Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

ΕΛΕΟΣ! ΝΕΕΣ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΙΚΑ!


Ο νέος γύρος περικοπών στις συντάξεις του ΙΚΑ θα αρχίσει από τη σύνταξη του Ιουνίου η οποία θα καταβληθεί στις 22 Μαΐου 2012.

Οι αναδρομικές μειώσεις που αφορούν τις συντάξεις Ιανουαρίου μέχρι και τον Μάιο θα παρακρατηθούν σε 8 ισόποσες μηνιαίες δόσεις αρχής γενομένης από τη σύνταξη Ιουνίου μέχρι και τη σύνταξη του Ιανουαρίου 2013. Σε σχετική του εγκύκλιο το ΙΚΑ παρέχει οδηγίες για τη διαδικασία περικοπών στις επικουρικές συντάξεις που καταβάλλει το ΕΤΕΑΜ (Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών).

Στην εγκύκλιο του ΙΚΑ προβλέπεται ποσοστιαία μείωση στα ποσά των μηνιαίων επικουρικών συντάξεων που καταβάλλονται από το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών (ΕΤΕΑΜ). Συγκεκριμένα, οι καταβαλλόμενες από το ΕΤΕΑΜ επικουρικές συντάξεις μειώνονται από 1.1.2012 ως εξής:

-Έως 250 ευρώ, κατά ποσοστό 10% στο συνολικό ποσό. Η σύνταξη μετά τη μείωση αυτή δεν μπορεί να υπολείπεται του ποσού των 200 ευρώ.

-Από 250,01 έως 300 ευρώ, κατά ποσοστό 15% στο συνολικό ποσό.Η μηνιαία σύνταξη μετά τη μείωση αυτή δεν μπορεί να υπολείπεται του ποσού των 225 ευρώ.

-Από 300,01 ευρώ και άνω, κατά ποσοστό 20% στο συνολικό ποσό. Η μηνιαία σύνταξη μετά τη μείωση αυτή δεν μπορεί να υπολείπεται του ποσού των 255 ευρώ.

ΠΗΓΗ: http://eleftheriskepsii.blogspot.com/



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: