορούν τα  μεταλλεία «Αλεφάντω – Κεφαλή – Σπαρτόλακα».

Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΓΑΖΗ

ΚΙΡΡΑ: ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΗΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ



     Σε συνέχεια του υπ’ αρίθμ. 1596/24-5-2012 έγγραφου της Διεύθυνσης   Υπηρεσίας Δόμηση (πρώην Πολεοδομία Άμφισσας, τηλ. επικοινωνίας: 2265350583),   σας ενημερώνουμε ότι οι ιδιοκτήτες των ακινήτων που βρίσκονται εντός της   επέκτασης του Σχεδίου Πόλεως Κίρρας, όπως λάβουν γνώση των πινάκων και των διαγραμμάτων του Γ’ Κεφαλαίου της Μελέτης Πράξης Εφαρμογής   της Επέκτασης του Σχεδίου Πόλεως Κίρρας και υποβάλλουν τυχόν   ενστάσεις, εντός δεκαπέντε (15) ημερών από την   τελευταία δημοσίευση της παρούσας πρόσκλησης, δηλαδή μέχρι και τις 15 Ιουνίου 2012, σύμφωνα με το Άρθρο 5 της   αριθ. 79881/3445/6-12-84 Απόφασης (ΦΕΚ 862/Β/11-12-84).  Η ανάρτηση θα γίνει στον πίνακα ανακοινώσεων της Υπηρεσίας   Δόμησης (πρώην Πολεοδομία Άμφισσας), στο πρωτόκολλο της οποίας μπορούν να   υποβάλλονται και οι ενστάσεις.  


Οι δαπάνες δημοσίευσης θα βαρύνουν τον προϋπολογισμό του Δήμου   Δελφών.


Ο Δήμαρχος Δελφών   Νικόλαος Δ. Φουσέκης
Η Αντιδήμαρχος Δελφών Δημοτικής   Ενότητας Ιτέας Παναγιώτα Λαΐνη- Κολλιαλή

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ «ΑΡΠΑΓΕΣ» ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;


Πανικό είχε προκαλέσει τις προηγούμενες μέρες η είδηση ότι στις περιοχές Καματερό, Ίλιον, Πετρούπολη και Καβάλα κυκλοφορούν οχήματα (μαύρα Audi) χωρίς πινακίδες και απαγάγουν παιδάκια με σκοπό να πάρουν τα όργανά τους.

Η είδηση αυτή όπως είναι αναμενόμενο, προκάλεσε την αναστάτωση των γονέων που πανικόβλητοι έπαιρναν τηλέφωνο το Χαμόγελο του Παιδιού.

Ο σύλλογος λοιπόν εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει πως πρόκειται για φημολογίες που αναπαράγονται χωρίς να έχει διασταυρωθεί η εγκυρότητα τους προκαλώντας αίσθημα πανικού και τρόμου στους πολίτες και τις τοπικές κοινωνίες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τις τελευταίες ημέρες στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή Για Τα Παιδιά SOS 1056» και στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» λαμβάνουμε εκατοντάδες κλήσεις από αναστατωμένους γονείς και ευαισθητοποιημένους πολίτες σχετικά με τις πληροφορίες που αναδημοσιεύονται διαρκώς στο διαδίκτυο και αφορούν σε αρπαγές ανηλίκων ακόμη και σε παιδιά που τους έχουν αφαιρέσει ζωτικά όργανα καθώς πρόκειται για κύκλωμα εμπορίου οργάνων.

«Το Χαμόγελο Του Παιδιού» έχει επικοινωνήσει με τις αρμόδιες αρχές των περιοχών όπου αναφέρονται τα συγκεκριμένα περιστατικά (ενδεικτικά αναφέρουμε Ζάκυνθο, Βόλο, Αχαρναί, Ίλιον κ.α) και θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ΔΕΝ επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που αναπαράγονται.

ΑΝΤΙΘΕΤΑ αναφέρουν ότι πρόκειται για φημολογίες που αναπαράγονται χωρίς να έχει διασταυρωθεί η εγκυρότητα τους προκαλώντας αίσθημα πανικού και τρόμου στους πολίτες και τις τοπικές κοινωνίες.

Θα θέλαμε επίσης να επισημάνουμε ότι «Το Χαμόγελο Του Παιδιού» δεν έχει καταγράψει τις τελευταίες εβδομάδες καμία καταγγελία αρπαγής ανηλίκου παρά μόνο κλήσεις που λαμβάνουμε από πολίτες, οι οποίοι αναφέρουν πληροφορίες από φήμες ή από δημοσιεύματα μέσω διαδικτύου.

Παρόλα αυτά εάν οποιοσδήποτε πολίτης γνωρίζει συγκεκριμένες πληροφορίες και στοιχεία για τέτοιου είδους περιστατικά παρακαλείται να καλέσει ακόμη και ανώνυμα στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή Για Τα Παιδιά SOS-1056» ή στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» (όλο το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα) προκειμένου να συνομιλήσετε με Κοινωνικό Λειτουργό ή Ψυχολόγο και να κινήσουμε τις απαραίτητες διαδικασίες μέσω των αρμόδιων αρχών.»

ΠΗΓΕΣ: Star.gr/madata.gr




ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΡΕΦΡΕΝ…



Μία  Πέμπτη  πρωί, στο Μεταξουργείο, μια 90χρονη γυναίκα και ο 50χρονος άνεργος γιος της, ο Αντώνης, ανέβηκαν στην ταράτσα της πολυκατοικίας τους κι έπεσαν στο κενό. Η σύνταξη του ΟΓΑ της μάνας (340 ευρώ) δεν έφτανε για να ζήσουν, ενώ στο πρόβλημα της πείνας ήρθαν να προστεθούν και βαριά προβλήματα υγείας.



της Μαριάννας Τζιαντζή

Ο Αντώνης Περρής ή Antony P. ήταν μουσικός. Τους τελευταίους πέντε μήνες είχε αναρτήσει στην ιστοσελίδα stixoi.info, εκατοντάδες ποιήματά του με την ακόλουθη σημείωση: «Τα τραγούδια μου είναι ακόμη ανέκδοτα. Για νέα μελοποίησή τους, κατόπιν συμφωνίας μαζί μου». Μαζί και ο αριθμός του κινητού του για κάθε ενδιαφερόμενο.

Ανέκδοτα ήταν τα τραγούδια του, όμως οι τελευταίοι του στίχοι διαβάστηκαν από δεκάδες ίσως και εκατοντάδες χιλιάδες μάτια. Αντί για μουσική, ένας γδούπος. Το ποίημα του αποχαιρετισμού, που έχει τίτλο «Μη μείνει απ’ αυτούς κανείς» και αναρτήθηκε μια μέρα πριν τη διπλή αυτοκτονία, είναι μια συναισθηματική και πολιτική διαθήκη, που απευθύνεται σε όλους. Οι «αυτοί» είναι οι «λωποδύτες, οι τραπεζίτες κι οι αγιογδύτες κι όλοι τους οι υποτακτικοί».

Στίχοι για τη γυναίκα, τον έρωτα, την Αθήνα, το χρήμα, το 1821, στίχοι με ευχές για τα Χριστούγεννα και το Νέο Έτος. Συνήθως με διευκρίνηση του είδους του τραγουδιού: ζεϊμπέκικο, slow rock, ρούμπα, χασάπικο, eurodance. Τραγούδια «χιουμοριστικά», «κοινωνικο-θρησκευτικά, «κοινωνικο- πολιτικά», σύμφωνα με τη δική του ταξινόμηση.


Στην ίδια ιστοσελίδα, ο Αντώνης περιγράφει τα προσωπικά του αδιέξοδα, παρόμοια με αυτά που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι από εμάς. Ας μην τα επαναλάβω αφού, όπως λέει ένας φίλος, που μόνο ανάλγητο δεν θα τον χαρακτήριζα, «πρέπει να κάνουμε οικονομία στις συγκινήσεις». Πώς όμως να κάνεις οικονομία στην οργή και στην ντροπή;


Με τον πιο δραματικό τρόπο βγήκαν από το συρτάρι οι στίχοι του Αντώνη. Αντί να παρουσιαστούν σε κάποιο τάλεντ σόου, του τύπου «Ελλάδα έχεις ταλέντο», φτάνουν τώρα σ’ εμάς με τον δημιουργό τους αφανισμένο. Σίγουρα κάποιος θα βρεθεί να μελοποιήσει το τελευταίο ρεφρέν:

«Δίχως έλεος, λοιπόν, δίχως οίκτο,
χτύπα τους πριν αφανιστείς,
γιατί αλλιώς μέσ’ στη μιζέρια
και μέσ’ στο άδικο θα ζεις».

ΣΕΡΝΙΚΑΚΙ: ΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΣΕ ΤΡΟΧΑΙΟ - ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ


Φωκίδα:Θάνατος Στον Δρόμο Για Τη Δουλειά

Ο 35χρονος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, αλλά ήταν αργά…
Το θανατηφόρο τροχαίο έγινε, λίγο μετά τις 06:00 το πρωί, στο δρόμο Άμφισσας-Ιτέας. Ο άτυχος 35χρονος, σύμφωνα με το lamiareport.gr, ξεκίνησε από το χωριό του το Χρισσό Φωκίδας, για την Άμφισσα.

Στο ύψος που… βρίσκεται το χωριό Σερνικάκι, ο 35χρονος έχασε τον έλεγχο και το αυτοκίνητο βγήκε εκτός δρόμου σε ελαιώνα. Aρχικά χτύπησε σε μια ελιά και στη συνέχεια ανατράπηκε με αποτέλεσμα ο οδηγός να βρει τραγικό θάνατο επί τόπου.
Τα ακριβή αίτια του τροχαίου ερευνά η τροχαία Άμφισσας, ενώ η τραγική είδηση ανακοινώθηκε στους συγγενείς του…

Ο άτυχος νέος που έχασε τη ζωή του σήμερα στην Ε.Ο. Ιτέας-Άμφισσας, είχε καταγωγή από το Χρισσό και διατηρούσε κατάστημα στην Ιτέα.
πηγη : http://www.mychannel.gr
AΠΟ:  http://agnantiroumelis.blogspot.com/

ΙΤΕΑ: 46α “ΔΕΛΦΙΝΙΑ” ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΑΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΙΤΕΑΣ – ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.

ΝΑ ΠΩΣ Η ΤΡΟΙΚΑ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΑΡΘΡΟ ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟΥΣ NEW YORK TIMES


ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ Το πώς τα χρήματα του ελληνικού δανείου επιστρέφουν στους δανειστές της Ελλάδας, αφήνοντας ελάχιστα για την εξυπηρέτηση των εσωτερικών αναγκών της χώρας, εξηγεί σε άρθρο της η αμερικανική εφημερίδα New York Times.

«Τη στιγμή που η συμμετοχή της στην ευρωπαϊκή νομισματική ένωση είναι αβέβαιη, η Ελλάδα συνεχίζει να λαμβάνει δισεκατομμύρια ευρώ ως έκτακτη βοήθεια από μία αποκαλούμενη τρόικα δανειστών που επιβλέπει τη διάσωσή της. Αλλά σχεδόν καθόλου από αυτά τα χρήματα δεν πηγαίνουν στην ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να πληρώσει για ζωτικές δημόσιες υπηρεσίες. Αντίθετα, διοχετεύονται κατευθείαν πίσω στη τσέπη της τρόικα» αναφέρει το άρθρο. .......

Oπως επισημαίνει η αμερικανική εφημερίδα, καταρρίπτοντας τον μύθο που θέλει την Ελλάδα να αδυνατεί να πληρώσει μισθούς και συντάξεις επειδή οι δανειστές θα διακόψουν την παροχή βοήθειας προς αυτή, «το ευρωπαϊκό πακέτο διάσωσης των 130 δισ. ευρώ που υποτίθεται θα αγόραζε χρόνο για την Ελλάδα, εξυπηρετεί κατά κύριο λόγο μόνο τους τόκους του χρέους της χώρας - ενώ η ελληνική οικονομία εξακολουθεί να πασχίζει». «Καθώς πληρώνουν τους εαυτούς τους, τα μέλη της τρόικα παρακρατούν παράλληλα άλλα κεφάλαια, τα οποία θα διατηρούσαν το ελληνικό κράτος σε λειτουργία» γράφει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα. Όπως εξηγεί στους New York Times ο Τόμας Μάγιερ, σύμβουλος της Deutsche Bank στη Φρανκφούρτη «η Ελλάδα δεν θα κηρύξει στάση πληρωμών απέναντι στη τρόικα, αφού η τρόικα πληρώνει τον εαυτό της».

Η αμερικανική εφημερίδα επικαλείται έναν σύμβουλο της ελληνικής κυβέρνησης, ο οποίος μιλώντας υπό το καθεστώς της ανωνυμίας, είπε σχετικά με τη τρόικα: «Διασφάλισαν το ποσό για τις εσωτερικές δαπάνες να είναι τόσο μικρό, ώστε η Ελλάδα να υποχρεωθεί να αυξήσει δραματικά τα δικά της έσοδα». Πώς γίνεται αυτό; Μέσω της συνεχούς συσσώρευσης φορολογικών εσόδων σε μία διαλυμένη οικονομία. «Η κατάσταση μοιάζει παράλογη. Οι ευρωπαϊκές Αρχές δανείζουν χρήματα στην Ελλάδα ώστε η Ελλάδα να ξεπληρώνει τα λεφτά που δανείζεται από εκείνους» συνεχίζει το δημοσίευμα. «Στέλνεις τα χρήματα το αποκαλείς "δάνειο" - τα παίρνεις πίσω το αποκαλείς "τόκο"» σχολίασε ο Στέφαν Ντίο της UBS. «Γι' αυτό ακριβώς τον λόγο οι κυβερνήσεις δεν χρεοκοπούν όπως οι επιχειρήσεις.

Οι δανειστές δεν μπορούν να τις διαλύσουν, να πουλήσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία και να πάρουν πίσω κάποια από τα χρήματά τους. Έτσι οι δανειστές έχουν κίνητρο να διασφαλίσουν ότι οι κυβερνήσεις θα συνεχίσουν να αποπληρώνουν τα χρέη τους, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι τους δανείζουν τα χρήματα» προσθέτει το δημοσίευμα και καταλήγει: «Μία λαϊκίστικη κυβέρνηση μπορεί να δελεαστεί να διακόψει την αποπληρωμή του χρέους, εκτός ευρωζώνης και χωρίς το βάρος των τόκων. Προκειμένου να βοηθήσει τους ηγέτες της Ελλάδας να αντισταθούν σε αυτό τον πειρασμό, η λογική της τρόικα, είναι να τους βοηθήσει να εξυπηρετήσουν το χρέος άμεσα».

ΠΗΓΗ: www.tovima.gr



ΕΚΤΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ!



Μια σημαντική αναγνώριση για το Πολεμικό μας Ναυτικό ήρθε από την έγκυρη διεθνή ιστοσελίδα STRATEGYPAGE. Σύμφωνα με  βάση δεδομένων με τα σαράντα (40) ισχυρότερα ναυτικά στον κόσμο  το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό κατέχει την 6η  θέση!

Η κατάταξη έχει γίνει σύμφωνα με την ποιότητα του προσωπικού και του υλικού θεωρώντας σαν βάση αξιολόγησης ότι το Ναυτικό των ΗΠΑ κατέχει την πρώτη θέση.  Στην δεύτερη θέση είναι η Μ. Βρετανία, στην τρίτη το Ισραήλ, στην τέταρτη ο Καναδάς, στην πέμπτη  η Ιαπωνία και την έκτη ισοβαθμούν η Ελλάδα, η Ολλανδία, η Νορβηγία και η Αυστραλία. Η Τουρκία βρίσκεται στην 24η θέση.




ΦΩΚΙΔΑ: ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ-ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ



Το θέμα συζητήθηκε εκτός ημερήσιας στο Δημοτικό Συμβούλιο την 24η Μαΐου 2012. Ακολουθεί το αίτημα των αυτοκινητιστών και η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

----------------------------------------




κ. Δήμαρχε, κ.κ. Δημ. Σύμβουλοι,

     Οι παρακάτω υπογράφοντες είμαστε δημότες του Δήμου Δελφών και ανήκουμε στους εργαζόμενους μεταφορείς μεταλλεύματος βωξίτη για λογαριασμό της εταιρείας ΔΕΛΦΟΙ- ΔΙΣΤΟΜΟ. Για δεκαετίες, με περισσή ευσυνειδησία, με αυταπάρνηση και εργατικότητα μέσα στις πιο δύσκολες συνθήκες φέρνουμε σε πέρας το μεταφορικό μας έργο. Τα τελευταία χρόνια έχουμε υποστεί σταδιακά σημαντική μείωση του μεταφορικού έργου και ξαφνικά πριν από λίγες μέρες μας ανακοινώθηκε από τη εταιρεία ότι μειώνεται η συνεργασία μας επιπλέον κατά το ένα
τρίτο (και απ΄ ότι φαίνεται θα ακολουθήσει και άλλη μείωση), πράγμα το οποίο σημαίνει ότι μένουμε άνεργοι, χρεωμένοι, και ουσιαστικά εργασιακοί πρόσφυγες στον τόπο μας. Το μεταφορικό έργο δεν έχει μειωθεί ώστε να δικαιολογείται -τυπικά- μια τέτοια αντιμετώπισή
μας, Απλά μετά από τόσα χρόνια εργασίας στην εταιρεία που εκμεταλλεύεται τον ορυκτό πλούτο της Φωκίδας, οι αρμόδιοι του ομίλου ανακάλυψαν ότι μπορούν να εκβιάσουν περισσότερα κέρδη, χρησιμοποιώντας των γνωστό πολιτευόμενο (?) εργολάβο της περιοχής
Παπαϊωάννου Πανουργιά.
     Ζητάμε σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία την συζήτηση του θέματος από το Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου το Συμβούλιο και ο Δήμος Δελφών να στηρίξει τον δίκαιο αγώνα που θα ακολουθήσουμε. Οι υπογράφοντες αυτοκινητιστές…».


--------------------------------

Στη συνέχεια ακολούθησε η κατωτέρω διαλογική συζήτηση.


ΔΗΜΑΡΧΟΣ--- Εχουν γίνει οι συνομιλίες για το θέμα αυτό με τον κ. Λιόντο. Είναι δίκαιο το αίτημά τους. Να μας προτείνει ο κ. πρόεδρος εάν επιθυμούν να γίνει επίσκεψη επί τόπου στην εταιρεία ή να στείλουμε έγγραφα.
Α. ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ (Δ.Σ) --- Είναι απόλυτα δίκαιο το αίτημά τους, και πρέπει να θεωρείται αυτονόητη η στήριξή μας.
Γ. ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ (Δ.Σ.) --- Προτείνω να βγει ψήφισμα και να ζητάμε την κατάργηση του νόμου για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων.
ΔΗΜΑΡΧΟΣ --- Δεν υποχρεώνει κανένας νόμος κανένα, Αυτές τις αποφάσεις τις παίρνουν οι εταιρείες, στα πλαίσια του νόμου, με γνώμονα το δικό τους συμφέρον.
Π. ΜΕΓΚΟΣ (Δ.Σ.) --- Εκτός από τα ψηφίσματα, θα πρέπει ο Δήμος να ασκήσει πιέσεις προς την κατεύθυνση να υπάρχει αποδοχή από τις εταιρείες όλων των εργαζομένων, να μην αυθαιρετούν με το θέμα των εξορύξεων, του περιβάλλοντος, των μισθών κ.λ.π. Να μπουν δηλαδή κανόνες και έλεγχος για το πώς θα λειτουργούν.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος κάλεσε το Συμβούλιο να αποφασίσει σχετικά.
Το Συμβούλιο αφού άκουσε τον πρόεδρο του Σωματείου αυτοκινητιστών, τους άλλους ομιλητές, και μετά από διαλογική συζήτηση,

Αποφασίζει κατά πλειοψηφία
Στηρίζουμε το δίκαιο αίτημα του Σωματείου Επαγγελματιών / Αυτοκινητιστών Απασχολουμένων στην εταιρεία ΔΕΛΦΟΙ-ΔΙΣΤΟΜΟ και προς τούτο θα πραγματοποιηθεί συνάντηση την Τετάρτη 30/5/2012 με τους εκπροσώπους της εταιρείας, και θα ακολουθήσει πιθανόν απόφασή μας στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Στην παρούσα απόφαση μειοψήφισαν οι Δ.Σ.: Γ.Ιωσηφίδης, Π.Μέγκος, Δ.Καρδαράς, για τους λόγους όπως στο σκεπτικό αναφέρεται. Στο σημείο αυτό προσήλθε στη συνεδρίαση ο κ. Γιαγκής.

………………………………………………………………..

Αφού συντάχτηκε το παρόν υπογράφεται
Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας Τα Μέλη
Ακριβές απόσπασμα Άμφισσα 28.05.2012



Ο Πρόεδρος
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Η. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΔΑ: Β4ΡΠΩ9Θ-Ε5Μ


ΙΤΕΑ: ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ

Πρόσκληση
Ο Σύλλογος Μικρασιατών Ιτέας Φωκίδας σε συνεργασία με τη Δημοτική Ενότητα Ιτέας του Δήμου Δελφών
σας προσκαλεί στην εκδήλωση μνήμης της Άλωση της Πόλης
το Σάββατο 2 Ιουνίου και ώρα 8.30 μ. μ. στην πλατεία του Ανατολικού Συνοικισμού στην Ιτέα.
Από το ΔΣ

ΑΝ ΠΙΣΩΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΑΣ ΝΙΚΗΣΟΥΝ ΟΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ!



Μετά τις εκλογές αν -πισωγυρίζουμε και- νικήσουν οι Μνημονιακοί θα τελειώσουν και οι ευρωαυταπάτες μας.

Στις 19 του Ιούνη θα ακούσουμε το Μεγαλειώδες ΝΑΙΝ της Αγγέλας που θα αφορά κάθε ανοησία που συζητιέται τις μέρες μεταξύ των πολιτικών μας, ή εννοείται πίσω από τους όρους αναδιαπραγμάτευση απαγκίστρωση αναθεώρηση κτλ του Μνημονιού.
Το Ελληνικό πολιτικό σύστημα και τους μνημονικούς εκπρόσωπους του, στην Γερμανία τους έχουν για κλωτσιές.

Επί δυόμισι χρόνια τους έχουν ταπεινώσει και διασύρει κατ εξακολούθηση και κατά συρροή. Στο τέλος τους έβαλαν να υπογράψουν ένα ανεφάρμοστο πρόγραμμα όχι τόσο γιατί δεν τους εμπιστεύονται αλλά για να τους διασύρουν ως αιχμαλώτους. Τέλος έφτασαν στο σημείο να ζητήσουν με το ποιο επίσημο τρόπο -η καγκελάριος προς την Ελληνική Δημοκρατία- να κάνει Δημοψήφισμα.
Αμέσως μετά τις εκλογές λοιπόν θα διαλυθεί κάθε ψευδαίσθηση ότι μπορούμε να βάλουμε όρους στην διάσωση μας.

Διότι θα πρέπει τελικά να τονιστεί ότι η «πραγματική» εικόνα για όλους τους υπόλοιπους ευρωπαίους πολίτες είναι ότι αυτό που ζούμε είναι η διάσωση μας. Μια διάσωση την οποία εμφανιζόμαστε μεν να θέλουμε, αλλά λόγο του στερεότυπου του “τεμπέλη γλεντζέ και ανεύθυνου διεφθαρμένου Έλληνα” δεν θέλουμε τους όρους της. Έξω φαινόμαστε σαν να Θέλουμε να τρώμε τα φράγκα τους “τζαμπέ όλε”. Και σε αυτή ακριβώς την ανάλυση φτάνουν εκεί έξω γιατί τους δίνουμε πάτημα.

Ας γίνει αντιληπτό επιτέλους το πόσο ζημιά κάνει στην χώρα μας να μας βλέπουν να λέμε ένα συντριπτικό ΟΧΙ στο Μνημόνιο παράλληλα με ένα συντριπτικό ΝΑΙ στο ευρώ ενώ όλη η Ευρώπη βρίσκεται σε κρίση. Όλους τους ευρωπαίους τους έχουν παραμυθιάσει ότι μας πληρώνουν ότι μας έχουν πληρώσει
μέχρι τώρα 31.000 ευρώ το άτομο

Με αυτή την στάση μας τρέφουμε το αρνητικό στερεότυπο του Έλληνα που θέλει να τους τα “τρώει” χωρίς όρους. Με αυτή την εξυπνακίστικη απάντηση πάνω στην οποία μυωπικά στέκονται πολλοί από εμάς, δικαιώνουμε και δίνουμε δικαίωμα στους έξω να μας βρίζουν. Σοβαρευτείτε!

Μετά τις εκλογές λοιπόν αν πισωγυρίζουμε και νικήσουν οι Μνημονιακοί είναι προφανές ότι θα βιώσουμε την πιο τιμωριτική πολιτική που γνώρισε η Ευρώπη. Ένα πογκρόμ λιτότητας σαδισμού και ύφεσης που θα έχει στόχο να τρομάξει του υπολοίπους Ευρωπαίους ώστε να μην διανοηθούν το παραμικρό σχετιζόμενο με την Δημοκρατία ή την δικαιοσύνη. Θυμίζω σε όλους ότι την τιμωριτική πολιτική ως μεθοδολογία για να “ψαρώσουν” οι υπόλοιποι ευρωπαίοι την έχουμε βιώσει ήδη, και μάλιστα τόσο άγρια που οδήγησε τους υπολοίπους προβληματικούς να δηλώνουν ανοικτά ότι “Δεν είμαστε Ελλάδα”.

Αυτό που έρχεται όμως τώρα είναι άνω ποταμών. Και είναι άνω ποταμών γιατί το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό αλλά η Ελλάδα απειλείσαι ανοιχτά να το κάνει ευρωπαϊκό και τα τινάξει όλα στον αέρα. Για αυτό και θα τιμωρηθεί με μίσος. Μια γεύση αυτού του μίσους το είδαμε ήδη στην Λαγκάρντ που μέσα από το ΔΝΤ γνωρίζει ότι η απειλή της Ελλάδας είναι σοβαρή και αυτό την εξοργίζει.

Είναι πέρα από σαφές ότι η Ελλάδα θα τιμωρηθεί. Θα συνθλιβεί σαν κατσαρίδα αν τώρα κάνει πίσω.

Το μεγάλο βήμα έγινε και δεν υπάρχει επιστροφή. Όποιος καλεί τώρα για επιστροφή είναι εχθρός γιατί ήδη διαβίκαμε την πύλη και άρχισε η έξοδος. Αν κάνουμε πίσω θα μας λιώσουν.

Η αναλυτική ικανότητα των ταγών μας και των διαμορφωτών γνώμης και υστερεί ξανά των γεγονότων. Στην πραγματικότητα ήδη είμαστε μόνοι μας στην ΕΕ. Ταυτισμένοι με το στερεότυπο μας, γίναμε ένας παρίας, ένας ατίθασος παρίας που κατέχει το ευρώ και τους απειλεί όλους με τις εκλογές του. Την 18 Ιουνίου θα είμαστε μόνοι μας και εκ των πραγμάτων και το όπλο μας θα έχει χαθεί. Τότε όλοι εκεί έξω θα μας το πουν όσο πιο ωμά γίνεται: Ή αυτοκαταστρεφόσαστε και διαλύεστε ως κοινωνία ή σας βγάζουμε από το ευρώ. Και τρείς μήνες μετά όλα θα έχουν λήξει σε βάρος μας…

Η μοίρα μας χαράχτηκε με πρώτο Μνημόνιο και σήμερα πια όλοι λένε ότι το Μνημόνιο μας βγάζει από το ευρώ. Οι Αυταπάτες μας θα έπρεπε να εντοπιστούν ως τέτοιες πριν από τον Μάιο του 2010. Δυστυχώς όμως αυτή η χώρα μαστίζεται από έλλειψη σε ικανούς πολιτικούς με δυνατότητα οραματισμού και προβολής στο μέλλον. Έχουμε μόνο κοινούς θεσιθήρες πολιτικοκοστολογούντες και ισχυρές πολιτικές οικογένειες με δεσμεύσεις και υποχρεώσεις. Όλο αυτό μας κόστισε στα 10 χρόνια στο ευρώ αλλά και μας κοστίζει ακόμη και μέσα στο Μνημόνιο.



ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ ΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ!

14-12-12.00a
ΣΤΡΑΤΩΝΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Με μια ομόφωνη και σαφέστατη θέση-καταπέλτη, η Ένωση Ξενοδοχείων Χαλκιδικής στην συνέλευσή της που πραγματοποιήθηκε τον Μάιο,

αντιτίθεται στην δημιουργία μεταλλουργίας χρυσού στην Χαλκιδική. Η Ένωση Ξενοδοχείων Χαλκιδικής απαριθμεί περί τα 250 ξενοδοχεία σε όλο τον Νομό, με χιλιάδες εργαζόμενους, η δε Χαλκιδική αποτελεί έναν από τους πρώτους πανελλαδικά τουριστικούς προορισμούς, πράγμα που δίνει μία τεράστια βαρύτητα στην αντίθεσή τους. ..




Αναδημοσίευση από το Ιστολόγιο ΙΕΡΙΣΣΟΣ


ΕΞΑΡΓΥΡΩΝΕΙ ΤΙΣ... ΚΑΛΕΣ ΤΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ



Στην Ελλάδα χαρακτηρίστηκε "ο χειρότερος υπουργός Οικονομικών". Στην ιστορία του τόπου το όνομά του θα συνοδεύεται από το πλούσιο αρνητικό βιογραφικό του: μνημόνιο, ΔΝΤ, εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας, άγρια λιτότητα, καταστρατήγηση εργατικών δικαιωμάτων, φτώχεια, πείνα. Θα περίμενε κανείς ότι με την οργή του λαού εναντίον του, με την αποτυχία του μνημονίου, με την τροπή που έχουν πάρει πια τα πράγματα, θα είχε μπει στο περιθώριο.

Κι όμως. Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου είναι το... πουλέν των ισχυρών του πλανήτη
.
Στη φετινή σύνοδο της Λέσχης Bilderberg ο πρώην "τσάρος" της οικονομίας θα είναι το νέο μέλος. Θα τον υποδεχτούν οι άνθρωποι που καθορίζουν τις τύχες όλου του κόσμου με φιλικά χτυπήματα στην πλάτη. Θα τους κάνει απολογισμό των πεπραγμένων του. Θα γευματίσει μαζί τους, θα πιουν κονιάκ καπνίζοντας πούρα, θα συνεχίσουν τη συζήτηση για το παρελθόν, για το παρόν, για το μέλλον της παγκόσμιας οικονομίας.

Τί έχει να προσφέρει ο Γιώργος Παπακωνστανίνου σε αυτή τη σύνοδο;

Εύκολα εξάγεται το συμπέρασμα: πολύτιμη εργαστηριακή πείρα. Το εργαστήριο που ονομάζεται "ελληνική κοινωνία" κατέδειξε ότι το πείραμα μπορεί να πετύχει: βομβαρδισμός με τρόμο, αρπαγή, μέτρα, ενοχή, τρόμο, αρπαγή, ξανά μέτρα. Και οι πολίτες σοκαρισμένοι και καθηλωμένοι από το φόβο και την ενοχή να ανέχονται.
Στην Ελλάδα όλοι χαρακτηρίζουν τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου "αποτυχημένο". Δεν υπάρχει πιο τρανή απόδειξη, από τη συμμετοχή του στο συγκεκριμένο κλαμπ ότι είναι απολύτως επιτυχημένος.
Ή για να το πούμε πιο λιανά: ο λιμός της ελληνικής κοινωνίας, η κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας, η βύθιση όλο και πιο βαθιά στην ύφεση και την ανεργία, δεν έγιναν κατά λάθος!





Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

ΙΤΕΑ «ΜΑΙΑΜΙ»: ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ



Επανερχόμαστε με το θέμα που προέκυψε με το κατάστημα «ΜΑΙΑΜΙ» και αφορά την ακύρωση του διαγωνισμού για την παραχώρηση του. Λόγω που οι επισκέψεις στην ανάρτηση της 28ης Μαΐου σε σχόλιο-επιστολή αναγνώστη μας, είναι πάρα πολλές, τα σχόλια επίσης, αν και πολλά δεν δημοσιεύονται για κάποιους λόγους. στο πρόγραμμα Δι@ύγεια της ιστοσελίδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, βρήκαμε την απόφαση της ακύρωσης του Διαγωνισμού και τη δημοσιεύουμε.


-----------------------------------------------

Αποφασίζουμε

Δεν εγκρίνουμε την αριθ. 15/2012 Πράξη της Λιμενικής Επιτροπής Φωκίδας, σχετικά με την έγκριση των πρακτικών και την κατακύρωση του αποτελέσματος της επιτροπής διενέργειας του δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού για την παραχώρηση χρήσης ακινήτου έναντι ανταλλάγματος του καταστήματος πρώην «ΜΑΪΑΜΙ» με τις εγκαταστάσεις του και τον περιβάλλοντα χώρο του στη χερσαία ζώνη λιμένα Ιτέας, καθόσον:

α) Από τα διαλαμβανόμενα στην αριθ. 175/6-4-2012 διακήρυξη του Δημόσιου Πλειοδοτικού Διαγωνισμού προκύπτει σύμφωνα με τον όρο 3.1 ότι οι συμμετέχοντες οφείλουν να υποβάλλουν προσφορά «μέσα σε σφραγισμένο φάκελο που ονομάζεται ΦΑΚΕΛΟΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ, με τίτλο «ΠΡΟΣΦΟΡΑ» και θα περιέχει δύο σφραγισμένους υποφακέλους:

1. Τον υποφάκελο των  ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ, με τίτλο « ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ»
2. Τον υποφάκελο της ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ, με τίτλο «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ».

Όλοι σφραγισμένοι Φάκελοι (3) κάθε Προσφοράς θα πρέπει να φέρουν ετικέτες της μορφής: *………..…. ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ  ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΧΡΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΣΤΗ ΧΕΡΣΑΙΑ ΖΩΝΗ ΛΙΜΕΝΑ ΙΤΕΑΣ.

Ημερομηνία:
Στοιχεία Προσφέροντος: (Ονοματεπώνυμο / Δ/νση / Τηλέφωνο)* Θα συμπληρωθεί με: Γενική ή Οικονομική ή – δικαιολογητικά»
Εκ των ανωτέρω, δεν προκύπτει η υποχρέωση των συμμετεχόντων να έχουν δακτυλογραφημένη την ετικέτα επί οποιουδήποτε φακέλου, Γενικής, Οικονομικής Προσφοράς ή Φακέλου δικαιολογητικών.


Η επίκληση της Επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού του άρθρου 5.1 που αναφέρει «Η προσφορά θα είναι  ΔΑΚΤΥΛΟΓΡΑΦΗΜΕΝΗ (επί ποινή ακυρότητας).» προκειμένου να αποκλείσει από το διαγωνισμό τις προσφορές των Αργυρούλα Βούσουρα, Ιωάννη Καραμπέτσου του Ηλία και Ζαχαρία Λεωνίδα του Ευθυμίου, δεν έχει εφαρμογή στην ετικέτα επί οποιουδήποτε φακέλου (Γενικής Προσφοράς, Οικονομικής Προσφοράς, Φακέλου Δικαιολογητικών) που όφειλαν οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό να προσκομίσουν. Προς τούτο δε, συνδράμει και ο όρος 3.3 «ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΥΠΟΦΑΚΕΛΟΥ “ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ”», στον οποίο γίνεται ειδική μνεία στην δακτυλογραφημένη μορφή, επί ποινή ακυρότητας, της οικονομικής προσφοράς, η οποία αναφορά απουσιάζει από τον όρο 3.1 σχετικά με τη μορφή των φακέλων.

Ως εκ τούτου, οι ανωτέρω αναφερόμενοι δεν έπρεπε να απορριφθούν από τη διαδικασία του διαγωνισμού.

β) Από τα διαλαμβανόμενα στην αριθ. 175/6-4-2012 διακήρυξη του Δημόσιου Πλειοδοτικού Διαγωνισμού προκύπτει σύμφωνα με τον όρο 3.2.8 ότι οι συμμετέχοντες οφείλουν να υποβάλλουν εντός του υποφακέλου Δικαιολογητικά «Υπεύθυνη δήλωση όπου θα αναγράφεται απαραίτητα α) ότι ο διαγωνιζόμενος έλαβε γνώση των όρων της διακήρυξης και την κατάσταση του ακινήτου, τους οποίους αποδέχεται πλήρως και ανεπιφύλακτα, καθώς και ότι βρήκε το χώρο, της αρεσκείας του και κατάλληλο για το σκοπό για τον οποίο προορίζεται καθώς ακόμη και ότι δέχεται την αναπροσαρμογή του ανταλλάγματος κάθε χρόνο (τιμαριθμική αναπροσαρμογή +2%)»

Εκ του ανωτέρω, δεν προκύπτει η υποχρέωση των συμμετεχόντων να έχουν δακτυλογραφημένη την εν λόγω υπεύθυνη δήλωση. Η επίκληση της Επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού του άρθρου 5.1 που αναφέρει «Η προσφορά θα είναι  ΔΑΚΤΥΛΟΓΡΑΦΗΜΕΝΗ (επί ποινή ακυρότητας).» προκειμένου να αποκλείσει από το διαγωνισμό τις προσφορές των Ανδρέα Κουρελή του Ιωάννη και Παναγιώτη Ηλιόπουλου του Ανδρέα, δεν έχει εφαρμογή στη σύνταξη της υπεύθυνης δήλωσης που όφειλαν οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό να προσκομίσουν. Προς τούτο δε, συνδράμει και ο όρος 3.3 «ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΥΠΟΦΑΚΕΛΟΥ “ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ”», στον οποίο γίνεται ειδική μνεία στην δακτυλογραφημένη μορφή, επί ποινή ακυρότητας, της οικονομικής προσφοράς, η οποία αναφορά απουσιάζει από τον όρο 3.2 σχετικά με τη μορφή του περιεχομένου του υποφακέλου των δικαιολογητικών. Ως εκ τούτου, οι ανωτέρω αναφερόμενοι δεν έπρεπε να απορριφθούν από τη διαδικασία του διαγωνισμού.


Κοινοποίηση:                                                                        Ο Προϊστάμενος Τμήματος
                                                                                               Κωνσταντίνος Καλλιώρας
Λιμενικό Ταμείο Ν. Φωκίδας
33200 – ΙΤΕΑ




Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ: static.diavgeia.gov.gr/doc/Β49ΑΟΡ10-ΖΙ7




ΝΑ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!


Παύλος Μυλωνάς - 8 χρόνια στέλεχος του ΔΝΤ ο άνθρωπος που συνέταξε την Έκθεση της Εθνικής Τράπεζας για τις συνέπειες της δραχμής!




To γεγονός ότι ο κ. Παύλος Μυλωνάς, ο άνθρωπος που συνέταξε την περίφημη έκθεση της Εθνικής Τράπεζας για την έξοδο από το ευρώ, την οποία παιάνιζε χθες βράδι στο δελτίο του Μega το αισθαντικό τρίο Τρέμη-Δήμτσα-Πρετεντέρη, έχει εργασθεί στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δεν τον καταστά εκ προοιμίου "ύποπτο". Θα περιμέναμε όμως από τα οικονομικά επιτελεία των κομμάτων να απαντήσουν επί της ουσίας και με αντίστοιχα οικονομικά στοιχεία στην έκθεση της Εθνικής Τράπεζας.

Ποιο κόμμα όμως να το κάνει και με ποια στελέχη;

Η ΝΔ των Σαμαρά-Συμπιλίδη-Ντόρας-Χριστοφοράκου; Το ΠΑΣΟΚ των Άκη-Σμπώκου-Τραυλού-Παπαντωνίου το οποίο εκπροσωπεί στις τηλεοράσεις ο άρχοντας της πίστας Σκανδαλίδης; Ένα σάπιο ΠΑΣΟΚ που ακόμη κι αυτός ο Βενιζέλος δεν τολμά να καθαρίσει; Ο ΣΥΡΙΖΑ του φίλου μου του Αλέξη που θέλει να παραμείνει κρατική η ΔΕΗ κάποιων κηφήνων και τοκογλύφων συμμοριτών που υποδύονται τους συνδικαλιστές; Η ΔΕΗ που ενώ χρεοκοπεί σπρώχνει διαφημίσεις εκατομμυρίων ευρώ σε ΜΜΕ της διαπλοκής; Για το ΚΚΕ δεν υπάρχουν λόγια, είναι εκτός συναγωνισμού.

 Δυστυχώς σ΄αυτό το άρρωστο κομματικό τοπίο πολύ δύσκολα θα υπάρξει σοβαρή επιχειρηματολογία απέναντι στον Γενικό Διευθυντή Στρατηγικής Διακυβέρνησης του Ομίλου της Εθνικής.

ΠΑΥΛΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ

Γενικός Διευθυντής Στρατηγικής & Διακυβέρνησης Οικονομικός Σύμβουλος του Ομίλου Γραμματέας Εκτελεστικής Επιτροπής

Ο Παύλος Μυλωνάς τοποθετήθηκε ως Γενικός Διευθυντής στην Εθνική Τράπεζα το 2004. Το πεδίο ευθύνης του διευρύνθηκε το Δεκέμβριο του 2010, οπότε και ορίστηκε Γενικός Διευθυντής Στρατηγικής & Διακυβέρνησης, έχοντας υπό την εποπτεία του τη Διεύθυνση Σχεδιασμού και Οικονομικής Ανάλυσης, την Ομάδα Στρατηγικής, τη Διεύθυνση Γραμματείας Δ.Σ. και Εξυπηρέτησης Μετόχων ΕΤΕ, το Γραφείο Διοίκησης, καθώς και την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη.

Είναι γραμματέας της Εκτελεστικής Επιτροπής της Τράπεζας, επικεφαλής του Τμήματος Σχέσεων με Επενδυτές, προΐσταται της Επενδυτικής Επιτροπής και είναι μέλος της επιτροπής ALCO του Ομίλου. Είναι, επίσης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Finansbank, καθώς και των επιστημονικών συμβουλίων του ΙΟΒΕ και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Από τον Απρίλιο 2004 έως το Δεκέμβριο 2010 διετέλεσε Γενικός Διευθυντής Στρατηγικής & Οικονομικής Ανάλυσης στην Εθνική Τράπεζα, στην οποία εντάχθηκε το 2000. Από το 1995 έως το 2000, εργάστηκε ως Οικονομολόγος στο Οικονομικό Τμήμα του ΟΟΣΑ, στη Διεύθυνση Χρήματος και Χρηματοοικονομικών, ενώ από το 1997 έως το 2000 ήταν επικεφαλής του Τμήματος ελληνικών και ισπανικών υποθέσεων. Υπηρέτησε, επίσης, ως αντιπρόσωπος του ΟΟΣΑ στη Γραμματεία του G-10 τη διετία 1999-2000.

Κατά την περίοδο 1987-1995, εργάστηκε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ως υπεύθυνος των υποθέσεων της Πολωνίας στο Ευρωπαϊκό Τμήμα, καθώς επίσης και στο Τμήμα Πολιτικής Ανάπτυξης και Ανασκόπησης. Από το 1985 έως το 1987, ήταν Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών του Πανεπιστημίου της Βοστόνης.

 Ο Π. Μυλωνάς είναι κάτοχος πτυχίου στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά-Οικονομικά (Magna cum Laude and Phi Beta Kappa) από το Πανεπιστήμιο Brown, καθώς και μεταπτυχιακού και διδακτορικού στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Princeton.