Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΚΑΙ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ Κα ΛΑΪΝΗ


Χθές, ημέρα Τρίτη 29/11/2011 και ώρα  20.30μμ, η κίνηση πολιτών του δημοτικού διαμερίσματος Ιτέας του δήμου Δελφών, είχε συγκέντρωση στο κτίριο της δημαρχίας με σκοπό την ενημέρωση των συμπολιτών μας όσον αφορά το θέμα της πληρωμής του "χαρατσιού" μέσο των λογαριασμών  της ΔΕΗ Εκεί υπήρξε η σχετική ενημέρωση για τα νέα δεδομένα, έτσι όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί. Εγινε κουβέντα μεταξύ των κατοίκων που παρεβρέθησαν και  ακούστηκαν απόψεις και προτάσεις για την συνέχιση των κινήσεων που πρέπει να γίνουν απο εδώ και στο εξής.
Πάρθηκε ομόφωνη  απόφαση, να βγεί ένα ψήφισμα, το οποίο θα παραδοθεί απο μια επιτροπή, στην αντιδήμαρχο του Δημ. Διαμ. Ιτέας κα Λα'ί'νη. Ετσι και έγινε.
Σήμερα λοιπόν 30/11/2011 μια πενταμελής επιτροπή κατοίκων της πόλης μας ζήτησε και είδε την κα αντιδήμαρχο, η οποία παρέλαβε το ψήφισμα και έδωσε και τις απαραίτητες εξηγήσεις.
Μας γνωστοποίησε οτι η καθυστέρηση στη δημοσίευση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου της 22/11/2011 οφείλεται καθαρά σε διαδικαστικά θέματα.
Απέρριψε την περίπτωση "κωλυσιεργίας" και αύριο η απόφαση θα δημοσιοποιηθεί επίσημα και θα αναρτηθεί στο "ΔΙΑΥΓΕΙΑ".
Μας διαβεβαίωσε οτι αύριο θα γίνει και η παρέμβαση απο μέρος του Δήμου Δελφών με εξουσιοδοτημένο δικηγόρο στο συμβούλιο της Επικρατείας.
Και τέλος μας γνωστοποίησε οτι έχει προχωρήσει και σε πρακτικά μέτρα, που βοηθούν στη υλοποίηση των αποφάσεων του Δ. Συμβουλίου.
Ενα τέτοιο μέτρο ειναι η παραλαβή των αποδείξεων, απο τις υπηρεσίες του Δήμου,  πολιτών που πληρώνουν  τους λογαριασμούς της ΔΕΗ στα ΑΤΜ των τραπεζών χωρίς να πληρώνουν το "χαράτσι".
Οι συμπολίτες μας θα πρέπει να γνωρίζουν οτι, (στα πλαίσια της απόφασης του Δ. Σ. του Δ. Δελφών),μπορούν στο κτίριο της Δημαρχίας μας, στην αίθουσα πρωτοκόλλου όπου υπάρχει υπάλληλος ο οποίος θα παραλαμβάνει τα δικαιολογητικά τα οποία θα είναι:
 *Μια υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα αναφέρεται η αδυναμία του κατόχου της πληρωμής του "χαρατσιού".
*Μια φωτοτυπία του λογαριασμού της ΔΕΗ.
*Μια φωτοτυπία της απόδειξης πληρωμής.
Επίσης καλό θα ήταν να έχετε μαζί σας και την αστυνομική σας ταυτότητα. Με την κίνηση αυτή ο Δήμος αναλαμβάνει την εξώδικη διαδικασία ενημέρωσης της ΔΕΗ για την πληρωμή των λογαριασμών της μέσω των τραπεζών και τη μη διακοπή του ρεύματος των δημοτών.
Στη συνέχεια παραθέτω και το ψήφισμα που η επιτροπή των πολιτών παρέδωσε σήμερα στην  Αντιδήμαρχο κα Λα'ί'νη.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ
Την Τρίτη 29/11/2011 συγκεντρωθήκαμε στο Δημαρχείο Ιτέας όπου συζητήσαμε τις εξελίξεις σχετικά με το Χαράτσι της ΔΕΗ και ειδικότερα την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δ.Δελφών.Διαπιστώσαμε οτι παρόλο που πέρασαν οκτώ ημέρες απο την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (έγινε Τρίτη 22/11):
1. Δεν έχει δημοσιευτεί η απόφαση στο "ΔΙΑΥΓΕΙΑ"
2. Δεν έχει γνωστοποιηθεί η απόφαση του ΔΣ στους κατοίκους ενώ οι λογαριασμοί λήγουν.
3. Δεν έχουν ενημερωθεί οι κάτοικοι οτι μπορούν να πληρώνουν μονο την ΔΕΗ και να καλυφθούν νομικά απο τον Δήμο.
4. Δεν έχει υλοποιηθεί η απόφαση σχετικά με την παρέμβαση στο Συμβούλιο Επικρατείας ενω σε δύο μέρες γίνεται η εκδίκαση (Παρασκευή 2/12).
5. Δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία υλοποίησης της απόφασης σχετικά με το εξώδικο στη ΔΕΗ για τη μή διακοπή του ρεύματος στους δημότες.
6. Δεν έχουν ξεκινήσει καν διαδικασίες πρακτικής οργάνωσης ζητημάτων .
Για να έχει και πρακτικό αποτέλεσμα η απόφαση του ΔΣ για την ανακούφιση των κατοίκων απο το εκβιαστικό χαράτσι και να μη δίνεται η εντύπωση της "κωλυσιεργίας", ζητάμε απο τη Δημοτική αρχή να προχωρήσει στην υλοποίηση των αναγκαίων πρακτικών μέτρων.
Αποφασίζουμε να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στους αρμοδίους.

ΙΤΕΑ 29/11/2011.

ΠΗΓΗ: petrosdiver.blogspot.com

ΑΝΟΙΞΕ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ


Οι εξελίξεις στην ΕΕ και η ολοκλήρωση του «κουρέματος» θα καθορίσουν την ημερομηνία
Η εκταμίευση της έκτης δόσης έθεσε αυτόματα σε εγρήγορση τους εκλογικούς μηχανισμούς των κομμάτων στην Ελλάδα κι αυτό παρά την γενική ασάφεια κινήσεων που επικρατεί στην ΕΕ, κλίμα που θέτει εν αμφιβόλω και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της πρώτης φάσης του PSI - της ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων στο πλαίσιο του «κουρέματος».
Η ΝΔ έκανε τις πλέον χαρακτηριστικές κινήσεις, περιχαρακώνοντας την «αυτοτέλεια» της στο πλαίσιο της συγκυβέρνησης Παπαδήμου.
Τα τελευταία σημειώματα του πολιτικού σχεδιασμού που έφτασαν στους βουλευτές είχαν έντονο προεκλογικό άρωμα, με επιχειρήματα για την συμβολή της ΝΔ στην διάσωση της χώρας, μετά τις «γκάφες» Παπανδρέου.
Σε δημόσιο δε επίπεδο η ΝΔ δρα, ειδικά την τελευταία εβδομάδα, ως αντιπολίτευση, κατακεραυνώνοντας υπουργούς ακόμα και σε υπουργεία που μετέχει και με δικά της στελέχη.

Σε ότι αφορά τον χρόνο των εκλογών η ΝΔ επιμένει ότι η 19η Φεβρουαρίου εξακολουθεί να είναι η μια ημερομηνία «λογική» για την διεξαγωγή εκλογών, αν και δεν φαίνεται να υπάρχουν αντιρρήσεις για μια μικρή παράταση μερικών εβδομάδων, εάν δεν έχει ολοκληρωθεί το PSI.
Την ίδια στιγμή ο ΛΑΟΣ δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα παράτασης «όσο χρειαστεί» του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου.
Στο ΠΑΣΟΚ τα πράγματα είναι πιο μπερδεμένα, καθώς κάποιες ομάδες επιθυμούν εκλογές το ταχύτερο δυνατόν και κάποιες άλλες θα έβλεπαν με καλό μάτι μια ικανή παράταση χρόνου.
Το βέβαιο όμως είναι ότι ο χρόνος εκλογών αυτή την περίοδο δεν θα καθοριστεί στα κομματικά γραφεία.
Το χρόνο εκλογών θα κρίνουν οι εξελίξεις στην ΕΕ και η δυνατότητα ή μη ολοκλήρωσης του PSI, παράλληλα με την δυνατότητα εφαρμογής των όρων της απόφασης της 26ης Οκτωβρίου.

ΠΗΓΗ: www.newsbeast.gr


ΠΟΙΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΑΥΡΙΟ


24ωρη πανελλαδική απεργία αύριο από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Διαβάστε ποιοι και πως συμμετέχουν για να αποφύγετε καταστάσεις ταλαιπωρίας!

Την ύστατη μάχη ετοιμάζονται να δώσουν την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου οι εργαζόμενοι που αντιδρούν στις μειώσεις μισθών, στην αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, στην εφεδρεία και στη συρρίκνωση του βιοτικού τους επιπέδου.
ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία στην οποία θα συμμετάσχουν όλα τα συνδικάτα και σωματεία της χώρας. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 11.00 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως.

ΔΕΜΕΝΑ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ
24ωρη απεργία για την Πέμπτη προκήρυξε και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία η οποία θα ξεκινήσει στις 00.01 και θα ολοκληρωθεί στις 24.00 της ίδιας μέρας. Ετσι δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα ακτοπλοϊκό δρομολόγιο.
ΚΑΘΗΛΩΜΕΝΑ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ
Ούτε τα αεροπλάνα θα πετάξουν καθώς η ΟΣΥΠΑ θα συμμετάσχει με 24ωρη απεργία στην κινητοποίηση της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.
ΠΩΣ ΘΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ
- ΟΣΕ - ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ: Ακινητοποιημένοι όλο το 24ωρο
- Το Μετρό θα λειτουργήσει κανονικά
- Τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 09.00 έως τις 21.00
- Τα τρόλεϊ από τις 08.00 έως τις 22.00
- Ο ΗΣΑΠ από τις 09:00 ως τις 21:00 αφού οι εργαζόμενοι αποφάσισαν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας τις 09:00 και από τις 21:00 ως τη λήξη.
Το Μετρό δεν θα λειτουργεί τστο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο, λόγω απεργίας του προσωπικού του ΟΣΕ.

Στη Θεσσαλονίκη, οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 08:30 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΜΕ
Το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στις 11.00 το πρωί στην Ομόνοια. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Παγώνουν» τα νοσοκομεία την Πέμπτη από τις απεργίες

Χωρίς πλοία την Πέμπτη

Δεν θα γίνουν εξετάσεις για διπλώματα

Στην εφεδρεία με το ζόρι – Δεν εξετάζονται ούτε οι ενστάσεις

ΑΔΕΔΥ: Αποφράδα ημέρα για τους δημοσίους υπαλλήλους

Μπάχαλο με την εφεδρεία - Συναγερμός στο υπ. Εσωτερικών! Ρέππας προς υπουργούς: "Ασχοληθείτε προσωπικά με το θέμα!"

ΠΗΓΗ: http://www.newsit.gr/






ΨΑΧΝΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΡΓΩ»

Μπορεί τα οικονομικά του Δήμου Βόλου, όπως και όλης της Αυτοδιοίκησης, να μην είναι και τα πλέον ανθηρά, ωστόσο το όραμα για το…brand name της πόλης, την Αργώ, δεν παύει να αποτελεί διακαή πόθο και για τη νέα Δημοτική Αρχή, προκειμένου το ομοίωμα του μυθολογικού πλοίου να βρει μία μόνιμη στέγη σε έναν κεντρικό χώρο που θα είναι προσπελάσιμος και προσβάσιμος τόσο για τους ξένους όσο και για τους Έλληνες επισκέπτες της πόλης.
Είναι χαρακτηριστικό πως μετά το «ναυάγιο» στο οποίο οδηγήθηκαν οι προθέσεις της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής για τη δημιουργία και λειτουργία Θεματικού Πάρκου στο Πεδίον του Άρεως και για τη μεταλλοκατασκευή που προγραμματιζόταν να κατασκευαστεί μέσα στο εμπορικό λιμάνι, οι σκέψεις και οι ιδέες συνεχίζουν να πέφτουν στο τραπέζι και από στελέχη της Δημοτικής Αρχής του νέου και ενιαίου Δήμου Βόλου.

Είναι χαρακτηριστικό, όπως λέει το μέλος της Δημοτικής Κοινότητας Βόλου κ. Νίκος Ντόκος, πως ο Δήμος Βόλου διερευνά μέσω της Αναπτυξιακής Εταιρείας Βόλου την ένταξη για το έργο στέγασης του πλοίου σε κάποιο ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Ο κ. Ντόκος εκτιμά ότι μία χρηματοδότηση της τάξεως των 600.000 - 700.000 ευρώ είναι επαρκής για τη λειτουργία του χώρου, προκειμένου ο τελευταίος να πληροί όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές, ανάλογες με αυτές που έχουν αντίστοιχα σημεία αναφοράς που λειτουργούν σε δεκάδες ευρωπαϊκές πόλεις και ο οποίος, εκτός από το κτήριο, που θα είναι από μεταλλοκατασκευή και στο οποίο θα φυλάσσεται η Αργώ, θα διαθέτει επίσης γραφεία, χώρους για την επισκεψιμότητα του πλοίου από τους ξένους και τους ντόπιους, ειδικό φωτισμό, βιντεοοθόνες με το ιστορικό κατασκευής του πλοίου, την αναπαράσταση του Μύθου κ.ο.κ..

Μάλιστα, όπως λέει ο κ. Ντόκος, από τις συζητήσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα τα επικρατέστερα σημεία στα οποία θα μπορούσε να είναι ο νεώσοικος της Αργούς είναι ο χώρος μπροστά από τα παλιά ψαράδικα, ο οποίος σύντομα πρόκειται να μετατραπεί σε πλατεία από τον εργολάβο που θα ξεκινήσει το έργο για τον ποδηλατόδρομο από το Τελωνείο μέχρι τις Αλυκές, ενώ ένα δεύτερο σημείο είναι το πάρκο του Αναύρου, απέναντι από το Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο.
Παράλληλα, μέχρι τα τέλη της επόμενης εβδομάδας, η Αργώ, μετά τις εργασίες συντήρησης και διαβροχής που έγιναν το προηγούμενο χρονικό διάστημα από ειδικό τεχνίτη, πρόκειται να πέσει ξανά στη θάλασσα και πιο συγκεκριμένα στην παραλία, στο ύψος με την Κ. Καρτάλη. Ακολούθως θα αρχίσουν οι εργασίες για να αλλαχθούν τα σκοινιά της που έχουν φθαρεί, ενώ για τις γιορτές των Χριστουγέννων και του νέου έτους θα φωτιστεί, προκειμένου να δώσει μία διαφορετική νότα, τόσο στους Βολιώτες όσο και στους επισκέπτες που αναμένεται και φέτος να κατακλύσουν την πόλη και το Πήλιο.

Επίσης, στα τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου αναμένεται στον Βόλο το συνεργείο του Ντέιβιντ Άνταμς που θα γυρίσει την πρώτη ώρα από το ΟΧUS Project, που θα είναι έξι επεισόδια των 50 λεπτών που θα προβληθούν από τα τηλεοπτικά δίκτυα Discovery, National Geographic και ΒΒC.

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΤΗ ΔΟΥ ΛΙΔΟΡΙΚΙΟΥ


Σε συμβολική κατάληψη της ΔΟΥ Λιδορικίου προχώρησαν σήμερα οι κάτοικοι, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το κλείσιμο της υπηρεσίας.
Ανανεώθηκε: Μαζική και άκρως δυναμική η συμμετοχή των κατοίκων στην κατάληψη. Έχτισαν την είσοδο με τσιμεντόπλιθες.
Νέες φωτογραφίες από αναγνώστη.
Οι κάτοικοι χαρακτηρίζουν μια τέτοια κίνηση άδικη και τονίζουν ότι αν κάτι τέτοιο γίνει πραγματικότητα η εξυπηρέτησή τους από την ΔΟΥ Άμφισσας θα είναι πάρα πολύ δύσκολη αλλά κι επίπονη, κυρίως λόγω της μεγάλης χιλιομετρικής απόστασης αλλά και του κακού οδικού δικτύου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ: ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΨΕΜΑΤΑ;


Η Αντιδήμαρχος κα  Λαΐνη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 28ης Νοεμβρίου είπε ότι στη τελευταία συνεδρίαση της Oικονομικής Eπιτροπής του Δήμου, πάρθηκε απόφαση για ανάθεση σε δικηγόρο της Άμφισσας, για την εκπροσώπηση των δημοτών από τον Δήμο στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την υπόθεση “χαράτσι” της ΔΕΗ. Ο δικηγόρος το ξέρει;

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ

Με στόχο την καρδιά του πολιτικού συστήματος

Συναγερμός έχει σημάνει σε κυβέρνηση και ΕΛ.ΑΣ. από πληροφορίες για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα. Οι πληροφορίες που έχουν φτάσει στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία αξιολογούνται ως σοβαρές και ήδη σε επιφυλακή βρίσκονται οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που υπηρετούν σε κυβερνητικά στελέχη και άλλα πρόσωπα που θα μπορούσαν να βρεθούν στο «στόχαστρο» των επίδοξων τρομοκρατών.
Σε επαγρύπνηση έχουν ήδη τεθεί οι δυνάμεις ασφαλείας γύρω από τα τρία κόμματα της κυβέρνησης συνεργασίας, αλλά και πρόσωπα της πολιτικής και οικονομικής ζωής τουτόπου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους», οι «κοριοί» των αρμόδιων υπηρεσιών «έπιασαν» ύποπτους διαλόγους και κωδικοποιημένα μηνύματα που περιγράφουν την πρόθεση για επικείμενο χτύπημα στην Αθήνα. Τα στοιχεία διασταυρώθηκαν από τους ειδικούς και εκτιμήθηκε πως πρόκειται για «αξιόπιστα και πολύ σοβαρά δεδομένα που χρήζουν περαιτέρω ανάλυσης και ενημέρωσης της πολιτικής ηγεσίας».
Οι πληροφορίες έκαναν λόγο για προετοιμασία μεγάλης επίθεσης που θα προκαλέσει πλήγμα στην καρδιά του πολιτικού συστήματος. Η Αντιτρομοκρατική ενημέρωσε τα ανώτατα στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Ακολούθησε επικοινωνία σε ανώτατο επίπεδο με κορυφαίους παράγοντες των τριών κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, προκειμένου να αυξηθούν τα μέτρα ασφαλείας και κτίρια και άνθρωποι να τεθούν υπό «ασφυκτική» προστασία. Συστήθηκε δε εχεμύθεια και απόλυτος έλεγχος των διαρροών.
Κάτω από την πίεση του ενδεχόμενου κινδύνου, η φρουρά στα φυσικά πρόσωπα που θα μπορούσαν να αποτελέσουν στόχο αυξήθηκε. Υπουργοί, υψηλόβαθμα στελέχη υπουργείων και εκπρόσωποι ευρωπαϊκών και διεθνών φορέων στην Ελλάδα βρίσκονται υπό στενή επιτήρηση. Στο ίδιο μοτίβο κινούνται οι αρχές και για τους παράγοντες του οικονομικού και επιχειρηματικού κόσμου, καθώς και πρόσωπα που κυριαρχούν στη δημόσια ζωή.









ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ


Αύξηση της στρατιωτικής θητείας, προανήγγειλε, εμμέσως πλην σαφώς, ο υφυπουργός Άμυνας Κ. Σπηλιόπουλος.
«Η μεγάλη μείωση της θητείας στο Στρατό έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στις Ένοπλες Δυνάμεις και να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Το να αυξηθεί η θητεία, νομίζω ότι είναι ένα στοιχείο που πρέπει να το δουν με ειλικρίνεια όλες οι πολιτικές δυνάμεις και πιστεύω ότι θα τεθεί σύντομα στο τραπέζι».

Παράλληλα, ο κ. Σπηλιόπουλος μιλώντας στο Βήμα fm, υποστήριξε ότι "χρειάζονται και οι έφεδροι οπλίτες. Είναι αναντικατάστατο στοιχείο του Στρατού. Και πρέπει να το δούμε με ειλικρίνεια και να πάρουμε με σοβαρότητα τις πρέπουσες αποφάσεις, οι οποίες θα διατηρηθούν και στον χρόνο και δεν θα αλλάζουν με βάση τις κομματικές βλέψεις και τους σχεδιασμούς κάθε κόμματος ή της κάθε κυβέρνησης".


ΣΗΜΕΡΑ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ


Ο ΑνδρέαςΑνδρεύς ή Ανδρείας) ήταν αδελφός του Σίμωνα Πέτρου[1]. Φέρει ελληνικό όνομα και καταγόταν από την πόλη Βηθσαϊδά της Γαλιλαίας[2]. Οι γονείς του ονομάζονταν Ιωνάς ή Ιωάννης[3] και Ιωάννα. Με τον αδελφό του, Σίμωνα Πέτρο, μετερχόταν το επάγγελμα του ψαρά στη λίμνη της Τιβεριάδος. Η Καινή Διαθήκη ουσιαστικά σιωπά για το πρόσωπό του ενώ οι σχετικές παραδόσεις και θρύλοι πολλαπλασιάζονται από τον 3ο αιώνα και ιδιαίτερα κατά τον 8ο και 9ο αιώνα.

Ο Ανδρέας μαζί με τον αδελφό του τον Πέτρο ήταν οι πρώτοι που κλήθηκαν και ακολούθησαν τον Χριστό. Έτσι, ο Ανδρέας αποκαλείται και «Πρωτόκλητος». Η ιστορία της ζωής του Ανδρέα μέχρι την Σταύρωση, την Ανάσταση και την Ανάληψη, υπήρξε σχεδόν ίδια με εκείνη των άλλων μαθητών. Μετά την Πεντηκοστή και το σχηματισμό της πρώτης Εκκλησίας, με τον αδερφό του Πέτρο και άλλους μαθητές βρέθηκαν στη Σινώπη του Ευξείνου Πόντου και εκεί έδρασε ανάμεσα στους Εθνικούς και Ιουδαίους, έχοντας ως ορμητήριο μια νησίδα κοντά στη Σινώπη. Από τη Σινώπη ο Ανδρέας μαζί με το Ματθία και άλλους μαθητές πήγαν στην Αμισό (Σαμψούντα), όπου ίδρυσαν Εκκλησία. Αφού περιήλθε τις περιοχές του Πόντου, της Ιβηρίας και την Παρθία γύρισε στα Ιεροσόλυμα μάλλον το 34 μ.Χ. για να γιορτάσει το Πάσχα με τους λοιπούς μαθητές.

Στη δεύτερη πορεία του, μέσω της Αντιοχείας, πήγε στην Έφεσο, τη Λαοδίκεια της Φρυγίας, την Οδυσσούπολη της Μυσίας, στη Νίκαια και την ευρύτερη περιοχή της Βιθυνίας, τη Νικομήδεια, τη Χαλκηδόνα, την Άμαστρη, για να καταλήξει και πάλι στη Σινώπη. Αργότερα επισκέφτηκε τη Σαμψούντα και την Τραπεζούντα, τους Αλανούς, τους Ζηκχούς, τους Βοσπορινούς και τους Χερσονήτες για να επιστρέψει στη Σινώπη. Στη συνέχεια πέρασε από το Βυζάντιο, την Ηράκλεια της Θράκης, τη Μακεδονία και την Πελοπόννησο με τελικό σταθμό την Πάτρα. Με ορμητήριο την Πάτρα ο Ανδρέας κήρυττε σε όλη την Αχαΐα την εποχή που ήταν ανθύπατοι ο Λεσβίος και ο διάδοχος του Αιγεάτης. Εκεί η διδασκαλία του καρποφόρησε και με τις προσευχές του θεράπευσε θαυματουργικά πολλούς ασθενείς. Ακόμα και η Μαξιμίλλα, σύζυγος του ανθύπατου Αιγεάτου, αφού τη θεράπευσε ο Απόστολος από τη βαρειά αρρώστια που είχε, πίστεψε στο Χριστό. Το γεγονός αυτό εκνεύρισε τον ανθύπατο και με την παρότρυνση ειδωλολατρών ιερέων συνέλαβε τον Ανδρέα και τον οδήγησε στο μαρτύριο με σταυρικό θάνατο, πιθανώς την εποχή του διωγμού του Νέρωνα. Το λείψανό του έθαψε με ευλάβεια ο πρώτος επίσκοπος Πατρών Στρατοκλής.

Η παράδοση για χρήση χιαστού σταυρού κατά την θανάτωση του απόστολου Ανδρέα προέρχεται από τη Δύση και ανάγεται στο 10 με 12ο αιώνα. Η παράδοση που αναφέρει ότι σταυρώθηκε στην Πάτρα θεωρείται "μεταγενέστερη και αναξιόπιστη"[4] ενώ πιστεύεται ότι η παράδοση που θεωρεί ότι απόστολος Ανδρέας θεμελίωσε την εκκλησία του Βυζαντίου αποτελεί μεταγενέστερη επινόηση[5].

Η σκωτική παράδοση θεωρεί τον Ανδρέα προστάτη άγιό της από το 750 και θέλει το λείψανό του να μετακομίστηκε στη Σκωτία. Η σημαία των Πικτών και Σκώτων έφερε τον χιαστό Σταυρό, σύμβολο του μαρτυρίου του Αγίου Ανδρέα, ο οποίος μετά την ένωση της Σκωτίας με την Αγγλία συμπεριελήφθη στην Αγγλική σημαία. Υπάρχει επίσης αρχαία ρωσική παράδοση για την εισαγωγή του χριστιανισμού στην Ρωσία από τον Απόστολο Ανδρέα, καθώς θρυλείται ότι έφτασε κηρύττοντας μέχρι το Κίεβο.

Ο Απόστολος Ανδρέας είναι πολιούχος της Πάτρας. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο τον τιμά ως ιδρυτή του και πρώτο επίσκοπο Βυζαντίου και στις 30 Νοεμβρίου, ημέρα μνήμης του, τελεί τη θρονική του εορτή.

ΠΗΓΗ: http://el.wikipedia.org




Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

ΤΟ Θ/Κ «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΒΕΡΩΦ» ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΞΑΝΑ


Στις 2-3-4 Δεκεμβρίου 2011 θα ενεργοποιηθεί ο ασύρματος του θωρηκτού «Γ. Αβέρωφ» και θα ακουστεί σε όλον τον κόσμο.

Πρόκειται για μία εκδήλωση, η πρωτοβουλία της οποίας ανήκει στην Ένωση Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Πολεμικού Ναυτικού.
Η εκδήλωση θα γίνει με αφορμή τα 100 χρόνια από την καθέλκυση του πλοίου και την ένταξή του στις δυνάμεις του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.
Ο ΑΣΥΡΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ


ΙΤΕΑ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΡΙΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΗΜΕΡΑ


Στην Ιτέα σήμερα πραγματοποιήθηκε άτυπη συνάντηση φορέων που ως θέμα είχε τα προβλήματα αλλά και προτάσεις ανάδειξης και βελτίωσης της παραθαλάσσιας και υδρόβιας ζωής του Κορινθιακού Κόλπου. Η Ομοσπονδία Οικολογικών Οργανώσεων Κορινθιακού Κόλπου «Η ΑΛΚΙΩΝ» και οι τοπικοί Σύλλογοι «KRISSAIOS» και ”ΚΑΡΤΕΡΙΑ” μετείχαν στη συνάντηση που ήταν  εποικοδομητική και σύντομα θα επαναληφθεί  με τη συμμετοχή Αρχών του τόπου και με παρουσία  Καθηγητή του Πανεπιστήμιου Πατρών.

     Ευκαιρία για τη συνάντηση αυτή ήταν η ενημέρωση που προηγήθηκε (μετά το προ ήμερων καθορισμένο ραντεβού) προς την Αντιπεριφερειάρχη κα Παναγιώτα Γαζή στην Άμφισσα, με πρωτοβουλία της «ΑΛΚΥΩΝ» και παρουσία του Συλλόγου ”ΚΑΡΤΕΡΙΑ”.

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΙΤΕΑΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή 25η Νοεμβρίου 2011 επισκέφθηκε την Ιτέα η Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στα πλαίσια προώθησης του Εθνικού Προγράμματος Προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του Τραχήλου της Μήτρας. Η Μονάδα στάθμευσε από 09.30 έως 11.30π.μ μπροστά στο Κέντρο Υγείας Ιτέας και από 11.30 π.μ έως 13.30 μ.μ στην Πλατεία Ηρώων της Ιτέας, δίπλα στον χώρο του Δημαρχείου.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αυτής μοιράσθηκαν σχετικά ενημερωτικά φυλλάδια και έγινε προφορική ενημέρωση στις δημότισσες της περιοχής για την έναρξη και τις δυνατότητες του προγράμματος.
     Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί την πρώτη συστηματική προσπάθεια, της πολιτείας γενικότερα και του Υπουργείου Υγείας ειδικότερα, για την εκπόνηση και εφαρμογή ενός προληπτικού προγράμματος υγείας που θα καλύπτει όλη την χώρα και γι’ αυτό θα πρέπει να χαιρετισθεί αντίστοιχα.
Στον Νομό Φωκίδας την προσπάθεια έχει αναλάβει να καλύψει το Κέντρο Υγείας Ιτέας σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση της περιοχής και το Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας.
     Για το λόγο αυτό την Κινητή Μονάδα του Υπουργείου επισκέφθηκαν - μεταξύ άλλων – η Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Άμφισσας κ. Δήμητρα Καραγεώργου, η Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Ιτέας κ. Παναγιώτα Λαΐνη και ο Διευθυντής της Γυναικολογικής / Μαιευτικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Άμφισσας, Ιατρός κ. Γεώργιος Καράμαλης.
     Από πλευράς του Κέντρου Υγείας Ιτέας το πρόγραμμα στηρίζουν η Μαία κ. Κουτρούλη Ελένη (τηλ. Απευθείας 2265 351015- και τηλεφωνικά Κέντρα 2265351000 και 3365032224) η Επισκέπτρια Υγείας κα Γιαννακού Σοφία (τηλ. 2265351018) ενώ Συντονιστής είναι ο Διευθυντής Ιατρός κ. Γεώργιος Σπαθαράκης.
     Το πρόγραμμα του προληπτικού ελέγχου με το Τεστ Παπανικολάου (Pap test) που είναι φυσικά εντελώς δωρεάν ξεκινάει την Πέμπτη 01 Δεκεμβρίου 2011 και – αρχικά τουλάχιστον – θα γίνεται κάθε Τρίτη και Πέμπτη κατόπιν ραντεβού στα παραπάνω τηλέφωνα.

ΑΜΦΙΣΣΑ: ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ ΣΤΙΣ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ


΄΄Ο εθελοντισμός είναι στάση ζωής, της δικής μου ζωής. Η βοήθεια μου δεν μετριέται σε ευρώ αλλά σε χαμόγελα.΄΄
Με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού (5/12) και την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες (3/12) το Σώμα Εθελοντών για την Υγεία Ν. Φωκίδας σε συνεργασία με άλλους φορείς υγείας, εθελοντικές ομάδες και συλλόγους της περιοχής οργανώνει ημερίδα για τον εθελοντισμό.

Η ημερίδα με τίτλο:
 «Ας μιλήσουμε για τον εθελοντισμό» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011 στο Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας (αίθουσα δεξιώσεων), ώρα 18.00....

Στόχος της ημερίδας είναι να αποτελέσει αφορμή προκειμένου να γνωριστούμε, να ενημερωθούμε και να μιλήσουμε για τον εθελοντισμό. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλίες που αφορούν τα οφέλη που έχουν διάφορες ομάδες από την εθελοντική προσφορά, όπως αυτή των ατόμων με αναπηρίες και τα άτομα της τρίτης ηλικίας, καθώς και την σημασία της εθελοντικής προσφοράς σε διάφορες υπηρεσίες υγείας του νομού μας. Τέλος, θα παρουσιαστεί το έργο εθελοντικών κινήσεων του Ν. Φωκίδας. Η σημασία του εθελοντισμού στην σύγχρονη τοπική κοινότητα είναι πολύ σημαντική!

ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΟΥΝ ΑΠΟΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ


Σε καταφύγια θαλπωρής μετατρέπουν οι μητροπόλεις της χώρας πολλά μοναστήρια, προκειμένου να φιλοξενήσουν τους άστεγους των πόλεων που χτυπήθηκαν από την κρίση και κοιμούνται τις νύχτες σε παγκάκια και πλατείες…

Σε πολλές μονές ολοκληρώθηκαν οι τελευταίες εργασίες ώστε να είναι έτοιμες να υποδεχθούν στα μετόχια τους πρώτους αστέγους ενώ πολλοί άποροι βρήκαν πρόσφατα καταφύγιο σε ξενώνες μητροπόλεων.

«Το κάναμε παλαιότερα, την περίοδο της επιστράτευσης όταν ανοίξαμε το μοναστήρι για να μπουν οικογένειες και θα το κάνουμε και τώρα αν χρειαστεί», τόνισε στη Realnews η ηγουμένη της Ιεράς Μονής Παναγίας Κάτω Ξενιάς στον Αλμυρό Βόλου, αδελφή Νυμφοδώρα, συμπληρώνοντας ότι το μοναστήρι διαθέτει ξενώνα 20 κλινών.

Στη Μεσσηνία, ο μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος έσπευσε να προετοιμαστεί για παν ενδεχόμενο, κάνοντας τις σχετικές επαφές με τον δήμαρχο της Καλαμάτας και την κοινωνική υπηρεσία του δήμου.
Ο κ. Χρυσόστομος μάλιστα, τούς πρότεινε η παλαιά Μονή Γαρδικίου, που διαθέτει 60 δωμάτια, να εξυπηρετήσει τις ανάγκες που θα προκύψουν.
«Όπου χρειαστεί να παρέμβουμε για να λύσουμε το πρόβλημα άστεγων συνανθρώπων μας θα το πράξουμε», επισημαίνει.

Την ίδια στιγμή, έτοιμα να βοηθήσουν με κάθε τρόπο δηλώνουν και τα μοναστήρια.
«Δεν θα αφήσουμε έτσι τον κόσμο, αβοήθητο. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε τους δύσκολους αυτούς καιρούς που ζούμε», δήλωσε στην «R» ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Άνω Ξενιάς Αλμυρού, πάτερ Νεκτάριος.
«Κάθε μέρα έχουμε και άλλους ανθρώπους νέους με οικογένειες που καταφεύγουν σε εμάς ζητώντας στέγη και φαγητό. Σε κάθε ενορία έχουμε στέγες ενώ προσφέρουμε 1.500 μερίδες φαγητό την ημέρα», αναφέρει στην «R» ο μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος.
«Τα μοναστήρια –λέει- είναι ο τόπος όπου καταφεύγουν οι άνθρωποι όταν δεν βρίσκουν στέγη στην κοινωνία».
Τις πύλες τους για τη φιλοξενία αστέγων και απόρων θα ανοίξουν τα μοναστήρια στη Μαγνησία, ύστερα από πρωτοβουλία του μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιου.
«Καταβάλλονται προσπάθειες προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις ανάγκες των περίπου 1.350 απόρων της περιοχής. Όποτε παραστεί ανάγκη, θα είμαστε σε θέση να φιλοξενήσουμε άπορους στα μοναστήρια που διαθέτουν ξενώνες» , δήλωσε στην R ο μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος.

Στον Βόλο, η μητρόπολη λειτουργεί τρεις ξενώνες όπου φιλοξενούνται περίπου 15 άστεγοι, οι οποίοι σιτίζονται σε καθημερινή βάση από τα 25 Σπίτια Γαλήνης, ενώ δεκάδες άποροι στεγάζονται σε διάφορα οικήματα και διαμερίσματα ιδιοκτησίας της τοπικής εκκλησίας.

Του Γιώργου Ντουδεσκέα, Realnews





ΕΝΤΥΣΑΝ ΤΣΟΛΙΑ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ-ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΩΝ


Σε μια πρωτότυπη κίνηση προχώρησαν Βέλγοι πολίτες, οι οποίοι, για να δείξουν τη συμπαράστασή τους στην Ελλάδα, έντυσαν το άγαλμα-σύμβολο της πρωτεύουσας του Βελγίου τσολιά...

To μπρούτζινο άγαλμα απεικονίζει ένα μικρό αγόρι που ουρεί και έχει αποκτήσει το όνομα «Manneken Pis» («ο κατρουλής»).

Θεωρείται σύμβολο αντίστασης, καθώς ο θρύλος θέλει το παιδί ενός δούκα να ουρεί εναντίον των εισβολέων που πήγαν να ανατινάξουν τα τείχη της πόλης.


ΟΙ ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΕΙΣ «ΕΚΑΨΑΝ» ΤΟΝ ΝΑΥΑΡΧΟ


Όλες τις απομαγνητοφωνήσεις – φωτιά που εμπλέκουν τον υποναύαρχο Ι.Α. στο κύκλωμα με τα λαθραία τσιγάρα, αποκαλύπτει το newsbomb.
Στις τηλεφωνικές συνομιλίες που κατέγραψε το «βαλιτσάκι» της ΕΥΠ, αποκαλείται ως «ναύαρχος», ενώ φέρεται να παρέχει ουσιώδεις πληροφορίες στους λαθρεμπόρους σχετικά με τις κινήσεις των πλωτών μέσων του Λ.Σ., τις οποίες γνώριζε λόγω της υπηρεσίας του, προκειμένου να αποφεύγεται ο εντοπισμός των έμφορτων με λαθραία τσιγάρα πλοίων. Μάλιστα, φέρεται να ενημερώνει τις υπηρεσίες δίωξης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής αναφορικά με την έκνομη δράση ανταγωνιστικών ομάδων στο πεδίο της λαθρεμπορίας τσιγάρων, έτσι ώστε με την επακόλουθη κινητοποίηση των διωκτικών αρχών και εκδήλωση ενεργειών αρμοδιότητάς τους, αυτές οι εγκληματικές οργανώσεις να αποδυναμώνονται!

Ενδεικτικά, στις 8-10-2011 ο υποναύαρχος συνομιλεί με τον συγκατηγορούμενό του Δ.Ν., προκειμένου ο τελευταίος να μεταφέρει τις παρεχόμενες πληροφορίες στον επίσης κατηγορούμενο Π.Μ. Ο υποναύαρχος αναφέρεται στις θέσεις πλωτών του Λιμενικού Σώματος και ειδικότερα στο περιπολικό 040 τύπου ΑΒΕΚΙΝ, το οποίο βρισκόταν στα Κύθηρα και σε έτερο μη επακριβώς προσδιοριζόμενο πλωτό μέσο, που βρισκόταν μεταξύ Ρόδου και Κρήτης, ενώ για την περιοχή που ενδιέφερε τον Δ.Ν., του επισημαίνει, ότι η όποια πιθανή κινητοποίηση θα αφορούσε περιστατικό λαθρομετανάστευσης για το οποίο είχε κινητοποιηθεί ναυαγοσωστικό από το Κατάκολο. Μάλιστα, ο υποναύαρχος τηλεφωνεί από καρτοδέκτη του ΟΤΕ στο Κερατσίνι, πλησίον της οικίας του...

Διαβάστε περισσότερα στο newsbomb.gr

ΠΗΓΗ: http://www.newscode.gr/

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ


΄΄Έπρεπε να γεράσω , αγόρι μου,  για να μάθω             τι είναι  ευτυχία.

Τελικά  ευτυχία  είναι ένα  ζευγάρι             χέρια,    δύο χέρια.

Αυτά που θα σε αγκαλιάσουν, θα σε κρατήσουν, θα σε κοιμήσουν,            θα σε περιποιηθούν, θα σου μαγειρέψουν, θα σε χαιδέψουν και στο            τέλος θα σου κλείσουν τα μάτια.

Τα πολλά χέρια απλά σε κατσιάζουν. Χάσιμο χρόνου.              Θα το δείς κι εσύ όσο μεγαλώνεις.΄΄

Θανάσης  Βέγγος

ΙΤΕΑ: ΝΕΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 20:30 ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ


Συγκέντρωση- ενημέρωση θα γίνει σήμερα στο Δημαρχείο τη ς Ιτέας για τα χαράτσια των ακινήτων.
Μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δελφών «ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ» οι πολίτες πρέπει να ενημερωθούν για τις εξελίξεις.
Στις 8:30 το βραδύ η κίνηση πολιτών «ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ» θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση και ενημέρωση, στο Δημαρχείο της Ιτέας για τις εξελίξεις στο τόσο σοβαρό θέμα που ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ!

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ: «ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ»


Σας προσκαλούμε την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου και ώρα 8 μ.μ στο Κέντρο ¨Διογένης ¨στην Κίρρα, να περάσουμε μια υπέροχη βραδιά με ουζομεζέδες & πολύ χορό…!
Αφιέρωμα στους χορούς SWING & BOLERO…
Τιμή εισόδου με ουζάκι & μεζεδάκι 7 ευρώ
Τηλ κρατήσεων: 6972715454

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 1ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ


Η ΠΟΕ-ΟΤΑ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι θα λάβει μέρος στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου, και καλεί τους εργαζομένους στην τοπική αυτοδιοίκηση να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει στο Πεδίον του Άρεως στις 11:00.Η προσυγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 στην πλατεία Καραϊσκάκη.

«Καμία ανοχή στη μνημονιακή συγκυβέρνηση, ο αγώνας συνεχίζεται, λέμε όχι στις απολύσεις στη λιτότητα, στην κατακρεούργηση μισθών και συντάξεων, στα χαράτσια, στη διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών και στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας» προστίθεται στην ανακοίνωση.

ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ!

Στο ελληνικό Κοινοβούλιο έφτασαν οι καταγγελίες του Έλληνα βουλευτή της ελβετικής Βουλής κ.Ι. Ζησιάδη σε τηλεοπτικό σταθμό ότι Έλληνες βουλευτές διαθέτουν τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία, αλλά δεν έχουν ανοιχτεί «γιατί οι ελληνικές κυβερνήσεις κωφεύουν εδώ και χρόνια». Οι γαλάζιοι βουλευτές κ.κ. Γεράσιμος Γιακουμάτος και Κώστας Τζαβάρας προχώρησαν σε αναφορά προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικο, αλλά και σε ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τον υπουργό Οικονομικών, υπογραμμίζοντας ότι εγείρεται μείζον θέμα διαφάνειας των περιουσιακών στοιχείων Ελλήνων βουλευτών.
Αναλυτικά, ο κ. Ι. Ζησιάδης στην εκπομπή«Έρευνα» του Π. Τσίμα στο Μέγκα κατήγγειλε ότι δεν προχωρά η φορολογική συμφωνία που έχει προτείνει από το 2005 η ελβετική κυβέρνηση στην ελληνική «γιατί οι πιο πολλοί βουλευτές δεξιοί, του ΠΑΣΟΚ έχουν πάρα πολλά χρήματα εδώ στην Ελβετία και τα συμφέροντα δεν είναι να δηλωθούν και να είναι ανοικτοί λογαριασμό όπως εμείς θέλουμε να είναι με όλες τις χώρες του κόσμου».
Στο πλαίσιο αυτό οι κ.κ. Γιακουμάτος και Τζαβάρας ζητούν από τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει εάν έχει διατυπωθεί τέτοια πρόταση από την Ελβετή υπουργό Οικονομικών από το 2005, καθώς και να κατατεθούν όλα τα έγγραφα της αλληλογραφίας μεταξύ Ελβετίας – Ελλάδας από το 2005 μέχρι σήμερα για τη σύναψη φορολογικής συμφωνίας για την φορολόγηση των καταθέσεων Ελλήνων πολιτών σε ελβετικές τράπεζες, όπως και κάθε άλλο σχετικό έγγραφο είτε προέρχεται από την ελβετική από την ελληνική πλευρά.
Υπογραμμίζουν μάλιστα, πως «η κοινοβουλευτική τάξη και ο δημοκρατικός πατριωτισμός όλων απαιτούν να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση» και καλούν τον πρόεδρο της Βουλής να ενεργήσει άμεσα ώστε να έρθει σε επαφή με τον Ελβετό ομόλογο του, προκειμένου να προσκληθεί ο Ι. Ζησιάδης για να παράσχει τις πληροφορίες που προφανώς διαθέτει για να ξεκινήσει η έρευνα
Ο κ. Πετσάλνικος απαντώντας στους δύο βουλευτές της ΝΔ, αναφέρει ότι η Βουλή στο πλαίσιο του ελέγχου «πόθεν έσχες» έχει προβεί στις αναγκαίες ενέργειες για την διερεύνηση τυχόν αδήλωτων καταθέσεων βουλευτών στο εξωτερικό, πριν την μετάδοση της συγκεκριμένης εκπομπής. Σημειώνει δε, ότι ο Γ΄ Αντιπρόεδρος και πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου των Οικονομικών Κομμάτων και Βουλευτών Ευ.Αργύρης έχει ζητήσει από τον Ευ. Βενιζέλο κάθε διαθέσιμο στοιχείο που προέκυψε από ελέγχους του υπουργείου Οικονομικών.«Η επιτροπή της Βουλής με την λήψητων σχετικών στοιχείων θα προβεί, όπου κριθεί απαραίτητο, σε επανέλεγχο των υποβληθεισών δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης», καταλήγει ο Φ. Πετσάλνικος.


Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ;


Πώς να περιμένουμε τουριστική ανάπτυξη, όταν οι αιρετοί μας αδιαφορούν για την Περιφέρεια ή και τους Δήμους τους; Απούσα η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας από την Τουριστική Έκθεση FILOXENIA της Θεσσαλονίκης! Φαίνεται πως οι ομορφιές της Στερεάς δεν αξίες προβολής όπως και τα αρχαία μνημεία μας, “κράχτες” τουρισμού και ανάπτυξης. Σήμερα αναρτήσαμε ένα άρθρο* που αναφέρει πως ο τουρισμός μειώνει την ανεργία! Ούτε αυτό θα το ξέρουν!

ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ ΤΟ www.lamiastar.gr :

Την παντελή απουσία της Περιφέρειας Στερεάς από την Τουριστική Έκθεση Filoxenia της Θεσσαλονίκης, επικρίνει ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Ευρυτανίας Γιάννης Ματζούφας.
Ο ίδιος συμμετείχε με δικά του μέσα και όπως λέει, απορεί γιατί απαξιώθηκαν και τα Χιονοδρομικά μας Κέντρα αλλά και οι ορεινές περιοχές μας που θα μπορούσαν να τύχουν την καλύτερη Ελληνική και Διεθνή προβολή.



*ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΗΣΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ:

ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Ο μόνος κλάδος που αντιστάθηκε στην ανεργία

Αύξηση της απασχόλησης στον τουρισμό, τον Αύγουστο, δείχνουν τα στοιχεία μελέτης του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που προκύπτουν από την έρευνα του Ινστιτούτου, στα ελληνικά ξενοδοχεία το Μάιο του 2011 εργάζονταν 111.900 άτομα και τον Αύγουστο 137.300.
Όπως διαπιστώνεται σε σχέση με το 2010, η απασχόληση το μήνα Μάιο κατά το τρέχον έτος, εμφανίζεται αυξημένη κατά 0,23% και τον Αύγουστο κατά 8,59%. Σε περιφερειακό επίπεδο, η μεγαλύτερη μείωση της απασχόλησης (-19,4%) καταγράφεται στην Αττική.

Σημαντική άνοδος απασχολουμένων που υπερβαίνει το 20%, καταγράφεται στις περιφέρειες του Νοτίου Αιγαίου και των Ιονίων νήσων. Το γεγονός αυτό αντανακλά την πολύ καλή πορεία των παραθεριστικών ξενοδοχείων της νησιωτικής χώρας κατά τους θερινούς μήνες.
Σημειώνεται ότι το 23,5% των εργαζομένων στα ελληνικά ξενοδοχεία το μήνα Αύγουστο και το 21% το Μάιο ήταν αλλοδαποί.



ΝΕΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΟ «ROADHOUSE BLUES CLUB» ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ


The Blue Stripes Band live


 Το επόμενο Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 9.30 μ.μ. θα εμφανιστούν στο ROADHOUSE οι "The Blue Stripes Band"



ΟΥΡΕΣ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΙΑ ΖΩΝΗ

Το ιερό κειμήλιο -ένα από τα πιο θεοσεβούμενα του Ορθόδοξου κόσμου- τελειώνει την περιοδεία του στην Ρωσία, στον Καθεδρικό Ναό του Χριστού Σωτήρος. Χιλιάδες πιστοί περίμεναν έως και 18 ώρες για να το δουν, ενώ τα μέτρα ασφάλειας είναι δρακόντεια, επειδή η έκθεση του κειμηλίου στο κοινό, συνέπιπτε με τους εορτασμούς της γέννησης του Πατριάρχη της Μόσχας, Κίριλλου, στις 20 Νοεμβρίου. Το “ταξίδι” της Τίμιας Ζώνης στην Ρωσία, ξεκίνησε από την Αγία Πετρούπολη στις 24 Οκτωβρίου.
Περισσότεροι από 150.000 πιστοί πήγαν στον Καθεδρικό Ναό της ρωσικής πρωτεύουσας, τις δύο πρώτες ημέρες έκθεσης του.
Η έκθεση της Ιερής Ζώνης ολοκληρώνεται στις 27 Νοεμβρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κίνηση στους γύρω δρόμους από τον Ναό ήταν ιδαίτερα αυξημένη, με αποτέλεσμα να έχει παραλύσει η κυκλοφορία των αυτοκινήτων, ενώ οι χιλιάδες Χριστιανοί που περίμεναν ως και 18 ώρες στις ουρές, ‘εμπόδιζαν και την διέλευση των πεζών. Η Τίμια Ζώνη της Θεοτόκου έφθασε στην Ρωσία από την Μονη Βατοπεδίου στο Όρος Άθος, όπου και φυλάσσεται κανονικά.