Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΛΑΓΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΟΠΙΣΤΟΥΣ!

Ευρωπαϊκή Τράπεζα: ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ .
Η επόμενη δόση του δανείου στην Ελλάδα θα εκταμιευτεί, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών, ξεκαθαρίζει ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Βίλχεμ Μόλτερερ, σημειώνοντας ωστόσο πως οι επόμενες δόσεις θα εξαρτηθούν από τη στάση της νέας κυβέρνησης απέναντι στις δεσμεύσεις της χώρας.

Ο Αυστριακός πρώην αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών, Βίλχελμ Μόλτερερ, σε σημερινή συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Κλάινε Τσάιτουνγκ» επισημαίνει οι Έλληνες έστειλαν μήνυμα στην Ευρώπη ότι πρέπει να διεξαχθούν νέες εκλογές αλλά και ότι θέλουν να παραμείνουν στην Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Οι Έλληνες εξέφρασαν την απογοήτευσή τους, αλλά στο τέλος θα πρέπει να προχωρήσουν στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων, γιατί δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική επιλογή. Ναι στην επίδειξη αλληλεγγύης, αλλά δεν είναι μονόδρομος», τονίζει χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος.

Εξηγεί μάλιστα πως η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων στηρίζει με μια σειρά σημαντικών οικονομικών προγραμμάτων την Ελλάδα αλλά προτίθεται να συνεχίσει να τη στηρίζει, μια και, όπως λέει, η χώρα δεν έχει καμία προοπτική χωρίς ανάπτυξη.

Στο ερώτημα αν η Ευρωζώνη θα μπορούσε να αντεπεξέλθει σε μια έξοδο της Ελλάδας, μάλιστα απαντά πως στόχος της Ευρωζώνης είναι να διαπραγματεύεται την ένταξη και όχι την αποχώρηση χωρών-μελών. Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι όμως σαφές ότι πλέον δίνεται πολύ μεγαλύτερη προσοχή στο αν τηρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις για τη συμμετοχή στη Νομισματική Ένωση.
ΠΗΓΗ: http://www.iefimerida.gr/




Δεν υπάρχουν σχόλια: