Τρίτη 15 Μαΐου 2012

ΓΙΟΥΝΚΕΡ: “ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΤΑ ΠΕΡΙ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ”!


Βρυξέλλες ανταπόκριση της Αγγελικής Παπαμιλτιάδου


Οι αιχμές του προέδρου του eurogroup περί προπαγάνδας όσων συζητούν έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ δεν αφορούσαν μόνο τους Γερμανούς και τους Ολλανδούς. Αφορούσαν και Έλληνες πολιτικούς, που για λόγους πόλωσης τις τελευταίες ημέρες ανέσυραν την απειλή εξόδου και προσπαθούν να επωφεληθούν από τον φόβο και την ανασφάλεια που δημιουργεί ένα τέτοιο σενάριο.

Κάποιοι πολιτικοί αρχηγοί περίμεναν αυστηρή δήλωση και προτροπές από το eurogroup. Όμως, η απειλή δεν ήρθε. Αντιθέτως, ο κ. Γιούνκερ δήλωσε ότι οι δημοκρατικές διαδικασίες στην Ελλάδα βρίσκονται σε εξέλιξη. Ότι ουδέποτε τέθηκε θέμα εξόδου της χώρας στη συνεδρίαση αλλά και πως η Ε.Ε. θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να μείνει η χώρα μας στο ευρώ.

«Είμαστε 17 μέλη, συνιδιοκτήτες ενός κοινού νομίσματος. Δεν βλέπω ούτε για ένα δευτερόλεπτο να βγαίνει η Ελλάδα από το ευρώ. Αυτά είναι ανοησίες. Είναι προπαγάνδα. Πρέπει να σεβαστούμε την ελληνική δημοκρατία. Είμαι εναντίον των χειρισμών προς την Ελλάδα, της συνεχούς πρόκλησης της ελληνικής κοινής γνώμης, των συμβουλών και των προτροπών. Η Ελλάδα ψήφισε. Πρέπει να λάβουμε υπόψη το αποτέλεσμα. Δεν πρέπει να κάνουμε διάλεξη στην Ελλάδα». Αυτά ήταν τα ακριβή λόγια του κ. Γιούνκερ.

ΠΗΓΗ: http://www.euro2day.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: