Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Σημαντική μείωση της κατανάλωσης ρεύματος έφερε η κρίση


Σημαντική μείωση της κατανάλωσης ρεύματος έφερε η κρίση. Συγκεκριμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις κατέβασαν τους διακόπτες και κατανάλωσαν λιγότερο ρεύμα κατά 12,3% τον Σεπτέμβριο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2011. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, η μείωση της κατανάλωσης ξεπέρασε το 15% και στα ορυχεία της ΔΕΗ.

Οι μεγάλες βιομηχανίες που τροφοδοτούνται από το δίκτυο υψηλής τάσης περιόρισαν επίσης την κατανάλωση ρεύματος αλλά με χαμηλότερο ρυθμό (1,6%).Στο 9μηνο του 2012 σύμφωνα με τα στοιχεία του Διαχειριστή η ζήτηση μειώθηκε κατά 1,4%.

Σε επίπεδο παραγωγής τον Σεπτέμβριο εμφανίζουν σημαντική πτώση όλες οι πηγές ηλεκτροπαραγωγής. Στο 9μηνο μικρή πτώση (3%) καταγράφουν οι μονάδες φυσικού αερίου και τα υδροηλεκτρικά ενώ αύξηση 28% σημείωσαν οι ανανεώσιμες πηγές και 1,3% οι λιγνίτες.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΟΥ ΤΟΛΜΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΧΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΙ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΕΝΑ ΑΛΦΑ ΠΟΣΟ {οπως κανει παντα και πεφτει εξω} ΘΑ ΜΑΣ ΤΟ ΒΑΛΟΥΝ ΣΑΝ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΜΕ ! ΞΕΡΟΥΝ ΤΑ ΛΗΜΟΥΡΙΑ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΤΟΥΣ ΔΟΥΜΕ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΜΕ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ !!!