Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

ΑΜΦΙΣΣΑ—ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ “ΠΟΡΤΕΣ” - ΦΩΤΟ

Συνάντηση γνωριμίας με το αναρριχητικό πεδίο της Άμφισσας στην περιοχή Άγιος Κωνσταντίνος-«Πόρτες»
Εφημερίς ΄΄ΦΩΚΙΣ΄΄ - 14 Μαΐου 2012, Αρ. Φυλ. 2000
Ο Ορειβατικός Σύλλογος Άμφισσας διοργάνωσε την Κυριακή 13 Μαΐου 2012 συνάντηση γνωριμίας με το αναρριχητικό πεδίο της Άμφισσας, ήταν εκεί οι αναρριχητές του Συλλόγου καθώς και ο ακούραστος εκπαιδευτής ορειβασίας-αναρρίχησης με διεθνή πιστοποίηση, Νίκος Χατζής που μας ξενάγησαν αλλά και σκαρφάλωσαν μαζί με τους πιο τολμηρούς.


Η δημιουργία του αναρριχητικού πεδίου Άγιος Κωνσταντίνος-«Πόρτες» έγινε σε συνεργασία με τον Δήμο Δελφών και τους αναρριχητές του Ορειβατικού Συλλόγου Άμφισσας. Η προσπάθεια αυτή συνεχίζετε και οι αναρριχητικές διαδρομές αυξάνονται τόσο στην συγκεκριμένη περιοχή, σύντομα θα είναι και οι άλλοι τομείς έτοιμοι, όσο και σε άλλες περιοχές του Δήμου Δελφών.
Το αναρριχητικό πεδίο στην Άμφισσα στην περιοχή Αγ. Κωνσταντίνος-«Πόρτες» είναι ένα νέο, όμορφο και πολύ ευχάριστο πεδίο για όλους, με τέσσερα πεδία που περιλαμβάνουν μέχρι και 29 διαδρομές που σε προτρέπουν να γνωρίσεις την αναρρίχηση τόσο σαν άθλημα όσο και σαν αναψυχή.

Είναι ένα όμορφο πεδίο με sport διαδρομές, ύψους μέχρι και 25 μέτρων κατάλληλο ακόμη και για αρχάριους αναρριχητές. Ο βράχος είναι ασβεστολιθικός, καλής ποιότητας. Όλες οι διαδρομές είναι καλά και πυκνά ασφαλισμένες ανάλογα με το επίπεδο δυσκολίας το οποίο κυμαίνεται από 4 έως 7b. Όλο το χρόνο είναι εφικτή η αναρρίχηση στις ΄΄Πόρτες΄΄ με ανατολικό προσανατολισμό.
Ο Ορειβατικός Σύλλογος Άμφισσας πάντα πρωτοπόρος, για άλλη μια φορά μας εντυπωσίασε αφού οργάνωσε τα αναρριχητικά πεδία με τρόπο ώστε η αναρρίχηση να είναι ασφαλής, άνετη και ευχάριστη για όλους. Όσοι έρχονται εδώ να μένουν ενθουσιασμένοι, είτε είναι αρχάριοι είτε αθλητές κορυφαίων επιδόσεων. Όλοι να βρίσκουν αυτό που τους ικανοποιεί!

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε φιλοξένησε στην Άμφισσα, παλιούς αλλά και νέους φίλους της αναρρίχησης, ήταν πολλοί και απ’ όλη την Ελλάδα που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση για τη γνωριμία με το νέο αναρριχητικό πεδίο. Όλο και περισσότεροι φίλοι του Συλλόγου, αναρριχητές έρχονται κάθε χρόνο στην Άμφισσα για σκαρφάλωμα, όλο και περισσότεροι Έλληνες ανακαλύπτουν αυτό το συναρπαστικό σπορ με μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης.


Οι αυτοδιοικητικοί μας, οι φορείς που μιλάνε για εναλλακτικό τουρισμό, εδώ θα πρέπει να ρίξουν το βάρος τους…
Για ποδηλασία, πεζοπορία και καγιάκ υπάρχουν δεκάδες προορισμοί ακόμα και καλύτεροι από την Ελλάδα. Για την αναρρίχηση όμως;…Η χώρα μας και ο προικισμένος από τη φύση τόπος μας διαθέτει περιοχές με θαυμάσια βράχια όπου μπορούν να οργανωθούν αναρριχητικά πεδία, με μια επένδυση ελάχιστη σε σχέση με άλλα σπορ, μπορούμε να δώσουμε μια σημαντική ώθηση στον ποιοτικό εναλλακτικό τουρισμό του τόπου μας.
Αξίζει τον κόπο να κάνουμε γνωστές τις φυσικές ομορφιές των δικών μας βουνών και να είμαστε συμπαραστάτες στο ΄΄εναλλακτικό΄΄ και πολύτιμο έργο του Ορειβατικού Συλλόγου Άμφισσας.
Καλές αναρριχήσεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια: